Opit näyttämään ja muotoilemaan tiettyyn aiheeseen liittyvän sisältöryhmän Adobe Musen Välilehtiin jaettu paneeli- tai Haitari-paneelissa.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Välilehtiin jaettu paneeli -widgetin lisääminen

1. Avaa Widgetkirjasto-paneeli valitsemalla Ikkuna > Widgetkirjasto. Laajenna Paneelit ja valitse Välilehtiin jaettu paneeli -widget. Vedä widget widgetkirjastosta Muoto-paneeliin.

Välilehtiin jaettu paneeli -widgetissä on käytössä oletusmuotoilu, kun vedät sen sivulle.
    Välilehtiin jaettu paneeli -widgetissä on käytössä oletusmuotoilu, kun vedät sen sivulle.

2. Napsauta oikean puolen ylimmäistä välilehteä kolme kertaa. Ensimmäinen napsautus valitsee koko välilehtiin jaetun paneelin, toinen napsautus valitsee välilehden säilön, ja kolmas napsautus valitsee oikealla puolella olevan välilehden.

Tarkista valintaosoittimesta, mikä widgetin alielementti on kulloinkin valittuna. Poista kolmas välilehti painamalla Delete-näppäintä (Mac) tai askelpalautinta (Windows). Kun olet tehnyt tämän muutoksen, jäljellä on vain kaksi välilehteä. Napsauta mitä tahansa muuta kohtaa sivusta.

3. Valitse koko välilehtiin jaettu paneeli napsauttamalla widgetiä uudelleen. Muuta kahvoja vetämällä koko widgetin leveydeksi 840 ja korkeudeksi 645. Kun vedät kahvoista, seuraa esiin tulevia mittatietoja.

Voit myös katsoa L (leveys)- ja K (korkeus) -kenttien arvot Muunnos-paneelista.

Tarkista koon muokkaamisen jälkeen widgetin mittasuhteet leveys- ja korkeuskentästä.
    Tarkista koon muokkaamisen jälkeen widgetin mittasuhteet leveys- ja korkeuskentästä.

4. Sijoita valintatyökalulla välilehtiin jaettu paneeli lähelle yläreunaa, pystysuunnassa keskitettynä.

5. Napsauta ohjauspaneelissa Kiinnitä-osion ylimmäistä keskikohtaa. Tämä kiinnittää Välilehtiin jaettu paneeli -widgetin paikalleen. Katso tästä linkistä lisätietoja objektien kiinnittämisestä paikalleen, jotta ne eivät vierity.

6. Kun Välilehtiin jaettu paneeli -widget on yhä valittuna, valitse välilehtisäilö (elementti, joka sisältää molemmat ylävälilehdet) napsauttamalla vasenta välilehteä. Vedä keskimmäistä kahvaa alaspäin valintatyökalulla, kunnes korkeus on noin 98 pikseliä.

Määritä seuraavat kuvassa näkyvät arvot Välit-paneelissa:

• Vasen: 220
    • Oikea: 220
    • Ala: 2
    • Palstavälin korkeus: 10
    Määritä välilehtisäilön etäisyydet Välit-paneelissa.
    Määritä välilehtisäilön etäisyydet Välit-paneelissa.

7. Kun olet tehnyt nämä muutokset, vedä koko Välilehtiin jaettu paneeli -widgetiä ylöspäin sivun yläreunaan saakka siten, että paneelin yläreuna on aivan kiinni ylätunnisteen suorakaiteen alareunassa eikä niiden väliin jää pystysuunnassa lainkaan tilaa.

Tarvittaessa voit zoomata näyttöä, jotta näet tarkemmin, kuinka elementit on kohdistettu toisiinsa. Kun olet valmis, määritä suurennusarvoksi jälleen 100 %.

Välilehtiin jaettu paneeli -widgetin tyylin muuttaminen

Nyt, kun olet lisännyt Välilehtiin jaettu paneeli -widgetin, sinun on seuraavaksi muokattava kahden välilehden muotoilutyylejä.

1. Valitse vasen välilehti napsauttamalla sitä kolmesti. Avaa Tilat-paneeli ja valitse tilaksi Normaali. Määritä täyttöväri Täyttö-valikosta. Määritä viivan paksuudeksi 0.

2. Määritä Tilat-paneelissa päällesiirtymisen tila. Määritä välilehden päällesiirtymistilan täyttöväriksi 571E00. Huomaa, että kun määrität päällesiirtymisen täyttövärin, myös hiiren painikkeen painamisen tila päivittyy automaattisesti.

Valitse Aktiivinen-tila ja määritä välilehdelle sama täyttöväri myös Aktiivinen-tilassa. Nyt Normaali-tilassa on käytössä edellisessä vaiheessa määrittämääsi täyttöväriä, ja muissa tiloissa on käytössä väri 571E00.

3. Valitse Tunniste napsauttamalla vasenta välilehteä uudelleen. Kun se on valittuna, valintaosoittimessa näkyy sana Tunniste. Valitse Tilat-paneelista Normaali-tila ja määritä sitten seuraavat kuvassa näkyvät määritteet Teksti-paneelissa:

• Verkkokirjasin: Kaushan Script (tai muu haluamasi käsialakirjasin)
    • Kirjasinkoko: 26 Väri: #70909D (voit nimetä värin uudelleen. Sen nimi voi olla vaikkapa blue-menu)
    • Rivivälistys: 120 %
    • Tasaus: Keskitetty
    Muotoile tunnisteen teksti muokkaamalla Teksti-paneelin asetuksia.
    Muotoile tunnisteen teksti muokkaamalla Teksti-paneelin asetuksia.

4. Kun tunniste on yhä valittuna, napsauta Uusi tyyli -painiketta Kappaletyylit-paneelin alareunassa. Jos haluat käyttää tätä muotoilua yhdellä napsautuksella aina kun haluat, nimeä uusi kappaletyyli uudelleen. Sen nimi voi olla vaikkapa head-tabs.

5. Tilat-paneelista huomaat, että tunnisteelle Normaali-tilassa määrittämäsi muotoilu on otettu käyttöön myös Päällesiirtyminen- ja Hiiren painikkeen painaminen -tiloissa. Valitse Aktiivinen-tila ja ota sitten muotoilu käyttöön Aktiivinen-tilassa napsauttamalla head-tabs-kappaletyyliä uudelleen. Nyt molempien välilehtien kaikki tilat on muotoiltu.

Valitse Normaali-tila uudelleen.

6. Valitse tekstityökalulla kaikkien välilehtien tunnisteteksti ja määritä tunnisteille sopivat nimet.

7. Jos valitset vasemman välilehden ja katsot Tilat-paneelia, näet kunkin välilehden ja tunnisteen lopullisen muotoilun. Napsauta oikeaa välilehteä. Tilat näyttävät samoilta lukuun ottamatta kunkin välilehden tekstisisältöä.

Tarkista kunkin välilehden muotoilu Adobe Musen Tilat-paneelissa.
    Tarkista kunkin välilehden muotoilu Tilat-paneelissa.

Tekstikehysten lisääminen Välilehtiin jaettu paneeli -widgetin sisältöalueelle

1. Kokeile siirtyä muutaman kerran edestakaisin välilehdissä, joissa on käytetty eri tunnisteita. Välilehdissä on eri paikkamerkkiteksti, joten näet, että toinen säilö näkyy ja toinen on piilotettu.

2. Valitse oikeanpuoleinen välilehti widgetissä. Kun oikeanpuoleinen välilehti on valittu, vastaava sisältöalue näkyy sen alapuolella. Samoin tapahtuu Muoto-näkymässä sivua muokattaessa sekä julkaistussa sivustossa. Välilehtiin jaettu paneeli -widgetit ovat erityisen hyödyllisiä, koska niiden avulla voidaan esittää paljon enemmän sisältöä yksittäisellä sivulla.

3. Valitse välilehtien sisältöalue. Valintaosoittimessa näkyy sana Sisältöalue, kun se on valittu. Valitse paikkamerkkinä käytetty kuvatiedosto ja poista se painamalla Delete-näppäintä (Mac) tai askelpalautinta (Windows).

4. Valitse tekstityökalulla olemassa olevan paikkamerkin tekstiotsikko. Valitse lihavoitu otsikkoteksti "Mauris sit amet" ja poista se.

5. Siirry väliaikaisesti Adobe Musesta työpöydälle. Avaa esimerkkitiedostojen kansio ja etsi tiedosto nimeltä text-about-ourstory.txt. Avaa tiedosto tekstieditorissa kaksoisnapsauttamalla sitä. Kopioi sivun ensimmäinen osio siihen riviin asti, jossa lukee: ...crafted through years of baking for friends and family.

6. Palaa Museen. Valitse tekstityökalulla olemassa olevan paikkamerkin teksti. Liitä kopioimasi tekstisisältö tekstikehykseen. Jätä yksi ylimääräinen rivi ja palaa tekstikehyksen yläosaan.

7. Kun tekstikehys on valittuna, valitse Teksti-paneelissa tekstin muotoiluasetukset. Voit valita esimerkiksi seuraavat asetukset:

• Kirjasin: Droid Serif
    • Kirjasinkoko: 14
    • Väri: #222222
    • Tasaus: Vasen
    • Rivivälistys: 120 %
  8. Kun teksti on yhä valittuna, napsauta Uusi tyyli -painiketta Kappaletyylit-paneelin alareunassa. Kaksoisnapsauta uutta kappaletyyliä ja nimeä se uudelleen. Nimi voi olla vaikkapa body. Tällä tavoin on helpompaa käyttää samaa muotoilua muuhun tekstisisältöön myöhemmin.

9. Kaksoisnapsauta Värimallit-paneelissa väriarvoa #222222 ja nimeä se uudelleen. Sen nimi voi olla vaikkapa katieblack.

10. Määritä hallintapaneelissa tekstikentän viivan väriksi #222222 (katieblack) ja määritä viivan paksuudeksi 5 pikseliä.

11. Määritä Täyttö-valikossa tekstikentän täyttöväriksi vaalea beige (#F8F3E2). Napsauta Kuva-osion vieressä olevaa kansiota ja valitse esimerkkitiedostojen kansiosta tiedosto nimeltä bg-texture.png. Määritä Sovitus-valikon arvoksi Rinnakkain.

12. Määritä Välit-paneelissa vasen ja oikea väli. Vasen väli voi olla esimerkiksi 24 ja oikea 15.

Tee liitetyn esittelytekstin ympärille tilaa määrittämällä väliarvot.
    Tee liitetyn esittelytekstin ympärille tilaa määrittämällä väliarvot.

13. Seuraavaksi lisäät sisältöä kunkin sisältöalueen säilöihin, jotka vastaavat kutakin välilehteä.

Muuta tekstikentän kokoa valintatyökalulla. Vedä se säilön vasemmalle puolelle ja kasvata sen leveyttä noin puoleen käytettävissä olevasta sisältötilan leveydestä (noin 390 pikseliä leveä ja 381 pikseliä korkea).

Välilehtiin jaetun paneelin tekstikehysten kopioiminen

Seuraavaksi kopioit olemassa olevan tekstialueen ja luot toisen tekstikehyksen, joka täyttää sisältöalueen oikean puolen.

1. Valitse tekstikehys valintatyökalulla. Pidä optionäppäintä (Mac) tai Alt-näppäintä (Windows) painettuna samalla, kun vedät tekstikehyksen kopion sisältöalueen oikealle puolelle (katso kuvaa).

Tarkista kohdistusapuviivojen avulla, että oikea tekstikehys on vaakasuunnassa kohdistettu vasempaan tekstikehykseen.

Luo toinen sarake oikealle puolelle kopioimalla olemassa oleva tekstikehys.
    Luo toinen sarake oikealle puolelle kopioimalla olemassa oleva tekstikehys.

2. Siirry tilapäisesti Musesta tekstinkäsittelyohjelmaan, joka sisältää välilehtiin jaetun paneelin sisällön. Kopioi sisältö, jonka haluat liittää kopioituun välilehteen.

3. Palaa takaisin Museen. Poista kaikki nykyinen teksti kopioidusta oikeanpuoleisesta tekstikehyksestä. Liitä uusi kopioitu tekstisisältö leikepöydältä.

4. Sijoita tarvittaessa molemmat tekstikehykset valintatyökalulla siten, että ne on kohdistettu ja keskitetty haluamaasi kohtaan sisältöalueelle.

5. Kun tekstikehys on yhä valittuna, valitse kopioidun välilehden sisältöalue painamalla Esc-näppäintä kerran. Määritä viivan paksuudeksi 0 ja täyttöväriksi Ei mitään.

Tekstikehysten kopiointi on lähes valmis. Viimeisessä vaiheessa lisäät pienen kuvan, joka kiertyy vasemman tekstikehyksen tekstin sisälle.

Haitaripaneelien käyttäminen

Haitari-paneeliwidgeteistä on hyötyä silloin, kun haluat sovittaa runsaasti sisältöä pienelle näyttöalueelle. Kutistus- ja laajennustoimintoja käyttämällä vierailijat voivat napsauttaa otsikkopaneelia ja tuoda vastaavan sisältöalueen näkyviin. Pöytätietokoneille suunnattujen sivustojen lisäksi Haitari-paneeliwidgetejä käytetään usein esittämään sisältöä mobiilisivustoissa.

Tässä osiossa opit lisäämään sisältöä sivustosi yksittäisille sivuille. Opit käyttämään uutta widgettyyppiä, nimittäin haitariwidgetiä. Hyödyllisten paneeliwidgetien, eli Haitari- ja Välilehtiin jaettu paneeli -widgetien avulla sivulle mahtuu enemmän sisältöä pienemmälle alalle.

1. Avaa projekti Muoto-näkymässä ja aloita sen muokkaus.

2. Valitse Tiedosto > Sijoita. Siirry Tuo-valintaikkunassa kansioon, jossa resurssit sijaitsevat, ja valitse tarvittava kuvatiedosto. Valitse Valitse ja napsauta sitten sivun yläosaa kerran, jolloin kuva asettuu sivun ylätunnisteeksi alkuperäisen kokoisena. Haitari-widget lisätään ylätunnisteen alapuolelle.

Haitarin lisääminen verkkosivulle

1. Avaa Widgetkirjasto. (Avaa se valitsemalla Ikkuna > Widgetkirjasto. Jos Widgetkirjasto on jo auki, tuo se aktiiviseksi kiinnitettyjen paneelien joukosta napsauttamalla ylintä välilehteä.)

2. Avaa paneeliwidgetien luettelo valitsemalla Paneelit. Valitse Haitari-widget. Vedä Haitari-widget sivulle ja aseta se sivun sisältöalueen vasempaan yläkulmaan.

Vedä ja sijoita Haitari-widget Adobe Muse -sivulle.
    Vedä ja sijoita Haitari-widget omalle sivulle.

3. Valitse widgetin osat valintatyökalulla. Kun valitset koko widgetin, hallintapaneelin vasemman ylänurkan valintaosoitin näyttää sanan Widget. Jos napsautat uudelleen, näet, miten valintaosoittimen päivittyminen kertoo, että olet valinnut esimerkiksi säilön tai tekstikehyksen. Valintaosoitin kertoo, mikä osa widgetistä on parhaillaan valittuna.

Voit poistaa widgetin osan valinnan joko painamalla Esc-näppäintä, jolloin valinta siirtyy yhden tason ylöspäin widgetin hierarkiassa tai painamalla näppäintä useita kertoja, jolloin pääset nousemaan kokonaan ulos upotetuista elementeistä. Toinen vaihtoehto on napsauttaa sivua jossain widgetin ulkopuolella.

Haitari-widgetissä on oletusarvoisesti kaksi paneelia. Yläpaneelissa paikkamerkkivälilehden nimi on Lorem 1 ja alapaneelin paikkamerkkivälilehden taas Ipsum 2.

4. Avaa Widgetin asetukset -valintaikkuna napsauttamalla pyöreää sinistä nuolta. Varmista, että Muokkaa yhdessä on valittuna. Tällöin kaikki muutokset, jotka teet yhden Haitari-widgetin välilehden nimeen päivittyvät kaikkiin muihinkin välilehtiin.

Varmista, että Muokkaa yhdessä on valittu haitariwidgetien Asetukset-paneelissa.
    Varmista, että Muokkaa yhdessä on valittu haitariwidgetien asetuspaneelissa.

5. Valitse widget napsauttamalla sitä kerran valintatyökalulla ja levennä sitä vetämällä sen oikeanpuoleista kahvaa oikealle. Tee widgetistä niin leveä, että siihen mahtuu kaksi saraketta (katso kuvaa).

Laajenna widget kahdeksi sarakkeeksi vetämällä widgetin kahvaa.
    Valitse widget ja vedä se oikeanpuoleisesta kahvasta kahden sarakkeen levyiseksi.

6. Lisää kolmas paneeli napsauttamalla widgetin alaosassa Ipsum 2 -välilehden alla olevaa plusmerkkiä (+). Kolmannen paneelin paikkamerkkivälilehden nimi on Ipsum 3.

Seuraavassa osiossa opit lisäämään Haitari-widgetin paneeleihin tekstisisältöä. Mutta ensin Haitari-widgetin ensimmäisen paneelin yläpuolella näkyvän ylimmän välilehden nimi on päivitettävä.

Tekstin lisääminen haitaripaneeliin

1. Valitse valintatyökalulla ylimmän välilehden tekstikehys, jonka nimi on toistaiseksi Lorem 1. Valitse koko widget napsauttamalla tekstiä Lorem 1 kerran. Laajenna sitten ylintä välilehteä vastaava säilö ja valitse tekstikehys napsauttamalla tekstiä Lorem 1. Valintaosoitin näyttää sanan Tekstikehys, kun tekstikehys on valittuna.

2. Aloita paikkamerkkitekstin Lorem 1 muokkaaminen kaksoisnapsauttamalla sitä. Kirjoita sen paikalle haluamasi teksti.

3. Valitse ensimmäisen välilehden alla oleva suurempi vaaleanharmaa säilö. Vedä tekstityökalulla suurempaan säilöön tekstikehys.

4. Kirjoita uuteen tekstikehykseen ylätunnisteen teksti.

Täytä haitarin ylimmät välilehdet taustakuvilla

1. Valitse Haitari-widgetin ylin välilehti, jossa ylätunniste näkyy.

2. Avaa Asetukset-valikko napsauttamalla pyöreää sinistä nuolipainiketta. Poista käytöstä asetus Muokkaa yhdessä. Sulje Asetukset-valikko napsauttamalla sen ulkopuolella.

3. Napsauta ylintä välilehteä kahdesti, jolloin valintaosoitin näyttää sanan "Tekstikehys". Valittuasi ylimmän välilehden tekstikehyksen napsauta hallintapaneelin Täyttö-linkkiä, jolloin Täyttö-valikko avautuu. Napsauta värinvalitsinta ja valitse taustan täyttöväriksi oletusarvoisen tummanharmaan tilalle ei mitään.

4. Avaa Tuo-valintaikkuna napsauttamalla Kuva-kohdan kansiokuvaketta. Siirry resurssikansioon ja valitse lisättävä kuva.

5. Avaa Välit-paneeli. Pidä kohdan Täyte: L (vasen) ylänuolta painettuna, jolloin ylätunnisteen tekstin eteen tulee lisää tilaa ja se asettuu välilehden taustakuvan keskelle.

Haitarin välien määrittäminen widgeteissä Adobe Musessa
    Suurenna vasenta täytettä Välit-paneelissa ja keskitä teksti haitarissa.

Haitari-widgetin ensimmäinen välilehti on nyt valmis.

Jos poistit Muokkaa yhdessä -asetuksen valinnan muokatessasi ensimmäistä välilehteä, muutokset eivät näy muissa välilehdissä. Muut välilehdet on muotoiltava erikseen haitaripaneelissa.

Haitari-widgetien kiertäminen

Oletuksena Haitari-paneeliwidgetit määritetään pystysuuntaisiksi näyttämään otsikkopaneelit ylhäällä ja sisältöalueet niiden alla.

Adobe Musen haitariwidgetit näkyvät oletusarvoisesti pystysuuntaisena.
Kun lisäät Haitari-paneeliwidgetin sivulle, se näytetään pystysuuntaisena.

Voit luoda vaakasuuntaisen liukusäätimen Haitari-widgetiin seuraavasti:

1. Avaa Muoto-näkymässä Widgetkirjasto ja laajenna Paneelit-osio.

2. Valitse Haitari Paneelit-osiosta ja vedä se sivulle.

3. Valitse koko widget napsauttamalla kerran valintatyökalulla. Valintailmaisimessa hallintapaneelin vasemmassa yläkulmassa näkyy sana Haitari.

4. Jos pidät vaihtonäppäintä painettuna kiertäessäsi, mittasuhteet lukitaan siten, että voit liikuttaa widgetiä 45 asteen kulmissa. Näkyviin tulee työkaluvihje, joka widgetiä kiertäessäsi ilmaisee kulloisenkin kiertokulman.

Kierrä haitaria 90° myötä- tai vastapäivään.
    Kierrä haitaria 90° myötä- tai vastapäivään.

5. Kun olet kiertänyt widgetiä, napsauta esikatselulinkkiä tai esikatsele sivu selaimessa ja tarkista, että Haitari laajentaa ja kutistaa paneelit odotetusti. Tarkista, onko otsikkosäilöt komentosarjoitettu näyttämään vastaava sisältöalue napsautettaessa.

Nyt sinun täytyy vain lisätä otsikoihin ja sisältöalueen säilöihin oikeaan suuntaan olevaa (ei sivuttaissuuntaista) sisältöä.

Voit esittää tekstisisältöä sisältöalueilla seuraavan ohjeen mukaisesti. Käytät samaa yllä kuvattua tekniikkaa tekstikentän kiertämiseen sisältöalueen säilössä.

6. Napsauta sisältöalueen oletustekstiä kahdesti. Ensimmäinen kerta valitsee koko Haitari-widgetin ja toinen kerta valitsee sisältöalueen säilön. Kun sisältöalue on valittu, suurenna sisältöalueen kokoa valintatyökalulla napsauttamalla ja vetämällä koonmuutoskahvoja.

7. Kun sisältöalue on vielä valittuna, valitse sisältöalueella oleva tekstikehys napsauttamalla uudelleen. Siirrä kohdistinta lähelle jotakin tekstikentän kulmaa, kunnes kiertokohdistin tulee näkyviin. Paina vaihtonäppäintä ja kierrä tekstikehystä samaan 90 asteen kiertokulmaan, johon kiersit ulomman widgetin.

Kierrä olemassaolevaa paikkamerkkinä käytettyä tekstisisältöä, jos haluat esittää tekstiä sisältöalueella.
    Kierrä olemassaolevaa paikkamerkkinä käytettyä tekstisisältöä, jos haluat esittää tekstiä sisältöalueella.

8. Kun olet kiertänyt tekstikehystä, valitse sille paikka sisältöalueelta valintatyökalulla. Korvaa tekstityökalua käyttäen paikkamerkkinä käytetty teksti sillä tekstillä, jonka haluat näkyvän, ja muotoile sitten teksti käyttämällä hallintapaneelin ja Teksti-paneelin muotoiluvalintoja (tai käytä kappaletyylejä ulkoasun muuttamiseen).

9. Täytä sisältöalueen säilöt lisäämällä kuvia, piirtämällä suorakaiteita tai upottamalla HTML-koodia. Tätä sisältöä ei tarvitse kiertää, koska se sijoitetaan kierrettyyn säilöön automaattisesti pystyasennossa.

Otsikkosäilöjen tekstin päivittäminen

Voit muokata otsikkosäilöjen tekstiä usealla tavalla.

Jos otsikot ovat lyhyitä ja haluat tekstin olevan pystyssä (kuten kirjahyllyn kirjoissa), voit valita nykyisen paikkamerkkinä käytetyn tekstin tekstityökalulla ja kirjoittaa haluamasi otsikot (katso kuvaa).

Muokkaa otsikkotekstiä käyttämällä haitariwidgetien tekstityökalua.
Muokkaa otsikkotekstiä käyttämällä haitariwidgetien tekstityökalua.

Jos et halua käyttää tekstiotsikoita, voit vain poistaa nykyisen paikkamerkkinä käytetyn tekstin otsikkosäilöistä ja määrittää sitten eri värin kullekin otsikolle käyttämällä muotoiluvalintoja hallintapaneelissa tai Täyttö-paneelissa (sekä Tilat-paneelia) (katso kuvaa). Jos haluat päivittää kunkin otsikkosäilön ulkoasun yksitellen, siirry asetusvalikkoon napsauttamalla sinistä nuolipainiketta ja poista Muokkaa yhdessä -valinta käytöstä.

Määritä otsikkosäilöille ja vastaavalle tekstisisällölle värikoodit käyttämällä Täyttö-valikkoa ja tekstin muotoiluvalintoja.
Määritä otsikkosäilöille ja vastaavalle tekstisisällölle värikoodit käyttämällä Täyttö-valikkoa ja tekstin muotoiluvalintoja.

Toinen vaihtoehto on luoda kuvankäsittelyohjelmalla kuvia, jotka sijoitetaan otsikkopaneeleihin. Lisää kuvat sivulle, leikkaa ne, valitse otsikkoteksti käyttämällä tekstityökalua, ja liitä sitten kuvat otsikkosäilöihin. Kuvat voivat halutessasi sisältää pystysuuntaista tekstiä (katso kuvaa).

Lisää pystysuuntaista tekstiä sisältävät kuvat otsikkosäilöihin.
Lisää pystysuuntaista tekstiä sisältävät kuvat otsikkosäilöihin.

Ankkurilinkkien lisääminen haitaripaneeleihin

Voit lisätä mistä tahansa sivun elementistä linkin haitaripaneeliin käyttämällä ankkurilinkkejä haitaripaneeleissa. Seuraavassa kerrotaan, miten haitariwidgeteihin lisätään ankkurilinkkejä:

1. Valitse haitariwidget, johon haluat lisätä ankkurilinkin. Napsauta välilehteä, johon haluat lisätä ankkurilinkin.

2. Lataa ankkurilinkki sijoitusaseeseen napsauttamalla ankkurityökalua.

Valitse ankkurityökalu työkalupaneelista.
    Valitse ankkurityökalu työkalupaneelista.

3. Sijoita ankkurilinkki haitariwidgetiin.

Näyttöön avautuu valintaikkuna, jossa voit nimetä ankkurin uudelleen. Kirjoita ankkurille nimi ja valitse OK.

Sijoita ankkurilinkki haitariwidgetiin
    Sijoita ankkurilinkki haitariwidgetiin

Nyt voit lisätä linkin tähän ankkuriin mistä tahansa sivustossa olevasta sivuelementistä.

4. Kun haluat luoda linkin sivuelementistä tähän ankkuriin, valitse ensin haluamasi sivuelementti. Valitse yläosassa olevasta avattavasta Hyperlinkit-valikosta luomasi ankkuri.

Kun napsautat julkaistussa sivustossa sivuelementtiä, näkyviin tulee haitarin välilehti, johon sijoitit ankkurilinkin.