Opi lisäämään sivustoihisi Facebookin tykkäys- ja jakamispainikkeet, twiittauspainike, Google Maps -kartta, YouTube-video ja muuta yhteisösisältöä Adobe Musella.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Adobe Musen yhteisöwidgetien avulla voit lisätä nopeasti yhteisöpalvelujen jako- ja seuraamistyökaluja sivustoosi. Voit lisätä esimerkiksi Facebookin tykkäyspainikkeita, Google Maps -karttoja tai twiittejä yhdellä napsautuksella.  Adobe Muse tukee seuraavia yhteisöwidgetejä:

• Adobe Muse -merkki
  • Facebook: Tykkää
  • Facebook: Seuraa
  • Facebook: Kommentit
  • Google Maps
  • Google+
  • LinkedIn
  • PayPal
  • Pinterest
  • Twitter: Seuraa
  • Twitter: Twiittaa
  • Vimeo
  • Youtube

Voit lisätä widgetin sivulle helposti vetämällä sen widgetkirjastosta: Ikkuna > Widgetkirjasto > Yhteisö. Seuraavassa artikkelissa kerrotaan lisää yhteisöwidgetien lisäämisestä ja määrittämisestä.

Yhteisöwidgetien lisääminen

Yhteisöwidgetien avulla voit helposti määrittää mukautettua HTML-koodia ja upottaa sen Adobe Muse -sivuille. Useimmat näistä tarjoavat ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä myös upottamalla HTML-koodia kolmansien osapuolten sivustoista. Voit säästää aikaa lisäämällä ja määrittämällä verkkosisältöä suoraan Adobe Musessa sen sijaan, että loisit koodin sovelluksen ulkopuolella ja liittäisit sen Adobe Museen upotettuna HTML-koodina.

Voit lisätä yhteisöwidgetin Adobe Muse -sivulle seuraavasti:

1. Avaa sivu, jolle haluat lisätä yhteisöwidgetejä. Valitse Ikkuna > Widgetkirjasto > Yhteisö.

Yhteisöwidgetit tulevat näyttöön.

Yhteisöwidgetit Adobe Musessa
    Yhteisöwidgetit Adobe Musessa
  2. Vedä haluamasi yhteisöwidget sivulle ja sijoita se asetteluun valintatyökalulla.

Vedä yhteisöwidgetiä ja sijoita se Muoto-näkymässä.
    Vedä yhteisöwidgetiä ja sijoita se Muoto-näkymässä.
  3. Voit muokata valittua widgetiä vetämällä sen kahvoja valintatyökalulla. Voit myös siirtää sen paikkaa napsauttamalla widgetin keskikohtaa ja vetämällä.

4. Widgetin oikeassa yläkulmassa on sininen nuolipainike. Sitä napsauttamalla voit avata Asetukset-paneelin, jossa voit määrittää yhteisöwidgetien asetukset.

Voit avata Asetukset-paneelin milloin tahansa valitsemalla widgetin ja napsauttamalla sen oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta.

Widgetin oikeassa yläkulmassa olevan sinisen nuolipainikkeen napsauttaminen
    Widgetin oikeassa yläkulmassa olevan sinisen nuolipainikkeen napsauttaminen

Seuraavassa kerrotaan lisää erilaisten yhteisöwidgetien määrittämisestä.

Yhteisöwidgetien määrittäminen

Kun yhteisöwidgetit on lisätty sivulle, on aika määrittää ne tarpeiden mukaan. Seuraavassa kerrotaan lisää erilaisten yhteisöwidgetien määrittämisestä Adobe Musessa.

1. Kun haluat määrittää Adobe Muse -merkin, vedä ja sijoita widget widgetkirjaston Yhteisö-osiosta. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Valitse vaalea tai tumma Värimalli-kentässä.

Adobe Muse -merkkiwidgetin määrittäminen
    Adobe Muse -merkkiwidgetin määrittäminen
  2. Voit lisätä Facebook: Tykkää -widgetillä tykkäysruudun, jossa kävijät voivat katsoa sivustoon liittyvää Facebook-sivua ja vierailla siellä. Kun haluat määrittää tämän widgetin, vedä ja sijoita Facebook: Tykkää -widget widgetkirjaston Yhteisö-osiosta. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit määrittää seuraavat asetukset:

• Toiminto: Valitse tässä kentässä tykkäys tai suositus. Valinnan perusteella näytetään joko tykkäysten tai suositusten määrä.
    • Asettelu: Tämän kentän valintoja ovat vakio, painikelaskenta tai ruutulaskenta. Kun valitset vakioasettelun, käyttäjiä kannustetaan rekisteröitymään näyttämällä tykkäysten määrä ja teksti. Kun valitset painikelaskennan, vain tykkäysten tai suositusten määrä näytetään. Ruutulaskenta-asettelussa tykkäysten tai suositusten määrä näkyy neliönmuotoisena ruutuna.
    • Värimalli: valitse tämän widgetin värimalliksi vaalea tai tumma.
    • Tykkäyksen URL: Kirjoita URL, josta vierailija voi tykätä. Valitse Nykyinen sivu -valintaruutu, jos haluat sivuston käyttäjän tykkäävän nykyisestä julkaistun sivuston sivusta.
    • Näytä lähetys: valitse tämä valintaruutu, jos haluat, että tykkäyksen ja suosittelun lisäksi myös Jaa-painike näkyy.
    Facebook: Tykkää -widgetin määrittäminen
    Facebook: Tykkää -widgetin määrittäminen
  3. Kun haluat määrittää Facebook: Tykkää -widgetin, vedä ja sijoita widget widgetkirjaston Yhteisö-osiosta. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit määrittää seuraavat widgetit:

• Asettelu: määritä widgetin näyttäminen sivustossa valitsemalla vakio, painikelaskenta tai ruutulaskenta.
    • Värimalli: valitse widgetin asetukseksi vaalea tai tumma.
    • Profiilin URL: määritä Facebook-profiilin URL, jota sivuston käyttäjä voi seurata.
    Facebook: Seuraa -widgetin määrittäminen
    Facebook: Seuraa -widgetin määrittäminen
  4. Kun haluat määrittää Facebook: Kommentit -widgetin, vedä ja sijoita widget widgetkirjaston Yhteisö-osiosta. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit määrittää Asetukset-paneelissa seuraavat asetukset:

• Näytä mobiilikäyttöliittymä: valitse tämä valintaruutu, kun haluat näyttää mobiilinäyttöihin soveltuvan erilaisen widgetasettelun.
    • Värimalli: valitse tämän widgetin värimalliksi vaalea tai tumma.
    • Lajitteluperuste: valitse lajitteluperuste, kun haluat lajitella kommentit päivämäärän mukaan (vanhimmat tai uusimmat) tai yhteisöluokituksen perusteella.
    • Julkaisujen määrä: määritä, kuinka monta julkaisua haluat näyttää sivustossa.
    • Kommentoinnin URL: Määritä URL-osoite, jossa käyttäjät voivat julkaista kommentteja. Jos haluat käyttää nykyistä Adobe Muse -sivua URL-osoitteena, valitse Nykyinen sivu -valintaruutu.
    Facebook: Kommentit -widgetin määrittäminen
    Facebook: Kommentit -widgetin määrittäminen
  5. Kun haluat käyttää Google Mapsia, vedä ja sijoita Google Maps -widget widgetkirjaston Yhteisö-osiosta. Napsauta Google Maps -widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit määrittää Asetukset-paneelissa seuraavat asetukset:

• Osoite: määritä näytettävä alue lisäämällä osoite.
    • Kartan tyyppi: Valitse tiekarttanäkymä tai Satelliitti, jos haluat, että kartassa näytetään Google Earth -satelliittinäkymä. Voit valita kartan tyypiksi myös hybridin tai maaston.
    • Laajenna nastan tiedot: valitse tämä valintaruutu, kun haluat näyttää tietoikkunan käyttäjän napsauttaessa kartassa olevaa merkintää.
    • Zoomauksen taso: Määritä Google Maps -näkymän zoomauksen taso.
    Google Maps -widgetin määrittäminen
    Google Maps -widgetin määrittäminen
  6. Kun haluat määrittää Google + -widgetin, vedä ja sijoita widget Muoto-näkymässä. Avaa Asetukset-paneeli napsauttamalla widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit sitten määrittää seuraavat asetukset:

• Koko: Valitse, minkä kokoisena widget näkyy julkaistussa sivustossa. Valitse kooksi pieni, keskikokoinen tai vakio.
    • Kommentti: Valitse paikka, jos haluat näyttää tähän widgetiin liitetyn kommentin tekstin. Voit sijoittaa kommentin tekstiin tai kuplana tai valita, ettei kommentteja ole lainkaan.
    • URL: Määritä URL, johon haluat vierailijoiden siirtyvän, kun he napsauttavat tätä widgetiä. Kirjoita tähän kenttään kohteen URL tai valitse Nykyinen sivu -valintaruutu, jos haluat, että kohteena on nykyinen sivu.
    Google plus -widgetin määrittäminen
    Google plus -widgetin määrittäminen
  7. Kun haluat määrittää LinkedIn-widgetin, vedä ja sijoita widget Muoto-näkymässä. Avaa Asetukset-paneeli napsauttamalla widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit sitten määrittää seuraavat asetukset:

• Jaon URL: Määritä URL, johon vierailija siirretään, kun hän napsauttaa widgetiä. Voit joko kirjoittaa URL-osoitteen kenttään tai valita Nykyinen sivu -valintaruudun.
    • Määrä: Määrittää yhteysmäärän. Valitse näytön ominaisuudet valitsemalla Oikea tai Ylös. Jos valitset Ei mitään, yhteyksien määrää ei näytetä.
    LinkedIn-widgetin määrittäminen
    LinkedIn-widgetin määrittäminen
  8. Määritä verkkomaksutapahtumat PayPal-widgetin avulla. Voit lisätä sivulle painikkeen ja määrittää sitten asianmukaisen maksun siirrettäväksi määritetylle PayPal-tilille tilin sähköpostiosoitteen avulla. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta ja määritä seuraavat asetukset.

• Tyyppi: valitse haluamasi painiketyyppi, kuten Osta nyt, Näytä ostoskori tai Lisää ostoskoriin.
    • Painikkeen kuva: Lisää kuvatiedosto painikkeeksi. Valitse Lisää tiedosto ja etsi kuvatiedosto paikallisesta tietokoneesta selaamalla. Tämä kenttä on käytettävissä seuraavien painiketyyppien yhteydessä: Mukautettu osto, Mukautettu lahjoitus, Mukautettu lisäys ostoskoriin ja Mukautettu ostoskorin näyttö.
    • Koko: Määritä painikkeen koko sivustossa. Kokovaihtoehdot ovat pieni ja suuri.
    • Sähköposti maksua varten: vastaanottajan sähköpostiosoite.
    • Summa: kirjoita summa (numerona) tähän kenttään.
    • Valuutta: määritä maksun valuutta.
    • Kohteen nimi: nimikkeen mukautettu nimi.
    • Kohteen numero: nimikkeelle annettava numero tai koodi.
    • Verokanta: nimikkeen veron määrä.
    • Toimituskulut: nimikkeen toimituskulut.
    PayPal-widgetin määrittäminen Adobe Musessa.
    PayPal-widgetin määrittäminen Adobe Musessa.
  9. Kun haluat määrittää Pinterest-widgetin, vedä ja sijoita widget asettelussa. Avaa Asetukset-paneeli napsauttamalla sinistä nuolipainiketta widgetin oikeassa yläkulmassa. Voit määrittää tässä paneelissa seuraavat asetukset:

• Painiketyyppi: Valitse sivustossa näytettävä painike. Valitse tässä avattavassa kentässä Pin It tai Follow Me.
    • Pinterest-käyttäjätunnus: Määritä Pinterestin käyttäjätunnus tässä kentässä. Tämä kenttä on käytettävissä vain, kun Painiketyyppi-kentässä on valittu Seuraa.
    • Tunniste: määritä tunniste tai nimi, joka näytetään, kun valitset Painiketyyppi-kentässä Follow Me.
    Pinterest-widgetin määrittäminen
    Pinterest-widgetin määrittäminen
  10. Kun haluat määrittää Twitter: Seuraa -widgetin, vedä ja sijoita widget asettelussa. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Määritä seuraavat asetukset Asetukset-paneelissa:

• Seuraa osoitteessa: Määritä Twitter-käyttäjänimi tässä kentässä. Arvo näkyy oletusarvoisesti widgetissä.
    • Koko: valitse widgetin näytettäväksi joko keskikokoisena tai suurena
    • Näytä käyttäjätunnus: valitse tämä, jos haluat näyttää widgetissä määritetyn käyttäjätunnuksen.
    Twitter: Seuraa -widgetin määrittäminen
    Twitter: Seuraa -widgetin määrittäminen
  11. Kun haluat määrittää Twitter: Seuraa -widgetin, vedä ja sijoita widget Adobe Muse -sivulla. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Asetukset -paneelissa voi määrittää seuraavat asetukset:

• Jaa URL: Määritä URL, johon vierailija siirretään, kun hän napsauttaa widgetiä. Jos haluat käyttää julkaistun sivuston nykyistä sivua kohteena, valitse Nykyinen sivu -valintaruutu.
    • Koko: valitse widgetin kooksi joko Keskikoinen tai Suuri.
    • Twiitin teksti: määritä mukautettu twiitin teksti tässä kentässä.
    • Suosittele: määritä Twitterin käyttäjänimi tässä kentässä.
    • Näytä lukumäärä: valitse tämä valintaruutu, jos haluat näyttää twiittiin liittyvät luvut.
    Twitter: Twiittaa -widgetin määrittäminen
    Twitter: Twiittaa -widgetin määrittäminen
  12. Kun haluat määrittää Vimeo-widgetin, lisää se widgetkirjaston Yhteisö-osiosta. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit määrittää Asetukset-paneelissa seuraavat asetukset:

• Videon tunnus: määritä videotiedoston tunnus tässä.
    • Videosäätimen väri: anna heksadesimaalikoodi tai valitse säätimille väri tästä kentästä.
    • Näytä kuva: valitse tämä asetus, jos haluat kuvan näkyvän taustakuvana, kun videota toistetaan.
    • Näytä otsikko: valitse tämä asetus, jos haluat, että videon otsikko näytetään.
    • Näytä tekijätiedot: valitse tämä asetus, jos haluat, että videon tekijätiedot näytetään.
    • Automaattinen toisto: valitse tämä asetus, jos haluat, että video toistetaan julkaistussa sivustossa automaattisesti.
    • Silmukka: valitse tämä asetus, jos haluat, että videota toistetaan julkaistussa sivustossa jatkuvana silmukkana.
    Vimeo-widgetin määrittäminen
    Vimeo-widgetin määrittäminen
  13. Kun haluat määrittää YouTube-widgetin, lisää se widgetkirjaston Yhteisö-osiosta. Napsauta widgetin oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nuolipainiketta. Voit määrittää Asetukset-paneelissa seuraavat asetukset:

• Videon tunnus: anna sivustoon lisättävän videon tunnus.
    • Teema: valitse widgetiin teemaksi joko vaalea tai tumma.
    • Etenemisen väri: valitse, onko edistymispalkki valkoinen vai punainen.
    • Aloitusaika: määritä kohta, josta videon toisto sivustossa aloitetaan.
    • Näytä ohjaimet: valitse tämä asetus, jos haluat, että Youtube-videon ohjaimet näytetään sivustossasi.
    • Salli koko näytön tila: valitse tämä valintaruutu, jos käyttävät saavat katsoa videon koko näytön tilassa.
    • Näytä tiedot: valitse tämä asetus, jos haluat näyttää tietoja videosta sen alapuolella.
    • Näytä kommentit: valitse tämä asetus, jos haluat, että videossa näytetään kommentteja tai tekstitaso.
    • Automaattinen toisto: valitse tämä asetus, jos haluat, että video toistetaan julkaistussa sivustossa automaattisesti.
    • Näytä aiheeseen liittyvät: valitse tämä asetus, jos haluat, että aiheeseen liittyvät YouTube-videot näytetään.
    • Silmukka: valitse tämä asetus, jos haluat, että videota toistetaan julkaistussa sivustossa jatkuvana silmukkana.
    Youtube-widgetin määrittäminen
    Youtube-widgetin määrittäminen