Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit jakaa ja synkronoida tekstiä Adobe Musessa.

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Tietoja Synkronoidusta tekstistä

Synkronoidun tekstin avulla voit käyttää samaa tekstiä sivun eri kohdissa, eri sivuilla sekä työpöytä-, tabletti- ja älypuhelinsivuasettelujen välillä. Tavallisesti tekstit, kuten tuotenimet, hinnat, nimet ja ylä- ja alatunnisteet, näkyvät eri sivuilla ja sivuston eri versioissa (työpöytä, tabletti, älypuhelin).

Synkronoidun tekstin avulla voit kirjoittaa jaetun tekstin kerran ja hallita sen esiintymiä keskitetysti. Kun muokkaat tekstiä kerran, sen esiintymät päivittyvät koko sivustossa. Kun tekstin esiintymät päivitetään, Adobe Muse ei muuta yksittäisiin esiintymiin kohdistettuja tyylimäärityksiä.

Sisältönimiöt

Sisältönimiö edustaa synkronoitua tekstiä.

• Kun liität nimiön tekstikehykseen, kehyksessä näytetään synkronoitu teksti.
  • Kun muokkaat nimiön sisältävää tekstikehystä, muutos toteutetaan samalla nimiöllä merkityn kehyksen kaikkiin esiintymiin. Huomioi, että Adobe Muse ei muuta tyylejä tai muita visuaalisia määrityksiä tekstin päivityksen yhteydessä.

Kokoelma

Kokoelma on ryhmä nimiöitä. Synkronoidun tekstin käytön yhteydessä voit luoda useita nimiöitä ja ryhmittää ne kokoelmien avulla.

Sisältönimiöiden hallinta

Sisältönimiö edustaa synkronoidun tekstin osaa. Kun liität nimiön tekstikehykseen, kehyksessä näytetään synkronoitu teksti.

Nimiön lisääminen tekstikehykseen

1. Ellet ole jo luonut tekstikehystä, luo se tekstityökalulla () ja kirjoita teksti, johon haluat kohdistaa nimiön.

TextFrame
  2. Avaa Sisältö-paneeli valitsemalla Ikkuna > Sisältö.

ContentPanel
  3. Lisää sisältönimiö valitsemalla tekstikehys ja napsauttamalla Sisältö-paneelin -painiketta.

AddTag
  4. Anna sisältönimiölle kuvaava nimi ja viimeistele luonti napsauttamalla mitä tahansa kohtaa sen ulkopuolella.

TagCreated

Huomautus:

Tekstikehyksen viereen tulee näkyviin kupla merkkinä lisätystä sisältönimiöstä.

TaggedTextFrame-1

Useiden nimiöiden lisääminen kokoelmaan

1. Avaa Sisältö-paneeli valitsemalla Ikkuna > Sisältö.

ContentPanel
  2. Lisää sisältönimiö napsauttamalla Sisältö-paneelin -painiketta. Voit lisätä lisää sisältönimiöitä kokoelmaan samalla tavalla napsauttamalla -painiketta.

MultipleTagsContenPanel

Sisältönimiön nimeäminen uudelleen

1. Jos et ole vielä avannut Sisältö-paneelia, avaa se valitsemalla Ikkuna > Sisältö.

MultipleTagsContenPanel
  2. Valitse sisältönimiö, jonka haluat nimetä uudelleen. Napsauta sitten hiiren kakkospainiketta ja valitse pikavalikosta Nimeä uudelleen. Sisältönimiön nimeä voi muuttaa myös kaksoisnapsauttamalla tunnistetta.

RenameContentTag
  3. Anna sisältönimiölle kuvaava nimi ja vahvista muutos napsauttamalla mitä tahansa kohtaa tunnisteen ulkopuolella.

Tekstin nimiön poistaminen

1. Valitse tekstikehys, jonka nimiön haluat poistaa.

UntagTextFrame
  2. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse pikavalikosta Poista nimiö valinnasta.

UntagSelection

Käyttämättömien nimiöiden poistaminen kokoelmasta

1. Valitse Sisältö-paneelista Kokoelma.
  2. Valitse (flyout-valikko) > Poista käyttämättömät nimiöt kokoelmasta.
DeleteUnusedTagsFromCollection

Kokoelmien hallinta

Kokoelman lisääminen

1. Avaa Sisältö-paneeli valitsemalla Ikkuna > Sisältö.

ContentPanelOpenedWithTags
  2. Lisää kokoelma napsauttamalla -painiketta. Adobe Muse antaa kokoelmille oletusnimet. Voit kuitenkin antaa kokoelmalla uuden, kuvaavan nimen.

NewCollection

Kokoelman nimeäminen uudelleen

1. Avaa Sisältö-paneeli (Ikkuna > Sisältö) ja valitse kokoelma, jonka haluat nimetä uudelleen.

2. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse pikavalikosta Nimeä uudelleen.

RenameCollection

Kokoelman poistaminen

1. Avaa Sisältö-paneeli (Ikkuna > Sisältö) ja valitse poistettava kokoelma.

2. Napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse pikavalikosta Nimeä uudelleen.

DeleteCollection

Käyttämättömien kokoelmien poistaminen

1. Valitse Sisältö-paneelista (Ikkuna > Sisältö) Kokoelma.

2. Valitse (flyout-valikko) > Poista käyttämättömät kokoelmat.

DeleteUnusedCollections

Tekstin päivittäminen koko sivustossa

1. Luo viimeistään nyt tekstikehyksiä ja lisää niihin nimiöitä sivuston suunnittelutarpeiden mukaan. Lisätietoja on artikkelissa Nimiön lisääminen tekstiin.

2. Valitse muokattava teksti ja aloita muokkaaminen kaksoisnapsauttamalla. Adobe Muse päivittää kaikki nimiön muokatut esiintymät. Kaikki esiintymien ainutlaatuiset muotoilut (CSS-tyylit – kirjasimet, värit, koko) ja muut visuaaliset määritykset säilyvät ennallaan.

Hyperlinkkien päivittäminen

1. Luo viimeistään nyt hyperlinkkejä Hyperlinkit-ponnahdusvalikon avulla. Lisätietoja on artikkelissa Hyperlinkkien luominen.

2. Avaa Sisältö-paneeli valitsemalla Ikkuna > Sisältö.

CreateHyperlink
  3. Valitse luomasi hyperlinkki ja lisää nimiö Sisältö-paneelissa. Anna nimiölle kuvaava nimi.

AddHyperlinkTag
  4. Kun olet lisännyt nimiön hyperlinkkiin, valitse teksti, johon haluat lisätä hyperlinkin.

AddHyperlinkToText-1
  5. Valitse luomasi nimiö Sisältö-paneelissa.

AppliedHyperlinkTag