Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Muse_128_128

Adobe Muse CC 2014:n ominaisuuksien avulla voit luoda ja julkaista dynaamisia tietokoneille tai mobiililaitteille optimoituja sivustoja kirjoittamatta koodia. Lue lisää Adobe Muse CC 2014 -version uusista ominaisuuksista. Artikkelin linkeistä pääset myös muihin lisätietoja tarjoaviin resursseihin.

Adobe Muse CC 2014.3 – helmikuu 2015

Adobe Muse CC 2014.3.1 -päivitys korjaa asiakkaiden kriittisiä ongelmia. Katso tässä päivityksessä korjattujen ongelmien täydellinen luettelo artikkelista Julkaisutiedot.

Helmikuun 2015 Adobe Muse CC 2014.3 -julkaisuversiossa voit käsitellä runsassisältöisiä sivustoja entistä helpommin nopeilla, sujuvilla ja intuitiivisilla muotoilutoiminnoilla ja julkaistut sivut latautuvat aiempaa nopeammin.

Käytettävyysparannukset

Adobe Muse CC sisältää seuraavat käytettävyysparannukset. Parannukset nopeuttavat tyypillisiä tehtäviä, vähentävät manuaalisten tointen tarvetta ja tehostavat keskeisiä suunnittelun työnkulkuja.

Suunnittele-näkymän parannetut ominaisuudet

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Seuraavat parannetut ominaisuudet nopeuttavat ja tehostavat sivustokarttojen luomista Suunnittele-näkymässä:

Uuden sivun voi lisätä sivustoon vetämällä siihen sivupohjan.
Uuden sivun voi lisätä sivustoon vetämällä siihen sivupohjan.

Ei vientiä -merkinnällä varustetut sivut näyttävät nyt erilaisilta.
Ei vientiä -merkinnällä varustetut sivut näyttävät nyt erilaisilta.

Kutistetut sivut laajenevat, kun niihin lisätään alitaso.
Kutistetut sivut laajenevat, kun niihin lisätään alitaso.

Lisätietoja sivustokarttojen luonnista Adobe Muse CC:llä on artikkelissa Sivukartan luominen.

Muotoilutoimintojen parannetut ominaisuudet

Tyylit

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Tyhjennä kaikki tyylit

Voit poistaa kaikki sivukohteeseen liitetyt tyylit pikavalikon valinnalla Tyhjennä kaikki tyylit. Tämän valinnan jälkeen objekti ei sisällä lainkaan täyttöä, viivaa, tehosteita tai oletustekstityyliä.

Voit poistaa kaikki sivukohteeseen liitetyt tyylit valinnalla Tyhjennä kaikki tyylit.
Voit poistaa kaikki sivukohteeseen liitetyt tyylit valinnalla Tyhjennä kaikki tyylit.

Siirry tyylin käyttöön

Käytätkö Adobe Muse -sivustossasi paljon tyylejä? Nyt voit hyödyntää uutta Siirry tyylin käyttöön -toimintoa, jolla voit seurata minkä tahansa tyylin (luettelo, merkki, grafiikka tai kappale) käyttöä koko sivustossa.

Voit avata luettelon sivuista, joilla jotain tyyliä on käytetty, napsauttamalla kyseistä tyyliä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Siirry tyylin käyttöön.

Voit seurata tyylien käyttöä Siirry tyylin käyttöön -asetuksella
Voit seurata tyylien käyttöä Siirry tyylin käyttöön -asetuksella

Widgetit

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Voit poistaa widgetin koko täytetyn sisällön valitsemalla pikavalikosta Tyhjennä widgetin sisältö. Tyhjennä widgetin sisältö -toiminnolla on helppo poistaa widgetin paikkamerkkisisältö.

Voit poistaa widgetin koko sisällön valinnalla Tyhjennä widgetin sisältö
Voit poistaa widgetin koko sisällön valinnalla Tyhjennä widgetin sisältö

Kohteiden hallinta

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Etkö aina muista, missä olet käyttänyt ladattua tiedostoa tai taustakuvaa? Nyt voit seurata taustakuvien ja ladattujen tiedostojen käyttöä koko sivustossa uudella Siirry tiedostojen käyttöön -toiminnolla.

Voit avata luettelon sivuista ja grafiikkatyyleistä, joissa kohdetta käytetään, napsauttamalla Kohteet-paneelissa hiiren kakkospainikkeella kohdetta ja valitsemalla Siirry tiedostojen käyttöön.

Voit näyttää sivujen ja käytettyjen grafiikkatyylien luettelon valinnalla Siirry tiedostojen käyttöön
Voit näyttää sivujen ja käytettyjen grafiikkatyylien luettelon valinnalla Siirry tiedostojen käyttöön

Teksti

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Teksti-paneelissa on käytettävissä seuraavat tekstinmuotoiluvalinnat:

• Yläindeksi
  • Alaindeksi
  • Isot
  • Pienet

Merkit tai sanat, joissa on käytetty uusia muotoilumääritteitä, voi tallentaa merkki- tai kappaletyyleiksi.

Puuttuvien kirjasimien käsitteleminen

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Adobe Muse ilmoittaa, kun avattavasta tiedostosta puuttuu kirjasin. Kun sivuston suunnittelussa käytetään itse ylläpidettyjä verkkokirjasimia, Adobe Muse varoittaa, jos kirjasinta ei ole tietokoneessa. Voit ladata tarvittavan kirjasimen tai kopioida sen suoraan tietokoneen kirjasinkansioon.

Muut parannukset

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Voit lisätä jaettua tekstiä vetämällä sisältönimiöitä Sisältö-paneelista
Voit lisätä jaettua tekstiä helposti sivun piirtoalueelle vetämällä sisältönimiön tai sisältökokoelmia Sisältö-paneelista suunnittelualueelle.

Voit poistaa käyttämättömiä tasoja Tasot-paneelin pikavalikon valinnalla.
Voit poistaa käyttämättömiä tasoja Tasot-paneelin pikavalikon valinnalla.

• Lisää parannuksia:
    • Voit valita sivun piirtoalueella Sovita sivu -toiminnon kaksoisnapsauttamalla -työkalua.
    • Voit kutistaa sivun piirtoalueen sen todelliseen kokoon (zoomaustaso 100 %) kaksoisnapsauttamalla -työkalua.

Esikatselutilan parannetut ominaisuudet

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Sivuston esikatselutilassa on nyt uudet iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -esikatselukoot.

Voit käyttää uusia iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -mallien esikatselukokoja sivustojen testaamiseen
Voit käyttää uusia iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -mallien esikatselukokoja sivustojen testaamiseen

Suorituskyvyn parannukset

Adobe Muse CC 2014.3 lisää lukuisia suorituskyvyn ja sivuston luomisen parannuksia.

Adobe Musen suorituskyvyn parannukset

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Adobe Muse CC 2014.3 lisää lukuisia suorituskyvyn parannuksia, jotka parantavat Musen toimintaa yleisesti. Erityisesti seuraavia toimintoja on parannettu:

• nopeammat muotomääritykset, kuten asettelun elementtien lisääminen, poistaminen ja muokkaaminen ja niiden tyylien määrittäminen
  • nopeampi kuvien muodostaminen erityisesti rajauksen tai koon muuttamisen aikana
  • useimpien sivustojen nopeutunut vienti
  • merkittävästi pienikokoisemmat projektitiedostot, kun projektissa käytetään erittäin tarkkoja taustakuvia
  • Kirjasto-kohteiden automaattinen, häviötön muunto Musen ensimmäisellä käynnistyskerralla kunkin Kirjasto-kohteen ensimmäisen käyttökerran sijaan.

Sivuston suorituskyvyn parannukset

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Adobe Muse CC 2014.3 nopeuttaa sivuston lataamista selaimessa vähentämällä luotavien kohteiden määrää ja pienentämällä niiden kokoa sekä hyödyntämällä selainten ominaisuuksia paremmin. Adobe Muse CC 2014.3:ssa on parannettu erityisesti seuraavia asioita:

• skaalattavan vektorigrafiikan (SVG) nopeampi tuonti estämällä vanhojen SVG:tä tukemattomien selainten varakuvatiedoston lataaminen
  • taustakuvien optimointi perustuen niiden käyttöön sivustossa
  • viistojen reunojen ja sisäisen hehkun luominen läpinäkyviä pikseleitä sisältäviin kuviin CSS-tehosteilla, mikä vähentää merkittävästi luotujen tiedostojen määrää sivustoissa, joissa näitä tehosteita käytetään paljon
  • joidenkin PNG-kuvatiedostojen pienempi pakattu koko sekä alle 256 värin kuvien automaattinen häviötön muunto indeksoiduksi PNG:ksi, joka vie vähemmän tilaa kuin indeksoimaton PNG.

Uudelleenohjaus Business Catalystilla tai JavaScriptillä

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Jos sivuston ylläpitopalvelujen tarjoaja on Adobe, julkaisutilan uudelleenohjaustoiminnossa voi valita joko Business Catalystin automaattisen uudelleenohjauksen tai yleisen JavaScript-uudelleenohjauksen. Lisäksi uudelleenohjaustoiminto helpottaa oikean asettelun lataamista sivustoa käyttävän laitteen mittojen ja sen kosketusohjausmahdollisuuksien perusteella.

Kehysten reunojen näyttäminen ja kätkeminen

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Adobe Muse piirtää nyt objekteihin ja tekstikehyksiin oletusarvoisesti vaalean reunaviivan (kehyksen reuna), mikä helpottaa sellaisten objektien erottamista, joihin ei ole määritetty viivaa tai täyttöä. Reunan väri määräytyy objektin tai tekstikehyksen tason perusteella. Kehyksen reuna tummenee, kun objekti tai tekstikehys valitaan tai hiiren kohdistin viedään sen päälle.

Kehyksen reunat voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä valitsemalla Näkymä>Kehysten reunojen näyttäminen ja kätkeminen tai pikanäppäimillä Ctrl+H (Windows) tai komento+H (MAC).

Voit ottaa kehyksen reunat käyttöön ja poistaa ne käytöstä valitsemalla Näkymä > Näytä/kätke kehyksen reunat
Voit ottaa kehyksen reunat käyttöön ja poistaa ne käytöstä valitsemalla Näkymä > Näytä/kätke kehyksen reunat

FTP-asetusten automaattinen tunnistaminen

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Adobe Muse näyttää FTP-latauksen aloituksen yhteydessä vaihtoehdon tunnistaa ylläpitopalvelujen tarjoajan tukema parhaiten suojattu julkaisutapa. Tällä toiminnolla voit varmistaa ilman FTP-yhteysasetusten manuaalista määrittämistä, että julkaisu kolmannen osapuolen ylläpitämään palveluun on suojattu.

Microsoft Windowsin HiDPI-tuki

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Adobe Muse tukee nyt Windows-järjestelmän HiDPI-näyttöjä. Jos käytät Windows HiDPI -laitetta, Adobe Musen käyttöliittymä on selvästi aiempaa tarkempi.

Huomautus:

Suuren tarkkuuden sivuston luominen ei vaikuta sivuston latausaikaan tavallisissa näytöissä (ei-HiDPI).

Korkean tarkkuuden sivustojen luominen Adobe Musella
Korkean tarkkuuden sivustojen luominen Adobe Musella

Adobe Muse CC yrityksille ja oppilaitoksille

Adobe Muse CC 2014.3:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2015

Adobe Musen asennusohjelmaa on päivitetty, ja yritys- ja oppilaitoskäyttäjät voivat nyt käyttää ohjelmistoa Creative Cloud -asennuksen avulla. Ennen heinäkuun 2014 päivitystä Adobe Musen käyttö edellytti Adobe ID -tunnusta. Siksi yritys- ja oppilaitoskäyttäjät eivät voineet asentaa Adobe Musea CC-asennuksen yhteydessä. Heinäkuussa 2014 Adobe Muse julkaistiin uudelleen rakennettuna natiivisovelluksena, minkä jälkeen Adobe ID -tunnusta ei enää ole vaadittu kirjautumiseen.

Adobe Muse CC yrityksille ja oppilaitoksille
Adobe Muse CC yrityksille ja oppilaitoksille

Adobe Muse CC 2014.2 – lokakuu 2014

Lokakuussa 2014 julkaistussa Adobe Muse CC 2014.2 -versiossa voit sijoittaa esimerkiksi Adobe Illustratorissa luotuja SVG-tiedostoja, jakaa tekstiä sivustojen ja asettelujen välillä ja julkaista sivustoja entistä helpommin yksinkertaistetuilla ja aiempaa suojatummilla julkaisuvaihtoehdoilla.

Skaalattavan vektorigrafiikan (SVG) tuonti

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun uudet ominaisuudet | lokakuu 2014

Adobe Muse tukee nyt SVG-tiedostomuotoa (Scalable Vector Graphics, skaalattava vektorigrafiikka). Voit käyttää SVG-tiedostoja esimerkiksi logoissa, kuvakkeissa, taustoissa ja selaimen täytössä ja sijoittaa niitä suoraan verkkosivun piirtoalueelle Adobe Musessa.

SVG-muotoon tallennettu grafiikka on kevyttä ja tarkkuudesta riippumatonta, joten sen voi skaalata minkä kokoiseksi tahansa vaikuttamatta ulkoasuun. Myös HiDPI-näytöt tukevat SVG-tiedostoja.

Katso lisätietoja kohdasta Vektorigrafiikan käyttäminen.

Voit tuoda SVG-tiedostoja Adobe Muse -sivustoihin esimerkiksi logoja, kuvakkeita ja täyttöjä varten.
Voit tuoda SVG-tiedostoja Adobe Muse -sivustoihin esimerkiksi logoja, kuvakkeita ja täyttöjä varten.

Synkronoitu teksti

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun uudet ominaisuudet | lokakuu 2014

Adobe Musessa voit käyttää samaa tekstiä sivun eri kohdissa ja eri sivuilla sekä työpöytä-, tabletti- ja älypuhelinsivuasettelujen välillä. Synkronoitu teksti -toiminnolla voit määrittää tekstikehyksille nimiöitä uudessa Sisältö-paneelissa ja vetää nimiön mihin tahansa kohtaan sivustoa, jos haluat monistaa tekstin.

Kun muokkaat tekstiä missä tahansa kohdassa, Adobe Muse päivittää automaattisesti nimiön kaikkiin esiintymiin sivustossa ja säilyttää samalla muotoilut, kuten kirjasinkoon ja värin.

Synkronoitu teksti lisää tehokkuutta ja vähentää virheitä. Tekstejä voi sijoittaa ja muokata luotettavasti ja nopeasti kaikissa näkymissä. Tekstinimiöiden käytön ansiosta tekstiä ei tarvitse kirjoittaa uudelleen ja päivittää useita kertoja.

Lisäksi päivitettävää tekstiä ei tarvitse hakea erikseen jokaisessa näkymässä. Kun päivität tekstin kerran, muutokset toteutetaan sen eri esiintymissä. Voit silti kohdistaa eri esiintymiin yksilöllisiä tyylejä ja ominaisuuksia. Tämä varmistaa, että muutokset toteutetaan johdonmukaisesti ja virheettömästi.

Katso lisätietoja kohdasta Synkronoidun tekstin käyttö.

Käytä yhden sivun tekstiä muilla sivuilla ja muissa asetteluissa Synkronoitu teksti -toiminnolla
Käytä yhden sivun tekstiä muilla sivuilla ja muissa asetteluissa Synkronoitu teksti -toiminnolla

Secure FTP -tuki

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun parannukset | lokakuu 2014

Adobe Muse -julkaisuun sisältyy nyt SFTP- ja FTPS-tuki kolmansien osapuolten ylläpitopalveluita varten. Kun käytät Secure FTP:tä, FTP-pääteohjelman lähettämä kirjautumistunnus ja salasana pysyvät salattuina ja turvassa, kun lähetät sisältöä avoimessa verkossa, esimerkiksi nettikahvilassa.

Lisätietoja on artikkelissa Adobe Muse -sivuston lataaminen kolmannen osapuolen ylläpitopalveluun.

Etsi ja korvaa

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun uudet ominaisuudet | lokakuu 2014

Nyt voit hakea sanoja tai lauseita Etsi-toiminnolla ja samalla korvata tekstiä valikoivasti tai automaattisesti sivuston kaikilla sivuilla. Etsi-toiminto ei enää vaikuta kohteiden näkyvyyteen, vaan kaikki tyyli- ja tehostemääritykset näkyvät muuttumattomina.

Lisätietoja on artikkelissa Etsi ja korvaa.

Etsi ja korvaa -toiminnolla voit etsiä sanoja ja ilmauksia ja korvata tekstiä sivuilla.
Etsi ja korvaa -toiminnolla voit etsiä sanoja ja ilmauksia ja korvata tekstiä sivuilla.

Adobe Muse CC 2014.1 – elokuu 2014

Elokuun 2014 Adobe Muse CC 2014.1 -julkaisun myötä suunnittelijoilla on entistäkin enemmän valinnanmahdollisuuksia Adobe Muse -sivustojen luomisessa. Suunnittelijat voivat nyt käyttää valmiiksi omistamiaan kirjasimia uuden itse ylläpidettyjen verkkokirjasinten tuen ansiosta sekä luoda luettelomerkittyjä ja numeroituja luetteloita yhdellä napsautuksella. Lisäksi suunnittelijat voivat estää yhteydenottolomakkeiden kautta lähetetyn roskapostin, jos sivusto sijaitsee Adoben tai muun ylläpitopalvelujen tarjoajan palvelimessa.

Itse ylläpidetyt verkkokirjasimet

muse-webfonts

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun uudet ominaisuudet | elokuu 2014

Voit nyt käyttää Adobe Muse -sivustosuunnittelussasi itse ylläpidettyjä verkkokirjasimia, jotka olet ostanut kirjasinvalmistajilta. Itse ylläpidettyjen verkkokirjasinten ansiosta saat enemmän luovaa vapautta ja voit entistä paremmin täyttää projektisi typografiset vaatimukset.

Selaimet edellyttävät, että verkkokirjasimet on joko asennettu sivuston käyttäjän järjestelmään tai että ne toimitetaan etäpalvelimesta. Jos verkkokirjasinta ei ole asennettuna, selain valitsee oletuksena verkossa käytettävän kirjasimen.

Voit lisätä itse ylläpidetyn verkkokirjasimen Adobe Musen kirjasinvalikkoon ja käyttää sitä suunnittelun aikana. Kun esikatselet sivustoa tai julkaiset sen, verkkokirjasin sisältyy vietyyn sivustoon, ja sen voi ladata kolmannen osapuolen ylläpitopalveluun.

Lisätietoja on kohdassa Itse ylläpidettyjen verkkokirjasinten käyttö.

Luettelomerkityt ja numeroidut luettelot

muse-bullets

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun uudet ominaisuudet | elokuu 2014

Voit luoda helposti monitasoisia luettelomerkittyjä ja numeroituja luetteloita uuden Luettelomerkit-paneelin avulla. Voit myös muotoilla luettelomerkityn tai numeroidun luettelon mukautettujen luettelomerkkien ja symbolien avulla. Luettelomerkkityylien avulla luot tehokkaasti yhtenäisen ulkoasun koko sivustolle.

Lisätietoja on kohdassa Luettelomerkit ja numerointi.

Roskapostin estäminen reCAPTCHA-kuvavarmennuksella

muse-captcha

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun uudet ominaisuudet | elokuu 2014

Voit nyt käyttää Google reCAPTCHA-kuvavarmennusta yhteydenottolomakkeissa, estää roskapostin ja suojata sivustoasi Internet-boteilta. Voit käyttää reCAPTCHA-kuvavarmennusta sekä yksinkertaisissa että yksityiskohtaisissa yhteydenottolomakkeissa riippumatta siitä, sijaitseeko sivusto Adoben vai kolmannen osapuolen palvelimessa.

reCAPTCHA-kuvavarmennus esittää vääristettyjä tekstejä ja kuvia, jotka ihminen tunnistaa helposti, mutta joita kone ei pysty tunnistamaan. Sivuston käyttäjän on kirjoitettava vääristetty teksti tai kuvan sisällä oleva teksti, jotta hän pystyy lähettämään lomakkeen.

Lisätietoja on kohdassa Roskapostin estäminen reCAPTCHA-kuvavarmennuksella.

Erikoismerkkien ja symbolien lisääminen

muse-character-panel

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun uudet ominaisuudet | elokuu 2014

Merkit-paneelista voit lisätä erikoismerkkejä ja symboleita. Uudesta Merkit-paneelista voit lisätä erikoismerkkejä ja symboleita, kuten välimerkkejä, ©-merkin, matemaattisia symboleita ja alaviitteiden yläindeksejä. Voit käyttää yksittäisten kirjasinten kokonaisia merkistöjä ja lisätä niitä helposti tekstisäilöihin.

Lisätietoja on kohdassa Merkit-paneelin käyttäminen.

Parannukset lomakkeisiin

muse-forms

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun parannukset | elokuu 2014

• Tietoturvallinen palvelinpuolen todennus lomakkeille: Tämän päivityksen ansiosta Adobe Muse tukee palvelinpuolen todennusta, joka torjuu roskapostia ja epäilyttäviä lähetyksiä. Aiemmin roskapostittajat saattoivat ohittaa käyttäjäpuolen JavaScript-todennuksen ja lähettää suuria määriä roskapostia.
  • Valintaruutuelementit: Voit nyt lisätä valintaruutuja yhteydenottolomakkeisiin. Niistä voi myös tehdä pakollisia kenttiä, mikä on kätevää esimerkiksi lomakkeissa, jotka liittyvät käyttöoikeussopimuksiin ja rekisteröitymiseen. Adobe Muse mahdollistaa oletusarvon määrittämisen (valittu tai ei valittu) sekä valintaruudun muotoilun Objektin tilat -valinnalla.

Tuki oikealta vasemmalle kirjoitettaville kielille

muse-left-right-langs

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun parannukset | elokuu 2014

Luo sivustoja, määrättyjä sivuja tai tekstisäilöjä oikealta vasemmalle kirjoitettaville kielille, kuten arabialle ja heprealle. Tekstilaatikot ja muut elementit, kuten sosiaaliset widgetit, on oletusarvoisesti määritetty valitulle kielelle.

Voit muuttaa kielivalintaa valitsemalla Tiedosto > Sivuston ominaisuudet > Sisältö-välilehden ja valitsemalla kielen avattavasta luettelosta.

Kuvatehtävien pikavalinnat

muse-images

Adobe Muse CC 2014 -julkaisun parannukset | elokuu 2014

Hiiren kakkospainikkeella avattavasta pikavalikosta voit valita yleisen kuvaan liittyvän tehtävän, esimerkiksi kuvan korvaamisen, taustan vaihdon ja kuvan liittämisen sijaintiin.

Adobe Muse CC 2014 – kesäkuu 2014

Adobe Muse CC 2014:n kesäkuun 2014 version ominaisuuksien avulla voit luoda ja julkaista dynaamisia tietokoneille tai mobiililaitteille optimoituja sivustoja kirjoittamatta koodia. Lue lisää saatavilla olevista ominaisuuksista ja Adobe Musen tuoreimmasta päivityksestä. Artikkelin linkeistä pääset myös muihin lisätietoja tarjoaviin resursseihin.

Uudelleen rakennettu natiivisovellus

Adobe Muse CC:n vuoden 2014 julkaisun uudet ominaisuudet | kesäkuu 2014

Adobe Musen tuorein päivitys tarjoaa uudelleen rakennetun sovelluksen, jossa on modulaarinen 64-bittinen arkkitehtuuri, virtaviivaistettu ja päivitetty käyttöliittymä ja uusia tehokkaita ominaisuuksia. Lisäksi 64-bittinen sovellus mahdollistaa käyttöjärjestelmien, laitteistojen ja selainten uusimpien päivitysten hyödyntämisen.

In-Browser Editingin parannukset

Adobe Muse CC:n vuoden 2014 julkaisun parannukset | kesäkuu 2014

Adobe Musen uusimmassa päivityksessä on tuki myös muiden verkkopalveluiden toimittajien kuin Adoben ylläpitämien sivustojen muokkaukselle. Tämä kattaa suuret ylläpitopalvelujen tarjoajat, jotka tukevat perus-FTP:tä. Voit käyttää tätä ominaisuutta niin, että annat asiakkaiden tehdä pieniä muutoksia verkossa julkaistuihin sivustoihin esimerkiksi vaihtamalla kuvan ja päivittämällä tekstiä.

Katso lisätietoja kohdasta In-browser Editing -toiminnon käyttö.

In-Browser Editing -toiminnon tuki käytettäessä ylläpitopalveluntarjoajia, jotka tukevat perus-FTP:tä
In-Browser Editing -toiminnon tuki käytettäessä ylläpitopalveluntarjoajia, jotka tukevat perus-FTP:tä

Yhdistäminen Adoben lisäohjelmien kanssa

Adobe Muse CC:n vuoden 2014 julkaisun parannukset | kesäkuu 2014

Voit nyt ladata suunnitteluelementtejä, kuten widgetejä, aloitustiedostoja, lankamalleja ja grafiikkaa, uudesta Adobe Add-ons -verkkokaupasta. Voit avata Adobe Add-ons -kaupan suoraan Adobe Musen Kirjasto-paneelista. Adobe Add-on -palvelussa voit valita suunnitteluelementtejä laajasta valikoimasta sekä mukauttaa ja käyttää niitä uudelleen Muse-sivuston suunnittelussa. Näiden suunnitteluelementtien avulla pääset nopeasti alkuun sivustojen suunnittelussa Adobe Musella.

Katso lisätietoja artikkelista Suunnitteluelementtien järjestäminen ja uudelleenkäyttö Kirjasto-paneelin avulla.

Lataa suunnitteluelementtejä, kuten widgetejä ja lankamalleja, Adobe Add-ons -verkkokaupasta.
Lataa suunnitteluelementtejä, kuten widgetejä ja lankamalleja, Adobe Add-ons -verkkokaupasta.

HiDPI-tuki

Adobe Muse CC:n vuoden 2014 julkaisun uudet ominaisuudet | kesäkuu 2014

Adobe Muse tukee HiDPI-näyttöjä, muun muassa MacBook Pron Retina-näyttöä. HiDPI-näytöt parantavat kuvien tarkkuutta merkittävästi. HiDPI-tuen avulla voit nähdä huomattavan muutoksen visuaalisessa terävyydessä sekä sovelluksessa että muodostuksessa. Voi ottaa HiDPI-muodostuksen käyttöön koko sivustossa tai tietyissä elementeissä, kuten yhdessä kuvassa tai yrityksen logossa. Adobe Musessa voit lisäksi määrittää HiDPI-näytön valitsimen sivustoon. Hitaan yhteyden päässä oleva sivuston käyttäjä voi käyttää sivuston vakioversiota.

Lisätietoja on artikkelissa Retina-näytön ja HiDPI-muodostuksen käyttö.

HiDPI-näyttöjen (kuten Retina-näyttöjen) tuki
HiDPI-näyttöjen (kuten Retina-näyttöjen) tuki

Tumma käyttöliittymä

Adobe Muse CC:n vuoden 2014 julkaisun uudet ominaisuudet | kesäkuu 2014

Adobe Muse -käyttöliittymän väriteemaa voi nyt säätää kirkkaasta tummaksi. Jos tumma väriteema valitaan, piirtoalue pysyy edelleen valkoisena. Kontrastin ansiosta voit kohdistaa huomiosi kokonaan suunnitteluun käyttöliittymän sijaan.

Lisätietoja on artikkelissa Tumman käyttöliittymän vaihtaminen.

Säädä Adobe Musen väriteema tummaksi
Säädä Adobe Musen väriteema tummaksi

Mukautettavat työtilat

Adobe Muse CC:n vuoden 2014 julkaisun parannukset | kesäkuu 2014

Uuden Adobe Muse -työtilan voi nyt mukauttaa suunnittelutarpeisiin. Nyt voit irrottaa ja järjestellä paneeleja joustavasti uudelleen ja avata useita suunnittelunäkymäikkunoita, joissa voit suunnitella ikkunoita vierekkäin. Kun käsittelen samanaikaisesti pöytätietokoneisiin ja mobiililaitteisiin tarkoitettujen sivustojen asetteluja samanaikaisesti, voit kopioida ja liittää sisältöä asettelusta toiseen.

Lisätietoja on artikkelissa Adobe Muse -työtilan mukauttaminen.

Muut keskeiset ominaisuudet ja parannukset

• Käytettävyysparannukset:
    • Adobe Musen päivitysilmoitukset toimitetaan Creative Cloud -sovellukseen.
    • Voit käyttää yleisiä näppäimistökomentoja, kuten tiedoston avaus- tai sijoituskomentoa Macissa. Voit myös käyttää näppäimistöpikavalintoja, joissa käytetään F-näppäimiä tai numeronäppäimistöä.
    • Kummankin alustan tiedoston avaus- ja tallennusvalintaikkunat muistavat viimeksi käytetyn kansion.
    • Värimallit-paneelin värimuokkain on standardoitu.
    • Voit vaihtaa elementin 100 %:n leveyteen.
  • Nyt voit näyttää diaesityskuvia, jotka ulottuvat selainikkunan vasempaan ja oikeaan reunaan. Diaesityksen koko sopeutetaan automaattisesti, kun selainikkunan kokoa muutetaan. Adobe Musessa voit hallita koko näytön levyisen diaesityksen korkeutta, jotta näytön tila hyödynnetään optimaalisesti.
  • Adobe Musen esikatselutila vastaa hiljattain päivitettyjen selainten käyttökokemusta.

Järjestelmävaatimukset

Katso Adobe Muse CC:n vuoden 2014 julkaisun järjestelmävaatimukset artikkelista Järjestelmävaatimukset | Adobe Muse.