Adobe Muse CC:n 2015.2- ja 2015.1-julkaisut

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Edellisten versioiden uudet ominaisuudet

Järjestelmävaatimukset

Adobe Muse CC (2015.2 ja 2015.1) -julkaisuversio sisältää useita kiinnostavia ominaisuuksia ja parannuksia, mukaan lukien Adobe Comp CC -integraatio, parannetut In-Browser Editing -työnkulut, responsiivisen asettelun vieritystehosteet, uusi soikiotyökalu ja CC Libraries -parannukset. Alla on lisätietoja uusista ominaisuuksista ja linkkejä muihin oppimisresursseihin.

Adobe Muse 2015.2:n uudet ominaisuudet ja parannukset

Adobe Comp CC -integraatio

Uutta Adobe Muse CC 2015.2 -versiossa | kesäkuu 2016

Adobe Muse on nyt integroitu Adobe Comp CC:een. Sovellus on saatavilla iPhone- ja iPad-laitteille. Tämä sovellus toimii siltana mobiililaitteidesi ja pöytäkoneidesi välillä. Sen avulla voit luoda asetteluja missä ja milloin tahansa.

Comp CC:n avulla voit lisätä käsieleillä erilaisia komponentteja, kuten suorakulmioita, kuvien paikkamerkkejä tai tekstilaatikoita. Sovellus muuntaa nämä eleet teräväksi grafiikaksi, joten voit suunnitella asetteluja muutamassa minuutissa.

Comp CC on integroitu myös Creative Cloud Librariesiin. Tämä tarkoittaa, että voit suunnitella valikkoja tai kohteita esimerkiksi Photoshopissa ja käyttää näitä resursseja Adobe Muse -asettelussasi. Voit myös käyttää esimerkiksi kartta- tai yhteydenottolomakewidgetejä Adobe Musessa ja rakentaa asettelusi runkoa Comp CC:ssä.

Adobe Musen Comp CC -integraation avulla voit luoda asettelustasi vedoksen ja tuoda sen Adobe Museen yhdellä napsautuksella. Sen jälkeen voit viimeistellä asettelun Adobe Musessa. Lisätietoja Comp CC:n käyttämisestä Adobe Musen kanssa on artikkelissa Adobe Musen Adobe Comp CC -integraatio. Voit myös tutustua näytetyönkulkuun, jossa Adobe Muse -asettelu luodaan Comp CC:n avulla.

In-Browser Editing

Uutta Adobe Muse CC 2015.2 -versiossa | kesäkuu 2016

Adobe Musen In-Browser Editing -toiminnossa on nyt uusi, parannettu käyttöliittymä. Tämän Adobe Muse -version In-Browser Editing -toiminto tukee seuraavia uusia ominaisuuksia:

• Muokattavien kohteiden tarkastelu: kun pidät hiiren painiketta painettuna In-Browser Editing -sivulla, voit tarkastella kaikkia muokattavia kohteita.
  • Tekstin muokkaus sivulla: voit muokata tekstiä In-Browser Editor -muokkaimessa ja nähdä muutokset kirjoittaessasi.
  • Muutosten peruminen / tekeminen uudelleen: voit nyt perua ja tehdä uudelleen muutoksia.
  • Nopeampi latausaika: In-Browser Editor -muokkain latautuu nopeammin kuin aiemmin.
  • Asettelujen valinta muokattaessa: voit käyttää avattavaa valikkoa sellaisten sivustojen ulkoasun muokkaamiseen, jotka on luotu Adobe Musen vaihtoehtoisella asettelulla.

Tarkempia tietoja näistä toiminnoista on artikkelissa Sivuston sisällön muokkaaminen In-Browser Editing -toiminnolla.

Uusi aloitusnäyttö

Uutta Adobe Muse CC 2015.2 -versiossa | kesäkuu 2016

Adobe Musen Tervetuloa-näyttöä (aloitusnäyttöä) on päivitetty uusilla toiminnoilla, kuten Uusi- ja Avaa-valikoilla, jotka ovat yhteisiä kaikille Creative Cloud -sovelluksille. Aloitusnäytössä näkyvät viimeksi avatut tiedostot sekä lisätietoja, kuten tiedoston nimi, viimeisin avausaika, tiedoston koko ja tiedostotyyppi.

Uusi CCX-aloitusnäyttö
Adobe Musen uusi Tervetuloa-näyttö

Resurssien keräin

Uutta Adobe Muse CC 2015.2 -versiossa | kesäkuu 2016

Kohteet-paneelin uudella Resurssien keräin -työkalulla voit siirtää kaikki resurssisi yhdestä sijainnista toiseen. Voit nyt kopioida kaikki resurssisi yhteen kansioon tietokoneeseesi tai kiintolevylle. Tallenna tiedostot yhteen sijaintiin ja siirrä Adobe Muse -projektisi muutamalla napsautuksella.

Resurssien keräin
Adobe Musen Resurssien keräin

Soikiotyökalu

Uutta Adobe Muse CC 2015.2 -versiossa | kesäkuu 2016

Uudella soikiotyökalulla saat entistä näyttävämpiä sivustoja. Voit luoda soikioita suoraan tällä työkalulla tai pitää Vaihto-näppäintä pohjassa, jos haluat luoda ympyröitä. Lisätietoja soikiotyökalun käytöstä on artikkelissa Objektien käyttö.

Responsiivisen suunnittelun parannukset

Adobe Muse CC 2015.2:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2016

Responsiiviset widgetit

YouTube- ja Vimeo-widgetit ovat nyt responsiivisia sekä korkeuden että leveyden osalta. Voit käyttää näitä widgetejä responsiivisissa sivustoissa – ne skaalautuvat selaimen leveyden mukaan.

Suorakulmiokehykset ovat nyt responsiivisia sekä korkeuden että leveyden osalta.

Pystysuuntainen siirtokahva

Adobe Musen uuden pystysuuntaisn siirtokahvan ansiosta voit siirtää objekteja helposti ryhmänä. Kun valitset objektin Adobe Musen responsiivisessa asettelussa, pystysuuntainen siirtokahva tulee näkyviin vasempaan marginaaliin. Tällä kahvalla voit samanaikaisesti valita ja siirtää valitun objektin ja sen alla olevat objektit.

Sivun vähimmäisleveyden muokkaus

Nyt voit muokata sivun vähimmäisleveyttä suoraan keskeytyskohtapalkissa. Siirrä hiiren kohdistin sivun vähimmäisleveyden kohdalle keskeytyskohtapalkissa. Kun kohdistin ilmaisee koon muuttamista, muokkaa sivun vähimmäisleveyttä napsauttamalla ja vetämällä.

Lisätietoja näistä parannuksista on artikkelissa Objektien asetteleminen responsiivisiin Adobe Muse -sivustoihin.

CC Libraries -parannukset

Adobe Muse CC 2015.2:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2016

Nyt voit lisätä värimalleja CC Librariesista Värimallit-paneeliin. Lisäksi voit valita useita värejä CC Librariesista ja lisätä niitä Värimallit-paneeliin.

Voit myös valita värin CC Librariesista ja määrittää sen viivan tai tekstin väriksi Adobe Musessa.

Lisätietoja CC Libraries -värien käytöstä Adobe Musessa on kohdassa, jossa käsitellään värien käyttöä CC Librariesissa.

Suunnittele-näkymän parannukset

Adobe Muse CC 2015.2:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2016

Adobe Musen Suunnittele-näkymään sisältyy nyt pystysuuntainen asetteluvalinta. Edelliseen julkaisuversioon asti sivuston hierarkiaa ja rakennetta pystyi tarkastelemaan vain vaakasuuntaisessa näkymässä. Nyt voit valita (pystysuuntaisen sivustokartan näyttökuvake) ja tarkastella monimutkaisia sivustosuunnitelmia pystysuunnassa.

Googlen PageSpeed-luokituksen parannukset

Adobe Muse CC 2015.2:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2016

Adobe Muse lataa nyt kaikki JavaScript-komentosarjat asynkronisesti. Jos sivusto lisäksi sijaitsee Apache-verkkopalvelimessa ja lataat sivuston FTP-ohjelmalla, selaimen välimuisti on käytössä CSS-, kuva- ja JavaScript-tiedostoille. Nämä muutokset voivat parantaa Googlen PageSpeed-nopeusluokitusta.

Verkkokirjasimet ladataan tällä hetkellä uusissa ja nykyisissä sivustoissa ennen sivun näyttämistä. Nyt voit valita, haluatko sivusi latautuvan nopeammin käyttämällä varakirjasimia. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön Sivuston ominaisuudet -valintaikkunassa valitsemalla Lisäasetukset-välilehden ja sieltä Verkkokirjasimet-valikon.

Parannetut Illustrator-työnkulut

Adobe Muse CC 2015.2:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2016

Nyt voit tuoda Illustrator (.ai) -tiedostoja suoraan tietokoneesta tai kiintolevyltä Adobe Museen viemättä niitä ensin SVG-tiedostoiksi.

Kuvakehyksen parannukset

Adobe Muse CC 2015.2:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2016

Adobe Musen uudella kuvakehystyökalulla voit luoda sekä suorakulmion että soikion muotoisia kehyksiä. Voit luoda sivustoon kuvien paikkamerkkejä helposti napsauttamalla kehystä Työkalut-paneelissa ja sijoittamalla kehykset Adobe Muse -projektiisi. Voit käyttää kehyksiä lankamallin tai asettelun luomiseen ja täyttää kehykset, kun kuvat ovat valmiita.

Kuvakehystyökalu
Kuvakehystyökalu

Adobe Muse 2015.1:n uudet ominaisuudet ja parannukset

Responsiivinen web-suunnittelu

Adobe Muse CC 2015.1 | helmikuu 2016

Nyt voit luoda ainutlaatuisia responsiivisia sivustoja erikokoisille näytöille ilman koodausta. Adobe Muse sisältää responsiivisten sivustojen suunnittelua varten tyhjän piirtoalueen, jossa ei ole rajoittavia malleja eikä ruudukoita.

Adobe Musen aiemmissa versiossa oli mahdollista luoda vain mukautuvia sivustoja eli verkkosivustoja, jotka mukautuivat eri laitteiden selainleveyksiin. Sivu ja sivun elementit eivät olleet joustavia, eivätkä ne skaalautuneet kaikkiin selainleveyksiin. Sivun asettelu oli kiinteästi määritetty tietyille selainleveyksille.

Adobe Musen responsiivisen web-suunnittelun avulla voit luoda eri asetteluja eri selainleveyksille yhden Muse-tiedoston avulla. Sivut ovat joustavia. Toisin sanoen ne skaalautuvat selainleveyteen. Sinun ei siis tarvitse enää luoda ja ylläpitää erillisiä sivuja mobiililaitteille, tableteille ja tietokoneille.

Jos vasta opettelet suunnittelua tai haluat päästä nopeasti alkuun suunnittelussa, voit käyttää aloitusmalleja luodessasi responsiivisia sivustoja. Jos haluat aloittaa puhtaalta pöydältä, voit luoda sivuston, jonka asettelu on joustava. Haluatko muuntaa olemassa olevat sivustot responsiivisiin asetteluihin? Sekin onnistuu Musella.

Ohjeita responsiivisten sivustojen luontiin ja päivittämiseen on aiheessa Responsiivisten sivustojen luonti Adobe Musessa. Lisäksi voit katsoa video-oppaan responsiivisen sivuston luomisesta Adobe Musella.

Aloitustiedostot reagoivaan verkkosuunnitteluun

Pääset nopeasti alkuun suunnittelussa käyttämällä reagoivien sivustojen aloitusmalleja. Adobe Musen sivustossa on mukautettavia, responsiivisia aloitustiedostoja, joita voi käyttää Adobe Musessa. Valitse sopiva malli, avaa se ja lisää sisältöä tarpeen mukaan. Voit tarvittaessa lisätä uusia keskeytyskohtia tai muokata oletusarvoisia keskeytyskohtia. Mukauta sivustoa tarvittaessa ja julkaise reagoiva sivusto muutamalla napsautuksella.

Lisätietoja Adobe Musen responsiivisista suunnittelumalleista on artikkelissa Responsiivisten aloitusmallien käyttö.

Creative Cloud Libraries Adobe Musessa

Adobe Muse CC 2015.1 | helmikuu 2016

Adobe CreativeSync -tekniikalla toimivien Creative Cloud Libraries -kirjastojen ansiosta voit hyödyntää samoja resursseja kotona, työpaikalla tai jopa ollessasi liikkeellä. Voit luoda kuvia, värejä ja muita resursseja esimerkiksi Photoshopilla tai Illustratorilla taikka Adobe Capture CC:n -mobiilisovelluksella. Voit käyttää näitä resursseja saumattomasti myös muissa työpöytä- ja mobiilisovelluksissa.

Adobe Musen Creative Cloud -integraation ansiosta voit luoda omia resursseja ja jakaa niitä muiden Creative Cloud -käyttäjien kanssa. Voit myös avata, tuoda ja käyttää kaikkia Creative Cloud Librariesissa käytettävissä olevia resursseja. Voit käyttää Creative Cloud Librariesia Adobe Musessa CC Libraries -paneelin kautta (Ikkunat > CC Libraries).

Creative Cloud Chartsia voi nyt käyttää Creative Cloud Librariesin kautta. Creative Cloud Chartsilla voit luoda kaavioita ja lisätä niitä Adobe Musessa linkitettyinä resursseina. Siten Adobe Musessa käyttämäsi kaaviot päivittyvät automaattisesti aina, kun kaavioiden tiedot muuttuvat.

Lisätietoja Creative Cloud Librariesin käyttämisestä Adobe Musessa on artikkelissa Creative Cloud Libraries Adobe Musessa.

Voit katsoa Creative Cloud Librariesia käsittelevän video-oppaan napsauttamalla tätä linkkiä.

Tilojen siirtymät

Adobe Muse CC 2015.1 | helmikuu 2016

Voit tehdä sivustosta entistä kiinnostavamman käyttämällä siirtymiä sivujen elementeissä. Kunkin elementin tilojen siirtymien viiveen, keston ja ajoituksen voi lisäksi määrittää erikseen.

Valitse valikko tai painike, jonka tilan siirtymän haluat määrittää. Valitse Ikkuna > Tila. Kun valitset yläpaneelin valikkokohdasta Normaali-, Aktiivinen- tai Päälle siirtyminen -tilan, näkyviin tulevat Siirtymä-valinnat.

Julkaistun sivuston tilan siirtymät määräytyvät sen mukaan, tukeeko selain CSS3-siirtymien W3C-määritelmää.

Jos haluat ottaa tilojen siirtymät helposti käyttöön sivustossa, katso tämä video.

SVG-grafiikan parannukset

Adobe Muse CC 2015.1 | helmikuu 2016

Adobe Muse 2015.1 -versiossa voit tuoda SVG-tiedostoja kuvakehykseen, rajata kuvan sekä määrittää täytön ja viivan. Jos kehyksiä ei ole, voit nyt tuoda SVG-tiedoston suoraan, luoda kehyksen ja rajata sitten kuvan. Voit myös lisätä SVG-kuvia diaesityksiin. Nämä SVG-grafiikan parannukset tekevät diaesitysten suunnittelusta entistä joustavampaa.

Katso lisätietoja SVG-parannuksista tästä video-oppaasta.

Parannukset Adobe Muse 2015.1 -versiossa

Adobe Muse CC 2015.1:n parannetut ominaisuudet | helmikuu 2016

Väriluettelot-paneelissa voi nyt tuoda ja viedä värimallikirjastoja pikavalikon kautta.

Adobe Muse 2015.1 tukee Exif-sisällön kierron tunnistamista. Kuvat, jotka sisältävät upotettuja kiertotietoja, käännetään nyt sijoitettaessa vaakasuuntaisiksi.

Nyt voit luoda tyhjiä kuvakehyksiä poistamalla olemassa olevan kuvakehyksen sisällön. Kaksoisnapsauta sijoittamaasi kuvaa ja paina Delete-näppäintä. Tyhjät kuvakehykset sisältävät paikkamerkkejä.