Adobe Muse CC 2015 -julkaisu sisältää useita käteviä uusia ominaisuuksia, kuten saumattomasti integroidun ensiluokkaisten Typekit-kirjasinten laajan kirjaston. Alla on lisätietoja uusista ominaisuuksista ja linkkejä yksityiskohtaiseen ohjesisältöön.

Adobe Muse CC 2015.0.2.4

Tämä versio sisältää korjaukset seuraaviin ongelmiin:

• Käyttöön otettujen ominaisuuksien poistaminen käytöstä vahingossa aloitusvalintaikkunan aloitusmalleissa.

Adobe Muse CC 2015.0.1.22

Tämä versio sisältää korjaukset seuraaviin ongelmiin:

• Kaatuminen päivitettäessä widgetien taustakuvien linkkejä, kun Muokkaa yhdessä on käytössä.
  • Viennin aikana Muse yrittää tahattomasti optimoida sijoitetun SWF-kohteen ja kaatuu.
  • Muse sulkeutuu odottamatta, kun Muse-sivustoon yritetään upottaa Tumblr-blogi.
  • Upotetut tekstikehykset, jotka on sijoitettu ylätason tekstikehyksensä ulkopuolelle, sijoittuvat väärin viennin jälkeen.
  • Liipaisimet päällä ei toimi juuri luoduissa koostamiswidgeteissä.
  • ..ja paljon muuta. Täydellinen luettelo korjauksista on julkaisutiedoissa.

Adobe Stock CC - löydä täydelliset valokuvat

Uutta Adobe Muse CC 2015 -versiossa | kesäkuu 2015

Uuden Adobe Stock -kaupan jatkuvasti laajentuvasta valokuvakirjastosta voit ladata ja käyttää kuvia käytettäviksi Adobe Muse -sivustoissasi.

Lisätietoja on artikkelissa Rojaltivapaiden Adobe Stock -kuvien käyttö.

Adoben Typekit-integrointi

Uutta Adobe Muse CC 2015 -versiossa | kesäkuu 2015

Adobe Muse on nyt täysin yhteensopiva Typekitin kanssa, joten saat suoraan käyttöösi tuhansia ensiluokkaisia kirjasimia laadukkaista lähteistä. Creative Cloud -jäsenenä voit käyttää Typekit-kirjasimia saumattomasti sivustoissasi nykyselaimia ja mobiililaitteita varten suoraan Adobe Musessa.

Voit avata Typekit-kirjasimet valitsemalla Adobe Musen Kirjasin-valikon Verkkokirjasimet-osiosta Lisää verkkokirjasimia tai valitsemalla Tiedosto-valikosta Lisää/poista web-kirjasimia.

Lisää kirjasimia -ikkunassa näkyvät kirjasinjoukot ja niiden vahvuudet (kuten lihavoitu, kursivoitu ja himmennetty) sekä ominaisuudet (kuten normaalit ja vanhantyyliset numerot). Voit lajitella kirjasimia esiteltyjen, uusimpien ja nimen perusteella. Voit suodattaa kirjasimia luokituksen (kuten serif, sans-serif, script ja koristeellinen tyyli), käyttösuositusten (kuten otsikko tai leipäteksti) ja ominaisuuksien perusteella. Valitsemalla kirjasinjoukon vahvuuden voit avata kirjasintyypin tietosivun, jolla näet kirjasimen koko merkistön. Lisäksi käytettävissä on yhtenäistetty haku kaikista verkkokirjasinlähteistä (Typekit, Edge ja itse ylläpidetyt).

Lisätietoja Typekit-kirjasinten käytöstä Adobe Musessa on artikkelissa Typekit-kirjasinten käyttö.

Blogit, ostoskorit ja muut widgetit

Uutta Adobe Muse CC 2015 -versiossa | kesäkuu 2015

Kun lataat Adobe Musen uudet Add-Onit, voit esimerkiksi lisätä ostoskorin, integroida ja muotoilla blogin mistä tahansa blogipalvelusta (kuten WordPress tai Tumblr), lisätä videotaustan ja lisätä ainutlaatuisia suunnitteluelementtejä, kuten valokuva-albumikaruselleja.

Siirry Adobe Musen Add-Onien hakemistoon, hae Kirjasto-paneelista tarvitsemaasi widget-tyyppiä ja valitse haluamasi widget Adobe Musen suunnitteluyhteisökumppaneiden toimittamien widgetien joukosta. Uusia widgetejä julkaistaan säännöllisesti, ja voit lähettää pyynnön, jos et löydä haluamaasi widgetiä.

Vedä ja pudota widget Musen piirtoalueelle. Voit mukauttaa esimerkiksi värejä ja kirjasimia Asetukset-valikosta, jotta widget sopii saumattomasti sivustoon.

Lisätietoja uusien widgetien käyttämisestä on artikkelissa

Hyperlinkkien muokkaaminen In-Browser Editing -muokkaamisen avulla

Uutta Adobe Muse CC 2015 -versiossa | kesäkuu 2015

Nyt voit muokata Adobe Musella luotujen sivustojen hyperlinkkejä selaimessa In-Browser Editingillä. Uuden toiminnon ansiosta asiakkaat voivat muokata hyperlinkkejä sekä Business Catalystissa ja muissa isännöintipalveluissa sijaitsevissa sivustoissa.

Tällä hetkellä voit muokata monentyyppisiä linkkejä, kuten ulkoisia linkkejä, sähköpostilinkkejä, linkkejä sivuston muille sivuille sekä tiedostolinkkejä. Voit muokata myös ladattavien tiedostojen latauslinkkejä.

Lisätietoja on artikkeleissa Selaimessa muokkaaminen kolmansien osapuolten isännöintipalveluissa ja Selaimessa muokkaaminen Business Catalystilla.

Valintanappiryhmät ja muut yhteydenottolomakkeen parannukset

Adobe Muse CC 2015:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2015

Nyt voit lisätä valintanappeja ja valintanappiryhmiä, jotta sivuston käyttäjät voivat valita yhteydenottolomakkeissa vain yhden vastauksen. Kun käsittelet yksinkertaisia tai yksityiskohtaisia lomakkeita, voit ottaa valintanappiryhmät käyttöön Asetukset-paneelista. Lisäksi voit määrittää kuhunkin ryhmään oletusvaihtoehdon.

Lisätietoja on artikkelissa Valintanappiryhmien lisääminen.

Tasot-paneelin parannukset

Adobe Muse CC 2015:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2015

Adobe Musen Tasot-paneeli sisältää nyt seuraavat parannukset:

• Muotojen, tasojen ja muiden kohteiden nimeäminen uudelleen Tasot-paneelissa.
  • Kun Photoshopista tuodaan painikkeita ja kuvia, tasoyhdistelmien nimet vastaavat Photoshopissa käytettyjä.
  • Tasojen ja tasoryhmien laajentaminen/kutistaminen.
Lisätietoja tasojen käyttämisestä Adobe Musessa on artikkelissa Tasojen käyttö.

Alkuperäinen Tehosteet-paneeli

Adobe Muse CC 2015:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2015

Kaikki haluamasi tehostevaihtoehdot ovat nyt käytettävissä uudessa Tehosteet-paneelissa. Voit kiinnittää, irrottaa ja sijoittaa Tehosteet-paneelin tietokoneen näytössä ja kaunistaa tekstiä ja muita sivujen kohteita helposti.

Automaattisesti aktivoituvat valolaatikot

Adobe Muse CC 2015:n parannetut ominaisuudet | kesäkuu 2015

Voit määrittää valolaatikkonäkymän, kuten kooste- tai diaesityswidgetin, aktivoitumaan sivun latautuessa. Voit myös lisätä sivuston visuaalista houkuttelevuutta määrittämällä valolaatikkokohteita laukeamaan oletusarvoisesti sivun latautuessa.

Kun määrität valolaatikkonäkymän kooste- tai diaesityswidgetiä, voit merkitä Automaattinen valolaatikko -valintaruudun Asetukset-paneelissa, jos haluat koosteen tai diaesityksen ensimmäisen kohteen näkymään automaattisesti sivun latautuessa.

Lisätietoja on artikkelissa Widgetit.