Elokuun 2017, helmikuun 2017 ja marraskuun 2016 julkaisuversiot

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Huomautus:

Adobe Muse CC:n lokakuun 2017 versio (18.0) on nyt saatavilla. Tutustu uusien ominaisuuksien yhteenvetoon.

Adobe_Muse_mnemonic

Adobe Muse CC:n vuoden 2017 julkaisuversio (elokuu 2017) tuo mukanaan useita parannuksia, kuten responsiivisten lomakkeiden, diaesitysten ja koosteiden tuen, alielementtien suoran valinnan ja zoomauksen nipistämällä. Alla on lisätietoja uusista ominaisuuksista ja linkkejä muihin opetteluresursseihin.

Aiempien versioiden ominaisuuksien yhteenveto on artikkelissa Adobe Muse CC 2015.2:n uudet ominaisuudet.

Responsiiviset koostewidgetit, lomakkeet ja diaesitykset

Uutta Adobe Muse CC:ssä (elokuu 2017)

Adobe Muse tukee nyt kattavaa valikoimaa responsiivisia widgetejä. Diaesitykset, koostewidgetit ja yhteydenottolomakkeet ovat täysin responsiivisia Adobe Musen 2017.1-versiossa. Nyt voit käyttää näitä widgetejä sivustossa vain yhdellä napsautuksella.

Aiemmin esimerkiksi lomake- ja valolaatikkowidgetien kiinnitys, kohdistus ja koon muokkaus piti tehdä aina useita keskeytyskohtia sisältävän responsiivisen sivuston luonnin yhteydessä. Nyt sinun täytyy vain vetää widgetit suunnittelualueelle. Widgetien koko mukautuu automaattisesti näytön kokoon.

Koostewidgetin mukautuva toiminta on kuvattu seuraavassa animaatiossa.

Koostewidgetit mukautuvat nyt joustavasti keskeytyskohtien yli.
Responsiiviset koostewidgetit Adobe Musessa

Vaikka widgetit ovat oletuksena responsiivisia, voit jatkossakin määrittää kiinnitys- ja koonmuutosasetukset tarpeen mukaan.

Tarkempia tietoja näiden widgetien käytöstä Adobe Musessa on seuraavissa ohjeaiheissa: Responsiivisten koostewidgetien käyttöResponsiivisten lomakewidgetien käyttö Adobe Musessa ja Responsiivisten diaesityswidgetien käyttö Adobe Musessa.

Seuraavissa videoissa näet responsiiviset widgetit toiminnassa: Responsive Slideshows ja Responsive Contact Forms.

Zoomaa nipistämällä

Uutta Adobe Muse CC:ssä (elokuu 2017)

Suunnittelunäkymää on usein tarkasteltava lähempää, jotta sivun elementit on helpompi kohdistaa. Vastaavasti toisinaan on tarpeen katsoa koko sivun asettelua pienentämällä Muoto-näkymää. Näin on helppo huomata myös sivun ulkopuolelle jäävät elementit. Voit käyttää zoomaamiseen helppoa nipistystoimintoa.

Voit käyttää Adobe Musen Zoomaa nipistämällä -toimintoa Macbookin kosketuslevyllä ja Windowsia käyttävillä kosketusnäyttölaitteilla. Suurenna näkymää liu’uttamalla peukaloasi ja etusormeasi kauemmas toisistaan. Voit vastaavasti pienentää näkymää nipistämällä peukaloasi ja etusormeasi yhteen.

Zoomaus nipistämällä Adobe Musessa
Zoomaus nipistämällä Adobe Musessa

Alielementtien suora valinta

Parannukset Adobe Muse CC:ssä (elokuu 2017)

Uusimmassa Adobe Musessa voit kaksoisnapsauttaa ja valita alielementtejä suoraan elementissä tai widgetissä. Alielementit ovat yksittäisiä objekteja, kuten tekstiruutuja tai kuvia, jotka ovat toisen objektin tai säilön sisällä. Tämän Adobe Musen parannuksen ansiosta alielementtejä ei enää tarvitse valita napsauttamalla useita kertoja peräkkäin.

Tätä parannusta esitellään seuraavassa lyhyessä videossa: Simple Selection in Adobe Muse.

Ohje-valikon uusi rakenne

Uutta Adobe Muse CC:ssä (helmikuu 2017)

Adobe Musen Ohje-valikko on järjestelty uudelleen. Valikon uusi järjestys on kuvattu alla.

Ohje-valikko Adobe Musen aiemmissa versiossa
Ohje-valikko – Adobe Musen aiemmat versiot

Ohje-valikko Adobe Musen versiossa 2017.0.2 ja sitä uudemmissa versioissa
Ohje-valikko Adobe Musen versiossa 2017.0.2

Adobe Muse CC:n Ohje-valikko on nyt jaettu Adobe Muse CC:n opastusohjelmiin (opasvideot) ja Adobe Muse CC:n ohjeeseen (ohjesivut).

Yhteisösivuston linkki on nyt nimeltään Adoben foorumit. Sitä napsauttamalla pääset Adobe Musen foorumeille.

Ilmoita virheestä / ehdota uusia ominaisuuksia -valinta on uusi ominaisuus, jonka avulla pääset asiakaspalautesivulle. Tällä sivulla voit ehdottaa uusia ominaisuuksia, ottaa yhteyttä tukeen ja antaa palautetta.

Siirry asiakaspalautesivulle valitsemalla Ilmoita virheestä / ehdota uusia ominaisuuksia.
Siirry asiakaspalautesivulle valitsemalla Ilmoita virheestä / ehdota uusia ominaisuuksia.

Sivustokartan parannukset hakukoneoptimointia varten

Uutta Adobe Muse CC:ssä (helmikuu 2017)

Nyt näet seuraavat muutokset sitemap.xml-tiedostossa, joka luodaan, kun viet Adobe Muse -sivuston tai lataat sen palvelimeen:

• Kuvat on merkitty sivustokartassa tunnisteella <image:image>.
  • Kuvien kuvatekstit on merkitty tunnisteella <image:caption>.  .png-tiedostoja lukuun ottamatta sivustokartoissa näkyvät myös kierretyt kuvat ja kuvat, joihin on käytetty tehosteita.
  • Jos lataat kuvia, joilla on sama tiedostonimi mutta eri vaihtoehtoinen teksti (alt-teksti), kuvat näkyvät luettelossa erillisinä <image:caption>-tunnisteen mukaan. Kuvan alt-teksti sisältyy kuvatekstiin.

Ankkurilinkkien lisääminen haitariwidgeteihin

Parannukset Adobe Muse CC:ssä (helmikuu 2017)

Voit nyt lisätä ankkurilinkkejä haitariwidgetien sisään. Voit lisätä yhdellä napsautuksella linkin mistä tahansa sivuelementistä haitarisäilöön. Katso ohjeet ankkurilinkkien lisäämiseen kohdasta Ankkurilinkkien lisääminen haitariwidgeteihin.

Sivustojen vientiin liittyvät parannukset

Parannukset Adobe Muse CC:ssä (helmikuu 2017)

.muse-tiedostojen vienti sujuu nyt aiempaa nopeammin Adobe Musessa. Suorituskyvyn parannusten ansiosta voit viedä aiempaa nopeammin entistäkin suurempia tiedostoja, joissa on paljon keskeytyskohtia.

Tehokas zoomaus

Uutta Adobe Muse CC:ssä (marraskuu 2016)

Adobe Musen uudella tehokkaalla zoomaustoiminnolla voit tarkastella ja muokata sivuasettelun tiettyjä alueita. Jos olet asiakastapaamisessa ja haluat tehdä reaaliaikaisia muutoksia sivustoon, voit käyttää tehokasta zoomaustoimintoa. Tällä toiminnolla voit keskittyä tiettyihin alueisiin Muoto-näkymässä. Voit lähentää ja loitontaa sivuasettelun alueita nopeasti ja tehdä pikaisia muutoksia.

Tehokkaan zoomaustoiminnon käyttäminen:

1. Napsauta Adobe Musen työkalurivin käsityökalua.

2. Paina Alt-näppäintä ja pidä hiiren painiketta alhaalla.

Sivuston Muoto-näkymä loitontuu, ja näet asettelun kokonaan. Punainen ruutu ilmaisee näkymäalueen. Zoomaa näkymäaluetta vapauttamalla hiiren painike.

Adobe Musen tehokas zoomaus
    Punainen ruutu ilmaisee näkymäalueen tehokkaassa zoomaustoiminnossa

3. Voit siirtyä haluamaasi kohtaan sivulla painamalla Alt-näppäintä, pitämällä hiiren painiketta alhaalla ja vetämällä sivua.

Lähennä haluamaasi näkymäaluetta vapauttamalla hiiren painike.

Animaatioiden lisääminen CC Librariesin avulla

Uutta Adobe Muse CC:ssä (marraskuu 2016)

Voit lisätä animaatioita Adobe Muse -sivustoihin Creative Cloud Librariesin kautta. Aiemmin pystyit valitsemaan animaation etsimällä sen kiintolevyasemalta. Nyt voit myös vetää animaatiotiedostoja CC Libraries -paneelista suoraan Adobe Musen Muoto-näkymään.

Lisäksi voit jakaa animaatioita ja tehdä yhteistyötä muiden Creative Cloud -käyttäjien kanssa CC Librariesin avulla. Lisätietoja animaatioiden lisäämisestä ja käytöstä CC Librariesin avulla on artikkelissa Animaatioiden lisääminen Animate CC:stä.

Keskeytyskohtia sisältävien kirjastokohteiden lisääminen

Parannukset Adobe Muse CC:ssä (marraskuu 2016)

Adobe Musen aiemmissa versioissa pystyit käyttämään kirjastokohteita sivustossa vetämällä ne asetteluun. Nyt, kun sijoitat keskeytyskohtia sisältävän kirjastokohteen asetteluun, keskeytyskohdat lisätään sivulle automaattisesti.

Tällä toiminnolla voit lisätä useita keskeytyskohtia yhdellä napsautuksella. Toiminnolla voit myös lisätä keskeytyskohtia käytettäväksi useissa Adobe Muse -tiedostoissa.

Voit lisätä keskeytyskohtia sisältävän kirjastokohteen napsauttamalla sen vieressä olevaa plusmerkkiä ja vetämällä sitten kohteen Muoto-paneeliin. Keskeytyskohdat lisätään sivulle automaattisesti.

Kirjastokohteiden keskeytyskohtien säilyttäminen
Säilytä keskeytyskohdat napsauttamalla +-merkkiä ja vetämällä kirjastokohteita

Lisätietoja kirjastokohteiden keskeytyskohtien säilyttämisestä on artikkelissa Kirjastokohteiden käyttäminen suunnittelussa.

Voit myös katsoa tätä toimintoa esittelevän video-oppaan Breakpoint support for Library items (Kirjastokohteiden keskeytyskohtien tuki).

Sivuston URL-osoitteen jakaminen yhdellä napsautuksella

Parannukset Adobe Muse CC:ssä (marraskuu 2016)

Työtilan yläreunan uuden Jaa-valikon kautta voit jakaa julkaisemasi sivuston URL-osoitteen sekä URL-osoitteen, jonka kautta voit muokata sivustoa. Kun olet julkaissut sivuston, valitse Jaa.

Sivuston URL-osoitteen jakaminen
Adobe Muse -sivuston URL-osoitteen jakaminen

Voit kopioida ja lähettää julkaistun sivuston URL-osoitteen muille käyttäjille. Jos taas haluat antaa asiakkaasi tai tiimisi jäsenten muokata sivuston sisältöä In-Browser Editing -toiminnolla, napsauta kohdan In-Browser Editing alla olevaa Kopioi linkki -painiketta.

Google reCAPTCHA (versio 2) -tuki

Parannukset Adobe Muse CC:ssä (marraskuu 2016)

Adobe Muse CC 2017 -julkaisuversio tukee Google reCAPTCHA v2 -versiota. Adobe Musen aiemmissa versioissa pystyit käyttämään yhteydenottolomakkeissa Google reCAPTCHA v1 -varmennusta. Google on kuitenkin hiljattain lopettanut version 1 yksityisten avainten myöntämisen ja julkaissut reCAPTCHA-version 2.

Voit lisätä viimeisimmän reCAPTCHA-version lomakkeeseen lisäämällä yhteydenottolomakkeen widgetkirjastosta ja napsauttamalla sitten lomakkeen vieressä olevaa sinistä nuolta. Valitse asetuksissa avattavasta Captcha-valikosta reCAPTCHA v2. ReCAPTCHA-kenttä (kuvavarmennus) lisätään lomakkeeseen.

reCAPTCHA v2 -varmennuksen lisääminen yhteydenottolomakkeisiin
reCAPTCHA v2 -varmennuksen lisääminen yhteydenottolomakkeisiin

Huomautus:

Sinun ei tarvitse julkaista uudelleen jo julkaistuja sivustoja, joilla on Googlen myöntämä yksityinen reCAPTCHA-avain. reCAPTCHA 2 tarvitaan vain luotaessa uusia yhteydenottolomakkeita.

Lisätietoja reCAPTCHA v2 -varmennuksen määrittämisestä lomakkeisiin on artikkelissa ReCAPTCHA-kuvavarmennuksen lisääminen ja määrittäminen lomakkeeseen.

Voit myös katsoa reCAPTCHA v2 -varmennusta esittelevän video-oppaan Spam Filter Support with reCAPTCHA 2 (reCAPTCHA 2 -roskapostisuodatuksen tuki).