Adobe Muse CC:n maaliskuun 2018 (versio 18.1) ja lokakuun 2017 (18.0) julkaisuversiot

Huomautus:

Adobe Museen ei enää lisätä uusia ominaisuuksia ja sen tuki päättyy 26. maaliskuuta 2020. Lisätietoja ja tukea on kohdassa Adobe Musen elinkaaren päättymissivu.

Adobe_Muse_mnemonic

Adobe Muse CC:n maaliskuun 2018 (versio 18.1) julkaisuversiossa on useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia, kuten tyylimääritteiden kopiointi ja liittäminen, koon muokkauksen parannukset ja koostewidget. Alla on lisätietoja näistä ominaisuuksista ja linkkejä muihin opetteluresursseihin.

Aiempien versioiden ominaisuuksien yhteenveto on artikkelissa Ominaisuuksien yhteenveto | aiemmat julkaisuversiot.

Tyylimääritteiden kopiointi elementtien välillä

Uutta maaliskuun 2018 julkaisuversiossa

Adobe Muse tukee nyt tyylien kopiointia elementistä toiseen Muoto-näkymässä. Aiemmin tietty tyyli oli haettava paneelista, jotta sitä voi käyttää toiseen tekstiosioon tai elementtiin sivustossa. Nyt tyylin voi kopioida suoraan sivun elementistä ja liittää tyylimääritteet toiseen elementtiin yhdellä napsautuksella.

Voit kopioida ja liittää merkkityylejä, kappaletyylejä, luettelomerkkien tyylejä, tiloja ja linkkien tyylejä. Voit kopioida tyylimääritteet elementistä toiseen seuraavasti: Napsauta elementtiä hiiren kakkospainikkeella ja kopioi sen tyyli. Valitse elementti, johon haluat liittää tyylin. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Liitä määritteet.

Kaikkien määritteiden kopioimisen lisäksi voit liittää myös vain haluamasi määritteet. Lisätietoja tyylimääritteiden kopioinnista ja liittämisestä on kohdassa Tyylien kopiointi ja liittäminen Adobe Musessa.

Tyylimääritteiden kopiointi ja liittäminen Adobe Musessa
Tyylimääritteiden kopiointi ja liittäminen Adobe Musessa

Muut parannukset

Uutta maaliskuun 2018 julkaisuversiossa

Koon muokkauksen parannukset:

Aiemmin käyttäjien oli valittava kaikki widgetin sisällä olevat elementit yksitellen, jos hän halusi käyttää koonmuutosasetusta. Nyt Adobe Musessa voi muokata kerralla sekä päätason elementtiä että sen sisällä olevia alielementtejä. Jos valitset koko widgetin ja muutat koonmuutosasetusta, widgetin sisällä olevien elementtien koonmuutosasetus muuttuu automaattisesti. Voit halutessasi valita myös tietyn alielementin ja muokata vain sen koonmuutosasetusta.

Koostewidgetin parannukset:

Näytä widgetin osat muokattaessa -valintaruutu on otettu uudelleen käyttöön koostewidgeteissä. Tämä asetus oli aiemmin poistettu käytöstä responsiivisten koostewidgetien osalta.

Näytä widgetin osat muokattaessa -valintaruutu on käytettävissä
Näytä widgetin osat muokattaessa -valintaruutu on käytettävissä

Suorituskykyä ja vakautta koskevat parannukset

Uutta lokakuun 2017 julkaisuversiossa

Adobe Musen lokakuun 2017 julkaisuversio sisältää useita tärkeitä korjauksia, jotka on ilmoitettu elokuun julkaisuversion (2017.1) jälkeen.

Täydellinen luettelo korjatuista ongelmista on artikkelissa Virheenkorjaukset ja tunnetut ongelmat Adobe Musen lokakuun 2017 versiossa.

Uusi aloitusnäyttö

Uutta lokakuun 2017 julkaisuversiossa

Kun avaat Adobe Muse CC:n uusimman version, uusi aloitusnäyttö avautuu. Aloitusnäytössä näkyvät viimeksi avaamasi tiedostot ja kirjautumiseesi synkronoidut Creative Cloud -tiedostot. Lisäksi näyttö tukee työskentelyn ja opettelun välilehtiä.

Työskentely-välilehdessä näet kaikki äskettäin käyttämäsi Adobe Muse -tiedostosi. Opettelu-välilehdessä voit katsella Adobe Musen opastusvideoita.

Adobe Musen uusi aloitusnäyttö
Adobe Musen uusi aloitusnäyttö

Näytön oikeassa yläkulmassa on hakukuvake. Napsauta kuvaketta ja ala kirjoittaa hakusanaa. Kun kirjoitat hakusanan, näet sitä vastaavat äskettäin käyttämäsi tiedostot, Creative Cloud -resurssit, ohjelinkit ja kuvapankkikuvat.

Jos kirjoitat hakusanaksi esimerkiksi kuvat, katso miten sovellus näyttää kuvapankkikuvat ja lisäksi hakusanaan liittyviä opastusohjelmalinkkejä.

Kuva-sanan hakutulokset Adobe Musen aloitusnäytössä
Kuva-sanan hakutulokset Adobe Musen aloitusnäytössä

Yksinkertaistetun kiinan tuki

Uutta lokakuun 2017 julkaisuversiossa

Adobe Musesta on nyt saatavana yksinkertaistetun kiinan kieliversio. Asennuksen aikana asennusohjelma tunnistaa käyttöjärjestelmän ja asentaa sitä vastaavan Adobe Musen kieliversion.

Varmuuskopiotiedostojen luonti tiedostonmuunnoksen jälkeen

Uutta lokakuun 2017 julkaisuversiossa

Kun avaat Adobe Muse -tiedoston sovelluksen uusimmassa versiossa, se muunnetaan automaattisesti. Aiemmin muuntamisen jälkeen tallennettua tiedostoa ei voinut avata vanhemmassa Adobe Musen versiossa.

Nyt kun avaat ja tallennat tiedoston Adobe Muse 2018.0 -versiossa (2018.0), näyttöön tulee seuraava varoitusteksti:

Back up Adobe Muse file before file conversion
Back up Adobe Muse file before file conversion

Jos valitset OK, varmuuskopiotiedosto tallennetaan samaan kansioon alkuperäisen kanssa. Voit avata varmuuskopiotiedoston Adobe Musen vanhoissa versioissa.

Huomautus:

Varmuuskopiotiedosto luodaan ainoastaan niistä tiedostoista, jotka muunnetaan sen jälkeen, kun olet avannut tiedoston uusimmassa Adobe Muse -versiossa.