Opi kiertämään tekstiä kuvan ympäri tekstikehyksessä Adobe Musessa.

Tekstin kiertäminen kuvan ympärille kuvakehyksessä

Teksti saadaan kiertymään tekstikehyksessä kopioimalla ja liittämällä kuva (sijoittamisen sijaan) tekstikehykseen ja määrittämällä sitten kiertoasetukset Kierrätys-paneelissa.

Voit kiertää tekstiä kuvien ympäri seuraavasti:

1. Napsauta sivun mitä tahansa kohtaa tai sivun ulkopuolista harmaata aluetta.

2. Valitse Tiedosto > Sijoita ja valitse kuvatiedosto selaamalla.

3. Sulje Tuo-valintaikkuna valitsemalla Avaa.

4. Napsauta ja vedä osoitinta sivulla sen alueen ulkopuolella, joka sisältää widgetin.

Napsauttamalla ja vetämällä voit muuttaa kuvan kokoa. Näkyviin tulee väliaikaisesti prosenttiosuus, jonka perusteella tiedät, missä kokosuhteessa olet sijoittamassa kuvan.

Pienennä sijoitettu kuva noin 42 prosenttiin napsauttamalla ja vetämällä.

5. Valitse sivulta skaalattu kuva, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse avautuvasta valikosta Leikkaa.

6. Kun tekstityökalu on käytössä, napsauta vasemmalla olevaa tekstikehystä juuri ennen toisen kappaleen (joka alkaa sanoilla ”Katie's in Noe expanded...”) ensimmäistä kirjainta.

Napsauta samaa kohtaa tekstikehyksessä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Liitä. Kuva liitetään suoraan toisen kappaleen eteen.

Liitä kuva tekstikehyksessä olevan tekstin joukkoon.

7. Kun kuva on yhä valittuna ja valintaosoittimessa näkyy Tekstiin sijoitettu, avaa Kierrätä-paneeli (napsauta Kierrätä-välilehteä tai avaa se tarvittaessa valinnalla Ikkuna > Kierrätä).

8. Valitse keskimmäinen kierrätysvalinta. Tämä sijoittaa kuvan tekstin vasemmalle puolelle. Määritä Oikea siirtymä -arvoksi 15.

Määritä kierrätysasetukset Kierrätys-paneelissa.