Tekstin ja kuvien kopioiminen PDF-tiedostoista

Voit helposti kopioida sisältöä Readerissa, ellei PDF:n tekijä ole ottanut käyttöön kopioinnin estäviä suojausasetuksia.

Jos saat salasanalla suojatun PDF-tiedoston, avaa dokumentti käyttämällä oikeaa salasanaa. Joissakin suojatuissa dokumenteissa on rajoituksia, jotka estävät sisällön tulostamisen, muokkaamisen tai kopioimisen. Kun dokumentin ominaisuuksien käyttö on estetty, näiden ominaisuuksien painikkeet ja valikkokohteet näkyvät himmennettyinä.

Jos sinulla on ongelmia PDF-tiedoston avaamisessa tai tiettyjen ominaisuuksien käyttämisessä, ota yhteys tiedoston tekijään.

Varmista, että sisällön kopiointi on sallittu

1. Avaa PDF-dokumentti Readerissa. Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Dokumentin ominaisuudet.

2. Napsauta Suojaus-välilehteä ja tarkista Dokumentin rajoitusten yhteenveto.

Tarkista, onko sisällön kopiointi sallittua
    Tarkista, onko sisällön kopiointi sallittua

Tietyn sisällön kopioiminen PDF:stä

1. Avaa PDF-dokumentti Readerissa. Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse ponnahdusvalikosta Valintatyökalu.

Valitse Valintatyökalu
  2. Valitse tekstiä vetämällä tai valitse kuva napsauttamalla.Napsauta valitsemaasi kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Kopioi.

Kopioi valittu sisältö
  3. Sisältö kopioidaan leikepöydälle. Liitä kopioitu sisältö valitsemalla toisessa sovelluksessa Muokkaa > Liitä.

Koko PDF:n kopioiminen (vain Windowsin Reader-sovellus, ei selain)

1. Avaa PDF-dokumentti Readerissa. Valitse Muokkaa > Kopioi tiedosto Leikepöydälle.

Kopioi tiedosto leikepöydälle
  2. Sisältö kopioidaan leikepöydälle. Liitä kopioitu sisältö valitsemalla toisessa sovelluksessa Muokkaa > Liitä.

Alueen kopioiminen PDF-tiedostosta (vain Reader-sovellus, ei selain)

Tilannekuva työkalu kopioi alueen kuvana, jonka voit liittää muihin sovelluksiin.

1. Valitse Muokkaa > Ota tilannekuva.

2. Vedä kopioitavan alueen ympärille suorakulmio ja vapauta sitten hiiren painike.

3. Poistu tilannekuva tilasta painamalla Esc-näppäintä.

Liitä kopioitu kuva haluamaasi sovellukseen valitsemalla sovelluksessa Muokkaa > Liitä.