Ratkaisujen löytäminen yleisiin PDF-asiakirjojen tulostusongelmiin.

Tulostusongelman ratkaisemisen ensimmäinen vaihe on ongelman syyn selvittäminen. Alla olevat vianmääritystekniikat, joiden avulla voit ratkaista yleisimmät ongelmat, on jaettu kolmeen luokkaan:

Kolme yleisintä ongelmaa

Tulostimeen liittyvät ratkaisut

Voitko tulostaa tämän vianmäärityssivun?

Kokeile tämän vianmäärityssivun tulostamista. Jos se ei onnistu, tarkista tulostimesi yhteyden tila noudattamalla näitä ohjeita:

1. Tarkista, että tulostimen johto on liitetty tietokoneeseen kunnolla.

2. Jos tulostin on liitetty USB-keskittimeen, irrota tulostimen johto keskittimestä. Kiinnitä tulostimen johto sitten suoraan tietokoneen USB-porttiin.

3. Sammuta tulostin. Odota 30 sekuntia ja käynnistä tulostin sen jälkeen uudelleen.

4. Kokeile PDF:n tulostamista uudelleen.

Onko käytössäsi uusin tulostinohjain?

Päivitä tulostinohjain (tulostimen hallintaan käytettävä ohjelma) uusimpaan versioon. Tulostinvalmistajat julkaisevat päivitettyjä ohjaimia, jotka parantavat yhteensopivuutta uusien ohjelmistojen kanssa, kuten Readerin ja Acrobatin uusien versioiden kanssa.

1. Etsi tulostimen mallinumero.

2. Siirry valmistajan sivustoon ja selaa sivustoa tai etsi hakusanoilla ”ohjaimet”, ”tulostinohjaimet” tai ”tulostimen ohjaimet” (englanninkielisellä sivulla ”drivers” tai ”printer drivers”).

Alla on muutamien valmistajien lataussivuja:

3. Etsi oikea ohjain mallinumeron perusteella.

4. Lataa ja asenna tulostimen ohjain noudattamalla valmistajan ohjeita.

5. Käynnistä tietokone uudelleen.

Oletko kokeillut eri tulostimella tulostamista?

Jos tietokoneeseen on yhdistetty toinen tulostin, kokeile tiedoston tulostamista sillä. Toisinaan PDF-tiedosto voidaan tulostaa eri tulostimella, vaikka sen tulostus toisella tulostimella ei onnistunut.

Lisätietoja tulostimen vaihtamisesta Windowsissa saat artikkelista Oletustulostimen vaihtaminen (Windows 10 ja 8) tai hakemalla ohjeet Windowsin ohjeesta.

Lisätietoja tulostimen vaihtamisesta Mac OS:ssä saat artikkelista OS X Yosemite: Tulostimien hallitseminen tai hakemalla käyttöjärjestelmääsi koskevat ohjeet Apple-tuesta.

PDF-tiedostoon liittyvät ratkaisut

Tulostusongelmat johtuvat usein PDF-tiedostossa olevista ongelmista. Vaikka tiedostossa ei näytöllä näy vikaa, se saattaa sisältää puutteellisia tai vioittuneita tietoja.

Kokeile Tulosta kuvana -asetusta

Jos sinulla on kiire ja haluat tulostaa yksinkertaisen asiakirjan (kuten kirjeen tai lomakkeen), kokeile Tulosta kuvana -asetusta. Asetus löytyy, kun valitset Tulosta-valintaikkunasta Lisäasetukset-painikkeen. (Windows 7:ssä Lisäasetukset-painike sijaitsee valintaikkunan alaosassa.)

Napsauta Lisäasetukset-painiketta

Kopioi tai lataa PDF-tiedosto uudelleen suoraan kiintolevylle

Toisinaan PDF-tiedosto saattaa vahingoittua tai sisältää vioittuneita tietoja. Jos olet ladannut PDF-tiedoston verkosta tai saanut sen sähköpostiviestissä, lataa se uudelleen tai pyydä lähettäjää lähettämään se uudelleen. Kopioi tiedosto suoraan kiintolevylle kannettavan aseman tai verkkoaseman sijaan.

Avaa uusi kopio kiintolevyltä ja tulosta se uudelleen.

Luo PDF-kopio Tallenna nimellä -komennolla

Valitse Readerissa tai Acrobatissa Tiedosto > Tallenna nimellä ja anna tiedostolle uusi nimi. Käytä tiedostonimessä vain kirjaimia ja numeroita. Älä käytä erikoismerkkejä kuten %, $, tai []. Yritä tulostaa PDF-tiedoston uusi kopio.

Luo PDF-tiedosto uudelleen

Jos sinulla on alkuperäinen tiedosto, josta PDF-tiedosto on tehty, luo PDF-tiedosto uudelleen.

1. Avaa tiedosto siinä ohjelmassa, jossa se on alunperin luotu (kuten tekstinkäsittely- tai sivunasetteluohjelma).

2. Valitse Tiedosto > Tulosta ja valitse sen jälkeen tiedoston tulostaminen PDF-tiedostona.

3. Avaa uusi PDF ja yritä tulostaa uudelleen.

Tarkista tulostustiedostot (painokelpoisuuden tarkastus) syntaksiin (ohjelmointikoodiin) liittyvien ongelmien varalta.

1. Avaa PDF-tiedosto ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Acrobat DC: Työkalut > Tulosta tuotanto
    • Acrobat XI: Näkymä > Työkalut > Tulosta tuotanto
    Valitse Tulosta tuotanto
  2. Valitse Preflight.

Valitse Preflight
  3. Acrobat DC: Kirjoita Preflight-ikkunan hakuriville ”syntaksi”. Valitse sitten profiili Ilmoita PDF-tiedoston syntaksiongelmasta. Napsauta Analysoi ja korjaa.

Napsauta Analysoi ja korjaa PDF

Ohjelmistoon liittyvät ongelmat

Käynnistä tietokone uudelleen

Käynnistä tietokone uudelleen ja avaa tiedosto. Usein tietokoneen käynnistäminen uudelleen ratkaisee ongelman. Kun tietokone käynnistetään uudelleen, sen muisti ja välimuisti tyhjenevät.

Adobe Readerin tai Acrobatin uusimman version käyttäminen

Reader- tai Acrobat-version päivittäminen on tärkeää. Adobe julkaisee ilmaisia tietoturvapäivityksiä neljännesvuosittain. Päivitykset ratkaisevat usein tavallisimpia käyttäjien kohtaamia ongelmia. Lataa uusin ilmainen päivitys:

1. Avaa Reader tai Acrobat.

2. Valitse Ohje > Tarkista päivitykset. Jos uusi päivitys on saatavilla, se asennetaan automaattisesti.

3. Kun päivitys on asennettu, käynnistä tietokone uudelleen.

4. Kokeile PDF-tiedoston tulostamista uudelleen.

Keskustelufoorumit ja muut resurssit

Jos seurasit näitä ohjeita, mutta tulostaminen ei vieläkään onnistu, etsi ongelmaan ratkaisua Adoben käyttäjäfoorumeilta. Toisilla käyttäjillä on ehkä ollut sama ongelma.

Kaksi muuta asiakirjaa sisältää vianetsintäehdotuksia: Ongelmien ratkaiseminen tulostimen määritysten yhteydessä tai Monimutkaisten PDF-tiedostojen tulostaminen | Acrobat. Katso vihjeitä Tulosta-valintaikkunan käytöstä (esimerkiksi kaksipuolinen tulostus, sivujen koon muuttaminen paperille sopivaksi tai huomautusten tulostaminen) kohdassa Tulostusvinkkejä (Acrobat X ja aiemmat).