Voit nopeasti jakaa PDF-tiedoston linkin muiden kanssa PDF-tiedoston tarkastelua tai kommentointia varten. Linkkinä jaettu dokumentti avautuu missä tahansa selaimessa ja millä tahansa laitteella. Dokumentti tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin. Vastaanottajat saavat linkin sisältävän sähköpostiviestin, ja napsauttamalla linkkiä he voivat tarkastella ja kommentoida dokumenttia selaimella ilman sisäänkirjautumista.

Huomautus:

Adobe testaa Acrobat DC:ssä uutta PDF-tiedostojen jakotoimintoa. Jos tässä dokumentissa esitetyt vaiheet eivät vastaa Acrobat-versiotasi, perehdy artikkeliin PDF-tiedostojen jakaminen ja seuraaminen verkossa | Uusi toiminto.

PDF-tiedostojen jakaminen

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-painiketta, kun PDF-tiedosto on auki Acrobat DC:ssä tai Acrobat Reader DC:ssä. Voit myös valita Työkalut > Jaa, etsiä PDF-tiedoston selaamalla ja valita sen. Jakovalintaikkuna tulee näkyviin.

Jakovaihtoehdot näkyvät oikeassa ruudussa.

2. Anna tai valitse Kutsu ihmisiä -osassa niiden ihmisten sähköpostiosoitteet, joiden haluat vastaanottavan tiedoston. Voit myös käyttää Osoitekirja-linkkiä sähköpostiosoitteiden valitsemiseen. Jos haluat lisätä tiedostoja, napsauta Lisää tiedostoja ja valitse sitten tiedostot.

Lisää tiedostoja
  3. Jaa tiedosto jollakin seuraavista tavoista:

Jos tiedostot on jaettu käyttämällä yksilöllistä linkkiä, saatavilla on yksityiskohtaiset seurantatiedot.

1. Valitse Näytä tiedosto.

2. Nimi- ja Viesti-kentät ovat samanlaisia kuin lähetettävissä sähköpostiviesteissä ja näkyvät vastaanottajille samaan tapaan. Syötä haluamasi tiedot ja napsauta Lähetä.

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan tiedoston jakamisesta.

Anonyymi tai julkinen linkki tarkoittaa, että tiedostot ovat kenen tahansa linkkiä napsauttavan henkilön käytettävissä. Julkisten linkkien avulla jaettujen tiedostojen tapauksessa yksityiskohtaisia seurantatietoja ei ole saatavilla.

1. Valitse Hae linkki. Näytä tiedosto -asetus valitaan oletusarvoisesti.

2. Napsauta Luo linkki. Valitut tiedostot lähetetään Adobe Document Cloudiin, ja luodaan julkinen linkki.

3. Valitse Kopioi linkki ja sulje Jaa-ruutu.

4. Jaa linkki vastaanottajien kanssa.

Liitteinä jaettujen tiedostojen tapauksessa yksityiskohtaisia seurantatietoja ei ole saatavilla.

1. Valitse Lähetä liitetiedostona.

2. Suorita Lähetä liitetiedostona -osassa jokin seuraavista toiminnoista:

• Valitse Oletussähköpostisovellus ja napsauta Jatka.
    • Valitse Verkkoposti. Valitse avattavasta Valitse vaihtoehto -luettelosta jokin seuraavista:
      • Lisää Gmail: Anna sähköpostiosoitteesi ja valitse Jatka. Anna salasana ja myönnä pyydettäessä käyttöoikeudet.
      • Lisää muu: Anna sähköpostiosoitteesi, salasana ja IMAP/SMTP-sähköpostipalvelimen asetukset. Valitse Lisää.
    Käytä verkkosähköpostia tiedoston jakamiseen
  3. Näyttöön tulee sähköpostiviestin luonnos, johon tiedosto on liitetty. Anna vastaanottajien sähköpostiosoitteet, lisää asianmukainen viesti sähköpostiviestin aiheriville ja tekstiosaan ja lähetä sähköpostiviesti.

Toimi seuraavasti, jos haluat pyytää allekirjoituksia muilta.

1. Valitse Täytä ja allekirjoita tiedosto.

PDF-tiedoston jakaminen allekirjoitusten hankkimiseksi muilta
  2. Nimi- ja Viesti-kentät ovat samanlaisia kuin lähetettävissä sähköpostiviesteissä ja näkyvät vastaanottajille samaan tapaan. Anna haluamasi tiedot ja tee jokin seuraavista:

• (Valinnainen) Jos haluat tutustua lisätoimintoihin, kuten allekirjoittajan todennukseen tai muistutuksiin, valitse Lisää vaihtoehtoja.
    • Voit lisätä lomakekenttiä ja määrittää allekirjoituksen paikan valitsemalla Jatka.

Adobe Sign -ikkuna tulee näyttöön. Anna pyydetyt tiedot. Lisätietoja on artikkelissa Hanki dokumentteihin allekirjoituksia muilta.

3. Napsauta Lähetä. Dokumentti lähetetään vastaanottajille allekirjoitettavaksi, ja näyttöön tulee vahvistusilmoitus.

Vastaanottajien kokemus

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan tiedoston jakamisesta. Sähköpostiviesti sisältää Näytä tiedosto -painikkeen ja jaetun dokumentin linkin. Linkkiä tai painiketta napsautettaessa dokumentti avataan selaimessa. Vastaanottajat voivat myös tarvittaessa ladata dokumentin.

Katso alla oleva esimerkkinäyttökuva, jossa näkyy vastaanottajan vastaanottama sähköposti-ilmoitus.

Sähköpostitse vastaanotettu linkki
Sähköposti-ilmoitus, joka sisältää jaetun dokumentin linkin

Jaettujen tiedostojen seuranta

Näet hiljattain jakamasi tiedostot valitsemalla Aloitus > Äskeiset. Kun vastaanottaja katsoo tiedoston, saat ilmoituksen Acrobatissa ja sähköpostitse. Voit katsoa kaikki katsomista varten jaetut tiedostot ja seurata niitä seuraavasti:

1. Valitse Aloitus. Valitse Jaetut-osasta Tarkasteltavaksi. Kaikki katsomista varten jaetut tiedostot tulevat näyttöön yhdessä seuraavien tietojen kanssa:

• Nimi:katsomista varten jaetun tiedostonnimi.
    • Lähetetty/vastaanotettu: lähetetyn tai katsomista varten vastaanotetun tiedoston aikaleima.
    • Lähettäjä: tiedoston lähettäneen henkilön nimi.
    • Tila: näyttää tiedoston katsoneiden ihmisten määrän.
    Jaetuille tiedostoille tehdyt toimet
  2. Voit tarkastella tiedoston tietoja valitsemalla tiedoston. Oikeaan ruutuun ilmestyy tiedoston miniatyyri. Oikeassa ruudussa olevassa toimintataulussa näkyvät tiedostolle suoritettavissa olevat toiminnot. Näytettävät toiminnot vaihtelevat sen mukaan, oletko jakanut tiedoston vai vastaanottanut tiedoston katsottavaksi, kuten alla on esitetty:

Jaetuille tiedostoille suoritettavat toimet

• Näytä jaettuun tiedostoon liittyvä toiminta ja tiedoston aikaleima. Laajenna Toiminta, jos haluat tarkastella tiedoston luoneita, vastaanottaneita, katsoneita ja ladanneita vastaanottajia.
    • Poista tiedoston jako, jos haluat estää muita katselemasta tai lataamasta sitä.
    • Kopioi jaettu linkki ja jaa se muiden kanssa katsomista varten.
    • Poista jaettu tiedosto, jos haluat poistaa tiedoston pysyvästi Adobe Document Cloudista.
    • Lataa, jos haluat ladata tiedoston laitteeseen.
    Katsomista varten lähetetyille tiedostoille suoritettavat toimet
    Katsomista varten lähetetyille tiedostoille suoritettavat toimet

Vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet

• Näytä vastaanotetun tiedoston aikaleima.
    • Kopioi jaettu linkki, jos haluat jakaa sen muiden vastaanottajien kanssa tai avata tiedoston selaimessa.
    • Lataa, jos haluat ladata tiedoston laitteeseen.
    • Poista linkki Document Cloudista, jos haluat poistaa tiedoston pysyvästi.
    • Ilmoita väärinkäytöstä, jos saat asiatonta sisältöä.

Katsomista varten vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet
    Katsomista varten vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet