Voit nopeasti jakaa PDF-tiedoston linkin muiden kanssa PDF-tiedoston tarkastelua tai kommentointia varten. Linkkinä jaettu dokumentti avautuu missä tahansa selaimessa ja millä tahansa laitteella. Dokumentti tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin.

Vastaanottajat saavat linkin sisältävän sähköpostiviestin, ja napsauttamalla linkkiä he voivat tarkastella ja kommentoida dokumenttia selaimella ilman sisäänkirjautumista.

Huomautus:

Jos haluat luoda PDF-tiedostoillesi tarkistuksia, katso PDF-tiedoston tarkistuksen aloittaminen.

PDF-tiedostojen jakaminen

1. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-painiketta, kun PDF-tiedosto on auki Acrobatissa. Voit myös valita Työkalut> Jaa, etsiä PDF-tiedoston selaamalla ja valita sen.

Jakovaihtoehdot näkyvät oikeassa ruudussa.

2. Jos haluat lisätä tiedostoja, napsauta Lisää tiedostot ja valitse sitten tiedostot.

Lisää tiedostot
  3. Jaa tiedosto jollakin seuraavista tavoista:

Lähetä yksilöllisiä kutsuja Adobe Document Cloudin jakotoiminnolla

Jos tiedostot on jaettu käyttämällä yksilöllistä linkkiä, saatavilla on yksityiskohtaiset seurantatiedot.

1. Anna tai valitse Kutsu ihmisiä -osassa niiden ihmisten sähköpostiosoitteet, joiden haluat vastaanottavan tiedoston. Voit myös käyttää Osoitekirja-linkkiä sähköpostiosoitteiden valitsemiseen. Jokainen vastaanottaja saa henkilökohtaisen linkin tiedostoon.

2. Nimi- ja Viesti-kentät ovat samanlaisia kuin lähetettävissä sähköpostiviesteissä ja näkyvät vastaanottajille samaan tapaan. Syötä haluamasi tiedot ja napsauta Lähetä.

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan tiedoston jakamisesta.

Jaa anonyymi tai julkinen linkki

Anonyymi tai julkinen linkki tarkoittaa, että tiedostot ovat kenen tahansa linkkiä napsauttavan henkilön käytettävissä. Julkisten linkkien avulla jaettujen tiedostojen tapauksessa yksityiskohtaisia seurantatietoja ei ole saatavilla.

1. Valitse Hanki linkki.

2. Valitse Hanki linkki -osasta Luo linkki. Valitut tiedostot lähetetään Adobe Document Cloudiin, ja luodaan julkinen linkki.

3. Valitse Kopioi linkki ja sitten Sulje.

4. Jaa linkki vastaanottajien kanssa.

Liitä sähköpostiviestiin

Liitteinä jaettujen tiedostojen tapauksessa yksityiskohtaisia seurantatietoja ei ole saatavilla.

1. Valitse Lähetä liitteenä.

2. Suorita Lähetä liitteenä -osassa jokin seuraavista toiminnoista:

• Valitse Oletussähköpostisovellus ja napsauta Jatka.
    • Valitse Verkkoposti. Valitse avattavasta Valitse vaihtoehto -luettelosta jokin seuraavista:
      • Lisää Gmail: Anna sähköpostiosoitteesi ja valitse Jatka. Anna salasana ja myönnä pyydettäessä käyttöoikeudet.
      • Lisää muu: Anna sähköpostiosoitteesi, salasana ja IMAP/SMTP-sähköpostipalvelimen asetukset. Valitse Lisää.
    Käytä verkkosähköpostia tiedoston jakamiseen
  3. Näyttöön tulee sähköpostiviestin luonnos, johon tiedosto on liitetty. Anna vastaanottajien sähköpostiosoitteet, lisää asianmukainen viesti sähköpostiviestin aiheriville ja tekstiosaan ja lähetä sähköpostiviesti.

Vastaanottajien kokemus

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan tiedoston jakamisesta. Sähköpostiviesti sisältää Näytä tiedosto -painikkeen ja jaetun dokumentin linkin. Linkkiä tai painiketta napsautettaessa dokumentti avataan selaimessa. Vastaanottajat voivat myös tarvittaessa ladata dokumentin.

Katso alla oleva esimerkkinäyttökuva, jossa näkyy vastaanottajan vastaanottama sähköposti-ilmoitus.

Sähköpostitse vastaanotettu linkki
Sähköposti-ilmoitus, joka sisältää jaetun dokumentin linkin

Jaettujen tiedostojen seuranta

Näet hiljattain jakamasi tiedostot valitsemalla Aloitus > Äskeiset. Kun vastaanottaja katsoo tiedoston, saat ilmoituksen Acrobatissa ja sähköpostitse. Voit katsoa kaikki katsomista varten jaetut tiedostot ja seurata niitä seuraavasti:

1. Valitse Aloitus. Valitse Jaettu-osasta Katsottavaksi. Kaikki katsomista varten jaetut tiedostot tulevat näyttöön yhdessä seuraavien tietojen kanssa:

• Nimi:katsomista varten jaetun tiedostonnimi.
    • Lähetetty/vastaanotettu: lähetetyn tai katsomista varten vastaanotetun tiedoston aikaleima.
    • Lähettäjä: tiedoston lähettäneen henkilön nimi.
    • Tila: näyttää tiedoston katsoneiden ihmisten määrän.
    Jaetuille tiedostoille tehdyt toimet
  2. Voit tarkastella tiedoston tietoja valitsemalla tiedoston. Oikeaan ruutuun ilmestyy tiedoston miniatyyri. Oikeassa ruudussa olevassa toimintataulussa näkyvät tiedostolle suoritettavissa olevat toiminnot. Näytettävät toiminnot vaihtelevat sen mukaan, oletko jakanut tiedoston vai vastaanottanut tiedoston katsottavaksi, kuten alla on esitetty:

Jaetuille tiedostoille suoritettavat toimet

• Näytä jaettuun tiedostoon liittyvä toiminta ja tiedoston aikaleima. Laajenna Toiminta, jos haluat tarkastella tiedoston luoneita, vastaanottaneita, katsoneita ja ladanneita vastaanottajia.
    • Poista tiedoston jako, jos haluat estää muita katselemasta tai lataamasta sitä.
    • Poista jaettu tiedosto, jos haluat poistaa tiedoston pysyvästi Adobe Document Cloudista.
    • Lataa, jos haluat ladata tiedoston laitteeseen.
    Katsomista varten lähetetyille tiedostoille suoritettavat toimet
    Katsomista varten lähetetyille tiedostoille suoritettavat toimet

Vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet

• Näytä vastaanotetun tiedoston aikaleima.
    • Kopioi jaettu linkki, jos haluat jakaa sen muiden vastaanottajien kanssa tai avata tiedoston selaimessa.
    • Lataa, jos haluat ladata tiedoston laitteeseen.
    • Poista linkki Document Cloudista, jos haluat poistaa tiedoston pysyvästi.
    • Ilmoita väärinkäytöstä, jos saat asiatonta sisältöä.

Katsomista varten vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet
    Katsomista varten vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet