Voit nopeasti jakaa PDF-tiedoston linkin muiden kanssa PDF-tiedoston tarkastelua tai kommentointia varten. Linkkinä jaettu dokumentti avautuu missä tahansa selaimessa ja millä tahansa laitteella. Dokumentti tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin. Vastaanottajat saavat linkin sisältävän sähköpostiviestin, ja napsauttamalla linkkiä he voivat tarkastella ja kommentoida dokumenttia selaimella ilman sisäänkirjautumista.

PDF-tiedostojen jakaminen

Avaa PDF-tiedosto Acrobat DC:ssä tai Acrobat Reader DC:ssä. Jakotyökalut näkyvät työkalupalkin oikeassa yläkulmassa.

PDF-tiedostojen jakotyökalut

Voit jakaa PDF-tiedoston seuraavilla menetelmillä:

Anonyymi tai julkinen linkki tarkoittaa, että tiedostot ovat kenen tahansa linkkiä napsauttavan henkilön käytettävissä. Julkisten linkkien avulla jaettujen tiedostojen tapauksessa yksityiskohtaisia seurantatietoja ei ole saatavilla.

1. Napsauta Jaa tämän tiedoston linkki -kuvaketta ().

Jaa tiedoston linkki
  2. Jaettu linkki luodaan välittömästi, eikä sinun tarvitse odottaa tiedoston lähettämistä pilveen. Salli kommentit -kytkin on oletusarvoisesti päällä. Jos haluat jakaa tiedoston vain tarkastelua varten, laita kytkin pois päältä napsauttamalla sitä. Valitse Kopioi linkki ja jaa linkki vastaanottajien kanssa.

Kopioi linkki ja jaa

Liitteinä jaettujen tiedostojen tapauksessa yksityiskohtaisia seurantatietoja ei ole saatavilla.

1. Napsauta Lähetä tiedosto sähköpostitse -kuvaketta ().

Lähetä PDF-tiedosto sähköpostitse
  2. Tee Lähetä sähköpostitse -valintaikkunassa jokin seuraavista:

• Valitse Outlook, jos se on oletussähköpostisovelluksesi.
    • Valitse avattavasta luettelosta Verkkoposti ja valitse sitten Lisää Gmail. Anna sähköpostiosoitteesi ja valitse OK. Anna pyydettäessä salasana.
    • Valitse Verkkoposti ja sitten Lisää muu käyttämäsi sähköpostiosoitteen lisäämistä varten. Kirjoita sähköpostiosoite, salasana sekä IMAP- ja SMTP-asetukset Lisää WWW-sähköpostitili -valintaikkunaan ja valitse Lisää.

Liitä linkki -kytkin laitetaan oletusarvoisesti päälle, ja sähköpostiviestin tekstiosaan lisätään PDF-tiedoston jaettu, vain luku -muotoinen linkki. Jos haluat liittää linkin sijaan PDF-tiedoston, laita kytkin pois päältä napsauttamalla sitä.

3. Napsauta Seuraava. Anna vastaanottajan sähköpostiosoite ja lähetä viesti.

Jos tiedostot on jaettu käyttämällä yksilöllistä linkkiä, saatavilla on yksityiskohtaiset seurantatiedot.

1. Napsauta Jaa tämä tiedosto muiden kanssa -kuvaketta ().

Kutsu ihmisiä tarkastelemaan tai kommentoimaan tiedostoa
  2. Nimi- ja Viesti-kentät ovat samanlaisia kuin lähetettävissä sähköpostiviesteissä ja näkyvät vastaanottajille samaan tapaan. Syötä haluamasi tiedot ja napsauta Lähetä.

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan tiedoston jakamisesta.

Vastaanottajien kokemus

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan tiedoston jakamisesta. Sähköpostiviesti sisältää Avaa-painikkeen ja jaetun dokumentin linkin. Linkkiä tai painiketta napsautettaessa dokumentti avataan selaimessa. Vastaanottajat voivat myös tarvittaessa ladata dokumentin.

Katso alla oleva esimerkkinäyttökuva, jossa näkyy vastaanottajan vastaanottama sähköposti-ilmoitus.

Sähköpostitse vastaanotettu linkki
Sähköposti-ilmoitus, joka sisältää jaetun dokumentin linkin

Jaettujen tiedostojen seuranta

Näet hiljattain jakamasi tiedostot valitsemalla Aloitus > Äskeiset. Kun vastaanottaja katsoo tiedoston, saat ilmoituksen Acrobatissa ja sähköpostitse. Voit katsoa kaikki katsomista varten jaetut tiedostot ja seurata niitä seuraavasti:

1. Valitse Aloitus. Tee Jaetut-osassa jokin seuraavista:

• Jos haluat tarkastella tiedostoja, jotka olet jakanut tarkasteltaviksi tai tarkistettaviksi, valitse Sinun jakamasi.
    • Jos haluat tarkastella tiedostoja, jotka olet saanut tarkasteltaviksi tai tarkistettaviksi, valitse Muiden jakamat.

Kaikki katsomista varten jaetut tiedostot tulevat näyttöön yhdessä seuraavien tietojen kanssa:

• Nimi: katsomista varten jaetun tiedoston nimi.
    • Tila: näyttää tiedoston katsoneiden ihmisten määrän.
    • Edellinen toiminta: lähetetyn tai katsomista varten vastaanotetun tiedoston aikaleima.
    Jaetuille tiedostoille tehdyt toimet
  2. Voit tarkastella tiedoston tietoja valitsemalla tiedoston. Oikeaan ruutuun ilmestyy tiedoston miniatyyri. Oikeassa ruudussa olevassa toimintataulussa näkyvät tiedostolle suoritettavissa olevat toiminnot. Näytettävät toiminnot vaihtelevat sen mukaan, oletko jakanut tiedoston vai vastaanottanut tiedoston katsottavaksi, kuten alla on esitetty:

Jaetuille tiedostoille suoritettavat toimet

• Näytä jaettuun tiedostoon liittyvä toiminta ja tiedoston aikaleima. Laajenna Toiminta, jos haluat tarkastella tiedoston luoneita, vastaanottaneita, katsoneita ja ladanneita vastaanottajia.
    • Poista tiedoston jako, jos haluat estää muita katselemasta tai lataamasta sitä.
    • Kopioi jaettu linkki ja jaa se muiden kanssa katsomista varten.
    • Poista jaettu tiedosto, jos haluat poistaa tiedoston pysyvästi Adobe Document Cloudista.
    • Lataa, jos haluat ladata tiedoston laitteeseen.
    Katsomista varten lähetetyille tiedostoille suoritettavat toimet
    Katsomista varten lähetetyille tiedostoille suoritettavat toimet

Vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet

• Näytä vastaanotetun tiedoston aikaleima.
    • Kopioi jaettu linkki, jos haluat jakaa sen muiden vastaanottajien kanssa tai avata tiedoston selaimessa.
    • Lataa, jos haluat ladata tiedoston laitteeseen.
    • Poista linkki Document Cloudista, jos haluat poistaa tiedoston pysyvästi.
    • Ilmoita väärinkäytöstä, jos saat asiatonta sisältöä.

Katsomista varten vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet
    Katsomista varten vastaanotetuille tiedostoille suoritettavat toimet