Voit nopeasti jakaa PDF-dokumentin linkin muiden kanssa PDF-dokumentin tarkastelua varten. Linkkinä jaettu dokumentti avautuu millä tahansa selaimella ja millä tahansa laitteella. Dokumentti tallennetaan turvallisesti Adobe Document Cloudiin.

Vastaanottajat saavat linkkiä sisältävän sähköpostiviestin, ja he voivat tarkastella dokumenttia selaimessa napsauttamalla linkkiä. Sisäänkirjautumista ei tarvita.

Huomautus:

Jos haluat määrittää tarkistuksia PDF-dokumenteillesi, katso PDF-tiedoston tarkistuksen aloittaminen verkossa.

PDF-tiedostojen jakaminen

1. Kirjaudu Adobe ID:lläsi ja salasanallasi tai yhteisöpalvelutilisi (Facebookin tai Googlen) tunnistetiedoilla Adobe Document Cloudin kotisivulle osoitteessa https://documentcloud.adobe.com.

2. Valitse Document Cloudin kotisivun sivupalkista Tiedostot. Kaikki Document Cloud -tilillesi tallennetut tiedostot tulevat näyttöön.

3. Valitse tiedosto, jonka haluat jakaa, ja napsauta oikeassa ruudussa Jaa. Jakovaihtoehdot tulevat näyttöön.

Valitse jaettava tiedosto

Huomautus:

Jos et näe jakovaihtoehtoja ikkunan oikealla puolella, napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-painiketta.

4. Jos haluat lisätä tiedostoja, napsauta Lisää tiedostot, selaa ja valitse tiedostot.

5. Jaa tiedosto jollakin seuraavista tavoista:

Lähetä henkilökohtaisia kutsuja käyttämällä Document Cloudin jakovaihtoehtoa

Käyttäjille yksilöllisen linkin avulla jaettuihin tiedostoihin on saatavilla yksityiskohtaiset seurantatiedot.

1. Siirry Kutsu ihmisiä -osioon ja kirjoita tai valitse niiden käyttäjien sähköpostiosoitteet, joiden haluat saavan tiedoston.

2. Valitse Näytätiedosto.

3. Aihe- ja Viesti-kentät ovat samanlaisia kuin sähköpostiviestiä lähetettäessä ja ne näkyvät vastaanottajille samalla tavalla. Anna haluamasi tiedot ja valitse sitten Lähetä.

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan, että tiedosto on jaettu heidän kanssaan.

Lisää haluamasi aihe ja viesti vastaanottajille

Anonyymin tai julkisen linkin lähettäminen sähköpostiviestissä

Anonyymia tai julkista linkkiä käytettäessä tiedostot ovat kaikkien linkkiä napsauttavien käyttäjien käytettävissä. Julkisten linkkien avulla jaettuihin tiedostoihin ei ole saatavilla yksityiskohtaisia seurantatietoja.

1. Napsauta Hae linkki.

2. Valitse Hae linkki -osiosta Näytä tiedosto ja napsauta sitten Luo linkki. Valitut tiedostot lähetetään Document Cloudiin, ja luodaan julkinen linkki.

Hae ja luo linkki
  3. Napsauta Kopioi linkki ja sitten Sulje.

4. Jaa linkki vastaanottajien kanssa sähköpostiviestin välityksellä.

Vastaanottajien kokemus

Vastaanottajat saavat sähköpostiviestin, jossa heille ilmoitetaan, että tiedosto on jaettu heidän kanssaan. Sähköpostiviesti sisältää Näytä tiedosto -painikkeen ja jaetun dokumentin linkin. Linkkiä tai painiketta napsautettaessa dokumentti avataan selaimessa. Vastaanottajat voivat myös tarvittaessa ladata dokumentin.

Katso alla olevaa esimerkkinäyttökuvaa, jossa näkyy vastaanottajan saama sähköposti-ilmoitus.

Sähköpostitse vastaanotettu linkki
Sähköposti-ilmoitus, joka sisältää jaetun dokumentin linkin

Jaettujen tiedostojen seuranta

Kun vastaanottaja katsoo PDF-tiedoston, saat ilmoituksen Document Cloudissa ja sähköpostiviestinä. Voit tarkastella ja seurata kaikkia tarkastelemista varten jaettuja PDF-tiedostoja seuraavasti:

1. Valitse Document Cloudin kotisivun sivupalkista Tarkasteltavaksi. Kaikki tarkastelemista varten jaetut PDF-tiedostot näytetään yhdessä seuraavien tietojen kanssa:

• Nimi: tarkistamista varten jaetun PDF-tiedoston nimi.
    • Lähetetty/vastaanotettu: tarkastelemista varten lähetetyn tai vastaanotetun PDF-tiedoston aikaleima.
    • Omistaja: PDF-tiedoston lähettäneen henkilön nimi.
    • Tila: näyttää, kuinka monta ihmistä on katsonut tiedoston.
    Jaetuille tiedostoille suoritettavat toiminnot
  2. Jos haluat näyttää PDF-tiedoston tiedot, valitse PDF-tiedosto. Oikeassa ruudussa voit suorittaa seuraavat toiminnot:

• Jaa tiedosto useampien vastaanottajien kanssa. Laajenna vastaanottajien luettelo. Napsauta Lisää vastaanottajat, anna sen vastaanottajan sähköpostiosoite, jonka kanssa haluat jakaa tiedoston, ja napsauta sitten Lähetä kutsu.
    • Näytä jaettua tiedostoa koskeva toiminta ja aikaleima. Laajenna Toiminta, jos haluat katsoa esimerkiksi tiedostoa vastaanottaneiden, katsoneiden ja ladanneiden vastaanottajien tiedot.
    • Poista tiedoston jako, jos haluat estää muita näkemästä tai lataamasta tiedostoa.
    • Poista PDF-tiedosto pysyvästi Document Cloudista.
    Jaetun tiedoston tiedot