Käytä Adobe Document Cloudia suurten tiedostojen tallentamiseen ja jakamiseen verkossa. Lataa tiedostot helposti Document Cloudiin ja hallitse niitä tietokoneesta tai mobiililaitteesta.

Kirjautuminen Adobe Document Cloudiin

Siirry Document Cloudin kotisivulle ja kirjaudu sisään Adobe ID:lläsi ja salasanallasi tai yhteisöpalvelutilisi (Facebookin tai Googlen) tunnistetiedoilla.

Valitse sivupalkista Tiedostot. Kaikki tiedostot ja kansiot tulevat näyttöön.

Adobe Document Cloudiin tallennetut tiedostot
Adobe Document Cloudiin tallennettujen tiedostojen luettelo

Kun valitset tiedoston, näet tiedoston tyypin mukaan suoritettavissa olevat komennot. Jos esimerkiksi valitset PDF-tiedoston, näet Luo PDF -komentoa lukuun ottamatta kaikki komennot. Kun valitset vastaavasti kansion, näet vain kansioihin liittyvät komennot, kuten Nimeä uudelleen, Siirrä, Lataa ja Poista.

Tiedostojen lataaminen

Adobe Document Cloud tarjoaa useita tapoja ladata tiedostoja pilveen. Voit lisätä tiedostoja jollakin seuraavista tavoista:

• Valitse Document Cloudin kotisivun Pika-aloitus-osiosta Lähetä tiedosto. Valitse Tiedoston lähetys -valintaikkunasta lähetettävät tiedostot ja valitse sitten Avaa.

• Jos olet lataamassa tiedostoja uuteen tai tyhjään kansioon, avaa kansio ja napsauta sovellusikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Tiedoston lähetys -kuvaketta . Vedä tiedostot tietokoneesta sovellusikkunaan.

Näytössä näkyy edistymispalkki, kun Document Cloud lataa tiedostoja ja tarkistaa ne virusten varalta.

Lataa tiedostoja kansioon

Tiedostojen hallinta

Tiedoston nimeäminen uudelleen

1. Valitse tiedosto ja napsauta sitten oikeassa ruudussa Nimeä uudelleen.
  2. Muuta nimeä ja napsauta sitten Tallenna.

Tiedoston lataaminen

• Valitse tiedosto ja napsauta sitten oikeassa ruudussa Lataa.
Lataa tiedosto

Yhden tai useamman tiedoston siirtäminen toiseen kansioon

1. Valitse tiedostot ja napsauta sitten oikeassa ruudussa Siirrä.
  2. Valitse kansio ja napsauta sitten Siirrä-painiketta.

Jos haluat luoda kansion, napsauta sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Uusi kansio -kuvaketta . Anna kansiolle nimi ja napsauta sitten Luo-painiketta.

Yhden tai useamman tiedoston jakaminen

1. Valitse tiedostot ja napsauta sitten oikeassa ruudussa Jaa.
  2. Jaa-paneelissa voit kutsua ihmisiä tarkastelemaan tiedostoa tai tarkistamaan sen.

Lisätietoja on artikkelissa PDF-tiedostojen jakaminen ja tarkistaminen verkossa.

Yhden tai useamman tiedoston poistaminen

1. Valitse tiedostot ja napsauta sitten oikeassa ruudussa Poista.
  2. Napsauta Jatka-painiketta.

Voit myös valita kansion uudelleennimeämistä, siirtämistä tai poistamista varten.

Tiedostojen lajitteleminen, suodattaminen ja hakeminen

Voit lajitella tiedostot nimen, muutospäivän, avauspäivän, lisäyspäivän tai koon mukaan.

Voit hakea Document Cloudiin ladattuja tiedostoja kirjoittamalla avainsanan sovellusikkunan yläosassa olevaan Haku-ruutuun ja napsauttamalla Enter-näppäintä. Näet hakuehtoja vastaavien tallennettujen dokumenttien luettelon.

1. Napsauta otsikossa Nimi.

2. Valitse suodatin Lajitteluperuste-ponnahdusvalikosta.

Lajittele tiedostot

Tiedostojen esikatselu

1. Jos haluat esikatsella tiedoston, valitse se. Oikeaan ruutuun ilmestyy pieni esikatselukuva. Voit tarkastella myös tiedoston tietoja, kuten sen tyyppiä, muokkauspäivää ja kokoa.
    Esikatselutilassa voit suorittaa erilaisia toimintoja, muun muassa poistaa tiedoston, ladata sen tai nimetä sen uudelleen oikeassa ruudussa olevien työkalujen avulla.
  2. Jos haluat nähdä tiedostosta suuremman esikatselun, napsauta tiedostoa avataksesi sen täyden esikatselun tilassa.
    Täyden esikatselun tilassa voit viedä PDF-tiedoston, luoda PDF-tiedoston, täyttää ja allekirjoittaa PDF-lomakkeen, järjestellä PDF-tiedoston sivut ja lähettää dokumentin allekirjoitettavaksi. Vaihtoehdot vaihtelevat valitun dokumentin tyypin mukaan.
  3. Voit myös jakaa dokumentin täyden esikatselun tilasta napsauttamalla ylhäällä olevassa työkalupalkissa olevaa Jaa tiedosto -kuvaketta ().
  4. HUD-näyttö näkyy jatkuvasti, ellet ole irrottanut sitä.
  5. Liitä HUD-näyttö takaisin, vie hiiren osoitin esikatselun alareunaan. Kun HUD-näyttö tulee näkyviin, napsauta Liitä alareunaan -kuvaketta .

Voit sulkea täyden esikatselun ja palata tiedostonäkymään napsauttamalla sovellusikkunan vasemmassa yläkulmassa olevaa paluunuolta.