Maksuttomalla Adobe Readerilla voit tarkastella PDF-tiedostoja, mutta PDF-tiedoston luontiin tai PDF-tiedoston muuntamiseksi Word- tai Excel-muotoon tarvitset Adobe PDF Services -tilauksen. Aktiivisella tilauksella voit käyttää Luo PDF- ja Vie PDF-toimintoja Readerin oikealla puolella olevasta työkaluruudusta.

PDF:n muuntaminen Word- tai Excel-tiedostoksi

PDF-tiedostoja voi muuntaa Microsoft Word- tai Excel-muotoon Acrobat.comin verkkopohjaisella Adobe Export PDF -palvelulla. Lisätietoja Adobe Export PDF-palvelusta on Adobe Acrobat Export PDF -sivulla.

1. Käynnistä Adobe Reader ja avaa PDF-tiedosto, jonka haluat muuntaa Word- tai Excel-muotoon.

2. Valitse Näytä > Työkalut. Työkalut-ruutu ilmestyy sovellusikkunan oikealle puolelle. Avoinna oleva dokumentti on valittuna Vie PDF -paneelissa muuntoa varten. Voit valita toisen PDF-dokumentin napsauttamalla Valitse PDF-tiedosto -kohtaa.

Vie valittu PDF-tiedosto

Huomautus:

Jos et ole kirjautunut sisään, valitse Työkalut-ruudun oikeasta yläkulmasta Kirjaudu sisään ja kirjaudu sitten Adobe ID:lläsi ja salasanallasi sisään. Kun olet kirjautunut sisään, nimesi ilmestyy ruudun oikeaan yläkulmaan.

3. Valitse Muunna muotoon -valikosta Microsoft Word, RTF-muoto tai Microsoft Excel.

4. Jos dokumentissa on muunkielistä skannattua tekstiä, valitse Muuta, valitse kieli Optisen tekstintunnistuksen asetukset -valintaikkunasta ja napsauta sitten OK.

5. Napsauta Muunna. Tiedosto lähetetään ja muunnetaan valittuun muotoon.

6. Kun Työkalut-ruudussa näkyy Valmis-sanoma, valitse Lataa muunnettu tiedosto.

Lataa muunnettu tiedosto
  7. Etsi Tallenna nimellä -valintaikkunassa selaamalla sijainti, johon haluat tallentaa tiedoston, anna tiedoston nimi ja valitse Tallenna.

Tilauksen tilan tarkistaminen

Voit tarkistaa Adobe PDF Service -tilauksesi tilan seuraavasti:

• Kirjaudu sisään Adobe ID:lläsi ja salasanalla Adobe PDF Services -palveluun osoitteessa https://cloud.acrobat.com/. Valitse Adobe PDF Services -sivun oikeasta yläkulmasta Tili > Omat sopimukset.