Puuttuuko tulostuspainike?

Jos Tulosta- ja Peruuta-painikkeita ei näy, näytölle on otettu käyttöön pieni tarkkuusasetus. Readeria ei ole suunniteltu pienitarkkuuksisia näyttöjä varten (pienin suositeltava tarkkuus on 1024 x 768). Voit kuitenkin kiertää tämän rajoituksen. Voit tulostaa dokumentin seuraavasti:

• Paina Enter- tai rivinvaihtonäppäintä.
  • Jos valintaikkunaan oikealle ilmestyy vierityspalkki, vedä liukusäädintä alas, niin painikkeet tulevat näkyviin.

Huomautus:

(Windows) Joissakin näytöissä Windowsin tehtäväpalkki peittää tulostuspainikkeen. Voit piilottaa tehtäväpalkin niin, että se näkyy vain, kun viet hiiren kohdistimen aivan näytön alareunaan. Napsauta tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Valitse Ominaisuudet-valintaikkunasta Piilota tehtäväpalkki automaattisesti ja valitse sitten OK.

Määritä tehtäväpalkin ominaisuudet
Piilota tehtäväpalkki tehtäväpalkin ominaisuuksissa, jotta voit valita tulostuspainikkeen.

Yleiset tulostustehtävät

Tulostaminen molemmille puolille

Voit tulostaa kaksipuolisena, jos tulostimesi tukee sitä.

Huomaa: Tulostusta arkin molemmille puolille kutsutaan myös kaksipuoliseksi tulostukseksi.

Asetukset määräytyvät tulostinohjaimen mukaan, eivät Adobe Acrobatissa tai Adobe Readerissa. Tarkista tulostimen ohjeista, mitä ominaisuuksia tulostin tukee.

• Ota Tulosta-valintaikkunassa käyttöön Tulosta sivun molemmille puolille ja valitse käännettävä reuna.

Huomautus:

On mahdollista, että tulostin tukee kaksipuolista tulostusta, vaikka tämä valinta ei näy tulostuksen valintaikkunassa. Voit tässä tapauksessa napsauttaa suoraan tulostimen asetuksia ja määrittää kaksipuolisen tulostuksen niiden avulla.

Mustavalkotulostus

Voit tulostaa värillisen PDF:n harmaasävyisenä (tätä kutsutaan myös yhdistelmäharmaaksi).

• Ota Tulosta-valintaikkunassa käyttöön Harmaasävytulostus.

Ota harmaasävytulostus käyttöön

Tulostaminen eri koossa

Voit pienentää tai suurentaa tulostettavia sivuja. Voit automaattisesti skaalata sivun sopivaksi tai muuttaa skaalausprosenttia manuaalisesti.

• Valitse Tulosta-valintaikkunasta Koko ja määritä skaalausasetukset.

Valitse Koko

Suurten dokumenttien tulostaminen

Voit tulostaa suuren dokumentin, kuten julisteen tai bannerin, jakamalla sivun useiksi arkeiksi (eli "osittamalla" sen). Ositusasetus laskee, kuinka monta arkkia tarvitaan. Voit säätää alkuperäisen kuvan tai julisteen kokoa paperin mukaan ja määrittää, miten paljon ruudut menevät limittäin. Tämän jälkeen voit yhdistellä ruudut.

• Valitse Tulosta-valintaikkunasta Juliste ja määritä ositusasetukset.
Valitse Juliste

Useiden sivujen tulostaminen arkille

Voit tulostaa yhdelle arkille useita PDF-tiedoston sivuja. Useiden sivujen tulostamista arkille kutsutaan myös n-up-tulostukseksi (esimeriksi 2-up tai 6-up). Voit määrittää, järjestetäänkö sivut arkille vaakasuunnassa vai pystysuoriksi sarakkeiksi.

Valitse Useita

Kirjasen tulostaminen

Voit tulostaa useita sivuja sisältävän dokumentin kirjaseksi. Sivut asetellaan niin, että kullakin arkilla on kaksi sivua. Kun kaksipuoliset sivut lajitellaan, taitetaan ja nidotaan, tuloksena on kirja, jonka sivut ovat oikeassa järjestyksessä.

• Valitse Tulosta-valintaikkunasta Kirjanen ja määritä kirjasen asetukset.

Vaiheittaiset ohjeet ovat kohdassa Kirjasen ja PDF-dokumenttien tulostaminen.

Valitse Kirjanen

Kommenttien tulostaminen

Voit tulostaa kommentit joko paikoillaan (tarralappujen tavoin), luettelona tai yhteenvetona.

Tee Kommentit ja lomakkeet -alueessa jokin seuraavista:

• Valitse asetus avattavasta luettelosta.
  • Valitse Kommenttien yhteenveto.
Kommentit ja lomakkeet

Sivun osan tulostaminen

Voit tulostaa PDF-tiedoston sivun osan. Valitse tulostettava sivun osa käyttämällä Tilannekuva-työkalua (Muokkaa > Ota tilannekuva). Alue voi sisältää tekstiä, kuvia tai molempia. Voit tulostaa valitun alueen täysikokoisena tai muuttaa sen kokoa paperille sopivaksi.

1. Valitse Muokkaa > Ota tilannekuva
  2. Valitse sivun osa piirtämällä suorakulmio
  3. Valitse Tiedosto > Tulosta
  4. Valitse Tulosta-valintaikkunasta Valittu grafiikka.
Valitse Valittu grafiikka

Miksi en voi tulostaa dokumenttiani?

Aloita näistä vianmääritysvihjeistä

Tulostusongelmiin voi olla erilaisia syitä. Apua ongelman tunnistamiseen on tässä hyödyllisessä TechNote-artikkelissa: PDF-tulostuksen vianmääritys | Acrobat, Reader

PDF on suojattu salasanalla, ja tulostamista ei sallita

Jos saat salasanalla suojatun PDF-tiedoston, anna oikea salasana, niin voit tulostaa dokumentin. Joissakin suojatuissa dokumenteissa on rajoituksia, jotka estävät dokumentin sisällön tulostamisen, muokkaamisen tai kopioinnin. Jos dokumentissa on tulostusrajoituksia, ota yhteys PDF:n tekijään.

(Vain Windows) Suojattu tila haittaa tulostamista

Oletusarvoinen Suojattu tila parantaa merkittävästi Readerin tietoturvaa. Jos epäilet,. että suojattu tila häiritsee tulostamista, poista se tilapäisesti käytöstä. Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Dokumentin ominaisuudet. Tarkista, onko suojattu tila käytössä, valitsemalla Lisäasetukset.

Voit poistaa Acrobatin suojatun tilan käytöstä valitsemalla Muokkaa > Oletusarvot ja valitsemalla sitten vasemmalta Suojaus (parannettu). Kumoa Ota suojattu tila käyttöön käynnistyksen yhteydessä -valinta. Sulje Reader, käynnistä se uudelleen ja yritä sitten tulostaa dokumentti uudelleen.

Huomautus:

Jotta suojaus olisi paras mahdollinen, valitse Ota suojattu tila käyttöön käynnistyksen yhteydessä -asetus uudelleen tulostuksen jälkeen.

Värien päällepainatuksen simulointi

Päällepainatuksen simulointi jäljittelee sitä, miltä värillisen kuvamateriaalin sekoitus ja päällepainatus näyttää tulostettuna offsetpainossa. Voit jäljitellä päällepainatuksen vaikutuksia värillisellä työpöytätulostimella valitsemalla Tulostuksen lisäasetukset -valintaikkunasta Simuloi päälletulostus. Päällepainatuksen simulointi muuntaa spottivärit prosessiväreiksi tulostusta varten. Jos aiot käyttää tiedostoa lopullisena tulosteena, älä valitse Simuloi päälletulostus -asetusta.

Huomautus:

Väritulostimien tulostusjäljen laatu vaihtelee merkittävästi. Siksi palveluntarjoajalta saatavat vedokset ovat paras tapa varmistaa, miltä lopullinen tuloste näyttää.

Kolme limittyvää ympyrää
Kolme limittyvää ympyrää ilman päällepainatusta (vasemmalla) verrattuna kolmeen limittyvään ympyrään, jossa käytetään päällepainatusta (oikealla).

Mitä teen, jos Adobe Reader pyytää tallentamaan tiedoston dokumenttia tulostettaessa?

Jos Adobe Reader pyytää tallentamaan tiedoston, kun valitset Tulosta, napsauta Tulostuksen lisäasetukset -valintaikkunaa ja poista Tulosta tiedostoon -asetus käytöstä.

Huomautus:

• Varmista, että olet valinnut fyysisen tulostimen etkä Adobe PDF/XPS/Send note -tulostinta tai muuta virtuaalitulostinta.
  • Tulosta tiedostoon -valinta oli saatavilla tulostuksen valintaikkunassa Acrobat 10.X -versioihin asti.

Kuinka voin tulostaa PDF-dokumentin kommentit?

PDF-dokumenteissa voi olla tiettyjä merkintöjä (esimerkiksi ponnahdusviestejä), jotka eivät tulostu oletusarvoisesti, ellet halua niiden tulostuvan.

Tämä on suunniteltu tarkoituksella, jotta tällaiset merkinnät eivät peitä niiden takana olevaa sisältöä.

Joissakin tapauksissa saatat kuitenkin haluta tulostaa ne. Jos haluat tulostaa ponnahdusviestit ja muut merkinnät:

1. Siirry valikkoon Muokkaa > Oletusarvot.
  2. Valitse Kommentointi.
  3. Ota Tulosta kommentit ja ponnahdusikkunat -asetus käyttöön.

Adobe Reader kaatuu tulostettaessa / Adobe Reader ei tulosta, kun Tulosta-painiketta on painettu

Tämä voi johtua Adobe Acrobat -asennustiedoston vioittumisesta. Aloita ongelman ratkaisu varmistamalla, että käytät Adobe Reader/Acrobat -sovelluksen uusinta versiota.

Jos ongelma ilmenee uusimman version kanssa:

1. Poista Acrobat Reader -asennus käyttämällä Acrobat Cleaner -apuohjelmaa.
  2. Asenna Adobe Reader uudelleen.