Adobe Reader XI:ssä on käytettävissä suojattu tila ja suojattu näkymä, jotka parantavat tietokoneen suojausta.Kun Suojattu tila on käytössä, kaikki toiminnot, joita Adobe Reader edellyttää PDF-tiedoston näyttämistä varten, suoritetaan erittäin rajoitetusti eristetyssä ympäristössä.

Suojattu tila

Adobe Reader XI on oletusarvoisesti suojatussa tilassa. Tämä tehostaa tietokoneen suojausta. Suojatussa tilassa haitalliset PDF-dokumentit eivät voi käynnistää satunnaisia suoritettavia tiedostoja tai kirjoittaa järjestelmähakemistoihin tai Windowsin rekisteriin.

Voit tarkistaa suojatun tilan asetuksen valitsemalla Tiedosto > Ominaisuudet > Lisäasetukset > Suojattu tila.

Suojattu tila on oletusarvoisesti käytössä. Voit määrittää asetukset seuraavasti:

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot.

2. Valitse vasemmalla puolella Luokat-luettelosta Suojaus (parannettu).

3. Valitse eristettyjen suojausten alueelta Ota suojattu tila käyttöön käynnistyksen yhteydessä -asetus tai poista sen valinta.

• Voit tallentaa tapahtumat ottamalla käyttöön Luo suojatun tilan lokitiedosto -asetuksen. Muutokset tulevat voimaan, kun käynnistät sovelluksen seuraavan kerran.
    • Avaa lokitiedosto valitsemalla Näytä loki

Suojattu näkymä

Suojatussa näkymässä useimmat toiminnot on poistettu käytöstä. Tämä parantaa suojausta ja auttaa välttämään epäluotettavista sijainneista peräisin olevat tiedostot, joihin voi liittyä mahdollisia tietoturvariskejä. Tässä näkymässä voit tarkastella PDF:ää, mutta et juuri muuta.

Suojatussa näkymässä Reader-ikkunan yläreunassa näkyy keltainen palkki. Voit poistua Suojatusta näkymästä valitsemalla Salli kaikki toiminnot.

Suojatun näkymän tietopalkki
Suojatun näkymän tietopalkki

Voit muokata Suojatun näkymän käyttöä seuraavasti:

1. Valitse Tiedosto > Oletusarvot.
  2. Valitse vasemmalla puolella Luokat-luettelosta Suojaus (parannettu).
  3. Valitse eristettyjen suojausten alueesta haluamasi Suojatun näkymän asetus.
    • Ei käytössä
    • Mahdollisesti haitallisista lähteistä peräisin olevat tiedostot
    • Kaikki tiedostot

Etuoikeutetut sijainnit

Voit lisätä etuoikeutettuihin sijainteihin tiettyjä tiedostoja, kansioita ja tietokoneita, joista peräisi oleviin PDF-tiedostoihin luotat. Ne ohittavat turvallisuusrajoitukset.

Toimi Etuoikeutetut sijainnit -kohdassa seuraavasti:

• Jos haluat luottaa sivustoihin, jotka olet jo määrittänyt luotettaviksi Internet Explorerissa, valitse Luota automaattisesti Win OS:n suojausvyöhykesivustoihin.
  • Jos haluat lisätä vain yhden tai kaksi PDF:ää sijainnista, napsauta Lisää tiedosto.
  • Jos haluat luoda luotetun kansion useille PDF:ille, napsauta Lisää kansion polku tai Lisää isäntä.
  • Jos haluat sallia tietojen latauksen sivustolta, kirjoita juuri-URL:n nimi. Kirjoita esimerkiksi www.adobe.com, älä www.adobe.com/products. Jos haluat luottaa vain suojatuista yhteyksistä tuleviin tiedostoihin, valitse Vain suojatut yhteydet (https:).