PDF-tiedostojen tallentaminen

Jos PDF:n tekijä on ottanut paikallisen tallennuksen käyttöön, voit tallentaa PDF:n tai PDF-portfolion kopion.

Reader-sovellus tai Web-selain

• Tallenna PDF napsauttamalla levykuvaketta , joka on työkalurivillä ikkunan vasemmassa yläkulmassa.

Vain Reader-sovellus

• Jos haluat luoda PDF-tiedoston kopion, valitse Tiedosto > Tallenna nimellä.

• Jos haluat tallentaa PDF:n käsiteltävänä tekstinä, valitse Tiedosto > Tallenna nimellä > Teksti.

Miksi en voi tallentaa PDF-tiedostoa?

PDF:n tekijä on poistanut paikallisen tallennuksen käytöstä suojaus- tai tekijänoikeussyistä tai muusta syystä.

Jos haluat tallentaa PDF:n, ota yhteyttä sen tekijään ja pyydä häntä ottamaan paikallinen tallennus käyttöön. Lisätietoja on Acrobatin ohjeen aiheessa Salli lomakkeen tietojen tallentaminen Readerin käyttäjille.

PDF-tiedostojen tarkasteleminen ja selaaminen

Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos haluat suurentaa tai pienentää sivua, käytä ikkunan yläreunassa olevan työkalurivin zoomaus-, suurennus- ja sovitustoimintoja.
Työkalurivin zoomaus-, suurennus- ja sovitustoiminnot
Työkalurivin zoomaus-, suurennus- ja sovitustoiminnot

• Voit siirtyä tietylle sivulle kirjoittamalla sen numeron työkalurivin Näytä edellinen - ja Näytä seuraava  -painikkeiden oikealle puolelle.

• Jos haluat selata visuaalisesti, napsauta ikkunassa ylhäällä vasemmalla olevaa Sivun miniatyyrit -kuvaketta .

• Jos haluat siirtyä usein käyttämiisi kohteisiin, napsauta ikkunassa ylhäällä vasemmalla olevaa Kirjanmerkit -kuvaketta .

Nopea selaus näillä toiminnoilla
Nopea selaus näillä toiminnoilla

• Jos haluat määrittää sivun vierityksen ja monisivuisen näkymän asetukset, valitse Readerissa Näytä > Sivun näyttö -valikko. Napsauta selaimessa Reader-työkaluriviä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Sivun näyttö.

Katso myös kohtaa Kuvien, objektien tai 3D-mallien tarkasteleminen.Lisätietoja on Acrobatin ohjeen aiheessa PDF-sivujen selaaminen.

Zoomaaminen tiettyyn alueeseen

• Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse ponnahdusvalikosta Valinnan zoomaus. Vedä kohdistin suurennettavan alueen yli.

• (Vain Reader-sovellus, ei selain) Valitse Näytä > Zoomaa-valikosta Dynaaminen suurennus, Panoroi ja zoomaa tai Luuppityökalu. Lisätietoja kustakin vaihtoehdosta on Acrobatin ohjeen aiheessa PDF-näkymien mukauttaminen.

Tietojen etsiminen PDF-tiedostosta

Jos haluat etsiä sivun sisältöä, tee jompikumpi seuraavista:

• Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse ponnahdusvalikosta Etsi. Kirjoita hakusana ikkunan oikeaan yläkulmaan ja siirry kuhunkin esiintymään napsauttamalla nuolia.
Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Etsi.
Saat hakuruudun näkyviin napsauttamalla dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Etsi.

• Jos haluat tehdä monitasoisemman kokonaisten sanojen, lauseiden, kommenttien ja muiden vaihtoehtojen etsinnän, tee jompikumpi seuraavista:

• Napsauta selainikkunassa vasemmalla olevaa kiikarikuvaketta .

• Valitse Reader-sovelluksessa Muokkaa > Tarkennettu haku.

Voit mukauttaa hakua lisää valitsemalla etsintäikkunan alareunasta Näytä lisää asetuksia. Lisätietoja on Acrobatin ohjeen aiheessa Etsinnän lisäasetukset.

PDF-portfolion tarkasteleminen ja tiedon etsiminen portfoliosta

PDF-portfolio sisältää eri sovelluksissa luotuja erimuotoisia tiedostoja. Readerin etsintätyökaluilla voit etsiä haluamaasi tekstiä koko PDF-portfoliosta. Kirjoita etsittävä teksti PDF-portfolio -työkalurivin Etsi -ruutuun. Etsintätulokset sisältävät kaikki tiedostot, joista teksti löytyi.

• Jos kyseessä on PDF-tiedosto, laajenna luettelo, jotta näet tulokset kontekstissaan. Siirry tekstin sisältävään paikkaan PDF-tiedostossa napsauttamalla etsintätulosta.

• Jos kyseessä on muuntyyppinen tiedosto, napsauta Avaa -painiketta ja etsi sitten tiedosto.