Jaa, kommentoi ja tarkista

Asiakirjojen jakaminen

Voit käyttää Adobe Readeria asiakirjojen jakamiseen muille. Voit jakaa tiedostoja Adobe SendNow -palvelussa tai sähköpostitse.

Tee jokin seuraavista:

• Valitse Tiedosto > Jaa tiedostoja käyttämällä SendNow Onlinea.
  • Napsauta Työkalut-tehtäväruutua ja valitse Lähetä tiedostoja.
  • Valitse Tiedosto > Lähetä tiedosto.

Noudata näyttöön tulevia ohjeita jakaaksesi tiedoston muille.

Tarkempia tietoja on Acrobatin ohjeen aiheissa Tiedostojen jakaminen Acrobat.comista SendNow Onlinen avulla ja Tiedostojen jakaminen sähköpostitse.

Tiedostojen tallentaminen Acrobat.comiin

Acrobat.comissa voit tallentaa ja käyttää PDF-tiedostoja ja muita asiakirjoja useista laitteista.

Jos haluat tallentaa tiedostoja Acrobat.comiin, toimi seuraavasti:

• Napsauta työkalurivin -painiketta
  • Valitse Työkalut > Tallenna tiedostoja.
  • Valitse Tallenna-valintaikkunoiden (Tiedosto > Tallenna tai Tiedosto > Tallenna nimellä) Tallenna Online-tilille -luettelosta tili.

PDF-tiedostojen kommentoiminen ja tarkistaminen

Voit kommentoida PDF-tiedostoja huomautus- ja kuvamerkintätyökaluilla. Kaikki huomautus- ja kuvamerkintätyökalut ovat käytettävissä.Kun saat PDF-tiedoston tarkistettavaksi, voit tehdä siihen merkintöjä kommentointi- ja merkintätyökaluilla.

Huomautustyökalut

Voit lisätä kommentteja erilaisilla huomatustyökaluilla, kun tarkistat PDF-tiedostoa. Saatavana on muun muassa Lisää tarralappu, Korosta tekstiä, Lisää tekstikommentti ja Yliviivaa teksti.

Huomautukset-paneeli
Huomautukset-paneeli

A. Lisää tarralappu  B. Korosta teksti C. Lisää tekstikommentti D. Liitä tiedosto E. Tallenna ääntä F. Lisää leima -työkalu ja -valikko G. Lisää teksti kohdistinpaikkaan H. Korvaa teksti I. Yliviivaa J. Alleviivaa K. Lisää tekstiin huomautus L. Tekstin korjausmerkintä

Esimerkki: Käytä Korosta teksti -työkalua

1. Valitse työtilan oikeasta yläkulmasta Kommentti > Huomautukset.

2. Valitse Korosta teksti -työkalu ().

3. Valitse korostettava teksti asiakirjasta vetämällä osoitinta.

4. Voit lisätä korostettua tekstiä koskevan huomautuksen jollakin seuraavista tavoista:

• Kaksoisnapsauta korostettua tekstiä.
    • Napsauta korostettua tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa ponnahdushuomautus -vaiheoehto pikavalikosta.
    Lisää korostettuun tekstiin kommentti valitsemalla Avaa ponnahdushuomautus -vaihtoehto

5. Kirjoita ponnahdushuomautuksen sisältö.

Piirtomerkintätyökalut

Voit lisätä kommentteja PDF-tiedoston tarkistuksen aikana erilaisilla Piirtomerkintä-työkaluilla. Esimerkiksi Lisää tekstiruutu, Piirrä suorakulmio ja Piirrä vapaapiirtomuoto.

Piirtomerkinnät-paneeli
Piirtomerkinnät-paneeli

A. Lisää tekstiruutu B. Lisää tekstiselite C. Piirrä viiva D. Piirrä nuoli E. Piirrä soikio F. Piirrä suorakulmio G. Piirrä pilvi H. Piirrä monikulmio I. Piirrä toisiinsa liitetyt viivat J. Piirrä vapaapiirtomuoto K. Poista vapaapiirtomuoto

Käytä piirtomerkintätyökaluja

1. Napsauta Kommentti > Piirtomerkinnät työtilan oikeassa yläkulmassa.

2. Valitse haluamasi työkalu.

3. Piirrä muoto asiakirjaan vetämällä kohdistinta.

4. Voit kisää muotoa koskevan huomautuksen jollain seuraavista toimista:

• Kaksoisnapsauta piirtämääsi muotoa.
    • Napsauta muotoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Avaa ponnahdushuomautus pikavalikosta.

Huomautus- ja Piirtomerkintätyökalujen ominaisuuksien mukauttaminen

Voit säätää huomautus- ja piirtomerkintätyökalujen ominaisuuksia. Voit esimerkiksi muuttaa tekstin korostustyökalun väriä ja peittävyyttä.

Huom.: Seuraavat vaiheet havainnollistavat, kuinka tekstin korostustyökalun ominaisuuksia mukautetaan. Voit toimia muiden Readerin työkalujen kohdalla samalla tavalla.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella huomautusta ja valitse pikavalikosta Ominaisuudet.

2. Määritä huomautuksen ominaisuudet Ominaisuudet -valintaikkunan Ulkoasu -välilehdestä.

Huom.: Valitse Aseta ominaisuudet oletusarvoiksi -asetus, jolla mukautetut ominaisuudet määritetään piirtomerkintätyökalun oletusominaisuuksiksi.

3. Valitse OK.

Kommentteihin vastaaminen ja vastauksien poistaminen

• Napsauta kommenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Vastaa ponnahdusvalikosta.

• Jos päätät poistaa vastauksen myöhemmin, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Poista.

Lisätietoja on Acrobatin ohjeen kohdassa Vastaa kommentteihin.

PDF-tiedoston hyväksyminen tai hylkääminen

Jos sinua pyydetään hyväksymään PDF-tiedosto, saat sähköpostiviestin, jossa on vaiheittaiset ohjeet. PDF-tiedoston yläosan Leimat-paletin ja asiakirjan sanomarivin avulla voit hyväksyä tai hylätä dokumentin.

Lisätietoja on Acrobatin ohjeen kohdassa Osallistu hyväksynnän työnkulkuun.

Huomautus:

Hyväksynnän työnkulun voivat käynnistää vain sellaiset Acrobat-käyttäjät, joilla on Acrobatin monitavuinen versio. Readerin käyttäjät voivat kuitenkin hyväksyä tai hylätä PDF-tiedoston millä tahansa kieliversiolla.

Tarkistuksen seuraaminen (vain Reader-sovellus, ei selain)

Jos haluat seurata dokumentin tarkistusta tai tarkistuksen tilaa, valitse Näytä > Seuranta. Seuranta näyttää tarkistukseen osallistuneet henkilöt ja heidän julkaisemiensa kommenttien määrän.

• Seurannan vasen puoli näyttää kaikki hallituissa tarkistuksissa olevat PDF-asiakirjat.

• Oikealla puolella on lueteltu PDF-tiedoston lähetyspäivä ja -aika sekä luettelo kutsutuista tarkistajista. Jaettujen PDF-tiedostojen linkit sisältävät lisätietoja kuten määräajan (jos se on asetettu) ja kunkin tarkistajan jättämien kommenttien määrän. Linkin poistaminen Seurannasta ei poista PDF-tiedostoa.

• Viimeisimmät päivitykset näyttää viimeisimmät muutokset tarkistuksiin.

Lisätietoja on Acrobatin ohjeen kohdassa Seuraa tarkistettuja PDF-tiedostoja.

Palaa odottamattomasta sammutuksesta (vain Reader-sovellus, ei selain)

Automaattinen tallennus -toiminto estää muutosten menettämisen odottamattoman keskeytyksen jälkeen.

1. Avaa ennen odottamatonta sammumista käsittelemäsi tiedostot.

2. Valitse pyydettäessä Kyllä avataksesi automaattisesti tallennetut tiedostot.

3. Tallenna tiedostot alunperin työstämiäsi tiedostoja vastaavilla nimillä.

Jos automaattinen tallennus ei ole käytössä, käynnistä se uudelleen Asetukset-valintaikkunasta

1. Napsauta asiakirjaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Sivun näyttöasetukset ponnahdusvalikosta.

2. Valitse vasemmasta sarakkeesta Asiakirjat ja valitse Tallenna asiakirjan muutokset automaattisesti tilapäistiedostoon XX minuutin välein.

3. Minuutit-ruudussa voit määrittää, kuinka usein tiedostot tallennetaan.