Wanneer u op een menu zoals Bestand, Bewerken of Object klikt in de Illustrator-werkruimte op uw Windows-computer, verdwijnt het menu onverwachts.

Oplossingen

1. Wijzig de inhoud van de map CEPHTMLEngine

1. Verplaats de inhoud van de map CEPHTMLEngine naar een andere locatie als back-up (bijvoorbeeld een map op uw bureaublad). Zie het onderstaande pad voor de maplocatie.

C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Contents\Windows

2. Verwijder de inhoud van de oorspronkelijke map nadat u een kopie hebt gemaakt.

3. DownloadCEPHTMLEngine.zip op uw computer:

Downloaden

4. Pak de inhoud van de gecomprimeerde map die u in stap 3 hebt gedownload, uit naar de volgende map (dezelfde inhoud van de back-up en verwijdering in de vorige stap):

C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Contents\Windows

2. Voer deze opdracht uit: netsh Winsock reset

1. Sluit alle toepassingen.

2. Kies Start en typ CMD om de opdrachtprompt te starten.

3. Type de volgende opdracht in de opdrachtprompt: netsh Winsock reset

4. Druk op Enter.

5. Sluit het opdrachtpromptvenster.

6. Start uw computer opnieuw op.

7. Start Adobe Illustrator CC.

3. Verwijder Lavasoft Ad-Aware

Dit probleem kan zich ook voordoen als Lavasoft Ad-Aware op uw Windows-computer is geïnstalleerd. Deze software kan als browserextensie of als onderdeel van een ander softwarepakket (bijvoorbeeld ManyCam-software) zijn geïnstalleerd.

• Om dit probleem op te lossen moet u de Lavasoft-software en/of gekoppelde software (zoals ManyCam-software) verwijderen of uitschakelen.

Zie de Lavasoft-website voor instructies om hun software te verwijderen.