Basisbeginselen

Wat is InDesign CC en voor wie is het bestemd?

Adobe InDesign CC is een professionele applicatie voor pagina-layout voor publicatie in gedrukte en digitale vorm waarmee u uiteenlopende inhoud voor gedrukte media, het web en tablet-apps kunt ontwerpen, voorvertonen en publiceren. Het biedt nauwkeurige controle over typografie, ingebouwde creatieve tools, een intuïtieve ontwerpomgeving en diepgaande integratie met Adobe Photoshop, Illustrator, Acrobat en Adobe Animate.

InDesign CC is bedoeld voor ontwerpers, prepress- en productieprofessionals en leveranciers van afdrukservices die werken voor tijdschriften, ontwerpbureaus, reclamebureaus, kranten, uitgevers van boeken en detailhandel-/postorderbedrijven. Het is ook ideaal voor professionals die werkzaam zijn in omgevingen voor bedrijfsontwerp, commercieel drukwerk en andere hoogwaardige publicaties. Meer informatie over InDesign.

En omdat InDesign CC onderdeel is van Adobe Creative Cloud, hebt u toegang tot de nieuwste updates en toekomstige releases zodra deze beschikbaar zijn. Met een Creative Cloud-lidmaatschap voor alle apps hebt u in InDesign ook toegang tot Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition*. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal Single Edition-apps voor de iPad ontwerpen en in pakketten opnemen voor in de Apple App Store. Lees meer over Creative Cloud.

Waar kan ik meer te weten komen over nieuwe functies?

Op de pagina Functies en kenmerken vindt u meer informatie.

Waarin verschilt InDesign CC van de eerdere versies?

Hoe is InDesign CC geïntegreerd met andere Adobe-producten?

InDesign CC is nauw geïntegreerd met Photoshop CC, Illustrator CC, Acrobat DC Pro, InCopy CC en Flash Professional CC. InDesign CC, Photoshop, Illustrator, Flash Professional en InCopy hebben gemeenschappelijke gebruikersinterfaces, opdrachten, deelvensters en tools. Hierdoor kunt u uw kennis van het ene programma gebruiken als u aan de slag gaat met een ander programma, en efficiënt schakelen tussen de verschillende programma's. Omdat u oorspronkelijke Photoshop- en Illustrator-bestanden kunt importeren, kunt u afbeeldingen gemakkelijker opmaken, verbeteren en bijwerken. Native ondersteuning voor PDF-bestanden biedt betrouwbare, consistente uitvoer, of je nu publicaties voor drukwerk, het web of apparaten maakt. Door de nauwe integratie tussen InDesign en Flash Professional kun je paginalay-outs met grote getrouwheid afleveren en blijven de animaties, geluiden en videobestanden in je documenten behouden. En de samenwerking tussen InDesign en InCopy biedt een krachtige beheeroplossing voor redactionele workflows van kleine creatieve teams.

Werkt InDesign CC met Adobe Experience Manager Mobile (voorheen Digital Publishing Solution)?

Ja, u kunt vaste layout-inhoud van InDesign CC openen, maken en uploaden naar Experience Manager Mobile. Met AEM Mobile kunnen creatieve teams en ontwerpteams gemakkelijk prachtige mobiele apps maken zonder code te schrijven. Deze oplossing voor ondernemingen is verkrijgbaar via een apart abonnement. Lees meer over Adobe Experience Manager Mobile.

Wat is de InDesign-productreeks?

InDesign CC maakt deel uit van een geïntegreerde reeks publicatiesoftware die ook InCopy CC en InDesign CC Server bevat. InCopy CC is een professioneel programma voor het opstellen en bewerken van teksten dat is geïntegreerd met InDesign CC, waardoor redactionele workflows voor samenwerking tussen ontwerpers, schrijvers en redacteuren mogelijk zijn. InCopy CC is ook inbegrepen bij een Creative Cloud-lidmaatschap voor alle apps. InDesign Server brengt geavanceerde mogelijkheden voor compositie en lay-out naar een serverplatform, introduceert nieuwe automatiseringsniveaus in redactionele workflows, creatie van marketingmateriaal, gegevensgebaseerde gepersonaliseerde publicaties en sjabloongebaseerde 'web-naar-afdrukken'-oplossingen.

Biedt InDesign CC een oplossing voor grootschalige publicatieomgevingen?

Ja. Als je naast de basistechnologie van InDesign ook een oplossing op maat nodig hebt, kunnen systeemintegrators wereldwijd publicatiesystemen leveren die compatibel zijn met InCopy CC en InDesign CC. Lees meer over aangepaste redactionele publicatieoplossingen.

Zouden QuarkXPress-gebruikers moeten overstappen op InDesign CC?

Ja. InDesign wordt wereldwijd gebruikt door zowel kleine ontwerpbureaus als grote uitgeverijen. InDesign CC wordt ondersteund door een levendig ecosysteem van partners, kan bogen op een toonaangevend bedrijf en is door gebruikers geïnspireerd. De juiste keuze voor snelle publicatieomgevingen.

In welke talen kunnen InDesign-bestanden worden gemaakt en gedeeld?

Alle versies van InDesign CC gebruiken een gemeenschappelijke bestandsindeling, zodat je Indische, Japanse, Midden-Oosterse, Chinese en Koreaanse lay-outs kunt openen en wijzigen in Romeinse en Indische versies van InDesign CC, en Romeinse en Indische bestanden kunt openen en wijzigen in Japanse, Midden-Oosterse, Chinese en Koreaanse versies. De Romeinse versies van InDesign CC bevatten echter niet de typografie-, lay-outraster- en kaderrastertools voor het bewerken van Midden-Oosterse en Aziatische tekst die beschikbaar zijn in de Japanse, Midden-Oosterse, Chinese en Koreaanse versies.

Wat is InDesign Server?

InDesign Server is een robuuste, uiterst flexibele en schaalbare layout- en compositie-engine waarmee de ontwerp- en layoutfuncties en typografische mogelijkheden van InDesign CC kunnen worden geautomatiseerd. Doordat InDesign Server is gebaseerd op dezelfde codebase als InDesign, kan het worden gebruikt voor veel typen geautomatiseerde publicatieoplossingen, zoals oplossingen voor web-naar-afdrukken, VDP en redactionele workflows, terwijl de uitvoer dezelfde kwaliteit heeft als bij InDesign. De meeste oplossingen die met InDesign Server werken, maken gebruik van sjablonen die ontwerpers hebben gemaakt met de desktopversie van InDesign.

Waarin verschilt InDesign van InDesign Server?

Hoewel InDesign Server een gemeenschappelijke codebase heeft met de desktopversie van InDesign, zijn er een aantal belangrijke verschillen:

• InDesign Server is een engine die wordt gebruikt voor het sturen van grotere geautomatiseerde publicatieoplossingen.
  • InDesign Server is een 'headless' applicatie zonder ingebouwde gebruikersinterface. Een klant of Solution Partner kan een gebruikersinterface ontwerpen die is afgestemd op de geautomatiseerde publicatieoplossing die door InDesign Server wordt gestuurd.
  • InDesign Server kan net zoals InDesign worden gestuurd door script- en C++-plug-ins. U kunt de applicatie echter ook sturen via een SOAP-interface of Java-API's. Daarnaast kunnen het Flex-framework en Adobe Flash Builder (apart verkrijgbaar) worden gebruikt om fascinerende, rijke internettoepassingen (RIA's) te creëren die in webbrowsers worden uitgevoerd of die als standalone clients worden uitgevoerd met behulp van de Adobe AIR®-runtime met InDesign Server als het schaalbare en robuuste back-endservercomponent.
  • Geautomatiseerde publicatieoplossingen die door InDesign Server worden gestuurd, zijn schaalbaar en kunnen dus worden afgestemd op wijzigende vereisten. Bovendien kunnen meerdere exemplaren op meerdere processors worden uitgevoerd.
  • InDesign Server is zorgvuldig getest om gedurende lange tijd een permanente uptime te garanderen.
  • InDesign Server is ontworpen en getest voor gebruik op de serverversies van Windows en Mac OS, waaronder Microsoft Windows Server 2008 R2.
  • InDesign Server maakt geen deel uit van Creative Cloud en moet apart worden aangeschaft.

Als u hulp nodig hebt om te bepalen of InDesign Server de geschikte technologie voor u is, kunt u contact opnemen met de verkoopafdeling van Adobe op +1-888-649-2990. U kunt ook een proefversie downloaden door te klikken op de koppeling Try (Proefversie) op de InDesign Server-productpagina's.

Technische vragen

Wat zijn de minimale systeemvereisten om InDesign CC te kunnen uitvoeren?

Zie de systeemvereisten voor meer informatie.

Is InDesign CC uitbreidbaar?

Ja. Ontwerpers kunnen InDesign CC volledig uitbreiden en automatiseren met behulp van standaardprogrammeertechnologieën, zoals ActionScript, C++, JavaScript, AppleScript en VBScript. Ontwikkelaars kunnen ook hun uitbreidingen verkopen en distribueren naar alle Creative Cloud-installaties met behulp van Adobe Exchange, dat is geïntegreerd met InDesign CC.

De InDesign CC Software Development Kit (SDK) bevat documentatie, tools en voorbeeldcode die je helpen met het maken en aanpassen van InDesign-plug-ins. Ga voor meer informatie naar het InDesign Developer Center. Lees meer over het automatiseren van publicatietaken in InDesign met scriptbronnen.

Kan ik de gebruikersinterface van InDesign CC van donkergrijs in lichtgrijs veranderen?

De donkere gebruikersinterface in InDesign CC komt overeen met de interface in andere professionele producten van Adobe, zoals Photoshop, Illustrator en Adobe Premiere Pro. Je kunt de helderheid eenvoudig wijzigen in het dialoogvenster Voorkeuren: kies Bewerken > Voorkeuren > Gebruikersinterface (Windows) of InDesign > Voorkeuren > Gebruikersinterface (Mac OS).

Is InDesign CC compatibel met Windows 8.1?

Is InDesign CC compatibel met Mac OS X Mavericks (v10.9)?

Gratis proefversies

Waar kan ik een proefversie van InDesign CC verkrijgen?

Met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap kunt u een proefversie van InDesign CC en andere toepassingen in Creative Cloud downloaden. Als u bijwerkt naar een abonnement op alle apps, kunt u de volledige versie van elke Creative Cloud-toepassing downloaden.

Kan ik mijn proefversie omzetten in een betaald lidmaatschap?

Ja. U kunt een proefversie omzetten in een Creative Cloud-lidmaatschap op alle apps of in een Creative Cloud-lidmaatschap op één app door het lidmaatschap aan te schaffen op de Creative Cloud-website. Nadat u het lidmaatschap hebt aangeschaft, wordt de proefversie van het desktopproduct automatisch gelicentieerd wanneer u het product opnieuw start.

Aankoopopties

Hoe kan ik InDesign CC aanschaffen?

Lees meer over aanschafmogelijkheden op de pagina met Creative Cloud-lidmaatschapen.

Leren werken met InDesign

Hoe kan ik aan de slag gaan met InDesign CC?

Raadpleeg InDesign Leren & ondersteuning voor alles wat u moet weten om aan de slag te kunnen, compleet met video’s en stapsgewijze zelfstudies, en uitgebreide productondersteuning van Adobe en onze deskundige gebruikersgemeenschap.

Waar kan ik de handleiding vinden?

U vindt online- en PDF-versies van de handleiding voor InDesign CC op de pagina Help bij InDesign.