Toetsenbordalternatieven voor muishandelingen

In Reader en Acrobat worden dezelfde sneltoetsen gebruikt. Zie Sneltoetsen in Acrobat Help voor een volledig overzicht.

Schermlezer of vergrootglas gebruiken

Met de Instellingsassistent voor toegankelijkheid stelt u Reader in voor een schermvergroting of schermlezer.

• Kies Bewerken > Toegankelijkheid > Instellingsassistent en selecteer de gewenste opties in elk scherm van de Instellingsassistent.

Het gereedschap Hardop Lezen gebruiken

Hardop lezen is een in Adobe Reader geïntegreerd gereedschap. Dit gereedschap leest de tekst in een documentvenster voor.

Als u Hardop Lezen wilt gebruiken, moeten Adobe Reader en een TTS-engine (Text-to-Speech) op uw systeem geïnstalleerd zijn. Ook moet het document toegankelijk zijn, anders kan het helemaal niet worden gelezen of wordt het in de verkeerde volgorde gelezen.

Hardop Lezen activeren:

1. Kies in het menu Beeld achtereenvolgens Hardop Lezen > Hardop lezen inschakelen.
  2. Kies nogmaals Beeld > Hardop lezen en kies daarna de gewenste leesoptie:
    • Als u de huidige pagina wilt lezen, kiest u Alleen deze pagina lezen.
    • Als u het hele document wilt lezen, kiest u Lezen tot einde van document.

Zie Het gereedschap Hardop lezen gebruiken voor meer informatie over de functie Hardop lezen.

Tekst opnieuw plaatsen in een PDF

Plaats een PDF opnieuw om deze tijdelijk weer te geven als één kolom die de breedte van het documentvenster beslaat. Deze weergave maakt het document eenvoudiger leesbaar.

• Om tekst opnieuw te plaatsen, kiest u Beeld > Zoomen > Opnieuw plaatsen.

In de meeste gevallen wordt alleen leesbare tekst weergegeven in de weergave Opnieuw plaatsen. Tekstelementen die niet opnieuw kunnen worden geplaatst, zijn formulieren, opmerkingen, velden voor digitale handtekeningen en pagina-artefacten, zoals paginanummers en kop- en voetteksten. Pagina's die zowel leesbare tekst als formuliervelden of velden voor digitale handtekeningen bevatten, worden niet opnieuw geplaatst. Verticale tekst wordt bij het opnieuw plaatsen horizontaal geplaatst.

Opmerking:

U kunt een document niet opslaan, bewerken of afdrukken als dit zich in de weergave Opnieuw plaatsen bevindt.

Aanvullende informatie