In de gratis Adobe Reader kunt u PDF's bekijken, maar als u een PDF wilt maken of een PDF-bestand wilt converteren naar Word of Excel, hebt u een abonnement op Adobe PDF Services nodig. Met een actief abonnement kunt u de functies PDF maken of PDF exporteren gebruiken vanuit het rechterdeelvenster voor gereedschappen in Reader.

Een PDF converteren naar Word of Excel

U kunt PDF's naar Microsoft Word of Excel converteren met Adobe Export PDF, een webservice op Acrobat.com. Voor meer informatie over de Export PDF-service gaat u naar de pagina Adobe Export PDF.

1. Start Adobe Reader en open het PDF-bestand dat u wilt exporteren naar Word of Excel.

2. Kies Beeld > Gereedschappen. Het deelvenster Gereedschappen staat rechts in het toepassingsvenster. In het deelvenster PDF exporteren is het momenteel geopende document geselecteerd voor conversie. Klik op PDF-bestand selecteren om een ander PDF-document te selecteren.

Geselecteerd PDF-bestand exporteren

Opmerking:

Als u niet bent aangemeld, klikt u op Aanmelden rechtsboven in het deelvenster Gereedschappen. Meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord. Nadat u zich hebt aangemeld, wordt uw naam rechtsboven in het deelvenster weergegeven.

3. Kies in het menu Converteren naar de optie Microsoft Word, Rich Text Format of Microsoft Excel.

4. Als het document gescande tekst in een andere taal bevat, klikt u op Wijzigen, selecteert u de taal in het dialoogvenster OCR-instellingen en klikt u op OK.

5. Klik op Converteren. Het bestand wordt geüpload en geconverteerd naar de geselecteerde indeling.

6. Wanneer het bericht Voltooid verschijnt in het deelvenster Gereedschappen, klikt u op Geconverteerd bestand downloaden.

Geconverteerd bestand downloaden
  7. Blader in het dialoogvenster Opslaan als naar de locatie waar u het bestand wilt opslaan, geef de bestandsnaam op en klik op Opslaan.

De status van uw abonnement controleren

De status van uw abonnement op Adobe PDF Service controleren:

• Meld uaan bij Adobe PDF Services op https://cloud.acrobat.com/ met uw Adobe ID en wachtwoord. Klik op Account > Mijn abonnementen in het gebied rechtsboven op de pagina Adobe PDF Services.