Svar på vanliga frågor om Adobe Photoshop Sketch.
sketch_appicon_128

Adobe Photoshop Sketch för samman inspiration, uttrycksfulla teckningar och din kreativa community på en plats på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook. Förverkliga dina idéer, gör skisser och dela dem på Behance så får du feedback direkt. Sketch ger dig frihet att hitta inspiration, utforska idéer och få feedback från betrodda kollegor, var du än är.

Allmän information

Hur skaffar jag Adobe Photoshop Sketch?

Sketch för iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enheter och Chromebook finns tillgängligt som en kostnadsfri nedladdning från iTunes App Store och Google Play.

Sketch finns i nuläget på engelska, franska, tyska, japanska, italienska, spanska, ryska, koreanska, portugisiska (Brasilien) och polska.

Information om de senaste systemkraven finns på Sketch-sidan i iTunes App Store eller Google Play.

Behövs Adobe Ink och Slide för att använda Sketch?

Nej. Sketch är utformat för att fungera ihop med Adobe Ink och Slide, men denna maskinvara behövs inte för att använda Sketch. I Sketch kan du rita med fingret, en styluspenna eller med den inbyggda digitala linjalen.

Har Sketch stöd för andra tryckkänsliga pennor?

Ja. Förutom Ink stöder Sketch även de senaste tryckkänsliga pennorna från Wacom, Pencil av FiftyThree och Apple Pencil.

Apple Pencil är den enda penna som Sketch stöder på iPad Pro.

Behövs ett Creative Cloud-konto för att använda Sketch?

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap. Om du inte redan är medlem kan du registrera dig för ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap. Om du använder en Google Chromebook skapar du ett Adobe ID om du inte redan har ett och loggar sedan in.

Var finns mer information om Sketch?

Här kan du lära dig mer om Sketch:

Var kan jag få hjälp och support med Sketch?

Använd en eller flera av följande praktiska resurser:

1. Logga in på Sketch.

2. Tryck på -ikonen i skärmens övre vänstra hörn.

3. Välj Visa självstudiekurser.

Screenshot_tutorials

Du kan också skicka feedback och frågor inifrån mobilappen:

1. Logga in på Sketch.

2. Klicka på -ikonen uppe till vänster på skärmen.

3. Välj Skicka feedback.

send feedback

Använda Adobe Photoshop Sketch

Kan jag öppna Line-teckningar i Sketch?

Ja. Om du har skapat teckningar i Illustrator Line, kan du alltid öppna dina teckningar i Sketch. Du kan importera dem genom att trycka på Inställningar > Importera Projekt.

Hur lägger jag till eller redigerar ett projekt?

Du kan gruppera skisser i projekt. Inom ett projekt kan du ändra ordningen på skisserna eller byta namn på projektet.

• Lägg till ett nytt projekt genom att trycka på ikonen + i vänster fält. Ett nytt projekt med fem tomma
Redigera ett projekt genom att trycka på ikonen Redigera högst upp i projektfältet.
  • Tryck på namnet för att ändra namn på projektet.
  • Dra i reglagen för att ändra ordningen för ritningarna inom projektet.

På vilka enheter kan jag använda akvarellpenslar?

Akvarellpenslar finns på följande enheter:

• iPad Pro
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Air
  • iPad Air 2

Akvarellpenslar finns inte tillgängliga i Sketch för iPad 2, iPad 3 eller iPad 4.

Hur tar jag bort skisser från ett projekt?

1. Tryck på ikonen Redigera i ett projekt.

2. Tryck på en skiss för att markera den. Du kan även markera flera skisser.

3. Klicka på Ta bort-ikonen.

Hur delar jag ett projekt i Behance?

1. Tryck på ikonen Dela i projektbanderollen.

2. Klicka på Fortsätt för att dela för att visa ritningar från det aktuella projektet.

3. Tryck på Redigera för att lägga till eller ta bort ritningar. Du kan även lägga till övriga filer från Creative Cloud, kamerarullen eller ta en bild med kameran. Tryck på Fortsätt.

4. Välj en omslagsbild och tryck på Fortsätt.

5. Ange informationen och tryck på Publicera.

Hur använder jag perspektivraster i Sketch?

Du kan nu använda stödraster för perspektiv och diagram från Line i Sketch.

1. Tryck på ikonen för former i skärmens övre högra hörn.

2. Välj ikonen Inställningar genom att trycka på ikonen för skiftnyckel.

3. I menyn Inställningar trycker du på Aktivera stödraster.

4. Tryck på vänsterpilen för att stänga menyn Inställningar.

5. Tryck var som helst på skärmen för att stänga menyn Shape.

6. Tryck på rasterfyrkanten i det nedre vänstra hörnet av skärmen för att välja Tvåpunktsperspektiv eller Diagramstödraster.

Hur lägger jag till färgteman från Creative Cloud Libraries?

Du kan använda färgteman som skapats med appen Adobe Color för att ange färgen för varje ritningsverktyg.

1. Tryck på en pensel i verktygsfältet.

2. Tryck på färgcirkeln för att öppna panelen för Färgteman

3. Välj Mitt bibliotek för att visa de färgteman du har skapat och sparat i dina Creative Cloud-bibliotek.

4. Tryck på Ändra bibliotek för att välja ett specifikt Creative Cloud-bibliotek.

Hur lägger jag till penslar från Creative Cloud-bibliotek?

Du kan lägga till Photoshop penslar i Creative Cloud Libraries eller skapa nya penslar genom att använda mobilappen Adobe Capture CC. Dessa penslar kan användas i Adobe Photoshop Sketch.

1. Håll ner valfri pensel i verktygsfältet för att öppna en lista över de penslar som är tillgängliga i Sketch.

2. Välj Mitt bibliotek bland menyalternativen för att visa en lista över de anpassade penslar du har skapat och sparat i Creative Cloud-biblioteken.

3. Tryck på Ändra bibliotek för att välja ett annat Creative Cloud-bibliotek.

4. När du har hittat penseln du vill använda, klickar du på den för att placera den i verktygsfältet.

Photoshop penslarna i Sketch är kompatibla med följande enheter: iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, and iPad Pro.

Hur lägger jag till resurser från Creative Cloud Market?

Du kan hämta en resurs från Creative Cloud Market, lägga till den i biblioteket och placera den i ritningen.

1. Tryck på ikonen Lägg till bild.

2. Välj Market.

3. Bläddra i Hitta en resurs och klicka sedan på Hämta.

4. Välj ett Creative Cloud Library. Du kan också skapa ett bibliotek.

5. Klicka på Öppna. Resursen placeras i din ritning.

Du kan justera lageropacitet med opacitetsreglagen i lagren.

Hur gör jag för att ladda upp ett projekt/en ritning till Creative Cloud?

Skicka ett projekt/en ritning till Creative Cloud:

1. Klicka på ikonen Dela i övre delen av skärmen.

2. Klicka på Skicka till Creative Cloud.

Filen laddas upp till ditt Creative Cloud-bibliotek.

Hur skickar jag en ritning till skrivbordet?

Om det behövs kan du skicka en ritning till Photoshop CC eller Illustrator CC för ytterligare redigering eller slutförande.

1. Klicka på Dela.

2. Klicka på Skicka till Photoshop eller Skicka till Illustrator.

Photoshop eller Illustrator startar när du öppnar ritningen. Du måste vara inloggad på Creative Cloud för skrivbord och ha lämpligt program installerat på din dator.

Hur ändrar jag placeringen av verktygsfältet?

1. Klicka på ikonen Sketch i det övre vänstra hörnet av skärmen för att öppna menyn Inställningar.

2. Markera Inställningar > Egenskaper .

3. I menyn Inställningar markerar du verktygsfältets plats (vänster eller höger) för att ange positionen för verktygsfältet för ritningar.

Hur lär jag mig använda Adobe Photoshop Sketch?

1. Tryck på ikonen Sketch i det övre vänstra hörnet av skärmen för att öppna Inställningar

2. Välj Visa självstudiekurser.

Hur väljer jag och omformar ett objekt i ett lager?

För att välja, flytta eller ändra storlek på ett objekt i iOS eller Android:

1. Välj det lager som innehåller objektet du vill rotera, flytta eller ändra storlek på.

2. Tryck på det igen när det har fått blå konturer för att öppna menyn Lager.

3. Klicka på Omforma och rotera, flytta, vänd eller skala objektet i det lagret.

4. Gör följande när du har gjort omformningen:

• (iOS) Klicka på Klar.
    • (Android) Klicka på ikonen bockmarkering.

Hur öppnar jag ett foto, lägger till ett lager och designar fotot?

Så här lägger du till ett foto bland dina Sketch-bilder:

1. Öppna en skiss och tryck på ikonen + på höger sida av skärmen. Du kan sedan visa Skisslager och Bildlager.

2. Tryck på Bildlager och välj ett av följande importalternativ:

• På min iPad
    • Ta ett foto
    • Mina CC-filer
    • Från Market
    • Från Adobe Stock
    • Klistra in bild

Obs!

Importalternativen varierar i Sketch för Android.

3. När du har importerat fotot trycker du på ikonen + igen och skapar ett skisslager ovanför bildlagret. Tryck på, håll och dra det lager du vill flytta för att ändra ordningen på lagren.