Öppna, redigera eller ta bort PDF-filer

Varför kan jag inte öppna eller redigera en PDF-fil?

Du vill ha avancerad redigering i Adobe Acrobat

Med kostnadsfria Adobe Reader kan du visa PDF-filer, men viss avancerad redigering kräver Adobe Acrobat. Till exempel följande:

• Redigera text

• Kombinera PDF-filer

• Skanna till PDF

• Skapa nya formulär (med Reader kan du fylla i befintliga formulär)

PDF-filen är lösenordsskyddad och har redigeringsbegränsningar

Om du tar emot en lösenordsskyddad PDF-fil måste du ange rätt lösenord för att öppna dokumentet. Vissa skyddade dokument har begränsningar som förhindrar att du skriver ut, redigerar eller kopierar innehållet. Om ett dokument har begränsade funktioner är alla verktyg och kommandon som rör de funktionerna nedtonade i Reader.

Om du har problem med att öppna en PDF-fil, eller om du är begränsad från att använda vissa funktioner, kontaktar du PDF-filens skapare.

Du får felmeddelandet ”ett eller flera Adobe PDF-tillägg är inaktiverade”

Åtgärda problemet genom att slutföra följande steg:

1. Öppna Internetalternativ i Kontrollpanelen och klicka på fliken Avancerat.

2. Markera kryssrutan och aktivera webbläsartillägg från tredje part.

3. Klicka på OK och starta sedan om datorn.

Fler felsökningstips

Fler felsökningstips finns i följande tekniska anteckningar:

Kombinera PDF-filer

Den kostnadsfria Adobe Reader kan inte kombinera flera PDF-filer, men det kan dock Adobe Acrobat. Mer information finns i PDF-portföljer och kombinerade PDF-filer i hjälpen för Acrobat.

Radera PDF-filer

PDF-filer lagras i en rad olika mappar på datorn, beroende på om du har tagit emot PDF-filen via e-post, webben eller någon annan källa.

Om du snabbt vill hitta en PDF-fil kan du söka efter filnamnet i Windows eller Mac OS. Gå sedan till den hittade mappen, högerklicka på PDF-filen och välj Radera (Windows) eller Flytta till papperskorgen (Mac OS).

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?