Varför kan jag inte öppna eller redigera en PDF-fil?

Du behöver de avancerade redigeringsfunktionerna i Adobe Acrobat

Med det kostnadsfria programmet Adobe Reader kan du visa PDF-filer, men för viss avancerad redigering krävs Adobe Acrobat. Här är några exempel:

• Redigera text

• Kombinera PDF-filer

• Skanna till en PDF-fil

• Skapa nya formulär (med Reader kan du fylla i formulär)

PDF-filen är lösenordsskyddad och redigering är begränsad

Om du tar emot en lösenordsskyddad PDF-fil, måste du ange rätt lösenord för att kunna öppna dokumentet. Vissa skyddade dokument har begränsningar som gör att du inte kan skriva ut, redigera eller kopiera innehållet. Om ett dokument har begränsade funktioner, är de verktyg och menyalternativ som relaterar till funktionerna nedtonade i Reader.

Om du har problem med att öppna en PDF, eller om du inte kan använda vissa funktioner, kontaktar du författaren till PDF-filen.

Du får felmeddelandet "ett eller flera Adobe PDF-tilläggsprogram är inaktiverade"

Åtgärda problemet genom att utföra de här stegen:

1. Öppna Internet-alternativ i Kontrollpanelen och klicka på fliken Avancerat.

2. Markera kryssrutan Aktivera webbläsartillägg från andra tillverkare.

3. Klicka på OK och starta sedan om datorn.

Fler felsökningstips

Fler felsökningstips finner du i de här tekniska meddelandena (kan vara på engelska):

Kombinera PDF-filer

I det kostnadsfria programmet Adobe Reader kan du inte kombinera flera PDF-filer, men det kan du i Adobe Acrobat. Mer information finns i PDF-portföljer och kombinerade PDF-filer i Acrobat-hjälpen.

Ta bort PDF-filer

PDF-filer lagras i olika mappar på datorn, beroende på om du fått PDF-filen med e-post, från webben eller via en annan källa.

Sök efter filnamnet i Windows eller Mac OS för att snabbt hitta filen. Gå sedan till mappen, högerklicka på PDF-filen och välj Ta bort (Windows) eller Flytta till papperskorgen (Mac OS).