Achtergronden verwijderen uit uw afbeeldingen

Wilt u de achtergronden van uw afbeeldingen met één muisklik verwijderen? Hieronder leest u hoe u dit doet in Photoshop.

Voordat u de snelle actie Achtergrond verwijderen hebt toegepast in uw afbeelding Nadat u de snelle actie Achtergrond verwijderen hebt toegepast in uw afbeelding

PROBEER HET IN DE APP!

Nog niet eerder was het zo eenvoudig om de achtergrond van uw afbeeldingen te verwijderen en deze gebruiksgereed te maken voor uw composities. 

Open uw afbeelding in Photoshop en volg de snelle stappen hieronder om het gewenste resultaat te krijgen:

  1. U kunt het deelvenster Ontdekken in Photoshop openen met behulp van het zoekpictogram rechtsboven in de app-werkruimte. U kunt ook de sneltoets Cmd/Ctrl + F gebruiken of via de menubalk Help > Photoshop Help kiezen.

  2. Ga in het deelvenster Ontdekken naar Bladeren > Snelle acties en klik op Achtergrond verwijderen

  3. Klik op de knop Toepassen om de achtergrond van uw foto te verwijderen en deze gebruiksgereed te maken voor uw composities.

    Klik op Toepassen om de achtergrond van uw afbeelding te verwijderen via het deelvenster Ontdekken > Snelle Acties

  4. (Optioneel) Als u de actie op een andere laag wilt proberen, gaat u naar het deelvenster Lagen, selecteert u de gewenste laag en klikt u op Vernieuwen om verder te gaan.

  5. Klik op de knop Ongedaan maken om de toegepaste wijzigingen terug te draaien. Klik op Meer snelle acties verkennen om meer snelle acties te vinden die u op uw afbeelding kunt toepassen.

    Klik op Ongedaan maken als u de wijzigingen met de snelle actie Achtergrond verwijderen terug wilt draaien

Opmerking:

U kunt Snelle acties ook vinden als u in het deelvenster  Eigenschappen voor lagen klikt op de knop Achtergrond verwijderen.

Hebt u een vraag of idee?

Vragen aan de community

Als u een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit u dan aan bij de Adobe Photoshop-community. We horen graag van u!

Adobe-logo

Aanmelden bij je account