Adobe anvender maskinlæringsteknologier, såsom indholdsanalyse og mønstergenkendelse, til at forbedre vores produkter og tjenester. For eksempel vil funktioner som Indholdsbevidst udfyldning i Photoshop og ansigtsgenkendelse i Lightroom kunne forbedres ved hjælp af maskinlæring.

Hvis du foretrækker, at Adobe ikke analyserer dine filer for at forbedre vores produkter og tjenester, kan du til enhver tid deaktivere maskinlæring på siden for Adobe-kontoadministration.

Hvad er maskinlæring?

Maskinlæring bliver brugt i mange af de apps og tjenester, du interagerer med hver dag. Det er blot et ord, der beskriver, hvordan en computer analyserer data og derefter foretager prognoser eller leverer forslag baseret på, hvad den har lært.

Et generelt eksempel på maskinlæring er, at et e-mailprogram automatisk kan flytte alle meddelelser fra en bestemt afsender over i din Spam-mappe. Computeren analyserer dataene i dine e-mails og ud fra det mønster, den finder, forudsiger den sandsynligheden for, at meddelelser fra en bestemt afsender eller et bestemt domæne, er spam. Derefter reagerer den på denne prognose og flytter meddelelsen ud af din indbakke.

Når du sætter tagget "junk" på en meddelelse, kan computeren lære af det og blive bedre til automatisk at afmærke junk-e-mails. Med tiden kan computeren tage højde for mere data og blive bedre og bedre til bestemt opgave. Denne proces med at lære gennem erfaring er maskinlæring.

Hvad er fordelene ved maskinlæring?

Ved hjælp af maskinlæring kan de programmer og enheder, du bruger, med tiden give dig en mere personliggjort tjeneste. Jo mere du for eksempel bruger stemmegenkendelsessoftwaren, jo bedre kan den software forstå din stemme, og jo bedre vil det fungere.

Hos Adobe kan vi anvende maskinlæring til at hjælpe dig med at være mere effektiv og kreativ. For eksempel kan vi benytte maskinlæring til at hjælpe dig med at organisere og redigere dine billeder. Med objektgenkendelse i Lightroom vil vi kunne auto-tagge alle fotografier af din hund. I Photoshop ville maskinlæring kunne hjælpe os med at identificere billeder, der måske er for mørke, samt auto-justere lysstyrken for dig.

Vi vil også kunne benytte maskinlæring til at give indholdsbevidste forslag. Hvis du for eksempel arbejder på et UI-mockup, kunne Photoshop automatisk foreslå stock-ikoner af knapper. Denne type indholdsbevidste forslag kan blive mere relevant for dit arbejde, når Photoshop lærer af dine data fremfor generiske data fra internettet.

Hvilke data ser I på, og hvordan bruger I det?

Computeren kan analysere dit indhold, når du sender, modtager eller gemmer filer ved hjælp af vores cloud-tjenester. Vi tilgår ikke filer, der er gemt lokalt på din computer. Vi bruger data fra dine filer, aktivitetslog og direkte feedback fra dig til at træne og forbedre vores algoritmer.

Vi kan for eksempel benytte mønstergenkendelse på dine fotografier til at identificere alle billeder af hunde og auto-tagge dem for dig. Hvis du vælger et af disse fotografier og indikerer, at der ikke er en hund på det, bruger vi den information til at blive bedre til at identificere billeder af hunde.

Vi bruger det, vi lærer om alle Adobe-brugere, til at gøre vores produkter og tjenester bedre for alle. Hvis du for eksempel redigerer strandfotografier til at se mættede og levende ud, og en anden bruger redigerer bryllupsfotografier til at have et blødt fokus og blødt lys, kan vores programmer lære sig disse forskelle. Når en tredje bruger så redigerer et strand- eller bryllupsfotografi, kan vi give dem de passende forslag til stil baseret på, hvad vi har lært af dig og andre brugere.

Du kan finde en oversigt over, hvordan Adobe kan bruge de oplysninger, der er tilknyttet dig, i Adobe Privacy Center.

Hvordan tilgår I mit indhold til maskinlæring?

Computeren kan analysere dit indhold, når du sender, modtager eller gemmer filer ved hjælp af vores cloud-tjenester. Vi tilgår ikke filer, der er gemt lokalt på din computer.

Hvordan beskytter I mine personlige oplysninger?

Adobe tager dine personlige oplysninger meget alvorligt. Den indsigt, vi opnår gennem maskinlæring, kan ikke bruges til at genskabe dit indhold eller dine personlige oplysninger.

Du kan finde en oversigt over, hvordan Adobe kan bruge de oplysninger, der er tilknyttet dig, i Adobe Privacy Center.

Kan jeg deaktivere (afmelde) maskinlæring?

Hvis du foretrækker, at Adobe ikke analyserer dine filer for aktivt at komme med forslag, kan du til enhver tid deaktivere maskinlæring.

1. Gå til din online Adobe-konto og log ind med dit Adobe ID og din adgangskode.

Bemærk:

Dit Adobe ID er den e-mailadresse, du brugte, da du købte et medlemskab, et program eller en tjeneste fra Adobe.

2. I navigationslinjen øverst klikker du på Profil-fanen.

3. Klik på Beskyttelse af personlige oplysninger i venstre vindue.

4. I sektionen Maskinlæring fjerner du afkrydsningen i boksen ud for Ja, tillad, at mit indhold analyseres af Adobe med maskinlæringsteknikker.