Adobe anvender maskinlæringsteknologier i Creative Cloud og Document Cloud såsom indholdsanalyse og mønstergenkendelse til at tilbyde funktioner og forbedre vores produkter og tjenester. For eksempel kan funktioner som Indholdsbevidst udfyldning i Photoshop og ansigtsgenkendelse i Lightroom forbedres ved hjælp af maskinlæring.

Hvis du har adgang til Creative Cloud eller Document Cloud via et personligt Adobe ID og foretrækker, at Adobe ikke analyserer dine filer for at forbedre de produkter og tjenester, vi leverer til dig, kan du til enhver tid slå maskinlæring fra på siden for Adobe-kontoadministration.

Hvad er maskinlæring?

Maskinlæring er et begreb, der beskriver, hvordan en computer analyserer data og derefter foretager prognoser eller leverer forslag baseret på, hvad den har lært fra dataene. Det bliver brugt til at forbedre og levere mange af de produkter og tjenester, du interagerer med hver dag.

Et almindeligt eksempel på maskinlæring er, at en e-mailapplikation automatisk kan flytte alle meddelelser fra en bestemt afsender over i din spam-mappe. Applikationen analyserer dataene i dine e-mails, og ud fra det mønster, den opdager, forudsiger den sandsynligheden for, hvilke meddelelser der er uønsket spam. Derefter reagerer den på baggrund af denne prognose og flytter disse meddelelser ud af din indbakke og over i din spam-mappe.

Når du sætter mærkaten "spam" på en meddelelse, lærer applikationen af det og forbedrer konstant sin nøjagtighed ved automatisk at markere spam-mail. Jo flere data, der analyseres af applikationen, jo bedre bliver den til en bestemt opgave. Denne proces med at lære gennem erfaring er et eksempel på maskinlæring.

Er der forskellige typer maskinlæring hos Adobe?

Adobe bruger maskinlæring til både generel produkt- og tjenesteforbedring samt til at aktivere specifikke produktfunktioner.

En funktion til maskinlæring er en specifik funktionalitet eller funktion, der bruger maskinlæring til at tilpasse og forbedre din oplevelse med visse Adobe-produkter eller -tjenester. Selvom du ikke kan fravælge funktioner til maskinlæring, da de er integreret i Adobes software, kan du vælge ikke at bruge en bestemt maskinlæringsaktiveret funktion. For eksempel er Indholdsafhængig udfyldning i Photoshop en maskinlæring-aktiveret funktion, der bruger maskinlæring til at analysere et billede og forudsige det rigtige indhold til at indsætte i et valgt område. I sådanne funktioner bruges maskinlæring til at forbedre din personlige oplevelse med et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste og bruges ikke til den generelle udvikling eller forbedring af vores produkter og tjenester.

Hvad er fordelene ved maskinlæring?

Hos Adobe bruger vi udvikling af maskinlæring til at forbedre vores produkter og tjenester, hvilket giver os mulighed for at levere innovative og avancerede løsninger.

Vi anvender også maskinlæringsaktiverede funktioner til at hjælpe dig med at være mere effektiv og kreativ. For eksempel kan vi benytte maskinlæringsaktiverede funktioner til at hjælpe dig med at organisere og redigere dine billeder hurtigere, mere præcist og professionelt. Med objektgenkendelse i Lightroom kan vi auto-tagge alle fotografier af din hund eller kat. I Photoshop kan maskinlæring bruges til automatisk at korrigere perspektivet i et billede for dig.

Vi kan også benytte maskinlæringsaktiverede funktioner til at give indholdsbevidste forslag. Hvis du for eksempel arbejder på et UI-mock-up, kunne XD automatisk foreslå bestemte knapper. Denne type indholdsbevidste forslag kan blive mere relevant for dit arbejde, når XD lærer af din specifikke brug og data fremfor generiske data fra internettet.

Hvilke data får Adobe adgang til, og hvordan bruges de til maskinlæring?

Vi kan analysere din brugsdata og indhold, når det uploades, sendes, modtages eller gemmes ved hjælp af Adobe-servere. Vi bruger muligvis dit indhold, dine dokumenter, aktivitetslog og direkte feedback til at træne og forbedre vores algoritmer. Vi kan bruge de samlede indsigter, vi får fra maskinindlæring, til generelt at forbedre vores produkter og tjenester.

Når dine data bruges til udvikling af maskinlæring, kombineres disse data med data fra andre brugere og bruges derefter til at forbedre vores algoritmer, som igen forbedrer vores produkter og funktioner. På alle tidspunkter holdes dine data fortrolige, og dit privatliv opretholdes i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Vi inkluderer ikke nogen af dine data i vores produkter eller funktioner. Hvis du foretrækker, at Adobe ikke bruger dine data til disse formål, kan du til enhver tid fravælge udvikling af maskinlæring.

Under de begrænsede omstændigheder, der er beskrevet nedenfor, for eksempel når du slår indhold op offentligt, kan vi manuelt gennemgå dit indhold for at træne og forbedre algoritmer, der bruges af vores produkter og tjenester. For eksempel kan vi manuelt identificere en hund i et billede, du slår op på Behance, og bruge disse data til at forbedre vores objektgenkendelsesalgoritme, så vi kan levere mere nøjagtig fotosøgning og bedre taggingfunktioner. Du kan få flere oplysninger under "Hvilket indhold gennemgår I manuelt i forhold til maskinlæring?"

Du kan finde en oversigt over, hvordan Adobe kan bruge de oplysninger, der er tilknyttet dig, i Adobes center for beskyttelse af personlige oplysninger. Vi kan bruge de samlede indsigter, vi får fra maskinindlæring, til generelt at forbedre vores produkter og tjenester.

Hvordan beskytter I mine personlige oplysninger?

Adobe tager dine personlige oplysninger meget alvorligt. Dit privatliv opretholdes under udvikling af maskinlæring, og ingen af dine data er inkluderet i nogen af vores produkter eller funktioner. Den indsigt, vi opnår gennem maskinlæring, vil ikke blive brugt til at genskabe dit indhold eller dine personlige oplysninger. Vores manuelle gennemgangsproces inkluderer sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte dit privatliv. Vi gennemgår kun dit indhold manuelt under de begrænsede omstændigheder, der er beskrevet nedenfor. Hvis du sender ikke-offentligt indhold til manuel gennemgang, gør vi det kun på sikre faciliteter med personale, der er underlagt fortrolighedskrav og uddannelse i beskyttelse af personlige oplysninger. Du kan få flere oplysninger under "Hvilket indhold gennemgår I manuelt i forhold til maskinlæring?"

Du kan finde en oversigt over, hvordan Adobe kan bruge dine oplysninger, i Adobes center for beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvilket indhold gennemgår I manuelt i forhold til maskinlæring?

Vi gennemgår kun dit indhold manuelt i følgende situationer:

• Hvis du har offentliggjort sådant indhold som for eksempel:
    • Bidrag til Adobe Stock og Behance
    • Indhold, der livestreames med Adobe Live
    • Indhold, som du indsender for at få det vist på Adobe Spark
    • Indhold, som du indsender som selvstudier i Lightroom
  • Hvis du har indsendt sådant indhold til manuel gennemgang, for eksempel:
  • Hvis vi kan bruge automatiserede systemer til at fjerne identificerende funktioner fra indholdet, før det gennemgås manuelt, for eksempel:
    • PDF'er, der er behandlet, så kun det generelle layout og ikke tekst eller billeder er synligt

Kan jeg deaktivere (afmelde) maskinlæring?

Hvis du ikke ønsker, at Adobe skal analysere dit ondhold ved hjælp af maskinlæring for at forbedre vores produkter og tjenester, kan du til enhver tid afmelde dig ved hjælp af følgende trin:

1. Gå til din online Adobe-konto og log ind med dit Adobe ID og din adgangskode.

Bemærk:

Dit Adobe ID er den e-mailadresse, du brugte, da du købte et medlemskab, en app eller en tjeneste fra Adobe.

2. I navigationslinjen øverst klikker du på Profil-fanen.

3. Klik på Beskyttelse af personlige oplysninger i venstre vindue.

4. I sektionen Maskinlæring skal du fjerne afkrydsningen i feltet ud for Ja, tillad, at mit indhold bruge til at forbedre Adobe-produkter og -tjenester ved hjælp af maskinlæringsteknikker.

machine-learning

Denne indstilling gælder kun for kunder, der har adgang til Adobes Creative Cloud- og Document Cloud-produkter og -tjenester via et personligt Adobe ID.

Denne indstilling gælder ikke for visse funktioner, der giver dig mulighed for at indsende indhold med det formål at forbedre vores produkter og tjenester ved hjælp af teknikker såsom maskinindlæring. Hvis du ikke ønsker, at dit indhold bruges til disse formål, bør du ikke bruge disse funktioner. Disse funktioner inkluderer:

• Adobe Photoshop-forbedringsprogram. Dette program giver dig mulighed for at indsende de billeder, du redigerer i Photoshop, for at forbedre maskinindlæringsbaserede funktioner. Få mere at vide, herunder om hvordan du tilmelder dig eller forlader programmet.
    • Visse funktioner, der giver dig mulighed for at indsende indhold som feedback.
    • Visse beta- eller foreløbig version-produkter eller funktioner.

Denne indstilling påvirker heller ikke din brug af funktioner, der blev udviklet ved hjælp af maskinindlæring. Hvis du afmelder dig, vil dit indhold ikke blive brugt til at forbedre Adobes produkter og tjenester ved hjælp af maskinindlæring, men du vil stadig kunne bruge funktioner, der er blevet udviklet ved hjælp af maskinindlæring.