Fejlfinding og hjælp

Download og installer

Hvordan downloader og installerer jeg Photoshop Elements?

Hvis du ikke har originale medier, kan du downloade Photoshop Elements. Du skal bruge dit serienummer, Adobe ID og adgangskoden for at fuldføre installationen. Hvis du har nogle originale cder se Installér Photoshop Elements fra en DVD.

Hvorfor kan jeg ikke installere Photoshop Elements?

Lær hvordan man løser installationsproblemer for Photoshop Elements på Windows eller Mac OS.

Kan jeg downloade en prøveversion af Photoshop Elements?

Ja! Du kan downloade en prøveversion af Photoshop Elements. Du skal logge på med dit Adobe ID og adgangskoden for at kunne downloade en prøveversion. For detaljeret vejledning se Download og installér en prøveversion, der ikke findes i Creative Cloud.

Hvordan henter jeg mit Adobe ID eller min adgangskode?

Her kan du læse nogle simple løsninger til enkle problemer med Adobe ID og med at logge på, så du kan få adgang til kontoen igen.

Kan jeg installere Photoshop Elements på en anden computer?

Det er tilladt at installere en ekstra kopi af softwaren til eget brug på enten en bærbar eller en stationær computer, som du selv ejer, under forudsætning af, at softwaren på den sekundære bærbare eller stationære computer ikke bruges samtidigt med softwaren på den primære computer.

Kontoadministration

Hvordan ændrer jeg adgangskoden?

Log på Adobes kontoside med det nuværende Adobe ID samt adgangskoden. Derfra klikker du på fanen Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger, og klik derefter på Rediger under Adgangskode. Du finder flere oplysninger om ændring af adgangskode og andre kontooplysninger under Administration af din Adobe ID-konto.

Prøveversionen udløber snart. Hvordan konverterer jeg den?

Konvertering af din prøveversion til et betalt produkt er nemt. Se download og installér Photoshop Elements.

Hvordan udskriver jeg en kvittering eller faktura?

Log på Adobes kontoside med det nuværende Adobe ID samt adgangskoden. Klik på fanen Planer og produkter og derefter på Vis ordrer under Ordre oversigt. Klik på ordren, og dernæst på printerikonet. For mere information se Adobe Store | Ofte stillede spørgsmål om bestilling og betaling online.

Hvordan returnerer og ombytter jeg en Adobe-ordre?

Fikser billeder

Hvordan ændrer jeg størrelsen af et billede?

Oplysninger om, hvordan du ændrer størrelse på fotos, finder du i Beskæring.

Hvordan fikser jeg røde eller strålende øjne efter brug af blitz?

Du kan hurtigt korrigere røde eller strålende øjne efter brug af redskab til fjernelse af røde øjne. For yderligere tips vedr. retouchering af billeder se Retoucher og korriger billeder.

Hvordan gør jeg et uskarpt billede skarpere?

For en hurtig fiks vælges Forbedre > Gør skarp automatisk. Hvis du kun ønsker at rette på et specifikt område i dit billede, anvendes redskabet Gør skarpere. For flere detaljer se Gør billeder skarpere.

Hvordan roterer jeg mit billede?

Du kan rotere hele billedet eller et udvalg indenfor billedet. I Redigér arbejdsrummet vælges det du ønsker at rotere, dernæst vælges Billede > Rotér. For detaljer og yderligere roteringsmuligheder se Transformering.

Hvordan fikser jeg farver i mit billede?

Forsøg at bruge Auto Smart Tone-funktionen. For billeder der ser farvede eller misfarvede ud (normalt fra brug af blitz), forsøg Fjern Farvestik-kommandoen.

Forstørrelse af billeder

Hvordan kan jeg fikse et gruppebillede, så alle ser godt ud?

Hvis du har taget flere billeder af en gruppe, bruges Photomerge gruppebillede-muligheden til at vælge det rigtige billede af hver person. For vejledning se Guidet tilstand - Photomerge-redigeringer.

Hvordan tilføjer jeg tekst til et billede?

Brug Tekstredskabet til at tilføje tekst til dine billeder. Du kan tilføje horisontal eller vertikal tekst eller indtaste teksten langs en form eller sti. Brug forhåndsindstillede former som et hjerte eller cirkel, følg en genstands form, eller skab en skræddersyet sti til teksten. For trin-til-trin-vejledning se Tilføj tekst.

Kan jeg placere mit billede i en ramme?

Ja! Quick-tilstand inkluderer et Rammer-panel med flere forhåndsindstillede rammer. Lær hvordan man justerer størrelsen og placeringen af billedet i vejledningen Anvend effekter, teksturer og rammer. Du kan også skabe din egen ramme ved at bruge Guidet tilstand Rammeskaber

Kan jeg få mit billede til at ligne et maleri eller en skitse?

Ja! I Ekspert-tilstand vælges Filter > Filtergalleri for at se en prøve. Filtermenuen inkluderer yderligere kunstneriske filtre, skitsefiltre og filtre med penselstrøg. Leg med indstillingerne til højre for det helt rigtige look. For trin-til-trin-vejledning og tips se Filtre.

Kan jeg lave et lykønskningskort eller kalender i Photoshop Elements?

Ja! Skab-menuen lader dig vælge mellem forskellige projekter og skabeloner. For vejledning se Skab et lykønskningskort og Skab fotokalendere.

Almindelige problemer

Når jeg åbner Photoshop Elements, får jeg en fejlmeddelelse om, at arbejdsdisken er fyldt op.

Denne fejl opstår, når der ikke er mere plads på arbejdsdisken. Du kan læse om, hvordan du løser problemet, i Fejlmeddelelsen om, at der ikke er mere plads på arbejdsdisken, når jeg åbner Photoshop Elements | Mac OS.

Hvorfor kan jeg ikke uploade fotos eller videoer til Facebook?

Direkte upload af fotos og videoer fra computerprogrammer til Facebook understøttes ikke længere pga. af de ændringer, der for nylig er sket i Facebooks samarbejde med tredjepartsudviklere. Der findes flere oplysninger om problemet samt løsningsforslag i Kan ikke uploade billeder og videoer til Facebook.

Hvilke slags filer kan jeg importere?

Photoshop Elements lader dig importere mange slags filtyper? Se Understøttede filformater for en udtømmende liste.

Photoshop Elements går ned, når jeg bruger beskæringsværktøjet eller fotocollager.

Dette problem kan opstå, når Photoshop Elements er installeret i en mappe med dobbeltbytetegn i mappenavnet. Du kan læse om, hvordan du løser problemet, i Photoshop Elements går ned, når jeg bruger beskæringsværktøjet eller fotocollager.

Jeg får en fejlmeddelelse, når jeg prøver at downloade skabeloner til fotocollager.

Dette problem kan opstå, når internetforbindelsen afbrydes, mens du downloader en onlineskabelon. Du kan læse om, hvordan du løser problemet, i Fejl ved download af skabeloner til fotocollager.

Fællesskab

Deltag i samtalen.

Tilhørende forum