Vianmääritys ja ohje

Lataaminen ja asentaminen

Miten Premiere Elements ladataan ja asennetaan?

Jos sinulla ei ole alkuperäistä asennuslevyä, voit ladata Premiere Elements -ohjelman verkkosivustoltamme. Asentamista varten tarvitset oman sarjanumerosi, Adobe ID -tunnuksesi ja salasanasi. Jos sinulla on alkuperäiset levyt, katso ohje Premiere Elements -ohjelman asentaminen DVD-levyltä.

Miksi Premiere Elements ei asennu?

Opi ratkaisemaan Premiere Elements -ohjelman asennusongelmia Windows- tai Mac OS-käyttöjärjestelmissä.

Voinko ladata Premiere Elementsin kokeiluversion?

Kyllä! Voit ladata Premiere Elements -kokeiluversion. Lataa kokeiluversio kirjautumalla sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Katso tarkat ohjeet kohdasta Muiden kuin Creative Cloud -kokeilusovellusten lataaminen ja asentaminen.

Miten löydän Adobe ID -tunnukseni tai salasanani?

Voinko asentaa Premiere Elementsin toiseen tietokoneeseen?

Voit asentaa Premiere Elementsin enintään kahdelle tietokoneelle. Jos haluat asentaa Premiere Elements -ohjelman kolmanteen tietokoneeseen, sinun täytyy ensin kirjautua siitä ulos toisella aiemmista koneistasi. Valitse Ohje > Kirjaudu ulos. Lisätietoja on kohdassa Adobe-tuotteiden aktivoiminen ja aktivoinnin poistaminen.

Tilienhallinta

Miten voin muuttaa salasanani?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Napsauta siellä Suojaus & yksityisyys-välilehteä ja napsauta sitten Muuta kohdassa Salasana. Katso lisätietoja aiheesta salasanan ja muiden tilitietojen muuttaminen kohdasta Adobe ID -tilin hallinta.

Kokeilujaksoni päättyy pian. Kuinka muunnan sen?

Kokeilujakson muuntaminen maksulliseksi tuotteeksi on helppoa. Katso ohjeet kohdasta Tuotteen kokeiluversion asentaminen ja aktivointi.

Miten tulostan kuitin tai laskun?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Valitse Tilaukset ja tuotteet -välilehti ja sitten Näytä tilaukset, joka löytyy Tilaushistorian alapuolelta. Napsauta tilausta ja sen jälkeen tulostinkuvaketta. Lisätietoja on kohdassa Adobe Store | Verkossa tilaamiseen ja maksamiseen liittyvät usein kysytyt kysymykset.

Miten palautan tai vaihdan Adobe-tilauksen?

Videokuvan ja äänen korjaaminen

Miten luodaan hidastettuja kohtauksia tai nopeutetaan toimintaa?

Valitse Leike (Clip) > Aikavenytys (Time Stretch) Asiantuntija (Expert) -tilassa. Muuta leikkeen nopeuttaa ja kestoa tämän artikkelin vaiheittaisten ohjeiden avulla.

Voinko korjata epävakaata, käsivaralta kuvattua kuvamateriaalia?

Vakauta tärisevää ja nykivää kuvamateriaalia Tärinänvakautin (Shake Stabilizer) -toiminnolla. Katso ohjeet Tärisevien videoiden vakauttaminen -oppaasta. Tietoja säätövaihtoehdoista on kohdassa Vakauta videokuvamateriaali Tärinänvakauttimella (Stabilize video footage with Shake Stabilizer).

Miten leikkeen äänenvoimakkuutta muutetaan?

Opi miksaamaan ääntä ja säätämään äänenvoimakkuutta Audio Mixerin ja SmartMixin avulla.

Voinko säätää kuvamateriaalin valaistusta tai väriä?

Kyllä. Säädä videoleikkeiden kirkkautta, kontrastia ja väriä ohjatulla Guided Edit -muokkaustoiminnolla. Auto Smart Tone -työkalu korjaa automaattisesti elottoman, himmeän tai haalistuneen videokuvan. Lisätietoja on kohdassa Kuvien muokkaaminen Auto Smart Tone -työkalulla (Editing frames with Auto Smart Tone).

Miten leikkaan yksittäisiä kuvia elokuvastani?

Tekniikat

Miten luodaan otsikoita tai lähderivejä?

Katso opas Otsikoiden luominen otsikkoteemoilla (Create titles with title themes). Opi luomaan otsikoita otsikkoteemakirjaston avulla. Opi käyttämään valmiita animaatioita, vaihtamaan tekstin ja mukauttamaan otsikkoteemoja.

Miten määritän valokuvan keston?

Voit määrittää keston kaikille tuoduille kuville tai valita tietyn keston yksittäisille pysäytyskuville. Katso ohjeet artikkelista Tuotujen pysäytyskuvien keston määritys (Set duration for imported still images).

Miten panoroin ja zoomaan kuvaa?

Mitä tehosteita voin käyttää leikkeissä?

Voit korjata, parannella ja muokata leikkeitä Premiere Elements -ohjelman valmiilla tehosteilla. Tehostehakemisto (Effects reference) on käytettävissä olevien tehosteiden ja asetusten kirjasto. Opi käyttämään tehosteita kohdasta Tehosteiden käyttö ja esikatselu.

Mitä asetuksia minun pitäisi käyttää, kun vien ja julkaisen elokuviani?

Opi videoiden viemisen ja jakamisen asetukset.Jos haluat julkaista videoitasi verkossa, katso opas Videoiden jakaminen.

Yleiset ongelmat

Miten voin korjata koontivirheen?

Käynnistä tietokone uudelleen ja yritä esikoota projektin aikajana. Jos ongelma jatkuu, katso opas ”Virhe elokuvaa koottaessa” hahmonnuksen ja viennin aikana.

Vienti aiheuttaa ongelmia. Mitä voin tehdä?

Noudata kohdan Videotiedostojen vianmääritys ehdotuksia.

Millaisia tiedostoja voin tuoda?

Premiere Elements hyväksyy hyvin monenlaisia videotiedostomuotoja. Täydellinen luettelo on kohdassa Tuetut tiedostomuodot.

Elokuvani ei toistu kunnolla. Miten korjaan sen?

Jos videon toisto pyörii liian nopeasti, pätkii tai vaikuttaa jättävän kuvaruutuja välistä, noudata kohdan Digitaalisen videotoiston vianmääritys vaiheittaisia ohjeita.

Mistä tiedän, mitä asetuksia projektissa kannattaa käyttää?

Premiere Elements sisältää oletusasetukset yleisille kuvalähteille, kuten kameroille, DVD-levyille ja älypuhelimille. Lisätietoja on kohdassa Projektin asetusten ja esimääritysten säätö (Adjust project settings and presets).

Yhteisö

Aiheeseen liittyvät foorumit