Vaihda salasanasi tai yhteystiedot helposti, päivitä luottokorttitietosi, vaihda Adobe ID -sähköpostiosoitettasi ja muokkaa tilin asetuksia sekä paljon muuta.

Aloittaminen

Tervetuloa käyttämään Adobea!

Adobe ID -tunnus takaa turvallisen ja yksilöllisen pääsyn Adobe-sovelluksiin ja -palveluihin. Adobe ID vaaditaan Adobe-sovelluksia ja -palveluja koskeviin ostoihin, jäsenyyksiin, päivityksiin ja kokeiluversioihin. Adobe ID -tunnuksen avulla voit myös rekisteröidä Adobe-tuotteesi, seurata tilauksia, ottaa yhteyttä Adoben tukeen sekä osallistua Adoben foorumeihin ja tapahtumiin.

Adobe ID -tunnus on helppo muistaa. Se on yksilöllinen sähköpostiosoite, jota käytit aloittaessasi Adobe-jäsenyyden tai ostaessasi sovelluksen tai palvelun. Jos käytit sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksia luodessasi Adobe ID -tiliä, Adobe ID -tunnuksesi on sama kuin sometiliisi liittyvä sähköpostiosoite.

Huomautus:

Onko ongelmia sisäänkirjautumisessa tai oletko unohtanut Adobe ID -tunnuksen tai -salasanan? Katso kohtaa Adobe ID -tili ja kirjautumisongelmat.

Adobe ID -tunnuksen luominen

Jos sinulla ei vielä ole Adobe ID -tunnusta, luo se ensin. Ohjeet:

1. Siirry kohtaan Adobe-tilit ja valitse Adobe ID -tunnuksen hankkiminen.

get_adobe_id
  2. Seuraa verkossa olevia ohjeita. Kirjautumissivulla antamasi sähköpostiosoite on Adobe ID -tunnuksesi, joten käytä osoitetta, jonka muistat. Valitse Rekisteröidy.

sign_up

Olet nyt valmis aloittamaan Adobe ID -tilisi hallinnan.

3. Tästä lähtien voit kirjautua tilillesi milloin tahansa Adobe.com-sivujen navigointipalkin kautta. Tee näin siirtymällä osoitteeseen www.adobe.com ja valitsemalla Kirjaudu. Kirjautumislinkki on useimmilla sivuilla ylälaidan siirtymispalkissa.

Huomautus:

Eikö kirjautumiskentän tyhjentäminen onnistu? Napsauta vain kenttiä ja aloita kirjoittaminen.

Huomautus:

Voit luoda Adobe ID -tilin ja kirjautua siihen myös sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksilla. Lisätietoja on kohdassa Kirjautuminen sometilin tunnuksilla.

Adobe ID -tilin avaaminen

Voit avata Adobe ID -tilisi jollakin seuraavista tavoista:

• Valitse Creative Cloud -työpöytäsovelluksen Profiili-valikosta Tilin hallinta.
manage_account

Onko Adobe ID -tunnus unohtunut?

Luottokortti- ja laskutustietojen päivittäminen

Ohjeet luottokortti- ja laskutustietojen päivittämiseen on kohdassa Luottokortti- ja laskutustietojen päivittäminen.

Luottokortti- tai maksuongelmien vianmääritys

Ongelma Ratkaisu
Eikö luottokorttitietojen muuttaminen onnistu

Seuraavia ongelmia voi esiintyä, kun yrität muuttaa maksutietoja:

• Muokkaa maksua -linkki ei näy.
  • Kun napsautat Muokkaa maksua -linkkiä, näkyy tyhjä lomake.
  • Päivitettyjä luottokorttitietoja ei voi tallentaa.

Kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Varmista, että olet kirjautunut sillä Adobe ID -tunnuksellasi (sähköpostiosoite), joka on liitetty Creative Cloud -tilaukseesi.
  • Tarkista, että evästeet on otettu selaimessa käyttöön.
  • Jos et edelleenkään pysty muuttamaan luottokorttitietoja, kokeile kirjautua tilillesi toisella selaimella.

Jos ongelma ei ratkea, ota meihin yhteyttä.

Maksu epäonnistui/hylätty Katso Löydä ratkaisut maksu epäonnistui/hylätty -ongelmiin.
Maksamatta jäänyt maksu Katso Tilausmaksu on jäänyt suorittamatta. Miten maksuprosessin voi käynnistää uudelleen?

Maksutavan vaihtaminen luottokortin ja PayPalin välillä

Jos haluat vaihtaa maksutavan luottokortista PayPaliin tai päinvastoin, ota meihin yhteyttä.

Adobe ID -tilin hallinta

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Sivun yläosassa olevien välilehtien avulla voit tarkistaa tilauksesi ja tuotteesi, vaihtaa sähköpostiosoitteesi ja yhteystiedot, vaihtaa salasanasi tai päivittää nimesi sekä muut profiilitietosi ja yhteydenpitoasetuksesi.

manage_account_page

Katso vaiheittaiset ohjeet valitsemalla alla olevista vaihtoehdoista.

Salasanan vaihtaminen tai palauttaminen

Ohjeet Adobe ID -salasanan vaihtamiseen, palauttamiseen tai päivittämiseen on kohdassa Salasanan vaihtaminen tai palauttaminen.

Adobe ID -tunnuksena käytettävän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Voit vaihtaa Adobe ID -tunnukseesi liitetyn sähköpostiosoitteen. Vaihda tiliin liitettyä sähköpostiosoitetta noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa Adobe ID -tilisi napsauttamalla tätä ja kirjaudu Adobe ID -tunnuksellasi ja -salasanallasi.

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Tili.

Sähköpostiosoite-sivu
  3. Kirjoita Adobe ID -tunnus-kohtaan uusi sähköpostiosoite, jonka haluat liittää Adobe ID -tunnukseen. Voit myös antaa vaihtoehtoisen osoitteen Vaihtoehtoinen sähköpostiosoite -kenttään. Valitse Tallenna.

Adobe vahvistaa muutoksen lähettämällä sinulle sähköpostiviestin. (Jos et saa sähköpostiviestiä, katso En saanut Adobelta odottamaani sähköpostiviestiä.)

Näitkö viestin ”Tiliisi tehtyjä muutoksia ei voitu tallentaa”?

Jos yrität muuttaa Adobe ID -tunnuksesi sähköpostiosoitteen sähköpostiosoitteeseen, jota käytit aikaisemmin, seuraava virheilmoitus ilmestyy näyttöön:

Tiliisi tehtyjä muutoksia ei voitu tallentaa.

Löydät tiedot tämän virheen korjaamiseksi kohdasta Korjaa virhe ”Tiliin tehtyjä muutoksia ei voitu tallentaa” vaihdettaessa Adobe ID -tunnuksena käytettävää sähköpostiosoitetta.

Puhelinnumeron lisääminen käyttäjätilin palauttamista varten

Voit palauttaa käyttäjätilisi salasanan puhelimesi avulla. Noudata näitä ohjeita ja lisää puhelinnumerosi käyttäjätilin palauttamista varten:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Suojaus ja yksityisyys.

3. Valitse Käyttäjätilin palauttaminen -osiosta Hallinta.

Tilin palauttaminen
  4. Valitse Palautuspuhelinnumero-osiosta Lisää.

phone_recovery_step4
  5. Anna puhelinnumerosi ja valitse Lähetä minulle tekstiviesti.

Puhelinnumeron lisääminen
  6. Anna tekstiviestitse saamasi kuusinumeroinen koodi. Napsauta Tarkista.

Puhelinnumeron vahvistaminen

Osoitteen tai puhelinnumeron vaihtaminen

Voit vaihtaa Adobe ID -tunnukseen yhdistetyn sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Tee näin noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Viestintä.

3. Jos haluat muuttaa puhelinnumeroasi tai osoitettasi, valitse Muokkaa.

Viestintä-sivu
  4. Tee muutokset ponnahdusikkunassa ja valitse Tallenna.

Huomautus:

Jos sinun on vaihdettava Adobe ID -tunnukseesi liittyvää maata, katso Adobe-tunnukseen liittyvän maan vaihtaminen.

2-vaiheisen vahvistuksen käyttäminen tilin suojauksen lisäämiseksi

2-vaiheinen vahvistuksen avulla tiliisi lisätään ylimääräinen suojaustaso. 2-vaiheisessa vahvistuksessa vaaditaan sisäänkirjautumisen yhteydessä vahvistuskoodi Adobe ID -tilin salasanan lisäksi. Voit valita, lähetetäänkö tämä koodi matkapuhelinnumeroosi vai sähköpostiosoitteeseen, joka on liitetty tiliisi.

Huomautus:

2-vaiheisen vahvistuksen aktivointia varten sinun tulee antaa matkapuhelinnumero.

2-vaiheinen vahvistus on valinnainen, mutta suositeltava Adobe ID -tilin suojauksen lisäämiseksi. Voit poistaa 2-vaiheisen vahvistuksen aktivoinnin milloin tahansa aktivoinnin jälkeen.

2-vaiheisen vahvistuksen aktivointi

Aktivoi 2-vaiheinen vahvistus seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Suojaus ja yksityisyys.

3. Napsauta 2-vaiheinen vahvistus -osiossa Hallinta.

manage_2_step_verification
  4. Napsauta 2-vaiheinen vahvistus -ikkunassa Aktivoi nyt.

activate_2_step_verification

Sinua pyydetään lisäämään uusi matkapuhelinnumero tai vahvistamaan nykyinen numero.

Jos tiliisi ei ole vielä liitetty matkapuhelinnumeroa

Jos tiliisi ei ole vielä liitetty matkapuhelinnumeroa, sinua pyydetään lisäämään matkapuhelinnumero.

Anna matkapuhelinnumerosi ja valitse Seuraava.

enter_phone_number

Huomautus:

Matkapuhelinnumeroon ei tarvitse lisätä väliviivoja tai -lyöntejä. Järjestelmä lisää väliviivat tai -lyönnit maakohtaisten vaatimusten mukaan.

Jos tiliisi on jo liitetty puhelinnumero

Jos tiliisi on jo liitetty puhelinnumero, numero on näkyvillä. Voit tarvittaessa vaihtaa numeroa.

Tarkista, että numero on oikein, ja napsauta Seuraava.

Tarkista puhelinnumero

Huomautus:

Jos vaihdat puhelinnumeroa, uusi numero liitetään tiliisi ja edellinen numero poistetaan.

5. Sinua pyydetään syöttämään vahvistuskoodi, joka lähetetään matkapuhelinnumeroosi. Tarkista matkapuhelimesi ja anna vahvistuskoodi. Napsauta sitten Vahvista.

Syötä koodi

Huomautus:

Etkö saanut koodia? Odota muutama minuutti, sillä tekstiviestin saapuminen saattaa kestää jonkin aikaa. Jos et vieläkään vastaanottanut koodia, napsauta Käynnistä uudelleen koodin uudelleen luontia varten.

6. Näkyviin tulee viesti, joka vahvistaa, että olet aktivoinut 2-vaiheisen vahvistuksen.

Sinua pyydetään kirjautumisen yhteydessä syöttämään Adobe ID -salasanan lisäksi vahvistuskoodi, joka on lähetetty matkapuhelimeesi.

Todennus Time-based One-Time Password -algoritmilla (TOTP)

Tässä todennusjärjestelmässä kirjautumiseen käytetään Adobe-kirjautumistietojen lisäksi laitteella olevan sovelluksen luomaa kertakäyttöistä salasanaa. Tällaisia sovelluksia kutsutaan todennussovelluksiksi (esim. Google Authenticator tai muut TOTP-salasanoja luovat sovellukset).

Englanninkielistä lisätietoa TOTP-todennuksesta on artikkelissa https://en.wikipedia.org/wiki/Time-based_One-time_Password_Algorithm.

Ota TOTP-pohjainen todennus käyttöön seuraavasti:

1. Lataa todennussovellus (esim. Google Authenticator) laitteellesi. Lisätietoja Google Authenticatorin asentamisesta iOS- tai Android-laitteille on artikkelissa Google Authenticatorin asentaminen.

2. Jos et ole vielä ottanut käyttöön kaksivaiheista vahvistusta, ota se käyttöön Ota 2-vaiheinen vahvistus käyttöön -kohdan ohjeiden mukaisesti.

3. Jollet ole vielä kirjautuneena,siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

4. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Suojaus ja yksityisyys.

5. Napsauta 2-vaiheinen vahvistus -osiossa Hallinta.

2-vaiheisen vahvistuksen hallinta
    2-vaiheisen vahvistuksen hallinta

Huomautus:

Jos et näe Hallitse-painiketta, ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön Ota 2-vaiheinen vahvistus käyttöön -kohdan ohjeiden mukaisesti.

6. Napsauta Ota koodinluontisovellus käyttöön.

Ota koodinluontisovellus käyttöön
    Ota koodinluontisovellus käyttöön
  7. Käynnistä todennussovellus ja lisää uusi kirjautuminen. Prosessi riippuu todennussovelluksesta. Jos käytät Google Authenticator -sovellusta, napsauta +-painiketta.

Lisää profiili todennussovelluksessa
    Lisää profiili todennussovelluksessa
  8. Skannaa laitteellasi seuraavassa näytössä näkyvä QR-koodi. Vaihtoehtoisesti voit antaa näytössä näkyvän avaimen.

Skannaa QR-koodi
    Skannaa QR-koodi

Todennussovellus luo koodin Adobe ID:tä varten.

9. Anna sovelluksen luoma koodi seuraavassa näytössä ja valitse sitten Vahvista.

Koodi todennussovelluksesta
    Koodi todennussovelluksesta
  10. Kun koodi on vahvistettu, näyttöön tulee vahvistus.

Vahvistussanoma
    Vahvistussanoma

Käytä 2-vaiheista vahvistusta kirjautumiseen

Lisätietoja koodin syöttämisestä sisäänkirjautumisen yhteydessä sekä vianmääritysohjeita on kohdassa 2-vaiheinen vahvistus: Tilisi suojaaminen.

2-vaiheisen vahvistuksen aktivoinnin poistaminen

Poista 2-vaiheisen vahvistuksen aktivointi seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Suojaus ja yksityisyys.

3. Napsauta 2-vaiheinen vahvistus -ikkunassa Poista aktivointi.

2-vaiheisen vahvistuksen aktivoinnin poistaminen
  4. Sinua pyydetään vahvistamaan 2-vaiheisen vahvistuksen aktivoinnin poisto.

Valitse Poista aktivointi

Vahvista aktivoinnin poisto

Tilisi 2-vaiheisen vahvistuksen aktivointi poistetaan. Sinua ei pyydetä syöttämään vahvistumiskoodia kirjautumisen yhteydessä.

Voit aktivoida 2-vaiheisen vahvistuksen uudelleen milloin tahansa kohdan 2-vaiheisen vahvistuksen aktivointi ohjeiden mukaan.

Muokkaa henkilökohtaista profiiliasi

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Profiili.

3. Muuta profiilin nimeä, Adoben yhteisöfoorumeiden nimeäsi tai yrityksesi nimeä ja valitse Tallenna.

4. Jos haluat ladata uuden profiilikuvan, napsauta Lataa kuva ja selaa sitten haluamaasi sijaintiin ja valitse uusi kuva.

Profiili-sivu

Yhteydenpitoasetusten päivittäminen

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Viestintä.

3. Valitse haluamasi valintaruudut ja valitse Tallenna.

Viestintä-sivu

Muiden valmistajien sovellusten käyttöoikeuden peruuttaminen

Jos olet sallinut muiden valmistajien sovellusten käyttää Adobe ID -tilitietojasi, kuten sähköpostiosoitetta tai Creative Cloud -tiedostoja, voit peruuttaa käyttöoikeuden. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Etsi Suojaus ja yksityisyys -osiosta Yhdistetyt sovellukset ja valitse Hallinta.

revoke_access

Näkyviin tulee luettelo yhdistetyistä sovelluksista.

3. Valitse sovellus, jonka käyttöoikeuden haluat peruuttaa, ja valitse sitten Hallitse.

revoke_applicationaccess
  4. Valitse Peruuta valtuutus.

5. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka kehottaa sinua vahvistamaan päätöksesi peruuttaa valtuutus. Vahvista päätös valitsemalla uudelleen Peruuta valtuutus.

6. Toista vaiheet 3–5 kaikille sovelluksille, joiden et enää halua pääsevän käsiksi Adobe-tilitietoihisi.

Miten meihin saa yhteyden tiliä koskevissa asioissa?

Jos tarvitset edelleen apua Adobe ID -tilin käytössä, ota meihin yhteyttä:

1. Varmista, että olet kirjautuneena Adobe ID -tiliisi verkossa ja että evästeet on otettu käyttöön selaimessasi.

2. Siirry Ota yhteyttä -sivulle.

3. Valitsemalla käytettävissä olevista yhteydenottovaihtoehdoista.

Usein kysytyt kysymykset

En voi enää käyttää rekisteröimääni sähköpostiosoitetta

Olen unohtanut Adobe ID -tunnukseni

Minulla on useita Adobe ID -tunnuksia