Vaihda salasanasi tai yhteystiedot helposti, päivitä luottokorttitietosi, vaihda Adobe ID -sähköpostiosoitettasi ja muokkaa tilin asetuksia sekä paljon muuta.

Aloittaminen

Tervetuloa käyttämään Adobea!

Adobe ID -tunnus takaa turvallisen ja yksilöllisen pääsyn Adobe-sovelluksiin ja -palveluihin. Adobe ID vaaditaan Adobe-sovelluksia ja -palveluja koskeviin ostoihin, jäsenyyksiin, päivityksiin ja kokeiluversioihin. Adobe ID -tunnuksen avulla voit myös rekisteröidä Adobe-tuotteesi, seurata tilauksia, ottaa yhteyttä Adoben tukeen sekä osallistua Adoben foorumeihin ja tapahtumiin.

Adobe ID -tunnus on helppo muistaa. Se on yksilöllinen sähköpostiosoite, jota käytit aloittaessasi Adobe-jäsenyyden tai ostaessasi sovelluksen tai palvelun. Jos käytit sometilisi (Facebook tai Google) tunnuksia luodessasi Adobe ID -tiliä, Adobe ID -tunnuksesi on sama kuin sometiliisi liittyvä sähköpostiosoite.

Huomautus:

Onko ongelmia sisäänkirjautumisessa tai oletko unohtanut Adobe ID -tunnuksen tai -salasanan? Katso kohtaa Adobe ID -tili ja kirjautumisongelmat.

Adobe ID -tunnuksen luominen

Jos sinulla ei vielä ole Adobe ID -tunnusta, luo se ensin. Ohjeita ilmaisen Adobe ID -tunnuksen luomiseen on artikkelissa Adobe ID -tunnuksen luonti tai päivittäminen.

Adobe ID -tilin avaaminen

Voit käyttää Adobe ID -tiliäsi kahdella tavalla: verkossa osoitteessa Adobe.com tai Creative Cloud -työpöytäsovelluksen kautta. Katso lisätietoja kohdasta Adobe ID -tilin avaaminen.

Onko Adobe ID -tunnus unohtunut?

Luottokortti- ja laskutustietojen päivittäminen

Ohjeet luottokortti- ja laskutustietojen päivittämiseen on kohdassa Luottokortti- ja laskutustietojen päivittäminen.

Luottokortti- tai maksuongelmien vianmääritys

Ongelma Ratkaisu
Luottokorttitietojen muuttaminen ei onnistu

Seuraavia ongelmia voi esiintyä, kun yrität muuttaa maksutietoja:

• Muokkaa maksua -linkki ei näy.
  • Kun napsautat Muokkaa maksua -linkkiä, näkyy tyhjä lomake.
  • Päivitettyjä luottokorttitietoja ei voi tallentaa.

Kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Varmista, että olet kirjautunut sillä Adobe ID -tunnuksellasi (sähköpostiosoite), joka on liitetty Creative Cloud -tilaukseesi.
  • Tarkista, että evästeet on otettu selaimessa käyttöön.
  • Jos et edelleenkään pysty muuttamaan luottokorttitietoja, kokeile kirjautua tilillesi toisella selaimella.

Jos ongelma ei ratkea, ota meihin yhteyttä.

Maksu epäonnistui/hylätty Katso Epäonnistuneen tai puuttuvan maksun korjaaminen.
Maksamatta jäänyt maksu Katso Epäonnistuneen tai puuttuvan maksun korjaaminen.

Maksutavan vaihtaminen luottokortin ja PayPalin välillä

Opi vaihtamaan luottokortin ja PayPalin välillä lukemalla artikkeli Luottokortti- tai maksutietojen päivittäminen.

Adobe ID -tilin hallinta

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Sivun yläosassa olevien välilehtien avulla voit tarkistaa tilauksesi ja tuotteesi, vaihtaa sähköpostiosoitteesi ja yhteystiedot, vaihtaa salasanasi tai päivittää nimesi sekä muut profiilitietosi ja yhteydenpitoasetuksesi.

Katso vaiheittaiset ohjeet valitsemalla alla olevista vaihtoehdoista.

Salasanan vaihtaminen tai palauttaminen

Ohjeet Adobe ID -salasanan vaihtamiseen, palauttamiseen tai päivittämiseen on kohdassa Salasanan vaihtaminen tai palauttaminen.

Adobe ID -tunnuksena käytettävän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Voit vaihtaa Adobe ID -tunnukseesi liitetyn sähköpostiosoitteen. Katso Adobe ID -tunnuksen luonti tai päivittäminen.

Puhelinnumeron lisääminen käyttäjätilin palauttamista varten

Voit palauttaa käyttäjätilisi salasanan puhelimesi avulla. Katso Puhelinnumeron käyttäminen käyttäjätilin palauttamiseen

Osoitteen tai puhelinnumeron vaihtaminen

Voit vaihtaa Adobe ID -tunnukseen yhdistetyn sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron. Tee näin noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Viestintä.

3. Muuta tarvittaessa tilin tietoja.

4. Tee muutokset ja valitse sitten Tallenna.

Huomautus:

Ohjeet Adobe ID -tunnukseen liittyvän maan vaihtamiseen on kohdassa Adobe ID -tunnukseen liittyvän maan vaihtaminen.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttäminen tilin suojauksen lisäämiseksi

Kaksivaiheisen vahvistuksen (tunnetaan myös nimellä kahden tekijän todennus tai 2FA) avulla tiliisi lisätään ylimääräinen suojaustaso. Kaksivaiheisessa vahvistuksessa vaaditaan sisäänkirjautumisen yhteydessä vahvistuskoodi Adobe ID -tilin salasanan lisäksi. Voit valita, lähetetäänkö tämä koodi matkapuhelinnumeroosi vai sähköpostiosoitteeseen, joka on liitetty tiliisi.

Voit myös asentaa laitteelle todennussovelluksen (esim. Adobe Authenticatorin tai Google Authenticatorin) vahvistuskoodin luomista varten. Adobe Authenticator tukee myös push-ilmoituksia, joten voit kirjautua sisään yksinkertaisesti hyväksymällä ilmoituksen iOS- tai Android-puhelimessasi tai liitetyssä älykellossasi.

Kaksivaiheinen vahvistus on valinnainen, mutta suositeltava Adobe ID -tilin suojauksen lisäämiseksi. Voit poistaa kaksivaiheisen vahvistuksen aktivoinnin milloin tahansa aktivoinnin jälkeen.

Huomautus:

Kaksivaiheisen vahvistuksen aktivointia varten on annettava matkapuhelinnumero.

Kaksivaiheisen vahvistuksen aktivointi

Aktivoi kaksivaiheinen vahvistus seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista joko Suojaus ja yksityisyys tai Profiili sen mukaan, kumpi näkyy.

3. Tee jokin seuraavista toimista näkyvän vaihtoehdon mukaan:

• Napsauta Kaksivaiheinen vahvistus -osiossa Hallinta
    • Valitse vasemmasta ruudusta Salasana ja suojaus. Valitse sitten Kaksivaiheinen vahvistus -osiossa Aktivoi.
  4. Aktivoi kaksivaiheinen vahvistus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

5. Näkyviin tulee viesti, joka vahvistaa, että olet aktivoinut kaksivaiheisen vahvistuksen.

Sinua pyydetään kirjautumisen yhteydessä syöttämään Adobe ID -salasanan lisäksi vahvistuskoodi, joka on lähetetty matkapuhelimeesi.

Todennus Time-based One-Time Password -algoritmilla (TOTP)

Tässä todennusjärjestelmässä kirjautumiseen käytetään Adobe-kirjautumistietojen lisäksi laitteella olevan sovelluksen luomaa kertakäyttöistä salasanaa. Tällaisia sovelluksia kutsutaan todennussovelluksiksi (esim. Adobe Authenticator, Google Authenticator tai muut TOTP-salasanoja luovat sovellukset). Lisätietoa TOTP-todennuksesta on tässä Wikipedia-artikkelissa.

Tietoja Adobe Authenticatorista

Vahvistuskoodin luomisen lisäksi Adobe Authenticator lähettää myös ilmoituksen Android- tai iOS-puhelimellesi tai liitettyyn älykelloon. Hyväksymällä ilmoituksen voit kirjautua tiliisi kirjoittamatta vahvistuskoodia.

Lisätietoja on artikkelissa Adobe Authenticatorin käyttö kaksivaiheiseen vahvistukseen

adobe_authenticatorapp

TOTP-pohjaisen todennuksen ottaminen käyttöön

1. Asenna todennussovellus (esim. Adobe Authenticator tai Google Authenticator) laitteellesi.

2. Jos et ole vielä ottanut käyttöön kaksivaiheista vahvistusta, ota se käyttöön Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön -kohdan ohjeiden mukaisesti.

3. Jollet ole vielä kirjautuneena, siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

4. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista joko Suojaus ja yksityisyys tai Profiili sen mukaan, kumpi näkyy.

5. Tee jokin seuraavista toimista näkyvän vaihtoehdon mukaan:

• Napsauta Kaksivaiheinen vahvistus -osiossa Hallinta
    • Valitse vasemmasta ruudusta Salasana ja suojaus. Valitse sitten Kaksivaiheinen vahvistus -osiossa Hallinta.

Huomautus:

Jos et näe Halliinta-painiketta, ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön -kohdan ohjeiden mukaisesti.

6. Tee jokin seuraavista toimista näkyvän vaihtoehdon mukaan:

• Napsauta Ota koodinluontisovellus käyttöön.
    • Napsauta Asetukset-painiketta todennussovelluksen vieressä.
  7. Skannaa laitteellasi seuraavassa näytössä näkyvä QR-koodi. Vaihtoehtoisesti voit antaa näytössä näkyvän avaimen.

Skannaa QR-koodi
    Skannaa QR-koodi

Todennussovellus luo koodin, jonka avulla voit liittää laitteen Adobe-tilisi kanssa.

8. Käynnistä todennussovellus.

• Jos käytät Adobe Authenticator -sovellusta, valitse Skannaa koodi. Kun viivakoodi on skannattu, kirjoita koodi liittääksesi Adobe ID -tunnuksesi laitteesi kanssa.
    Sovelluksen liittämiskoodi
    Sovelluksen liittämiskoodi
    • Jos käytät toista sovellusta, lisää uusi tili/profiili. Prosessi riippuu todennussovelluksesta. Jos käytät Google Authenticator -sovellusta, napauta +-painiketta.
    Lisää profiili todennussovelluksessa
    Lisää profiili todennussovelluksessa
  9. Anna sovelluksen luoma koodi seuraavassa näytössä ja valitse sitten Vahvista.

Koodi todennussovelluksesta
    Koodi todennussovelluksesta
  10. Kun koodi on vahvistettu, näyttöön tulee vahvistus.

Vahvistussanoma
    Vahvistussanoma

Käytä kaksivaiheista vahvistusta kirjautumiseen

Lisätietoja koodin syöttämisestä sisäänkirjautumisen yhteydessä sekä vianmääritysohjeita on kohdassa Kaksivaiheinen vahvistus: Tilisi suojaaminen.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttö vanhempien tuotteiden kanssa

Tietyt vanhemmat tuotteet eivät tue kaksivaiheista vahvistusta matkapuhelimeesi tai sähköpostiosoitteeseesi lähetetyn vahvistuskoodin avulla. Jos haluat käyttää kaksivaiheista vahvistusta näiden tuotteiden kanssa, sinun on käytettävä todennussovellusta, kuten Adobe Authenticatoria tai Google Authenticatoria. Lisätietoja on artikkelissa Kaksivaiheisen vahvistuksen käyttö vanhempien tuotteiden kanssa.

Kaksivaiheisen vahvistuksen aktivoinnin poistaminen

Poista kaksivaiheisen vahvistuksen aktivointi seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista joko Suojaus ja yksityisyys tai Profiili sen mukaan, kumpi näkyy.

3. Tee jokin seuraavista toimista näkyvän vaihtoehdon mukaan:

• Napsauta Kaksivaiheinen vahvistus -osiossa Poista aktivointi
    • Valitse vasemmasta ruudusta Salasana ja suojaus. Valitse sitten Kaksivaiheinen vahvistus -osiossa Poista aktivointi.
  4. Sinua pyydetään vahvistamaan kaksivaiheisen vahvistuksen aktivoinnin poisto.

Valitse Poista aktivointi

Tilisi kaksivaiheisen vahvistuksen aktivointi poistetaan. Sinua ei pyydetä syöttämään vahvistumiskoodia kirjautumisen yhteydessä.

Voit aktivoida kaksivaiheisen vahvistuksen uudelleen milloin tahansa kohdan Kaksivaiheisen vahvistuksen aktivointi ohjeiden mukaan.

Muokkaa henkilökohtaista profiiliasi

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Profiili.

3. Muuta profiilin nimeä, profiilikuvaa, Adoben yhteisöfoorumeiden nimeäsi tai yrityksesi nimeä ja valitse Tallenna.

Yhteydenpitoasetusten päivittäminen

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Tilin hallinta -sivun yläreunan siirtymispalkista Viestintä.

3. Valitse sopivat vaihtoehdot ja napsauta Tallenna

Ilmoitusasetusten päivittäminen

Voit vaihtaa asetuksia sähköposti-ilmoituksille, joita lähetetään uusista kommenteista tai huomautuksista

• jaettuihin XD-prototyyppeihin
  • jaettuihin asiakirjoihin Document Cloudissa.

Noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Valitse Yhteydenpito-osiossa Ilmoitusasetukset tai Ilmoitukset sen mukaan, kumpi näkyy.

3. XD-ilmoitusten valinnat:

• Vastaanota sähköposti-ilmoitus jokaisesta kommentista
    • Vastaanota päivittäinen sähköpostiviesti, johon on koottu kaikki kommentit
    • Poista ilmoitukset käytöstä

Document Cloud -ilmoitusten valinnat:

• Vastaanota sähköposti-ilmoitus jokaisesta kommentista tai huomautuksesta
    • Vastaanota päivittäinen sähköpostiviesti, johon on koottu kaikki kommentit tai huomautukset
    • Poista ilmoitukset käytöstä

Muiden valmistajien sovellusten käyttöoikeuden peruuttaminen

Jos olet sallinut muiden valmistajien sovellusten käyttää Adobe ID -tilitietojasi, kuten sähköpostiosoitetta tai Creative Cloud -tiedostoja, voit peruuttaa käyttöoikeuden. Noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry Adobe ID -tiliisi ja kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla tai sometilisi tunnuksilla (Facebook tai Google).

2. Tee jokin seuraavista toimista näkyvän vaihtoehdon mukaan:

• Valitse sivun yläreunan siirtymispalkista Suojaus ja yksityisyys. Valitse Yhdistetyt sovellukset -osiossa Hallinta.
    • Valitse Profiili -osiossa Yhdistetyt tilit.
    revoke_access
  3. Käytä Yhdistetyt sovellukset -osion vaihtoehtoja poistaaksesi valtuutuksen sovelluksilta, joiden et enää halua pääsevän käsiksi Adobe-tilitietoihisi.

Miten meihin saa yhteyden tiliä koskevissa asioissa?

Jos tarvitset edelleen apua Adobe ID -tilin käytössä, ota meihin yhteyttä:

1. Varmista, että olet kirjautuneena Adobe ID -tiliisi verkossa ja että evästeet on otettu käyttöön selaimessasi.

2. Siirry Ota yhteyttä -sivulle.

3. Valitsemalla käytettävissä olevista yhteydenottovaihtoehdoista.

Usein kysytyt kysymykset

En voi enää käyttää rekisteröimääni sähköpostiosoitetta

Olen unohtanut Adobe ID -tunnukseni

Minulla on useita Adobe ID -tunnuksia