Deze tabellen bevatten de bestandsindelingen die Adobe Acrobat en Adobe Reader ondersteunen voor verschillende functies.

Raadpleeg het Help-bestand van Acrobat voor meer informatie over instellingen en opties bij het importeren en converteren van bestanden.

Adobe PDF Printer

De meeste Windows-toepassingen die een opdracht Afdrukken hebben, kunnen bestanden converteren naar PDF met de Adobe PDF printer in het dialoogvenster Afdrukken van de toepassing. De huidige voorkeursinstellingen van Acrobat Distiller en Adobe PDF-instellingen worden gebruikt om het bestand te converteren. Raadpleeg Conversie-instellingen voor Adobe PDF voor meer informatie over de instellingen en beperkingen van deze methode voor het maken van pdf's.

Conversie-indelingen PDFMaker

Gebruik het Adobe PDF-menu of Acrobat-menu in verschillende toepassingen van derden om bestanden te converteren naar PDF. Raadpleeg Compatibele webbrowsers en PDFMaker-toepassingen voor een complete lijst met PDFMaker-toepassingen die worden ondersteund door Acrobat. Dit artikel geeft ook een lijst van webbrowsers die het weergeven van PDF-bestanden in de browser en het converteren van webpagina's naar pdf ondersteunen.

Directe bestandsconversie-indelingen (Acrobat)

Gebruik Bestand > PDF maken > Vanaf bestand om deze bestandsindelingen te converteren naar Adobe PDF. U kunt ook klembordgegevens, webpagina's en gescande documenten converteren naar PDF. Raadpleeg Pdf's maken met Acrobat in het Help-bestand van Acrobat voor meer informatie over deze conversiemethoden.

Extensie Bestandsnaam Opmerkingen
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office-indelingen (Word 2010, PowerPoint, Excel) Zorg ervoor dat de juiste versie van Microsoft Office is geïnstalleerd.
.txt, .rtf  Tekst, RTF
.ps, .eps, .prn Adobe PostScript en Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Afbeeldingsbestanden
.html Webpagina's
.wpd Corel WordPerfect Installeer Corel WordPerfect en converteer vervolgens met Adobe PDF Printer (Acrobat 9 en Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOffice- en StarOffice-presentatie, spreadsheet, afbeelding, en documentbestanden Als de toepassingen toegang hebben tot het printersysteem, kun u Adobe PDF Printer gebruiken om deze bestanden te converteren.
.psd Adobe Photoshop Alleen van toepassing op Acrobat DC.
.ai Adobe Illustrator Alleen van toepassing op Acrobat DC.
.indd Adobe InDesign Alleen van toepassing op Acrobat DC.
.u3d, .prc 3D-bestanden
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XML-papierspecificatie
.mpp MS Project Als MS Project is geïnstalleerd.
.vsd MS Visio Als MS Visio is geïnstalleerd.

Indelingen opslaan/exporteren (Acrobat)

Gebruik Bestand > Opslaan om PDF's te converteren naar deze bestandsindelingen.

Extensie Bestandsnaam Versie Opmerkingen
.pdf Adobe PDF, Adobe PDF geoptimaliseerd, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3 - 1.7
.ps PostScript
.eps Encapsulated PostScript PS-niveau 2-3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.png PNG
.pptx Powerpoint-presentatie 2010 en hoger
.rtf Rich Text Format
.txt Tekst (toegankelijk), Tekst (plat)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Excel-werkblad
.doc, docx Word-document 2010 en hoger
.xml XML, XML spreadsheet 1.0, 2003
.csv Door komma's gescheiden waarden

Video-indelingen (Acrobat Pro DC)

U kunt deze bestandsindelingen in Acrobat Pro DC PDF's plaatsen voor weergave in Acrobat DC en Acrobat Reader DC.

Indeling Transcoderen URL streaming Directe plaatsing zonder codering Oude plaatsing
Shockwave flash (.swf) n.v.t. Ja Ja Ja
QuickTime-film (.mov) Ja Ja Ja, als gecodeerd met H.264 Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, als gecodeerd met H.264 Ja (behalve .m4v)
3GPP-film (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, als gecodeerd met H.264 Nee

Video-indelingen (Acrobat XI Pro en Acrobat X Pro)

U kunt deze bestandsindelingen in Acrobat X Pro PDF's plaatsen voor weergave in Acrobat X en Adobe Reader X.

Indeling Transcoderen URL streaming Directe plaatsing zonder codering1 Oude plaatsing2
Flash (.flv, .f4v) n.v.t. Ja Ja Nee
Shockwave flash (.swf) n.v.t. Ja Ja Ja
QuickTime-film (.mov) Ja Ja Ja, als gecodeerd met H.264 Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, als gecodeerd met H.264 Ja (behalve .m4v)
3GPP-film (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, als gecodeerd met H.264 Nee

1 Directe plaatsing zonder transcodering wordt ondersteund in Acrobat X Pro.
2 Weergave is compatibel met eerdere versies van Adobe Reader.

Video-indelingen (Acrobat 9 Pro en Pro Extended)

U kunt deze videobestandsindelingen in Acrobat 9 PDF's plaatsen voor weergave in Acrobat 9 en Adobe Reader 9.

Indeling Transcoderen1 URL streaming Directe plaatsing zonder codering2 Oude plaatsing3
Flash (.flv) n.v.t. Ja Ja Nee
Microsoft AVI (.avi) Ja Nee Ja, als gecodeerd met H.264 Ja
QuickTime-film (.mov) Ja Nee Ja, als gecodeerd met H.264 Ja
MPEG (.mp4, .m4v, .mpeg, .mpg) Ja Ja (alleen .mp4) Ja, als gecodeerd met H.264 Ja (behalve .m4v)
Shockwave flash (.swf) n.v.t. Nee Ja Ja
Windows Media (.wmv) Ja Nee Nee Ja
Advanced Streaming Format (.asf) Ja Nee Nee Ja
3GPP-film (.3gp) Ja Nee Ja, als gecodeerd met H.264 Nee
RealMedia (.ram) Nee Nee Nee Ja

1 Het coderen van video voor directe weergave in Adobe Reader 9 wordt alleen ondersteund in Acrobat 9 Pro Extended.

2 Directe plaatsing zonder codering wordt zowel in Acrobat 9 Pro als in Acrobat 9 Pro Extended ondersteund.

3 Weergave is compatibel met eerdere versies van Adobe Reader, maar vereist dat een compatibele multimediaspeler beschikbaar is tijdens de weergave.

Audio-indelingen (Acrobat)

U kunt deze audiobestandsindelingen voor directe weergave plaatsen in Acrobat 9 en Adobe Reader 9. Acrobat X ondersteunt alleen MP3-audio

Indeling Directe plaatsing zonder codering1 Oude plaatsing2
mp3 Audio (.mp3) Ja Ja
Audio waveform (.wav) Nee Ja
Audio Interchange (.aif, .aiff) Nee Ja
MPEG-audio (.mpa, .m4a) Nee Ja
Windows Media audio (.wma) Nee Ja

1 Directe plaatsing zonder codering wordt zowel in Acrobat 9 Pro als in Acrobat 9 Pro Extended ondersteund.
2 Weergave is compatibel met Adobe Reader 9 en eerder, maar vereist dat een compatibele multimediaspeler beschikbaar is tijdens de weergave.

2D- en 3D-indelingen (Acrobat 9 Pro Extended, Adobe 3D Reviewer)

De volgende tabel toont 2D- en 3D-bestandsindelingen die Adobe Acrobat 9 Pro Extended en Adobe 3D Reviewer-software kan importeren. Raadpleeg het Help-bestand van Acrobat 9 Pro Extended en 3D Reviewer voor meer informatie over het importeren en exporteren van bestanden.

Indeling / toepassing Extensie Versie Acrobat 9 Pro Extended 3D Reviewer
3DXML  3DXML  Tot 3.0

J

J

ACIS  SAT, SAB  Maximaal 15

J

J

Adobe Acrobat 3D  PDF

7, 8, 9

J

J

Autodesk 3D Studio  3DS

J

J

Autodesk AutoCAD  DWG, DWF, DXF  12, 13, 14, 2000-2008

J

Autodesk Inventor  IPT, IAM  Tot 12.x, 2008

J

J

CATIA Graphical Representation (CGR)  CGR

J

J

CoCreate OneSpace Designer  PKG, SDP, SDPC, SDW, SDWC, SDA, SDAC, SDS, SDSC, SES, BDL  V3 tot V2007

J

J

COLLADA  DAE

J

J

Dassault CATIA V4  MODEL, DLV, EXP, SESSIE  Tot V4.2.5

J

J

Dassault CATIA V5  CATDRAWING  2D

J

Dassault CATIA V5  CATPRODUCT, CATPART  Tot R18

J

J

Hewlett-Packard Graphics Library  HP, HGL, HPL, HPGL, PLT

J

Industry Foundation Classes  IFC  IFC2x3 en IFC2x2

J

J

Initial Graphics Exchange Specification (IGES)  IGS, IGES  5.1, 5.2, 5.3

J

J

JTOpen  JT  Tot 8.2

J

J

KMZ  KMZ

J

Lattice XVL  XV3, XV0  P-XVL

J

J

PRC  PRC, PRD  Alle versies

J

J

Pro/ENGINEER  PRT, XPR, ASM, XAS, NEU  V18.0 tot Wildfire 4

J

J

PTC CADDS  PD, _PD, CADDS  Versies 4x/5 expliciet

J

J

Siemens I-deas  MF1, ARC, UNV, PKG  Tot 13.x (NX 5)

J

J

Siemens NX  PRT  2D

J

Siemens NX  PRT  Tot NX 5

J

J

Siemens Parasolid  X_T, X_B  Tot 17

J

J

Siemens Solid Edge  ASM, PAR, PWD, PSM  V19, V20

J

J

SolidWorks  SLDASM, SLDPRT  Tot 2009

J

J

STEP Exchange  STP, STEP  AP 203, AP 214

J

J

Stereolithografie  STL

J

J

Universele 3D  U3D  ECMA 1, ECMA 3

J

J

Virtual Reality Modeling Language (VRML) Worlds  WRL, VRML  V1.0, V2.0

J

J

Wavefront-object  OBJ  Alleen net

J

J