Download Adobe Acrobat Pro DC-desktopsoftware en zie hoe Acrobat Pro DC uw werk naar nieuwe hoogten kan tillen met een gratis proefversie. (Klik op de toepasselijke link hierboven voor meer hulp bij het downloaden en installeren.)

De gratis proefversie van Acrobat Pro DC

De proefversie bevat alle desktopfuncties van Acrobat Pro DC, plus een beperkt aantal Document Cloud-services, waaronder de mogelijkheid om formulieren in te vullen, te ondertekenen en te verzenden via een tablet, online bestanden op te slaan en te delen, en toegang te krijgen tot recent bekeken bestanden op alle apparaten. Een betaald abonnement is vereist om te profiteren van andere services waaronder de mogelijkheid om handtekeningen van anderen te krijgen, online documenten te verzenden en te volgen en pdf's te maken en te exporteren vanuit een browser of op een mobiel apparaat.

De proefversie van Acrobat Pro DC downloaden en installeren

Volg de onderstaande stappen voor uw besturingssysteem.

1. Controleer de Veelgestelde vragen en de Systeemvereisten van de proefversie, die onder aan de pagina worden weergegeven. Controleer of uw computer aan de vereisten voldoet. Klik op Aan de slag.

2. Voer uw Adobe ID in. Als u geen Adobe ID hebt, voer uw e-mailadres dan in. Selecteer het abonnement dat u wilt kopen nadat de proefperiode verstreken is, en klik op Doorgaan.

Wat is een Adobe ID?

Een Adobe ID biedt een veilige en op u persoonlijk afgestemde ervaring van Adobe-producten en -services. Uw aankopen, lidmaatschap en proefversies van Adobe-producten en -services zijn gekoppeld aan uw Adobe ID. Met uw Adobe ID kunt u ook uw Adobe-producten registreren, producten bestellen en bestellingen bijhouden, contact opnemen met de ondersteuning van Adobe en toegang krijgen tot Adobe-forums en -evenementen.

E-mailadres invoeren
  3. Voer uw wachtwoord in en klik op Doorgaan.

Opmerking:

Voor nieuwe gebruikers wordt de factureringspagina weergegeven. U wordt later gevraagd het wachtwoord in te stellen.

De factureringspagina wordt weergegeven. Selecteer uw betaalmethode en vul uw gegevens in. Klik op Gratis proefversie starten.

Gratis proefversie starten

Opmerking:

Er is een binair installatiebestand gedownload. Dit is niet een volledig installatieprogramma. Wanneer u het bestand uitvoert, start de eigenlijke download en installatie.

4. De orderbevestigingspagina wordt weergegeven. Klik op Aan de slag.

orderbevestiging
  5. Kies de toepasselijke optie uit de lijst in de vereiste velden, en klik op Doorgaan.

6. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, volgt u de onderstaande instructies:

Google Chrome

U kunt het gedownloade EXE-bestand in de linkerbenedenhoek van het browservenster zien. De bestandsnaam is: Acrobat_DC_Set-Up.exe. Dubbelklik op het EXE-bestand en ga naar de volgende stap.

Chrome: een gedownload bestand wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het venster.

Firefox

a. U ziet een vraag om een bestand te downloaden. Klik op Bestand opslaan.

Vraag om bestand op te slaan in Firefox

b. U kunt het gedownloade EXE-bestand zien door op het pictogram Alle downloads tonen in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. De bestandsnaam is Acrobat_DC_Set-Up.exe. Dubbelklik op het EXE-bestand en ga naar de volgende stap.

Gedownloade bestanden in Firefox

Opmerking:

Druk op Ctrl + J om het Firefox-dialoogvenster Bibliotheek te openen. U vindt het gedownloade EXE-bestand onder Downloads.

Internet Explorer

U ziet onder aan het venster een vraag of u het bestand wilt Opslaan of Uitvoeren. Klik op Uitvoeren en ga naar de volgende stap.

Opmerking:

Als u het bestand niet kunt vinden, moet u Windows Verkenner openen en vervolgens de map Downloads selecteren in het linkernavigatievenster. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand.

Map Downloads in Windows
  7. De prompt voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt. Klik op Ja.

UAC-vraag in Windows

Het installatieprogramma start de download en installatie van Acrobat.

8. Klik in het dialoogvenster Aan de slag op Doorgaan.

Aan de slag
  9. Het dialoogvenster Uw browser controleren wordt weergegeven. Er wordt een nieuw browsertabblad geopend waarop u u bij uw Adobe-account kunt aanmelden. Volg de instructies op het scherm.

Controleer uw browser en meld u aan bij uw Adobe-account indien nodig
  10. Kies na aanmelding uw Acrobat-vaardigheidsniveau in de vervolgkeuzelijst en klik op Doorgaan.

Kies uw Acrobat-vaardigheidsniveau in de vervolgkeuzelijst
  11. De installatie wordt gestart en het duurt een paar minuten om deze te voltooien.

Voortgang van de installatie

Nadat de installatie is voltooid, wordt Acrobat DC automatisch geopend. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom gevraagd wordt.

Opmerking:

Als u een waarschuwing krijgt met de melding dat uw Acrobat-abonnement niet kan worden gevalideerd, klikt u op de knop Doorgaan in Proefmodus.

1. Controleer de Veelgestelde vragen en de Systeemvereisten van de proefversie, die onder aan de pagina worden weergegeven. Controleer of uw computer aan de vereisten voldoet. Klik op Aan de slag.

2. Voer uw Adobe-id in.Als u geen Adobe ID hebt, voer uw e-mailadres dan in. Selecteer het abonnement dat u wilt kopen nadat de proefperiode verstreken is, en klik op Doorgaan.

Wat is een Adobe ID?

Een Adobe ID biedt een veilige en op u persoonlijk afgestemde ervaring van Adobe-producten en -services. Uw aankopen, lidmaatschap en proefversies van Adobe-producten en -services zijn gekoppeld aan uw Adobe ID. Met uw Adobe ID kunt u ook uw Adobe-producten registreren, producten bestellen en bestellingen bijhouden, contact opnemen met de ondersteuning van Adobe en toegang krijgen tot Adobe-forums en -evenementen.

E-mailadres invoeren
  3. Voer uw wachtwoord in en klik op Doorgaan.

Opmerking:

Voor nieuwe gebruikers wordt de factureringspagina weergegeven. U wordt later gevraagd het wachtwoord in te stellen.

De factureringspagina wordt weergegeven. Selecteer uw betaalmethode en vul uw gegevens in. Klik op Gratis proefversie starten.

Gratis proefversie starten
  4. De Adobe Creative Cloud-webpagina wordt op een nieuw tabblad geopend en het Acrobat DC-installatiebestand (.DMG) wordt gedownload.

5. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, volgt u de onderstaande instructies:

Safari

U kunt het gedownloade DMG-bestand zien door op het pictogram Downloads weergeven in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Dubbelklik op het DMG-bestand en ga naar de volgende stap.

Safari: als u het gedownloade bestand wilt zien, klikt u op het pictogram voor downloadweergave in de rechterbovenhoek van het venster.

Google Chrome

U kunt het gedownloade DMG-bestand in de linkerbenedenhoek van het browservenster zien. De bestandsnaam begint met "acrobatproDC". Dubbelklik op het DMG-bestand en ga naar de volgende stap.

Chrome: een gedownload bestand wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het venster.

Firefox

a. U ziet een vraag om een bestand te downloaden. Kies Bestand opslaan en klik vervolgens op OK.

Klik op Bestand opslaan

b. U kunt het gedownloade DMG-bestand zien door op het pictogram Alle downloads tonen te klikken in de rechterbovenhoek van het venster. De bestandsnaam begint met "acrobatproDC". Dubbelklik op het DMG-bestand en ga naar de volgende stap.

Klik op Alle downloads weergeven

Opmerking:

Als u het gedownloade bestand niet kunt vinden, moet u de Finder openen en vervolgens de map Downloads selecteren in het linkernavigatievenster. Dubbelklik op het gedownloade DMG-bestand.

Kies Downloads in de Finder
  6. Nadat het DMG-bestand is gekoppeld, wordt het installatiescherm van Adobe Acrobat weergegeven. Dubbelklik op het pictogram van het installatieprogramma om de installatie te starten.

Dubbelklik op het pictogram van het installatieprogramma

Mac OS geeft mogelijk een waarschuwing weer, zoals hieronder afgebeeld. Klik op Openen.

Een waarschuwing over een gedownload bestand openen

Opmerking:

Mac OS kan vragen om u aan te melden. Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord van Mac.

Wachtwoord invoeren
  7. Klik in het dialoogvenster Aan de slag op Doorgaan.

Aan de slag
  8. Het dialoogvenster Uw browser controleren wordt weergegeven. Er wordt een nieuw browsertabblad geopend waarop u u bij uw Adobe-account kunt aanmelden. Volg de instructies op het scherm.

Controleer uw browser en meld u aan bij uw Adobe-account indien nodig

Na een geslaagde aanmelding wordt een bevestigingsbericht weergegeven in de browser.

Controleer uw browser en meld u aan bij uw Adobe-account indien nodig
  9. Na een geslaagde aanmelding wordt de installatie van Acrobat DC gestart en het duurt een paar minuten om deze te voltooien. Het installatieprogramma installeert ook de Creative Cloud-desktopapp.

Kies uw Acrobat-vaardigheidsniveau in de vervolgkeuzelijst

Nadat de installatie is voltooid, wordt Acrobat DC automatisch geopend. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom gevraagd wordt.

Opmerking:

Als u een waarschuwing krijgt met de melding dat uw Acrobat-abonnement niet kan worden gevalideerd, klikt u op de knop Doorgaan in Proefmodus. De volgende keer wanneer u Acrobat start en zich aanmeldt, moet het validatieprobleem zijn opgelost.

Acrobat Pro DC-proefversie omzetten in een volledig abonnement

Wanneer de proefversie is verlopen, worden de kosten voor het geselecteerde abonnement automatisch in rekening gebracht.

Om het abonnement handmatig te verlengen leest u Hoe kan ik Acrobat kopen of mijn abonnement verlengen?