Brukerveiledning Avbryt

Opprette nettgallerier

1. Brukerhåndbok for Lightroom
  2. Introduksjon til Lightroom Classic
    1. Hva er nytt i Lightroom Classic
    2. Systemkrav for Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Vanlige spørsmål
    4. Nøkkelkonsepter for Lightroom Classic
    5. Veiledninger for Lightroom Classic
    6. Funksjonssammendrag | Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x-versjoner
  3. Lightroom- og Adobe-tjenester
    1. Creative Cloud Libraries
    2. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-apper
  4. Lightroom for mobil, TV og nett
    1. Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Lightroom for mobil og Apple TV
    2. Synkroniser Lightroom Classic med Lightroom-økosystemet
    3. Photoshop-serien med mobilapper
  5. Importer bilder
    1. Hente bilder fra et digitalt kamera eller en kortleser
    2. Importer bilder fra en mappe på en harddisk
    3. Importer bilder automatisk
    4. Importer bilder fra Photoshop Elements
    5. Importer bilder fra et direktekoblet kamera
    6. Angi importalternativer
    7. Angi importinnstillinger
    8. Redigeringsprogrammer for filnavnmaler og tekstmaler
  6. Arbeidsflyter
    1. Bruk maskering i bilder
    2. Eksporter og lagre bildene som JPEG-er
    3. Eksporter og vannmerk bildene dine
    4. Importer bildene dine
    5. Justeringspensel: det grunnleggende
    6. Justeringer med tonekurven
    7. Avanserte lysbildefremvisninger i videoformat
    8. Kontroller hvitbalanse
    9. Opprette en kontaktkopi
    10. Forbedre arbeidsflyten din med Lightroom Classic
  7. Arbeidsområde
    1. Grunnleggende om arbeidsområder
    2. Angi innstillinger for å jobbe i Lightroom Classic
    3. Vis Biblioteket på en annen skjerm
    4. Tilpass identitetsskilt og modulknapper
    5. Vannmerk bildene dine i Lightroom Classic
    6. Fargehåndtering
  8. Vise bilder
    1. Vise bilder
    2. Bla gjennom og sammenlign bilder
    3. Angi visningsalternativer for Biblioteker
    4. Del bilder for kommentarer og tilbakemeldinger
    5. Smart Previews
  9. Administrere kataloger og filer
    1. Lightroom Classic-katalog – vanlige spørsmål
    2. Slik fungerer Lightroom Classic-kataloger
    3. Opprette og behandle kataloger
    4. Sikkerhetskopiere en katalog
    5. Finne manglende bilder
    6. Opprette og behandle mapper
    7. Administrere bilder i mapper
  10. Kart
    1. Arbeide med kartmodulen
  11. Organisere bilder i Lightroom Classic
    1. Ansiktsgjenkjenning
    2. Arbeid med bildesamlinger
    3. Gruppere bilder i stakker
    4. Flagge, merke og vurdere bilder
    5. Bruk av nøkkelord
    6. Grunnleggende om metadata og tiltak
    7. Finne bilder i katalogen
    8. Arbeide med video i Lightroom Classic
    9. Avanserte metadatahandlinger
    10. Bruk av Hurtigfremkalling-panelet
  12. Behandle og utvikle bilder
    1. Grunnleggende om fremkallingsmodul
    2. Opprette panoramabilder og HDR-panoramabilder
    3. Flatfeltkorreksjon
    4. Korrigere forvrengt perspektiv i bilder ved hjelp av Stående
    5. Forbedre bildekvaliteten ved hjelp av Forbedre
    6. Arbeide med bildetone og -farge
    7. Maskering
    8. Bruke lokale justeringer
    9. Slå sammen HDR-bilde
    10. Valg for fremkallingsmodul
    11. Retusjer fotografier
    12. Korrigere røde øyne og øyeeffekter hos kjæledyr
    13. Bruke verktøyet for sirkulært filter
    14. Bruke det forbedrede flekkfjerningsverktøyet
  13. Eksportere bilder
    1. Eksportere filer til disk eller CD
    2. Eksportere bilder fra Lightroom Classic
    3. Publisere bilder på nett
    4. Eksportere til harddisk ved hjelp av publiseringstjenester
    5. Forhåndsinnstillinger for eksport og andre innstillinger
  14. Arbeide med eksterne redaktører
    1. Eksterne redigeringspreferanser
    2. Åpne og redigere Lightroom Classic-bilder i Photoshop eller Photoshop Elements
  15. Lysbildefremvisninger
    1. Lage lysbildefremvisninger
    2. Paneler og verktøy for bildefremvisningsmoduler
    3. Angi lysbildeoppsettet
    4. Legg til overlegg i lysbilder
    5. Spill av og eksporter lysbildefremvisninger
  16. Skrive ut bilder
    1. Grunnleggende om utskriftsmodul
    2. Oppsett og maler for utskriftsmodul
    3. Jobbe med alternativer og innstillinger for utskriftsjobber
  17. Fotobøker
    1. Lage fotobøker
  18. Webgallerier
    1. Opprette nettgallerier
    2. Bruke panelene og verktøyene for webmoduler
    3. Arbeide med nettgallerioppsett
    4. Arbeide med nettgallerimaler og innstillinger
    5. Forhåndsvise, eksportere og laste opp nettfotogallerier
  19. Hurtigtast-
    1. Hurtigtast-
Merk:

Fra og med Lightroom CC 2015/Lightroom 6, har støtten for Flash-gallerier blitt fjernet.

Nettmodulen i Lightroom Classic lar deg opprette nettfotogallerier, som er nettsteder med din fotografering. I et nettgalleri kobles miniatyrversjoner av bilder til større versjoner av bildene, på samme side eller på en annen side.

Panelene på venstre side av nettmodulen i Lightroom Classic inneholder en liste over maler og forhåndsvisninger av sideoppsettene deres. Midtruten er bildevisningsområdet, som automatisk oppdateres når du gjør endringer og lar deg navigere mellom sidene i galleriet. Paneler til høyre har kontroller for å angi hvordan bildene skal vises i maloppsettet, endre malen, legge til tekst til nettsiden, forhåndsvise nettgalleriet i en nettleser og angi innstillinger for å laste opp galleriet til en nettserver. Hvis du vil ha mer informasjon om nettmodulen, kan du se Paneler og verktøy for nettmoduler.

Adobe Photoshop Lightroom CC for nettmodul
Nettmodul

A. Type nettgalleri B. Malleser C. Knapp for forhåndsvisning D. Navigeringsknapper E. Paneler for å tilpasse oppsett og angi utdataalternativer

Lightroom Classic kan opprette HTML-nettgalleri:

HTML-galleri

Produserer en nettside med miniatyrbilder som kobler til sider med større versjoner av bildene. Lufttette gallerier er HTML.

Følg disse grunnleggende trinnene for å opprette et nettgalleri i Lightroom Classic:

1. Velg bildene du vil ha med i nettgalleriet.

I biblioteksmodulen velger du bilder i rutenettvisningen eller filmstripen. Se Bla gjennom og sammenlign bilder.

I biblioteksmodulen kan du også bruke panelet Mapper eller Samlinger til å velge en mappe eller en samling bilder som skal brukes i nettgalleriet.

2. Ordne bilderekkefølgen.

Bytt til nettmodulen. Bildene du valgte, vises både i filmstripen og i arbeidsområdet i midten av nettmodulen.

Hvis kildebildene er i en samling eller en mappe som ikke inneholder noen undermapper, drar du bildene i filmstripen for å ordne dem i den rekkefølgen du vil at de skal vises i galleriet. Se Ordne nettgalleriet på nytt for å bestille bilder.

Merk:

Du kan filtrere bildene i filmstripen i nettmodulen ved å klikke på Bruk hurtigmenyen på verktøyraden og velge Alle bilder, Valgte bilder eller Flaggede bilder.

3. Velg en mal for galleriet.

På venstre side av nettmodulen flytter du pekeren over et navn i Malleseren. En forhåndsvisning av malen vises i Forhåndsvisningspanelet over Malleseren. Klikk på et malnavn for å velge det for galleriet. Se Velge en Nettgalleri.

4. Skriv inn

I panelet Nettstedinfo på høyre side av modulen skriver du inn en tittel for nettstedet ditt (Nettstedstittel), en tittel for galleriet ditt (Samlingstittel) og en beskrivelse (Samlingsbeskrivelse). Du kan også angi e-postadressen din slik at besøkende i galleriet kan klikke på navnet ditt for å sende deg en e-post. Se Legg til titler, beskrivelse og kontaktinformasjon i nettfotogallerier.

Informasjonspanel for Lightroom Classic CC-nettstedet
Angi titler og en beskrivelse for galleriet i informasjonspanelet for nettstedet.

5. (Valgfritt) Tilpass galleriets utseende og layout.

I panelet Fargepalett på høyre side av modulen klikker du fargeboksen ved siden av et element for å velge en ny farge for det. Se Velg farger for gallerielementer.

I Utseende-panelet endrer du gallerioppsettet ved å angi rutenettsider og alternativer for bildesider (for HTML-gallerier). Se Angi utseendet på Lightroom Classic HTML-gallerier.

Tilpasset nettgalleri for Lightroom Classic CC
Bruk Utseende og andre paneler på høyre side av nettmodulen for å tilpasse utseendet og følelsen i nettgalleriet.

6. Legg til titler og bildetekster til bildene.

I panelet Bildeinformasjon velger du metadataene du vil vise som tittel og bildetekst for hvert bilde. La boksene Tittel og Bildetekst være fravalgte hvis du ikke vil at tekst skal vises under bildene. Se Vis bildetitler og bildetekster i nettfotogallerier.

7. (Valgfritt) Legg til et opphavsrettslig vannmerke.

Vis et opphavsrettslig vannmerke på nettgalleribilder ved å velge et vannmerke i Utdatainnstillinger-panelet. Se Vis et opphavsrettslig vannmerke i nettfotogallerier.

Innstillingspanel for Lightroom Classic CC-utgang
Du kan velge å inkludere et vannmerke på bildene i galleriet i nettmodulens innstillingspanel for utdata.

8. Angi utdatainnstillinger.

I panelet Utdatainnstillinger angir du kvaliteten på den forstørrede visningen av bildene dine og om utdataene skal gjøres skarpere.

9. Forhåndsvis nettgalleriet i en nettleser.

Nederst til venstre i nettmodulen klikker du Forhåndsvis i nettleseren. Lightroom Classic åpner en forhåndsvisning av nettgalleriet i standardleseren. Se Forhåndsvisning av et nettfotogalleri.

10. Eksporter eller last opp nettfotogalleriet.

Når du er ferdig med galleriet, kan du enten eksportere filene til et bestemt sted eller laste opp galleriet til en nettserver. Velg Nettserver fra FTP-servermenyen i panelet Opplastingsinnstillinger, eller velg Rediger innstillinger for å angi innstillinger i dialogboksen Konfigurer FTP-filoverføring. Hvis nødvendig, kontakt Internett-leverandøren din for hjelp med FTP-innstillinger. Se Forhåndsvise, eksportere og laste opp nettfotogallerier.

11. (Valgfritt) Lagre oppsettet som en egendefinert mal eller som en nettsamling.

Hvis du planlegger å gjenbruke innstillingene for nettgalleriet, inkludert layout og opplastingsalternativer, lagrer du innstillingene som en egendefinert nettmal. Eller lagre innstillingene som en nettsamling for å bevare et sett med bestemte alternativer for nettmoduler med en samling bilder. Se Opprette egendefinerte nettgallerimaler og Lagre nettinnstillinger som en nettsamling.

Videoopplæring: Legge ut et nettbildegalleri på nettstedet ditt

Adobe TV