Brukerveiledning Avbryt

Bruk panelet Hurtigredigering

1. Brukerhåndbok for Lightroom
  2. Introduksjon til Lightroom Classic
    1. Hva er nytt i Lightroom Classic
    2. Systemkrav for Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Vanlige spørsmål
    4. Nøkkelkonsepter for Lightroom Classic
    5. Veiledninger for Lightroom Classic
    6. Funksjonssammendrag | Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x-versjoner
  3. Lightroom- og Adobe-tjenester
    1. Creative Cloud Libraries
    2. Bruke Adobe Stock i Creative Cloud-apper
  4. Lightroom for mobil, TV og nett
    1. Vanlige spørsmål om Adobe Photoshop Lightroom for mobil og Apple TV
    2. Synkroniser Lightroom Classic med Lightroom-økosystemet
    3. Photoshop-serien med mobilapper
  5. Importer bilder
    1. Hente bilder fra et digitalt kamera eller en kortleser
    2. Importer bilder fra en mappe på en harddisk
    3. Importer bilder automatisk
    4. Importer bilder fra Photoshop Elements
    5. Importer bilder fra et direktekoblet kamera
    6. Angi importalternativer
    7. Angi importinnstillinger
    8. Redigeringsprogrammer for filnavnmaler og tekstmaler
  6. Arbeidsflyter
    1. Bruk maskering i bilder
    2. Eksporter og lagre bildene som JPEG-er
    3. Eksporter og vannmerk bildene dine
    4. Importer bildene dine
    5. Justeringspensel: det grunnleggende
    6. Justeringer med tonekurven
    7. Avanserte lysbildefremvisninger i videoformat
    8. Kontroller hvitbalanse
    9. Opprette en kontaktkopi
    10. Forbedre arbeidsflyten din med Lightroom Classic
  7. Arbeidsområde
    1. Grunnleggende om arbeidsområder
    2. Angi innstillinger for å jobbe i Lightroom Classic
    3. Vis Biblioteket på en annen skjerm
    4. Tilpass identitetsskilt og modulknapper
    5. Vannmerk bildene dine i Lightroom Classic
    6. Fargehåndtering
  8. Vise bilder
    1. Vise bilder
    2. Bla gjennom og sammenlign bilder
    3. Angi visningsalternativer for Biblioteker
    4. Del bilder for kommentarer og tilbakemeldinger
    5. Smart Previews
  9. Administrere kataloger og filer
    1. Lightroom Classic-katalog – vanlige spørsmål
    2. Slik fungerer Lightroom Classic-kataloger
    3. Opprette og behandle kataloger
    4. Sikkerhetskopiere en katalog
    5. Finne manglende bilder
    6. Opprette og behandle mapper
    7. Administrere bilder i mapper
  10. Kart
    1. Arbeide med kartmodulen
  11. Organisere bilder i Lightroom Classic
    1. Ansiktsgjenkjenning
    2. Arbeid med bildesamlinger
    3. Gruppere bilder i stakker
    4. Flagge, merke og vurdere bilder
    5. Bruk av nøkkelord
    6. Grunnleggende om metadata og tiltak
    7. Finne bilder i katalogen
    8. Arbeide med video i Lightroom Classic
    9. Avanserte metadatahandlinger
    10. Bruk av Hurtigfremkalling-panelet
  12. Behandle og utvikle bilder
    1. Grunnleggende om fremkallingsmodul
    2. Opprette panoramabilder og HDR-panoramabilder
    3. Flatfeltkorreksjon
    4. Korrigere forvrengt perspektiv i bilder ved hjelp av Stående
    5. Forbedre bildekvaliteten ved hjelp av Forbedre
    6. Arbeide med bildetone og -farge
    7. Maskering
    8. Bruke lokale justeringer
    9. Slå sammen HDR-bilde
    10. Valg for fremkallingsmodul
    11. Retusjer fotografier
    12. Korrigere røde øyne og øyeeffekter hos kjæledyr
    13. Bruke verktøyet for sirkulært filter
    14. Bruke det forbedrede flekkfjerningsverktøyet
  13. Eksportere bilder
    1. Eksportere filer til disk eller CD
    2. Eksportere bilder fra Lightroom Classic
    3. Publisere bilder på nett
    4. Eksportere til harddisk ved hjelp av publiseringstjenester
    5. Forhåndsinnstillinger for eksport og andre innstillinger
  14. Arbeide med eksterne redaktører
    1. Eksterne redigeringspreferanser
    2. Åpne og redigere Lightroom Classic-bilder i Photoshop eller Photoshop Elements
  15. Lysbildefremvisninger
    1. Lage lysbildefremvisninger
    2. Paneler og verktøy for bildefremvisningsmoduler
    3. Angi lysbildeoppsettet
    4. Legg til overlegg i lysbilder
    5. Spill av og eksporter lysbildefremvisninger
  16. Skrive ut bilder
    1. Grunnleggende om utskriftsmodul
    2. Oppsett og maler for utskriftsmodul
    3. Jobbe med alternativer og innstillinger for utskriftsjobber
  17. Fotobøker
    1. Lage fotobøker
  18. Webgallerier
    1. Opprette nettgallerier
    2. Bruke panelene og verktøyene for webmoduler
    3. Arbeide med nettgallerioppsett
    4. Arbeide med nettgallerimaler og innstillinger
    5. Forhåndsvise, eksportere og laste opp nettfotogallerier
  19. Hurtigtast-
    1. Hurtigtast-

Juster bilder i biblioteket med Hurtigredigering

Panelet Hurtigredigering i biblioteksmodulen gjør deg enklere for deg å bruke justeringer på bildefarge og toner raskt på ett eller flere bilder uten å måtte forlate biblioteksmodulen. Justeringer gjort på flere bilder ved å bruke panelet Hurtigredigering er relative, ikke endelige. Enhver hurtigredigeringsinnstilling du lager, blir registrert i Historikk-panelet i Redigere-modulen, og korresponderende glidebryterkontroller justeres i henhold til Grunnleggende-panelet.

Se denne opplæringsvideoen fra Infinite Skills for å lære mer om Hurtigredigering: Adobe Photoshop Lightroom 4 Tutorial | Jobbe med hurtigredigering

Merk:

Klikk på triangelknappen  på høyre side i hvilken som helst del av panelet Hurtigredigering for å vise eller skjule den delen.

1. I biblioteksmodulen velger du ett eller flere bilder i rutenettvisningen.
  2. I panelet Hurtigredigering gjør du ett av følgende:
    • Velg en redigeringsinnstilling fra hurtigmenyen for Lagrede forhåndsinnstillinger. Menyen endres automatisk til Egendefinert når du justerer andre innstillinger i panelet Hurtigredigering. Ved å velge forhåndsinnstillingen Standardinnstillinger blir bilder tilbakestilt automatisk til standard importinnstillinger i Lightroom Classic.

Tips: For raskt å navigere i listen over Lagrede forhåndsinnstillinger, skriv en bokstav for å gå til den delen av listen. For eksempel, skriv S for å gå til Skarpgjøring-forhåndsinnstillingen.

• Beskjær bilder ved å velge ett nytt beskjæringsforhold fra hurtigmenyen. For å legge til flere valg til listen velger du Angi egendefinert, skriv inn nye beskjæringsdimensjoner for bredden og høyden i boksene Sideforhold, og klikker på OK.

• Endre bilder til gråtoner ved å velge Gråtoner fra Behandling-menyen.

• Bruk en forhåndsinnstilling for hvitbalanse ved å velge den fra hurtigmenyen for Hvitbalanse.

• Finjuster hvitbalansen ved å justere innstillingene for Temperatur og Fargetone. Klikk på piltastene for trinnvis å øke eller redusere Kelvin-temperaturen, den grønne fargetonen eller magentafargetonen.

• Juster individuelle toneinnstillinger ved å klikke på deres piltaster. For eksempel, juster den generelle lysstyrken i bildet ved å klikke på Eksponering-knappene. Hvert klikk justerer eksponeringen i tredelte trinn for en f-stopp eller en fullstendig stopp.

• Klikk på Automatisk tone-knappen for å bruke automatiske Lightroom Classic-innstillinger for Eksponering, Svart, Lysstyrke og Kontrast.

Tips: For å justere tonen automatisk i bilder velger du alternativet Bruk automatiske tonejusteringer i Forhåndsinnstillinger.

• Juster Klarhet-innstillingen for å forbedre mellomtonene i bildet ditt.
    • Juster Glød-innstillingen for å endre metningen til alle mindre mettede farger med mindre effekt på de mer mettede fargene.
    • Trykk på Alt (Windows/Tilvalg (macOS) for å avsløre innstillinger for Skarpgjøring og Metning. Bruk disse innstillingene for å endre skarpheten og dybden til fargene i bildet ditt.

Knappene for enkeltpiler justerer innstillingene i mindre trinn enn knappene for dobbeltpiler.

Tilbakestill hurtigredigeringsjusteringer

• Når du prøver ut forskjellige justeringer i panelet Hurtigredigering, kan du angre dem ved å trykke på Ctrl+Z (Windows) eller Kommando+Z (Mac OS).
  • For å tilbakestille et bilde til standard importinnstillinger i Lightroom Classic klikker du på Tilbakestill alle-knappen nederst på panelet Hurtigredigering eller velger Bilde > Redigeringsinnstillinger > Tilbakestill.
  • For å fjerne alle innstillinger helt velger du Generelt – Nullstilt fra hurtigmenyen for Lagrede forhåndsinnstillinger i panelet Hurtigredigering.