Selv om den gratis Adobe Reader lar deg vise PDF-filer, må du ha et abonnement på Adobe PDF Services for å opprette PDF-filer eller konvertere PDF-filer til Word- eller Excel-format. Med et aktivt abonnement kan du bruke funksjonene Opprett PDF og Eksporter PDF fra verktøypanelet til høyre i Reader.

Konvertere en PDF-fil til Word- eller Excel-format

Du kan konvertere PDF-filer til Microsoft Word- eller Excel-format ved hjelp av Adobe Export PDF, en webbasert tjeneste på Acrobat.com. Hvis du ønsker mer informasjon om Export PDF-tjenesten, kan du gå til Adobe Export PDF-siden.

1. Start Adobe Reader og åpne PDF-filen du vil eksportere til Word- eller Excel-format.

2. Velg Vis > Verktøy. Verktøy-ruten vises til høyre i programvinduet. I Eksporter PDF-panelet blir det åpne dokumentet merket for konvertering. Klikk på Velg PDF-fil for å velge et annet PDF-dokument.

Eksportere merket PDF-fil

Merk:

Hvis du ikke er logget på, klikker du på Logg på øverst til høyre i verktøyruten og logger på med Adobe ID og passord. Når du er logget på, vises navnet ditt øverst til høyre i ruten.

3. Velg Microsoft Word, Rik tekst-format eller Microsoft Excel på Konverter til-menyen.

4. Hvis dokumentet inneholder skannet tekst på et annet språk, klikker du Endre, velger språk i dialogboksen OCR-innstillinger, og klikker deretter OK.

5. Klikk Konverter. Filen lastes opp og konverteres til det valgte formatet.

6. Når Fullført meldingen vises i Verktøy-ruten, klikker du på Last ned konvertert fil.

Last ned konvertert fil
  7. I dialogboksen Lagre som/Arkiver som går du til plasseringen du vil lagre filen, skriver inn filnavnet og klikker Lagre/Arkiver.

Sjekke abonnementsstatusen

Slik sjekker du statusen for Adobe PDF Service-abonnementet ditt:

• Logg Adobe PDF Services på https://cloud.acrobat.com/ med Adobe ID og passord. Klikk på Konto > Mine abonnementer øverst til høyre på Adobe PDF Services-siden.