Opprette PDF-filer, konvertere til Word eller få tilgang til andre nettjenester

Selv om den gratis Adobe Reader lar deg vise PDF-filer, må du ha et abonnement på Adobe PDF Services for å opprette PDF-filer eller konvertere PDF-filer til Word- eller Excel-format. Med et aktivt abonnement kan du bruke funksjonene Opprett PDF og Eksporter PDF fra verktøypanelet til høyre i Reader.

Konvertere en PDF-fil til Word- eller Excel-format

Du kan konvertere PDF-filer til Microsoft Word- eller Excel-format ved hjelp av Adobe Export PDF, en webbasert tjeneste på Acrobat.com. Hvis du vil vite mer om Adobe Acrobat Export PDF-tjenesten, kan du gå til siden Adobe Acrobat Export PDF.

1. Start Adobe Reader og åpne PDF-filen du vil eksportere til Word- eller Excel-format.

2. Velg Vis > Verktøy. Verktøy-ruten vises til høyre i programvinduet. I Eksporter PDF-panelet blir det åpne dokumentet merket for konvertering. Klikk på Velg PDF-fil for å velge et annet PDF-dokument.

Eksportere merket PDF-fil

Merk:

Hvis du ikke er logget på, klikker du på Logg på øverst til høyre i verktøyruten og logger på med Adobe ID og passord. Når du er logget på, vises navnet ditt øverst til høyre i ruten.

3. Fra Konverter til-menyen velger du Microsoft Word, Rikt tekstformat eller Microsoft Excel.

4. Hvis dokumentet inneholder skannet tekst på et annet språk, klikker du på Endre, velger språket i dialogboksen OCR-innstillinger og klikker på OK.

5. Klikk Konverter. Filen lastes opp og konverteres til det valgte formatet.

6. Når Fullført meldingen vises i Verktøy-ruten, klikker du på Last ned konvertert fil.

Last ned konvertert fil

7. I dialogboksen Lagre som blar du til plasseringen der du vil lagre filen, skriver inn filnavnet og klikker på Lagre.

Sjekke abonnementsstatusen

Slik sjekker du statusen for Adobe PDF Service-abonnementet ditt:

• Logg  på  Adobe PDF Services på https://cloud.acrobat.com/ med Adobe ID og passord. Klikk på Konto > Mine abonnementer øverst til høyre på Adobe PDF Services-siden.