Hvorfor kan jeg ikke åpne en PDF-fil?

Du vil ha avansert redigering tilgjengelig i Adobe Acrobat

Gratisversjonen Adobe Reader lar deg vise PDF-filer, men en del avansert redigering krever Adobe Acrobat. Eksempler omfatter følgende:

• Redigere tekt

• Kombinere PDF-filer

• Skanne til PDF

• Opprette nye skjemaer (Reader kan fylle ut eksisterende skjemaer)

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne detaljerte sammenligningen av Acrobat- og Reader-funksjoner.

PDF-filen er passordbeskyttet og har redigeringsbegrensninger

Hvis du mottar en passordbeskyttet PDF-fil, kan du bruke det utpekte passordet til å åpne dokumentet. Noen sikrede dokumenter har begrensninger som hindrer deg i å skrive ut, redigere eller kopiere innhold. Hvis et dokument har begrensede funksjoner, er eventuelle verktøy og menyelementer for disse funksjonene nedtonet i Reader.

Hvis du har problemer med å åpne en PDF-fil, eller hvis enkelte funksjoner er låst, kontakter du forfatteren av PDF-dokumentet.

Du ser en feilmelding om at "én eller flere Adobe PDF-utvidelser er deaktivert"

Følg fremgangsmåten nedenfor for å løse problemet:

1. Åpne Alternativer for Internett i Kontrollpanel, og klikk kategorien Avansert.

2. Merk av i boksen Aktiver tredjeparts leserfilformater.

3. Klikk OK, og start datamaskinen på nytt.

Flere feilsøkingstips

Hvis du vil ha flere tips om feilsøking, kan du se følgende tekniske merknader:

Kombinere PDF-filer

Gratisversjonen Adobe Reader kan ikke kombinere flere PDF-filer. Det kan imidlertid Adobe Acrobat. Hvis du vil ha mer informasjon, se PDF-porteføljer og kombinerte PDF-filer i Hjelp for Acrobat.

Slette PDF-filer

PDF-filer lagres i en rekke mapper på datamaskinen, avhengig av om du mottar PDF-filen i e-post, fra nettet eller via andre kilder.

Hvis du vil finne en PDF-fil raskt, søker du etter filnavnet i Windows eller Mac OS. Gå deretter til mappen som ble funnet, høyreklikk PDF-filen og velg Slett (Windows) eller Flytt til papirkurven (Mac OS).