Åpne, redigere eller slette PDF-filer

Hvorfor kan jeg ikke åpne eller redigere en PDF?

Du ønsker avansert redigering, som er tilgjengelig i Adobe Acrobat

Gratisprogrammet Adobe Reader lar deg vise PDF-filer, men en del avansert redigering krever Adobe Acrobat. Eksempler er:

• Redigere tekst

• Kombinere PDF-filer

• Skanne til PDF

• Opprette nye skjemaer (Reader kan fylle ut eksisterende skjemaer)

PDF-filen er passordbeskyttet og har redigeringsbegrensninger

Hvis du mottar en passordbeskyttet PDF-fil, kan du bruke det utpekte passordet til å åpne dokumentet. Noen sikrede dokumenter har begrensninger som gjør at du ikke kan skrive ut, redigere eller kopiere innhold. Hvis et dokument har begrensede funksjoner, er alle verktøy og kommandoer knyttet til disse funksjonene nedtonet i Reader.

Hvis du har problemer med å åpne et PDF-dokument, eller hvis du hindres i å bruke enkelte funksjoner, kontakter du forfatteren av PDF-dokumentet.

Du får feilmeldingen «en eller flere Adobe PDF-utvidelser er deaktivert»

Følg denne fremgangsmåten for å løse problemet:

1. Åpne Alternativer for internett i Kontrollpanel og klikk på Avansert-fanen.

2. Merk av i avmerkingsboksen, aktiver nettleserutvidelser fra tredjeparter.

3. Klikk på OK, og start deretter datamaskinen på nytt.

Flere feilsøkingstips

Du finner flere feilsøkingstips i disse tekniske notatene:

Kombinere PDF-filer

Gratis Adobe Reader kan ikke kombinere flere PDF-filer, men det kan Adobe Acrobat. For mer informasjon se PDF-porteføljer og kombinerte PDF-filer i Hjelp for Acrobat.

Slette PDF-filer

PDF-filer lagres i forskjellige mapper på datamaskinen din, avhengig av om du mottok PDF-en i e-post, fra nettet eller via en annen kilde.

Du kan raskt finne en PDF ved å søke etter filnavnet i Windows eller macOS. Deretter går du til den aktuelle mappen, høyreklikker på PDF-filen og velger Slett (Windows) eller Flytt til papirkurven (macOS).