Lagre, vise og søke i PDF-er

Lagre PDF-er

Hvis PDF-forfatteren har aktivert lokal lagring, kan du lagre en kopi av en PDF eller PDF-portefølje.

Reader-program eller nettleser

• Klikk på diskikonet for å lagre en PDF  i verktøylinjen øverst til venstre i vinduet.

Kun Reader-applikasjonen

• Hvis du vil opprette en kopi av en PDF, velger du Fil > Lagre som.

• Hvis du vil lagre PDF-en som tilgjengelig tekst, velger du Fil > Lagre som annet > Tekst.

Hvorfor kan jeg ikke lagre en PDF?

Fordi PDF-forfatteren har deaktivert lokal lagring av sikkerhetsmessige, opphavsrettslige eller andre årsaker.

Hvis du må lagre PDF-en, kontakter du forfatteren og ber om å aktivere lokal lagring. For mer informasjon, se Gjøre det mulig for Reader-brukere å lagre skjemadata i Hjelp for Acrobat.

Vis og naviger i PDF-er

Gjør ett av følgende:

• Hvis du vil forstørre eller forminske siden, bruker du alternativene for zooming, forstørrelse og tilpassing på verktøylinjen øverst i vinduet.
Alternativer for zoom, forstørrelse og tilpassing på verktøylinjen
Alternativer for zoom, forstørrelse og tilpassing på verktøylinjen

• Hvis du vil gå til et bestemt sidetall, skriver du det inn til høyre for Vis forrige  og Vis neste  på verktøylinjen.

• Hvis du vil navigere visuelt, klikker du på Sideminiatyrer-ikonet  øverst til venstre i vinduet.

• Hvis du vil gå til interessante områder, klikker du på Bokmerker-ikonet  øverst til venstre i vinduet.

Naviger raskt med disse alternativene
Naviger raskt med disse alternativene

• Hvis du vil angi visningsalternativer for rulling og flersidevisning, velger du i Reader Vis > Sidevisning menyen. Høyreklikk på Reader-verktøylinjen i nettleseren og velg Sidevisning.

Se også Vis bilder, objekter eller 3D-modeller. For mer informasjon, se Navigere i PDF-sider i Hjelp for Acrobat.

Zoome inn på et bestemt område

• Høyreklikk på dokumentet og velg Markeringsramme zoom fra popup-menyen. Deretter drar du over området du vil forstørre.

• (Kun Reader-programmet, ikke nettleseren) Fra Vis > Zoom-menyen velger du Dynamisk zoom, Panorer og zoom eller Lupeverktøy. Hvis du vil ha mer informasjon om hvert alternativ, kan du se Justere PDF-visninger i Hjelp for Acrobat.

Søke etter informasjon i en PDF

Gjør ett av følgende for å søke i sideinnhold:

• Høyreklikk på dokumentet og velg Finn fra hurtigmenyen. Skriv inn søkeordet øverst til høyre i vinduet, og klikk på pilene for å gå til hver forekomst.
Høyreklikk på dokumentet og velg Finn
Hvis du vil vise søkeboksen, høyreklikker du dokumentet og velger Søk.

• Gjør ett av følgende hvis du vil utføre et mer komplekst søk etter hele ord, uttrykk, kommentarer og andre alternativer:

• Klikk kikkerten i en nettleser  til venstre i vinduet.

• I Reader-programmet velger du Rediger > Avansert søk.

Nederst i søkeruten klikker du på Vis flere alternativer for å tilpasse søket ytterligere. For mer informasjon, se Avanserte søkealternativer i Hjelp for Acrobat.

Vise og søke i en PDF-portefølje

En PDF-portefølje er en samling av filer i forskjellige formater som er opprettet i forskjellige programmer. Du kan bruke Reader-søkeverktøyene for å finne tekst i PDF-portefølje. Skriv inn teksten du vil søke etter i feltet Søk-boksen i verktøylinjen for PDF-portefølje. Søkeresultatene viser alle filene der teksten ble funnet.

• For PDF-filer utvider du listen for å se resultatene i kontekst. Klikk et søkeresultat for å gå til plasseringen til teksten i PDF.

• For andre filtyper klikker du Åpne og søker deretter i filen.

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet