De här tabellerna visar vilka filformat som Adobe Acrobat och Adobe Reader stöder för olika funktioner.

Se Acrobat-hjälpen för mer information om inställningar och alternativ vid konvertering och import av filer.

Adobe PDF-skrivare

De flesta Windows-program har ett kommando som kan konvertera filer till PDF-format, med hjälp av Adobes PDF-skrivare i programmets utskriftsdialogruta. Filen konverteras med de aktuella Distiller-inställningarna och Adobe PDF-inställningarna. Se Konverteringsinställningar för Adobe PDF för mer information om inställningar och PDF-metodens begränsningar.

Konverteringsformat för PDFMaker

Konvertera filer till PDF-format med Adobe PDF-menyn eller Acrobat-menyn i diverse program från tredje part. Gå till Kompatibla webbläsare och PDFMaker-program för en fullständig lista över PDFMaker-program som stöds av Acrobat. Här visas även en lista över webbläsare med stöd för visning av PDF-filer inom webbläsaren och konvertering av webbsidor till PDF.

Format för direktkonvertering (Acrobat)

Konvertera dessa filformat till Adobe PDF via menyn Arkiv > Skapa PDF > Från fil. Det går även att konvertera urklippsdata och dokument som lästs in med en skanner. Gå till Skapa PDF-filer med Acrobat i hjälpavsnittet för Acrobat för mer information om dessa konverteringsmetoder.

Filtillägg Filnamn Kommentarer
.doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx Microsoft Office-format (Word 2010, PowerPoint, Excel) Kontrollera att rätt version av Microsoft Office installeras.
.txt, .rtf  Text-format, RTF-format (Rich Text Format)
.eps .ps, .prn Adobe PostScript och Encapsulated PostScript
.bmp, .jpeg, .gif, .tiff, .png, .pcx, .rle, .dib Bildfiler
.html Webbsidor
.wpd Corel WordPerfect Installera Corel WordPerfect och konvertera sedan med Adobes PDF-skrivare (Acrobat 9 och Acrobat X | Windows).
.odt, .odp, .ods, .odg, .odf, .sxw, .sxi, .sxc, .sxd, .stw OpenOffice och StarOffice-presentationer, kalkylblad, grafik och dokumentfiler Om programmen har åtkomst till skrivarens system kan du konvertera filerna med Adobes PDF-skrivare.
.psd Adobe Photoshop Gäller endast för Acrobat DC.
.ai Adobe Illustrator Gäller endast för Acrobat DC.
.indd Adobe InDesign Gäller endast för Acrobat DC.
.u3d, .prc 3D-filer
.dwg, .dwt, .dxf, .dwf, .dst Autodesk AutoCAD
.xps XML-pappersspecifikation
.mpp MS Project Om MS Project är installerat.
.vsd MS Visio Om MS Visio är installerat.

Spara/exportera format (Acrobat)

Konvertera PDF-filer till dessa filformat via menyn Arkiv > Spara som.

Filtillägg Filnamn Version Kommentarer
.pdf Adobe PDF, Adobe PDF Optimized, PDF/A, PDF/E, PDF/X PDF 1.3 – 1.7
.ps PostScript
.eps Encapsulated PostScript PS nivå 2–3
.html, .htm HTML
.jpg, .jpeg, .jpe JPEG
.jpf, .jpx, .jp2, .j2k, .j2c, .jpc JPEG2000
.png PNG
.pptx PowerPoint-presentation 2010 och senare
.rtf Rtf-format
.txt Text (tillgänglig), Text (normal)
.tif, .tiff TIFF
.xlsx Arbetsbok i Excel
.doc, docx Word-dokument 2010 och senare
.xml XML, XML-kalkyblad 1.0, 2003
.csv Kommaseparerade värden

Videoformat (Acrobat Pro DC)

De här filformaten kan placeras i Acrobat Pro DC PDF:er för att spelas upp i Acrobat DC och Acrobat Reader DC.

Format Transcoding Direktuppspelning online Direktplacering utan transcoding Äldre placering
Shockwave Flash (.swf) E/T Ja Ja Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Ja Ja, om filen är H.264-kodad Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, om filen är H.264-kodad Ja (förutom .m4v)
3GPP Movie (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, om filen är H.264-kodad Nej

Videoformat (Acrobat XI Pro och Acrobat X Pro)

De här formaten kan placeras i Acrobat X Pro PDF-format och spelas upp i Acrobat X och Adobe Reader X.

Format Transcoding Direktuppspelning online Direktplacering utan transcoding1 Äldre placering2
Flash (.flv, .f4v) E/T Ja Ja Nej
Shockwave Flash (.swf) E/T Ja Ja Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Ja Ja, om filen är H.264-kodad Ja
MPEG (.mp4, .m4v) Ja Ja Ja, om filen är H.264-kodad Ja (förutom .m4v)
3GPP Movie (.3gp, .3g2) Ja Ja Ja, om filen är H.264-kodad Nej

1 Acrobat X Pro stöder direktplacering utan transcoding.
2 Uppspelning fungerar med tidigare versioner av Adobe Reader.

Videoformat (Acrobat 9 Pro och Pro Extended)

De här formaten kan placeras i Acrobat 9 PDF-format och spelas upp i Acrobat 9 och Adobe Reader 9.

Format Transcoding1 Direktuppspelning online Direktplacering utan transcoding2 Äldre placering3
Flash (.flv) E/T Ja Ja Nej
Microsoft AVI (.avi) Ja Nej Ja, om filen är H.264-kodad Ja
QuickTime Movie (.mov) Ja Nej Ja, om filen är H.264-kodad Ja
MPEG (.mp4, .m4v, .mpeg, .mpg) Ja Ja (endast .mp4) Ja, om filen är H.264-kodad Ja (förutom .m4v)
Shockwave Flash (.swf) E/T Nej Ja Ja
Windows Media (.wmv) Ja Nej Nej Ja
Advanced Streaming Format (.asf) Ja Nej Nej Ja
3GPP Movie (.3gp) Ja Nej Ja, om filen är H.264-kodad Nej
RealMedia (.ram) Nej Nej Nej Ja

1 Transcoding av video för direktuppspelning i Adobe Reader 9 har endast stöd i Acrobat 9 Pro Extended.

2 Både Acrobat 9 Pro och Acrobat 9 Pro Extended stöder direktplacering utan transcoding.

3 Uppspelning fungerar med tidigare versioner av Adobe Reader om det finns en kompatibel multimediaspelare på datorn.

Ljudformat (Acrobat)

De här ljudformaten kan placeras för direktuppspelning i Acrobat 9 och Adobe Reader 9. Acrobat X har endast stöd för MP3 Audio-format

Format Direktplacering utan transcoding1 Äldre placering2
MP3 Audio (.mp3) Ja Ja
Audio Waveform (.wav) Nej Ja
Audio Interchange (.aif, .aiff) Nej Ja
MPEG Audio (.mpa, .m4a) Nej Ja
Windows Media audio (.wma) Nej Ja

1 Både Acrobat 9 Pro och Acrobat 9 Pro Extended stöder direktplacering utan transcoding.
2 Uppspelning fungerar med Adobe Reader 9 och tidigare versioner om en det finns en kompatibel multimediaspelare på datorn.

2D- och 3D-format (Acrobat 9 Pro Extended, Adobe 3D Reviewer)

Följande tabell visar de 2D- och 3D-filformat som kan importeras till Adobe Acrobat 9 Pro Extended och Adobe 3D Reviewer. Mer information om import och export av filer hittar du i Acrobat 9 Pro Extended och 3D Reviewer-hjälpen.

Format/program Filtillägg Version Acrobat 9 Pro Extended 3D Reviewer
3DXML  3DXML  Upp till 3.0

J

J

ACIS  SAT, SAB  Upp till 15

J

J

Adobe Acrobat 3D  PDF

7, 8, 9

J

J

Autodesk 3D Studio  3DS

J

J

Autodesk AutoCAD  DWG, DWF, DXF  12, 13, 14, 2000-2008

J

Autodesk Inventor  IPT, IAM  Up till 12.x, 2008

J

J

CATIA Graphical Representation (CGR)  CGR

J

J

CoCreate OneSpace Designer  PKG, SDP, SDPC, SDW, SDWC, SDA, SDAC, SDS, SDSC, SES, BDL  V3 till V2007

J

J

COLLADA  DAE

J

J

Dassault CATIA V4  MODEL, DLV, EXP, SESSION  Upp till V4.2.5

J

J

Dassault CATIA V5  CATDRAWING  2D

J

Dassault CATIA V5  CATPRODUCT, CATPART  Upp till R18

J

J

Hewlett-Packard Graphics Library  HP, HGL, HPL, HPGL, PLT

J

Industry Foundation Classes  IFC  IFC2x3 och IFC2x2

J

J

Initial Graphics Exchange Specification (IGES)  IGS, IGES  5.1, 5.2, 5.3

J

J

JTOpen  JT  Upp till 8.2

J

J

KMZ  KMZ

J

Lattice XVL  XV3, XV0  P-XVL

J

J

PRC  PRC, PRD  Alla versioner

J

J

Pro/ENGINEER  PRT, XPR, ASM, XAS, NEU  V18.0 till Wildfire 4

J

J

PTC CADDS  PD, _PD, CADDS  Versioner 4x/5 explicit

J

J

Siemens I-deas  MF1, ARC, UNV, PKG  Upp till 13.x (NX 5)

J

J

Siemens NX  PRT  2D

J

Siemens NX  PRT  Upp till NX 5

J

J

Siemens Parasolid  X_T, X_B  Upp till 17

J

J

Siemens Solid Edge  ASM, PAR, PWD, PSM  V19, V20

J

J

SolidWorks  SLDASM, SLDPRT  Upp till 2009

J

J

STEP Exchange  STP, STEP  AP 203, AP 214

J

J

Stereolithography  STL

J

J

Universal 3D  U3D  ECMA 1, ECMA 3

J

J

Virtual Reality Modeling Language (VRML) Worlds  WRL, VRML  V1.0, V2.0

J

J

Wavefront Object  OBJ  Endast Mesh

J

J