Lär dig hur du hämtar och installerar Creative Cloud-program. Du kan enkelt söka efter och installera flera olika versioner av program.

Hämta ditt första program

Välkommen till Creative Cloud! Du kommer igång genom att hämta ditt första program från Adobe-webbplatsen. Adobe Creative Cloud-datorprogrammet – som du kommer att använda för att hantera framtida hämtningar – installeras samtidigt.

1. Gå till Creative Cloud-programkatalogen för att hitta ett program att hämta, till exempel Photoshop.

Creative Cloud-programkatalog
  2. Klicka på Hämta för att installera det valda programmet. Hämtningen av programmet startar.

Obs!

Klicka på Hämta utvärderingsversion om du inte är inloggad på ditt Adobe-konto eller om du inte har en aktiv prenumeration.

3. Dubbelklicka på den hämtade filen för att starta installationsprogrammet. Namnet på den hämtade filen är <produktnamn>_Installer.dmg på Mac och <produktnamn>_Set-Up.exe på Windows. Om du som exempel har hämtat Photoshop är filens namn (Mac) photoshop_installer.dmg eller (Win) photoshop_Set-Up.exe.

4. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord eller med ditt sociala konto (Facebook eller Google). Klicka på Registrera för att skapa ett Adobe ID om du inte redan har ett.

Logga in – Adobe ID
    Logga in

5. Fyll i den korta enkäten som visas på skärmen och klicka på Fortsätt.

Enkät
  6. Klicka på Starta installation för att installera programmet.

start-installing
  7. Installationen av programmet startar. Du kan se den beräknade återstående tiden innan installationen är klar.

Installerar program

Gratulerar! Ditt program installeras och startar automatiskt.

installation-complete

Hämta fler program

När du har hämtat ditt första program kan du sedan använda Creative Cloud-datorprogrammet för att enkelt bläddra bland, installera, starta och hantera alla Creative Cloud-program och -tjänster.

Obs!

Besök katalogen Mobilappar om du vill hämta mobilappar till din mobila enhet.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud, som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS), för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet. Om den inte redan är vald klickar du på fliken Apps överst i fönstret.

Skrivbordsikon för Creative Cloud

Du ser det installerade programmet samt en lista över andra program du kan bläddra bland och installera.

Obs!

Om Creative Cloud-ikonen inte visas kan du ha stängt programmet. Starta om det:

• Windows: välj Start > Program > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: välj Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Om du vill hämta Creative Cloud-datorprogrammet manuellt besöker du sidan för Creative Cloud-skrivbordsprogrammet.

2. Under Hitta fler appar bläddrar du till det program du vill installera. Du kan filtrera programlistan genom att klicka på Filter och versioner.

filters-and-versions_v2
  3. Klicka på Installera.

Hämtningen av programmet startar. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

Obs!

Beroende på hur snabbt nätverk du har kan det ta lite tid att hämta ditt program.

4. Du startar ditt nya program genom att leta upp programikonen och klicka på Öppna.

Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program. Du kan öppna det på samma sätt som andra program i datorn.

Installera tidigare versioner av program

Du kan även hämta tidigare versioner av Creative Cloud-program. Du kan vid behov ha flera olika versioner av de flesta program installerade på datorn samtidigt.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud, som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS), för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet. Om den inte redan är vald klickar du på fliken Apps överst i fönstret.

Skrivbordsikon för Creative Cloud
  2. Klicka på Alla appar  under Hitta fler appar och välj Visa tidigare versioner.

Hitta tidigare versioner
  3. Bläddra till det program du vill hämta och klicka på Installera-menyn. Välj en tillgänglig version att installera.

Tidigare versioner

Obs!

När du installerar ett nytt Creative Cloud-program avinstalleras som standard alla tidigare versioner av programmet på datorn. Om du vill behålla de tidigare installerade versionerna klickar du på Avancerade alternativ och avmarkerar kryssrutan Ta bort tidigare versioner i bekräftelsedialogrutan för uppdatering.

Tidigare versioner av produkter skriver inte över befintliga versioner. Du kan ha två versioner av samma program samtidigt på datorn.

Sök efter uppdateringar

Creative Cloud-datorprogrammet visar när det finns tillgängliga uppdateringar för dina installerade program. Du kan även söka efter uppdateringar manuellt genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Creative Cloud-datorprogrammet och klicka på kugghjulsikonen i övre högra hörnet.

2. Välj Sök efter appuppdateringar på popup-menyn. Du kan även uppdatera Creative Cloud-datorprogrammet och söka efter uppdateringar genom att trycka på Ctrl+Alt+R (Windows) eller Kommando+Alternativ+R (Mac OS).

Panelen Apps uppdateras för att visa alla tillgängliga uppdateringar.

Vanliga frågor och svar