Lär dig hur du hämtar och installerar Creative Cloud-program. Du kan enkelt söka efter och installera flera olika versioner av program.

Hämta ditt första program

Välkommen till Creative Cloud! Du kommer igång genom att hämta ditt första program från Adobe-webbplatsen. Adobe Creative Cloud-datorprogrammet – som du kommer att använda för att hantera framtida hämtningar – installeras samtidigt.

1. Gå till katalogen Creative Cloud-program. Hitta ett program du vill hämta, till exempel Photoshop.

Datorkatalog

Obs!

Om du har en kostnadsfri utvärderingsprenumeration på Creative Cloud finns information i Instruktioner för testversioner av Creative Cloud.

Är du inte Creative Cloud-medlem eller har en testversion än? Se Kom igång med Creative Cloud.

2. Klicka på Hämta för att installera det valda programmet. Om du inte är inloggad uppmanas du att logga in med ditt Adobe ID och lösenord. Följ anvisningarna på skärmen.

Hämtningen av programmet startar.

Samtidigt startas Adobe Creative Cloud-datorprogrammet och därifrån hanteras resten av installationsprocessen. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

Obs!

Beroende på hur snabbt nätverk du har kan det ta lite tid att hämta ditt program.

3. Du startar ditt nya program genom att leta upp programikonen på panelen Apps och klicka på Öppna.

Du kan även starta ditt nya program på samma sätt som du normalt startar andra program på datorn. Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program.

Obs!

Har du problem med din första hämtning? Se Felsökning för hämtning och installation av Creative Cloud.

Starta Photoshop

Hämta fler program

När du har hämtat ditt första program kan du sedan använda Creative Cloud-datorprogrammet för att enkelt bläddra bland, installera, starta och hantera alla Creative Cloud-program och -tjänster.

Obs!

Besök katalogen Mobilappar om du vill hämta mobilappar till din mobila enhet.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud, som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS), för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet. Om den inte redan är vald klickar du på fliken Apps överst i fönstret.

Skrivbordsikon för Creative Cloud

Du ser det installerade programmet samt en lista över andra program du kan bläddra bland och installera.

Obs!

Om Creative Cloud-ikonen inte visas kan du ha stängt programmet. Starta om det:

• Windows: välj Start > Program > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: välj Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Om du vill hämta Creative Cloud-datorprogrammet manuellt besöker du sidan för Creative Cloud-datorprogrammet.

2. Under Hitta fler appar bläddrar du till det program du vill installera. Du kan filtrera programlistan genom att klicka på Filter och versioner.

Filter och versioner
  3. Klicka på Installera.

Hämtningen av programmet startar. Du kan se hämtningsförloppet i statusfältet bredvid programmets namn.

Obs!

Beroende på hur snabbt nätverk du har kan det ta lite tid att hämta ditt program.

4. Du startar ditt nya program genom att leta upp programikonen och klicka på Öppna.

Ditt nya program installeras på den plats där program normalt installeras, till exempel i mappen Program. Du kan öppna det på samma sätt som andra program i datorn.

Installera tidigare versioner av program

Du kan även hämta tidigare versioner av Creative Cloud-program, till exempel CS6. Du kan vid behov ha flera olika versioner av de flesta program installerade på datorn samtidigt.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud, som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS), för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet. Om den inte redan är vald klickar du på fliken Apps överst i fönstret.

Skrivbordsikon för Creative Cloud
  2. Klicka på Alla appar  under Hitta fler appar och välj Visa tidigare versioner.

Hitta tidigare versioner
  3. Bläddra till det program du vill hämta och klicka på Installera-menyn. Välj en tillgänglig version att installera.

Tidigare versioner

Obs!

När du installerar ett nytt Creative Cloud 2015-program avinstalleras som standard alla tidigare versioner av programmet på datorn. Om du vill behålla de tidigare installerade versionerna klickar du på Avancerade alternativ och avmarkerar kryssrutan Ta bort tidigare versioner i bekräftelsedialogrutan för uppdatering.

Tidigare versioner av produkter skriver inte över befintliga versioner. Du kan ha två versioner av samma program samtidigt på datorn.

Sök efter uppdateringar

Creative Cloud-datorprogrammet visar när det finns tillgängliga uppdateringar för dina installerade program. Du kan även söka efter uppdateringar manuellt genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Creative Cloud-datorprogrammet och klicka på kugghjulsikonen i övre högra hörnet.

2. Välj Sök efter appuppdateringar på popup-menyn. Du kan även uppdatera Creative Cloud-datorprogrammet och söka efter uppdateringar genom att trycka på Ctrl+Alt+R (Windows) eller Kommando+Alternativ+R (Mac OS).

Välj att söka efter uppdateringar

Panelen Apps uppdateras för att visa alla tillgängliga uppdateringar.

Vanliga frågor och svar