Lär dig öppna Creative Cloud-program efter installation.

Var är mina program?

När du hämtar och installerar Creative Cloud-program installeras de på den plats i datorn där program normalt installeras, till exempel i mappen Program.

Med Creative Cloud-datorprogrammet får du en överblick över alla dina Creative Cloud-program och du kan öppna dem med ett klick. Du kan även starta dina program på samma sätt som du startar alla andra program från installationsplatsen på datorn.

Starta program med hjälp av Creative Cloud-datorprogrammet.

1. Klicka på ikonen för Creative Cloud, som finns i aktivitetsfältet (Windows) eller Apple-menyfältet (Mac OS), för att öppna Creative Cloud-datorprogrammet. Om den inte redan är vald klickar du på fliken Apps överst i fönstret.

Gör så här för att starta ett program via Creative Cloud-datorprogrammet:

2. Du startar ett installerat program genom att leta upp programikonen på panelen Apps och klicka på Öppna.

Obs!

Vissa program, till exempel Touch App Plugins eller Gaming SDK, kan inte startas från Creative Cloud-datorprogrammet. Du kan starta dessa program med någon av metoderna nedan (starta program från installationsplatsen).

Obs!

Creative Cloud-datorprogrammet startas som standard när du loggar in på datorn. Om Creative Cloud-ikonen inte visas kan du ha stängt programmet. Starta om det:

• Windows: välj Start > Program > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: välj Gå > Program > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Om du vill hämta Adobe Creative Cloud-datorprogrammet manuellt besöker du sidan för Creative Cloud-datorprogrammet.

Starta program från installationsplatsen

Mac OS

Creative Cloud-datorprogrammet hämtar och installerar program i mappen Program. Använd Finder och gå till mappen Program och dubbelklicka på programikonen för att starta programmet.

Dra en programikon till Dock så kommer du lättare åt programmet. Mer information finns i Mac Basics: The Dock på Apples webbplats.

Programmappen

Windows 8

Creative Cloud-datorprogrammet hämtar och installerar dina program i mappen Program. Det skapar även genvägar på Startskärmen eller i Start-menyn.

Starta dina installerade program från Startskärmen. Öppna Startskärmen via Windows-tangenten eller -ikonen. Bläddra på skärmen för att hitta programmet och klicka på det för att starta det.

Se Startskärmen på Microsofts webbplats.

Startskärmen

Windows 7

När ett Creative Cloud-program installeras läggs genvägar till programmen till på Windows produktmenyer. Välj Start > Alla program och klicka på programmet.

Du kan även fästa genvägen i Aktivitetsfältet för att kunna komma åt den lättare. Välj Start > Alla program, högerklicka på programnamnet och välj Fäst i Aktivitetsfältet.

Fäst i Aktivitetsfältet