CoreSync visar hög CPU-användning på Windows-datorn

Läs mer om CoreSync och dess användning. Se också vad du ska göra om CPU-användningen är hög på Windows-datorn.

Vad är CoreSync?

CoreSync är en del av Creative Cloud-datorprogram och en del av dess installation. CoreSync ansvarar för att synkronisera data mellan datorn och Creative Cloud. Det synkroniserar alla filer i mappen Creative Cloud-filer på datorn med Adobes servrar. CoreSync synkroniserar också molndokument som skapats i program som Adobe XD och Adobe Photoshop.

Varför visar CoreSync.exe hög CPU-användning?

CoreSync.exe-processen bör inte påverka CPU-prestandan när datorn är i viloläge. Den kan använda CPU under några sekunder vid synkronisering av mappar med Creative Cloud. Men om du ser kontinuerligt hög CPU-användning av CoreSync.exe kan det vara en indikation på att det inte är äkta. Se Hur vet jag om CoreSync.exe som körs på datorn är äkta?

Hur vet jag om CoreSync.exe som körs på datorn är äkta?

Följ stegen nedan för att kontrollera om kopian av CoreSync.exe som körs på datorn är äkta:

1. Öppna Aktivitetshanteraren (tryck på Ctrl + Skift + Esc eller ange Aktivitetshanteraren i Windows Search).

2. Klicka på fliken Information. (Om Aktivitetshanteraren öppnas i en minimerad vy, klicka på Mer information längst ner i Aktivitetshanteraren.)

Maximera Aktivitetshanteraren
    Klicka på Mer information

Klicka på fliken Information
    Klicka på fliken Information

3. Sök efter CoreSync.exe i listan.

4. Högerklicka på CoreSync.exe och välj Öppna filplats.

5. Kontrollera om det finns på C:\Program (x86)\Adobe\Adobe Sync\CoreSync. Om det finns på en annan plats har du en falsk kopia av CoreSync och dina data kan äventyras. Se Falsk kopia av CoreSync.exe?

Obs!

Det bör bara finnas en process som körs i Aktivitetshanteraren med namnet CoreSync.exe. Om du ser mer än en CoreSync.exe ska du kontrollera filplatserna för dem alla.

Falsk kopia av CoreSync.exe?

Om du har eller tror att du kan ha en falsk kopia av CoreSync.exe på datorn är det möjligtvis ett skadligt program som är ansvarig för den höga CPU-användningen. Det bör tas bort från datorn.

Hur tar jag bort ett falskt CoreSync?

Vi rekommenderas att du vidtar följande åtgärder för att ta bort den falska kopian av CoreSync och skaffar en äkta kopia:

1. Klicka på fliken Information i Aktivitetshanteraren.

2. Stäng alla Creative Cloud-processer. Högerklicka på var och en av Creative Cloud-processerna och välj Avsluta aktivitet.

Stäng dem i den ordning som anges nedan:

1. Creative Cloud.exe

5. AdobeUpdateService.exe

9. AdobeIPCBroker.exe

2. Adobe Desktop Service.exe

6. CCLibrary.exe

10. AdobeNotificationClient.exe

3. Adobe CEF Helper.exe

7. CCXProcess.exe

11. Creative Cloud Helper.exe

4. Adobe Installer.exe

8. CoreSync.exe

3. Gå till mapplatsen för den falska kopian av CoreSync.exe och ta bort mappen.

4. Starta Creative Cloud-datorprogram och vänta tills det uppdateras.

Obs!

För att förhindra framtida skadliga angrepp på datorn ska du se till att du har installerat antivirusprogram och att det är uppdaterat.