Adobe och Apple har haft ett nära samarbete för att testa tillförlitlighet, prestanda och användarvänlighet hos Adobe Creative Cloud när det installeras i Intel-baserade system som kör Mac OS X Yosemite (version 10.10). De senaste versionerna av samtliga Adobe Creative Cloud-produkter är kompatibla. Photoshop-teamet har förutom den aktuella Photoshop CC-versionen (2014.2) även testat kompatibiliteten för Photoshop CC 2014 (2014.2), Photoshop CC (14.2.1) och CS6 (13.0.6; 13.1.2).

Som alltid när nya operativsystem släpps kan det uppstå oväntade problem som inte upptäcktes under testerna. Om du stöter på problem ber vi dig rapportera dem med hjälp av formuläret för felrapportering.

Nej.

Apple har förbättrat säkerheten med sin nya ”V2-kodsignering”. (Koden garanterar att programmet kommer från tillverkaren och att det inte har ändrats, skadats eller har smittats med något virus). Eftersom Adobe signerar framtida uppdateringar med V2, är det möjligt att program som signerats med den äldre V1-koden anger varningen ”Kan inte öppna <Adobe-programmet> eftersom tillverkarens identitet inte kan fastställas.” Läs mer.

Om du använder Safari 8 i Mac OS X 10.10 går det inte att öppna PDF:er med webbläsarpluginprogrammet Adobe Acrobat eller Reader PDF. När du öppnar en PDF i en webbläsare är Safaris PDF-visare standardläsare av PDF-filer. Adobe-pluginprogrammet måste uttryckligen anges som standardläsare av PDF-filer. Läs mer.

Vårt test hittade inga allvarliga problem med att köra Creative Cloud-produkter i Mac OS X Yosemite.

När du använder Lightroom med Mac OS X 10.10, tar det lång tid att hämta kartmodulen eller så hämtas den bara delvis i vissa internetanslutningar med låg bandbredd, eller så visas följande fel: "Vi har tyvärr inga bilder här." Läs mer.

När det krävs uppdateringar för att Creative Clouds produkter ska vara kompatibla med Mac OS X Yosemite meddelas du detta med Creative Clouds skrivbordsprogram eller via själva appen.

Kunder uppmanas att kontrollera pluginprogrammets kompatibilitet genom att kontakta dess leverantör innan de uppgraderar till Mac OS X Yosemite. Kontakta tillverkaren angående frågor om tredjepartsprodukter.

Adobe erbjuder support till kunder som kör Mac OS X Yosemite enligt Adobes standardvillkor för support. Besök supportsidan för ytterligare information om kostnadsfria och betalda supportprogram.

Adobe rekommenderar att du följer din organisations interna riktlinjer för hantering av uppdateringar.  Du kan även ta kontakt med den IT-ansvariga personen som hanterar din Adobe-licens och få information om din företagslicens vid uppdatering av programvaran. Vad gäller volymlicenskunder bör IT-administratörer gå till Creative Cloud Packager för att få mer information om paketuppdateringar för passiv Creative Cloud- och CS6-distribution.

Ja. Om den fullständiga versionen av en produkt är kompatibel med Mac OS X Yosemite innebär det att testversionen av produkten också är kompatibel.  Alla kända problem i detta dokument gäller även testversionerna.