Ta bort genvägen till mappen Creative Cloud-filer från navigeringspanelen | Windows

Problem

När du installerar Creative Cloud-datorprogrammet skapas en mapp med namnet Creative Cloud-filer på din dator och ett genväg till denna mapp fästs i navigeringspanelen i Windows.

Det kan hända att du vill ta bort denna genväg från navigeringspanelen. Trots att genvägen kan tas bort, visas den igen när Creative Cloud-datorprogrammet uppdateras eller installeras om.

Genvägen till mappen Creative Cloud-filer i navigeringspanelen

Lösning

Följ stegen nedan för att utföra registerändringar som tar bort genvägen till mappen Creative Cloud-filer från navigeringspanelen och förhindrar att genvägen visas igen.

Obs!

Mappen Creative Cloud-filer används för att synkronisera eller ladda upp resurser till Creative Cloud och denna genväg är avsedd att göra navigeringen till denna mapp enklare. Det rekommenderas att ta bort genvägen endast om du inte använder funktionen filsynkronisering.

1. Hämta PinCCF.zip och extrahera innehållet till skrivbordet.

2. Hitta och dubbelklicka på unPinCCF.reg i den extraherade mappen.

Obs!

Om du vill ha tillbaka genvägen till mappen Creative Cloud-filer i navigeringspanelen ska du hitta och dubbelklicka på rePinCCF.reg i den extraherade mappen och följa stegen nedan.

3. Ett meddelande visas som bekräftar att du vill lägga till unPinCCF.reg till registret. Klicka på Ja.

4. Du får ett bekräftelsemeddelande när registret har uppdaterats. Klicka på OK.

5. Starta om datorn.