Acrobat ber dig att logga in upprepade gånger

Acrobat uppmanar dig upprepade gånger att logga in fast du kunde logga in med ditt Adobe ID i tidigare sessioner. Testa lösningarna i den ordning som de visas nedan för att åtgärda problemet.

Lösning 1: Uppdatera Creative Cloud-datorprogrammet

Uppdatera Creative Cloud-datorprogrammet till den senaste versionen (5.4 eller senare). Du kan kontrollera programversionen genom att starta Creative Cloud-datorprogrammet och välja Hjälp > Om Creative Cloud. Om du använder en äldre version av Creative Cloud-datorprogrammet visas en uppmaning om att du ska uppdatera när programmet startas. Klicka på Uppdatera för att hämta och installera den senaste versionen och starta sedan om programmet.

Lösning 2: Uppdatera Windows 10 till senast tillgängliga version

Gäller för Windows 10-användare

När du har installerat Windows 10 (version 2004 version 19041.173) och tillhörande uppdateringar kommer en del program inte längre ihåg ditt lösenord. Uppdatera Windows till den senaste versionen eller använd Microsofts lösning.

Lösning 3: Aktivera tjänsten Credential Manager i Windows

Credential Manager i Windows hanterar dina inloggningsuppgifter till webbplatser, anslutna program och nätverk. Följ anvisningarna nedan för att aktivera motsvarande tjänst.

1. Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna dialogrutan Kör. Ange services.msc och tryck på Retur.

Öppna Windows-tjänster

Fönstret Tjänster öppnas.

2. Välj Credential Manager på listan med tjänster och klicka sedan på Starta tjänsten.

Starta tjänsten Credential Manager

3. Stäng fönstret Tjänster. Klicka på krysset uppe till höger i fönstret.

Lösning 4: Lägg till de körbara Acrobat-filerna i listan med tillåtna program i antivirusprogrammet

Antivirusprogram kan störa eller blockera de körbara Acrobat-filerna, som Acrobat.exe, acrotray.exe, acrodist.exe med flera. De här körbara filerna finns i Acrobat-mappen. Lägg till sökvägen till de körbara filerna eller Acrobat-mappen i antivirusprogrammets undantagslista.

Obs!

Anvisningarna nedan visar hur du lägger till undantag i antivirusprogrammet Avast. Om du använder ett annat antivirusprogram ska du lägga till de körbara Acrobat-filerna i undantagslistan enligt anvisningarna på dess webbplats.

1. Öppna antivirusprogrammet Avast. Klicka på Meny och klicka sedan på Inställningar.

Inställningar för Avast

2. Klicka på Allmänt > Undantag och klicka sedan på Lägg till undantag.

Lägg till undantag

3. Lägg till sökvägen till de tre körbara Acrobat-filerna eller Acrobat-mappen enligt följande:
    • Sökväg till körbara Acrobat-filer:
      • C:\Program (x86)\Adobe\Acrobat DC\Acrobat\Acrobat.exe
      • C:\Program (x86)\Adobe\Acrobat DC\Acrobat\acrodist.exe
      • C:\Program (x86)\Adobe\Acrobat DC\Acrobat\acrotray.exe
    • Sökväg till Acrobat-mappen:
      • C:\Program (x86)\Adobe\Acrobat DC\Acrobat\
    Sökväg till Acrobat-mappen

4. Klicka på Lägg till undantag.