Tillägget eller pluginprogrammet visas inte i Windows > Tilläggsmeny

Om det inte går att installera Adobe-tillägget kan du hämta och använda verktyget Extension Manager Command Line (ExManCmd).

Mer information om ExManCmd-verktyget finns i Arbeta via kommandoraden.

Lösning: Installera Adobe-tillägget med hjälp av ExManCmd-verktyget

1. Klicka på länken nedan för att hämta ExManCmd-verktyget till din plattform. Packa sedan upp det i en ny mapp som heter ExMan_root.

2. Använd datorprogrammet Creative Cloud för att installera och avinstallera valfritt Adobe-program och uppdatera listan över installerade Adobe-program i Extension Manager-databasen.

3. Gå till creative.adobe.com/addons/my_addons och leta reda på Adobe-tillägget som inte kan installeras.

4. Klicka på Problem med installation? (till höger).

5. Klicka på Hämta med hjälp av Extension Manager (längst ner på sidan) på fliken Här finns tillägget.

Hämta med hjälp av en Extension Manager-länk
  6. Klicka på Hämta på nedladdningssidan.

7. När Adobes tilläggspaket ZXP har hämtats, kopierar du det till ExMan_root.

8. Stäng alla Adobe-program som är kompatibla med Adobe-tillägget. (en lista över kompatibla program finns i tilläggsbeskrivningen på webbplatsen för Adobe-tillägg)

9. Öppna ett kommandogränssnitt (Kommandotolken i Windows eller Mac OS-terminal). Gå sedan till mappen ExMan_root och kör detta kommando för Adobe-tillägget. Byt ut namnet myaddon.zxp med namnet på den ZXP-fil som du hämtade.

Windows

ExManCmd.exe /install myaddon.zxp

Mac OS

./Contents/MacOS/ExManCmd – -install myaddon.zxp

10. Verifiera installationen med följande kommando:

Windows

ExManCmd.exe /list all

Mac OS

./Contents/MacOS/ExManCmd – -list all