Åtgärdade problem

Vi har lyssnat! Vi har arbetat hårt för att åtgärda de problem du rapporterade till oss. Här är listan över de fel som vi har åtgärdat i den senaste versionen av Illustrator.

Viktig påminnelse:

Adobe slutar stödja Type 1-teckensnitt i januari 2023. Se hjälpartikeln Stödet för PostScript® Type 1 upphör om du vill veta mer.

åtgärdade problem

Vill du ge feedback? Besök vår feedbackportal.

Gå till Sammanfattning av nya funktioner om du är intresserad av att veta mer om nya funktioner.

Illustrator 2022 (version 26.5)

Illustrator 2022 (version 26.4.1)

Illustrator 2022 (version 26.3.1)

Illustrator 2022 (version 26.2.1)

Illustrator 2022 (version 26.1)

Illustrator 2022 (version 26.0.3)

Den här utgåvan innehåller stabilitetskorrigeringar.

Illustrator 2022 (version 26.0.2)

Illustrator 2022 (version 26.0.1)

Illustrator 2022 (version 26.0)

Illustrator 2021 (version 25.4.1)

Illustrator 2021 (version 25.3.1)

Illustrator 2021 (version 25.2.3)

Illustrator 2021 (version 25.2.1)

Den här utgåvan innehåller stabilitetskorrigeringar.

Illustrator 2021 (version 25.2)

Illustrator 2021 (version 25.1)

Illustrator 2021 (version 25.0.1)

• [Endast macOS] Textfält i tredjepartstillägg fungerar inte när ett inbyggt Illustrator-textfält har använts
  • [endast macOS] Illustrator hänger sig vid start med gamla Wacom-drivrutiner
  • [endast macOS] Illustrator kraschar vid start om coolType-typsnitt finns
  • Felaktig URL för hjälpikonen i dialogrutan Omfärgning
  • Feldialogrutan GPU har slut på minne visas när du skapar ett nytt dokument
  • Krasch- och stabilitetsproblem

Illustrator 2021 (version 25.0)

Tidigare versioner

Stabilitetskorrigeringar

• Text försvinner när du skriver oavbrutet utan mellanslag
  • Illustrator kraschar när datorn är i viloläge
  • Illustrator visar ett felmeddelande: Kan inte slutföra förhandsgranskning
  • Att välja en färg med pipett och applicera den på texten fungerar inte

Stabilitetskorrigeringar

Stabilitetskorrigeringar

Stabilitetskorrigeringar

• [Endast Windows] När du sparar som PDF markeras inte alternativet ”Använd rityta”
  • Det går inte att lägga till en förankring med tangenten Alt när du använder borttagningsverktyget för förankring
  • [macOS 10.15] Startskärmen för Illustrator är otydlig när plugin-program från tredje part är installerade
  • Om du vill återställa dina inställningar finns det ett nytt alternativ för Återställ inställningar i fliken Allmänt i dialogrutan Inställningar. Mer information finns i Återställ inställningar.
  • Typografi försvinner när texten läggs till på en böjd bana
  • Reglagen för övertoning försvinner medan du arbetar
  • Illustrator kraschar när du använder verktyget Pipett
  • [Endast macOS] Det går inte att skriva ut på PostScript-skrivare eller spara som en PS-fil när teckensnittet Lao MN.ttc används

Text

• Alternativet Vågrät centrering justerar inte texten med objektets center om text har spårning tillämpad på sig
  • Illustrator visar ett felmeddelande under utskrift om det vanliga typsnittet Myanmar MN används
  • Det går inte att flytta markören för styckets indrag tillbaka till 0 i tabbpanelen
  • Ctrl+Home och Ctrl+End fungerar inte när du skriver text
  • Dialogrutan för sammansatta teckensnitt bör kunna storleksändras
  • Lägg till ett utfällbart alternativ för teckenpanel för att aktivera eller inaktivera förhandsgranskningen av teckensnitt
Användargränssnitt

Ritverktyg

Filinmatning/-utmatning

Dokument

• B5-pappersstorleken är felaktig i dialogrutan Nytt dokument
  • Standardplatsen för nya dokument är inte i mitten av den synliga arbetsytan

CC-bibliotek

• Lägg till färg i Creative Cloud library bör vara avstängt som standard

Penslar

• Att förlänga penseldrag med Spridningspensel ger en extra begränsningsram i konturläge

Funktionsmakron

• Funktionsmakron för att exportera till EPS fungerar inte.

Prestanda

Import och export av fil

Dokument och ritytor

Rit- och redigeringsverktyg

Effekter

Kopiera och klistra in

Penslar

Text

Användargränssnitt

Övertoningar och färger

Skript

Felkorrigeringar

• Japanska teckensnitt som visas med engelska namn på fliken Hitta mer
  • Krasch- och återgivningsproblem vid vissa japanska CID-teckensnitt
  • Illustrator kraschar när åtgärden registreras på panelen Genomskinlighet
  • Illustrator klistrar in tiff i Adobe XD även när SVG är tillgängligt i Urklipp
  • Länken ”Hitta tillägg på Exchange” i Illustrator signerar inte automatiskt på webbsidan
  • Inställningen för menyns teckensnitt i förhandsvisningen används inte
  • 20 kraschar har korrigerats utifrån skickade kraschrapporter

Relaterade ämnen