Hitta snabbt produktens serienummer så att du kan installera eller uppgradera.

Om du blir uppmanad att ange ett serienummer i ett Creative Cloud-program

Serienummer krävs inte för Creative Cloud-program. Om du uppmanas ange ett serienummer när du startar ett Creative Cloud-program är det ett fel. Se Creative Cloud-programmet frågar efter serienummer för att få information om hur du löser problemet.

Om du har handlat från Adobe.com eller registrerat din produkt

Om du har hämtat produkten från Adobe.com eller registrerat den är det enkelt att hitta serienumret. Adobe håller reda på det åt dig.

Gör så här om du vill se en lista över dina registrerade produkter och deras serienummer:

1. Gå till ditt Adobe ID-konto och logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Ditt Adobe ID är den unika e-postadress du använde första gången när du startade ditt medlemskap eller köpte ett program eller en tjänst från Adobe. Om du använde ett socialt konto (Facebook eller Google) för att skapa ditt Adobe ID-konto är ditt Adobe ID samma som den e-postadress som är kopplad till ditt sociala konto. Mer information finns i Hantera ditt Adobe ID-konto.

2. Välj Planer och produkter i navigeringsfältet högst upp på sidan Hantera konto.

3. Välj Visa dina beställningar i avsnittet Orderhistorik.

view-your-orders
  4. Markera önskat ordernummer i avsnittet Orderhistorik.

Markera önskat ordernummer i avsnittet Orderhistorik
  5. Välj antingen Visa alla hämtningar eller Hämtningar och serienummer i skärmen med ordernummer.

order-details
  6. Leta reda på serienumret i hämtningslistan.

view-serial-number

Om du har produktförpackningen eller en inlösenkod från en återförsäljare

Om du har produktförpackningen eller en inlösenkod från en återförsäljare ser du efter i följande tabell för att leta reda på ditt serienummer.

Hur köpte du produkten?

Var är din kod eller serienummer?

Förbetalt kort, produktförpackning eller från återförsäljare

Se avsnittet nedan: Förbetalt kort, produktförpackning eller från återförsäljare.

Som Student eller Teacher Edition

Se Serienummer, inlösenkoder och produktkoder | Student and Teacher Edition.

Som en volymlicens

Du kan hitta serienumret på Adobes licenswebbplats.

Som en del av Creative Suite 6 (CS6-produkter)

Inget serienummer krävs för att installera eller starta Creative Suite 6. Gå i stället till Adobes kontosidan och logga in med ditt Adobe ID och lösenord.

Om du har en kod för inlösen går du till Lösa in ditt köp. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord, ange din inlösenkod, och följ anvisningarna på skärmen för att installera produkten.

Om du installerar från skivor anger du ditt Adobe ID när du får en uppmaning i installationsprogrammet. (Om du började installera innan du löste in koden avbryter du installationen, löser in koden och börjar om.)

ColdFusion Server, Flash Communication Server eller JRun

Se avsnittet nedan: ColdFusion Server, Flash Communication Server eller JRun.

Förbetalt kort, produktförpackning eller från återförsäljare

Om du har köpt produkten med ett förbetalt kort, har en paketerad produkt eller om du köpt den från en återförsäljare hittar du serienumret så här.

Vad har du?   Var är din kod eller serienummer?
Ett förbetalt kort

Du hittar din kod för inlösen under den avskrapningsbara folien på baksidan av kortet.

Se Hjälp om inlösenkod för detaljerad information.

Ett produktpaket

(äldre produkter)

För äldre produkter kan koden finnas på diskettmuffen (serienummer), på ett iläggskort (inlösenkod) eller på produktpaketet (serienummer).

Se Hjälp om inlösenkod om du har ett kort med en inlösenkod.

Ett e-postmeddelande från en återförsäljare

Du hittar din inlösenkod eller serienumret i e-postmeddelandet.

Om du får en inlösenkod, se Hjälp om inlösenkod.

ColdFusion Server, Flash Communication Server eller JRun

Produkt

Hur hittar jag serienumret?

ColdFusion Server MX och ColdFusion Server 5.0

1. Gå till ColdFusion Administrator.
2. Klicka på Versionsinformation på det blå fältet högst upp på skärmen för att visa serienumret. Om inget serienummer visas betyder det att du har en testversion av programmet.

ColdFusion Server 4.5

1. Leta reda på CF Admin-verktygsfältet till vänster.
2. Klicka på Versionsinformation under serveravsnittet för att visa serienumret.

ColdFusion Server 4.01 och tidigare

1. Välj Start > Kör. Skriv in regedit och klicka på OK.
2. Öppna registreringen i HKEY_local_machineSoftwareAllaireColdFusionCurrentVersion.
3. Serienumret finns till höger.

ColdFusion Studio 4.5 och tidigare

1. Välj Hjälp > Om > Versionsinformation.
2. Serienumret finns i dialogrutans nedre vänstra hörn.

Flash Communication Server

1. Starta administrationskonsolen och logga in.
2. Klicka på fliken Licens. Serienumret finns i fältet Serverlicenser.

JRun 4.0 och 3.0

1. Gå till JRun Management Control (JMC).
2. Klicka på Serienummer.

JRun 2.3.3

1. Gå till JRun Administrator.
2. Klicka på fliken Licenser

Ogiltigt eller återkallat serienummer

Om du fick ett meddelande när du försökte installera Creative Suite 6 om att serienumret du använder har återkallats eller är ogiltigt beror det på att serienumret du försöker använda har blockerats av Adobe. Adobe blockerar serienummer som man vet inte har utfärdats av Adobe eller som har använts bedrägligt av obehöriga säljare för att producera falsk programvara. Att serienumret har spärrats av den anledningen går tyvärr bara att få veta vid återaktivering eller ominstallation av Adobe-program.

Gå till den här sidan om du vill veta mer och lösa problemet.