Grundläggande

Vad är Adobe Muse CC och vem riktar det sig till?

Med hjälp av Adobe Muse CC kan du designa och publicera responsiva HTML5-webbplatser utan att skriva kod. Det här är perfekt om du vill skapa webbplatser som fungerar och ser bra ut på alla webbläsare och med olika skärmstorlekar. Den kraftfulla Adobe CreativeSync-integreringen gör att du kan komma igång direkt med layouterna med Adobe Comp CC. Du kan använda designresurser som vektorgrafik och format med Creative Cloud Libraries och hämta bilder från Adobe Stock.

Eftersom Adobe Muse är en del av Creative Cloud har du tillgång till alla de senaste uppdateringarna när de är tillgängliga. Läs mer om Creative Cloud.

Var kan jag läsa mer om de nya funktionerna?

Mer information finns på sidan Nyheter.

Hur är Adobe Muse CC jämfört med tidigare versioner?

Om du vill jämföra funktionerna i olika versioner kan du ta en titt på sammanfattningen av nya funktioner i Adobe Muse.

Tekniska frågor

Vilka är systemkraven för att köra Adobe Muse CC?

Om du vill ha mer information visar du systemkraven.

Vilka villkor gäller för att använda Adobe Muse CC?

På hur många datorer får jag installera Adobe Muse CC?

Du får installera ett exemplar av Adobe Muse CC på din primära dator och på en extra dator, men du får inte använda programmet samtidigt på båda datorerna. Det är kompatibelt mellan olika plattformar (macOS/macOS, macOS/Windows och Windows/Windows).

Måste jag installera uppgraderingar av Adobe Muse när de blir tillgängliga?

Även om du inte behöver installera nya versioner av programvaran så bör du göra det. Uppdateringar kan innehålla nya funktioner eller förbättringar av kod som är avgörande för att skapa innehåll som är baserat på standarder.

Kan jag ändra mitt Adobe Muse-gränssnitt från mörkt till ljust?

Det mörkare gränssnittet i Adobe Muse CC är inställt till att stämma överens med andra professionella Adobe-produkter, till exempel Photoshop CC, Illustrator CC och InDesign CC. Du kan enkelt ändra ljusstyrkan i dialogrutan Inställningar: Välj Redigera > Inställningar, och välj sedan ett annat färgtema.

Hur deltar jag i betaprogrammet för Adobe Muse CC?

Kan Adobe Muse CC-webbplatser hittas genom sökmotorer som Google, Yahoo! och Bing?

Adobe Muse CC genererar automatiskt en sidkarta som är optimerad för sökmotorer, oavsett om du har sidan hos Adobe eller någon annan leverantör. Det finns även många sätt att förbättra upptäckbarhet genom att använda metadata, nyckelord, taggar och annat. Läs mer om hur du optimerar din Adobe Muse CC-webbplats för sökmotorer.

Vilka webbläsare kommer mitt Adobe Muse CC-material att vara kompatibelt med?

Adobe Muse CC skapar kod som är kompatibel med olika webbläsare åt dig så att du kan fokusera på din design. Adobe Muse-gruppen testar och optimerar för närvarande utdata för följande webbläsare:

• de senaste versionerna av Chrome för OS X, Windows och Android
  • de senaste versionerna av Apple Safari för OS X och iOS
  • Internet Explorer 11 och Edge för Windows
  • de senaste versionerna av Firefox för OS X och Windows
  • standardwebbläsaren i de senaste versionerna av Android

Kan jag integrera WordPress, Tumblr eller någon annan blogg på min Adobe Muse CC-webbplats?

Du kan integrera en tredjepartsblogg på din Adobe Muse-webbplats på ett par olika sätt. Du kan skapa en blogg med en bloggmotor som WordPress eller Tumblr, ta den inbäddade koden och sedan integrera den i din Adobe Muse CC-design som ett inbäddat element genom att välja Objekt > Infoga HTML. Om du vill visa hur du visar en blogg på en Adobe Muse CC-webbplats kan du titta på den här självstudiekursen (med exempelfiler). Alternativt så går du till sidan med Adobe Muse-tillägg där du kan hämta kostnadsfria och betalda widgetar som tillhandahålls av Adobe Muse-partners och designanvändarforumet.

Hur påverkar ändringarna av Googles rangordningar för sökningar med mobila enheter webbplatser som har skapats med hjälp av Muse?

I februari informerade Google om att de från med den 21 april 2015 skulle inkludera anpassningar för mobila enheter som del av sin rangordning. Som del av den ändringen har Googles verktyg för webbadministratörer uppdaterats för att identifiera sidor på din webbplats som påverkas av de nya villkoren för sidor som är anpassade för mobila enheter. Om du vill ha mer information läser du i det här blogginlägget, där det finns mer information om vad vi vet samt rekommendationer om hur du gör din Adobe Muse-webbplats mer anpassad för mobila enheter, om det behövs.

Hur kan jag skapa egna widgetar med inbäddad kod till min Adobe Muse CC-webbplats?

Du kan lära dig hur du skapar egna widgetar med inbäddad kod på GitHub.

Går det att lägga till funktioner som inte är tillgängliga i Adobe Muse på min Adobe Muse CC-webbplats?

Adobe Muse CC går att utöka med inbäddad HTML-kod. Du kan även inkludera anpassade JavaScript-skript och CSS-definitioner med en särskild design som kallas för en "MuCow", eventuellt genom att skapa en egen widget. Om du vill ha mer information går du till den här sidan på Github. Om du vill hämta nya anpassade och formaterade widgetar och designelement som tillhandahålls av Adobe Muse-partners och designanvändarforumet går du till sidan med Adobe Muse-tillägg

Hur skapar jag formulär i Adobe Muse?

Du kan skapa och anpassa formulär för webbplatser som Adobe eller andra värdtjänstleverantörer är värd för med hjälp av de inbyggda widgetarna som finns i formulärmappen i widgetbiblioteket. Om du vill ha mer information tittar du på den här självstudiekursen om hur du lägger till ett kontaktformulär.

Kan jag exportera koden från Muse till en HTML-redigerare?

Adobe Muse är inte avsett att vara ett verktyg för att generera kod för redigering i något annat program. Adobe rekommenderar att du utför all webbplatsredigering i Adobe Muse i stället för att exportera webbplatsen och redigera koden i något annat program. Genom att använda Adobe Muse får du tillgång till alla funktioner du behöver för att uppdatera din webbplats. När du flyttar eller ändrar utdata från Adobe Muse kan du inte ångra dig, om du inte vill göra om dina ändringar varje gång du exporterar från Adobe Muse. HTML-kodutdata från Muse är inte optimerade för manuell redigering.

Kan jag skapa responsiva webbplatser med hjälp av Adobe Muse?

Ja, du kan skapa responsiva webbplatser med hjälp av Adobe Muse. Se Responsiv webbdesign i Adobe Muse.

Kan jag lägga till parallaxrullningseffekter till min webbplats?

Du kan använda rullningseffekter på din webbdesign på flera olika sätt i Adobe Muse. Du kan använda rörelserullningseffekter på objekt så att de rör sig i olika riktningar när du använder rullhjulet på musen eller trycker med ett finger. Du kan använda genomskinlighet på objekt så att de tonas in eller ut när du rullar. Dessutom kan du lägga till rullningseffekter till Adobe Edge-animeringar och -bildspel. Lär dig hur du använder rullningseffekter i den här självstudiekursen.

Värd för webbplatser

Kan jag använda Adobe som värd för min webbplats?

Du kan välja mellan olika alternativ. Du kan publicera din Adobe Muse CC-webbplats hos Adobe eller hos valfritt webbhotell.

• Om du vill använda Adobe som värd klickar du på Publicera, skapar eller anger ett Adobe ID-id och sedan följer du de instruktioner som visas.
  • Publicera hos ett annat webbhotell: Använd funktionen Arkiv > Exportera HTML till att skapa en lokal kopia av alla filer för webbplatsen och använd sedan FTP till att överföra dem till ett valfritt webbhotell.

Behöver jag betala för att använda Adobe som värdtjänsteleverantör när jag publicerar med hjälp av Adobe Muse CC?

Du kan använda Adobe Muse CC till att publicera din tillfälliga webbplats på Adobes värdplattform utan kostnad under utvärderingsperioden. Det gör att du kan skicka en URL till en kund för granskning. Alla webbplatser i utvärderingsläge inkluderar domänen "businesscatalyst.com". Om du bestämmer dig för att publicera webbplatsen genom att betala för de månatliga värdtjänsterna kan du överföra din egen domän och ta bort underdomänen businesscatalyst.com. Alternativt så kan du exportera till HTML och publicera den slutliga webbplatsen hos valfritt webbhotell.

Om du har köpt ett Creative Cloud-medlemskap den 30 april 2015 eller före det här datumet innehåller en Alla program-plan för Creative Cloud värdtjänster för upp till fem webBasics-webbplatser och en Enstaka app-plan för Adobe Muse CC värdtjänster för en webBasics-webbplats.

Adobe-webbvärdrättigheterna gäller endast för en Enstaka app-plan för Adobe Muse CC eller för en betald Adobe Creative Cloud-medlemsplan som har köpts den 30 april 2015 eller före det datumet. Mer information om standarderbjudandet för Adobe Business Catalyst.

Går det att flytta en publicerad Adobe Muse CC-webbplats till ett annat webbhotell?

Ja. Med en FTP-klient kan du hämta all klientkod du har skapat i Adobe Muse CC: sidor, HTML-, CSS- och JavaScript-kod. När du har en kopia av den lokala rotmappen i datorn kan du ansluta till en ny värdserver och med en FTP-klient överföra webbplatsen till en ny värdplattform.

Går det att ha webbplatser som jag har skapat med hjälp av Adobe Muse CC hos andra webbhotell?

Ja, du kan använda Adobe Muse CC till att skapa webbplatser och publicera dem på ett annat webbhotell. Följ de här stegen: Välj Arkiv > Exportera till HTML för att spara webbplatsfilerna till en lokal mapp på datorn. Eller välj Arkiv > Överför till FTP-värd och ange värdens FTP-information.

Språk

Vilka språkversioner av Adobe Muse CC finns det?

Adobe Muse är tillgängligt på följande språk:

• Brasiliansk portugisiska
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska (USA)
  • Engelska (internationell)
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Norska
  • Polska
  • Ryska
  • Spanska
  • Svenska
  • Traditionell kinesiska
  • Turkiska

Vad händer om jag väljer ett annat språk när mitt medlemskap har börjat?

Användargränssnittet i Adobe Muse CC uppdateras automatiskt med det nya språket. Inga filer som du har skapat med den tidigare språkversionen påverkas.

Går det att gå tillbaka till det språk jag inledde medlemskapet med?

Ja, gå bara till menyn Inställningar och välj det språk du vill använda. Användargränssnittet i Adobe Muse CC uppdateras automatiskt.

Kostnadsfri utvärderingsversion

Var får jag tag i en utvärderingsversion av Adobe Muse CC?

Med ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap kan du hämta en utvärderingsversion av Adobe Muse CC och andra program i Creative Cloud. När du uppgraderar till en Alla program-plan kan du hämta de fullständiga versionerna av alla Creative Cloud-program.

När börjar utvärderingsperioden av Adobe Muse CC att löpa?

När du installerat Adobe Muse CC och loggar in med ett Adobe ID-id börjar utvärderingsperioden löpa när du startat programmet och klickat på Starta utvärderingsversion.

Kan jag konvertera min utvärderingsversion till ett betalt medlemskap?

Ja. Du kan konvertera din utvärderingsversion till en Alla program- eller Enstaka app-plan för Creative Cloud genom att köpa det på webbplatsen för Creative Cloud. När du betalat licensieras utvärderingsversionen automatiskt när du startar om det.

Finns det några resurser som kan hjälpa mig med att utvärdera utvärderingsperioden?

Ja. Om du har valt att få e-post från Adobe kan du få ett antal mejl med användbara resurser och tips för att få ut det mesta av din utvärderingsperiod. Du kan även gå till Hjälp och instruktioner för Adobe Muse CC för detaljerade instruktioner om att komma igång.

Kan jag få teknisk support eller hjälp för utvärderingsversionen?

Adobes tekniska support hjälper dig att installera eller felsöka ett installationsproblem med en utvärderingsversion av Adobes produkter. Ytterligare telefon- och webbsupport är endast tillgänglig för registrerade användare av köpt programvara. Om du behöver mer hjälp rekommenderar Adobe supportforumet för Adobe Muse CC där du snabbt kan hitta de svar du behöver. Du kan söka i den vanliga detaljerade, produktspecifika Adobe-hjälpen samt i annat material från Adobe och tredje part som väljs ut av Adobes experter och av designers.

Hur avinstallerar jag utvärderingsversionen av programmet?

Om du vill avinstallera utvärderingsversionen stänger du alla öppna Adobe-program och gör följande: I Windows öppnar du Kontrollpanelen och dubbelklickar på Lägg till eller ta bort program. Markera den produkt du vill avinstallera, klicka på Ändra/ta bort och följ instruktionerna på skärmen.

I Mac OS dubbelklickar du på installationsprogrammet för produkten i Program > Verktygsprogram > Adobe Installers. Logga in som administratör, välj Avinstallera komponenter och följ instruktionerna på skärmen.

Köpinformation

Hur kan jag köpa Adobe Muse CC?

Läs mer om de olika köpalternativen på sidan Creative Cloud.

Vad kostar Adobe Muse CC?

Adobe Muse CC finns som Enstaka app- och Alla program-plan för Creative Cloud, med möjlighet att betala per månad eller år. Gå till sidan om Creative Clouds köpalternativ för fler alternativ. När du tänker publicera webbplatsen kan du antingen lägga upp den på ett tredjeparts webbhotell eller hos oss med Adobe. Det förekommer ytterligare avgifter för att lägga upp din webbplats, beroende på vilken värdtjänstleverantör du väljer. Om du har köpt ett Creative Cloud-medlemskap den 30 april 2015 eller före det här datumet innehåller en Alla program-plan för Creative Cloud värdtjänster för upp till fem webBasics-webbplatser och en Enstaka app-plan för Adobe Muse CC värdtjänster för en webBasics-webbplats.

Adobe-webbvärdrättigheterna gäller endast för en Enstaka app-plan för Adobe Muse CC eller för en betald Adobe Creative Cloud-medlemsplan som har köpts den 30 april 2015 eller före det datumet. Mer information om standarderbjudandet gällande Adobe Business Catalyst.

Kan jag utveckla webbplatser i Adobe Muse CC utan att behöva köpa alla Adobe Creative Cloud-produkterna?

Ja. Välj bara ett Enstaka app-medlemskap när du deltar i Creative Cloud. Oavsett om du publicerar din webbplats på Adobes plattform eller hos något annan tjänsteleverantör så tillkommer ytterligare kostnader.

Är Adobe Muse CC tillgängligt för myndighets- och utbildningskunder?

Adobe Muse CC är tillgängligt som del av Creative Cloud-medlemskap även för utbildningsinstitutionerföretag och myndigheter.

När börjar mitt medlemskap gälla?

Medlemskapet börjar när transaktionen har slutförts i Adobe Store och pengarna har dragits på kreditkortet.

Komma igång med Adobe Muse

Finns det några självstudiekurser till Adobe Muse CC?

Gå till Hjälp och instruktioner för Adobe Muse CC där allt du behöver för att komma igång finns, som stegvisa videofilmer och självstudiekurser, omfattande produktsupport från Adobe och vårt kunniga användarforum.