Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

De här frågorna har sammanställts från forumdata och revideras regelbundet.

Tredjepartswidgetar för funktioner som inte stöds i Muse

Sök efter musewidgets.com som innehåller en samling av widgeter som du kan ladda ner. Det finns också ett alternativ för att söka efter kostnadsfria widgetar.

Om widgeten inte är tillgänglig där, använd denna begäran om widgetkatalog till Muse för att få reda på varför eller för att begära att en ny widget skapas.

Arbeta med rullningseffekter

Se den här självstudiekursen från Danielle Beaumont: Förstå rullningseffekter

Integrera bloggar i Adobe Muse

Mer information om hur du integrerar widgeten från Nomad Dreamers i Adobe Muse finns i självstudiekursen Lägg till en tredjepartsblogg.

Vilka är bästa måtten för att designa en layout? Hur arbetar jag med brytpunkter i Muse?

Varje brytpunkt kommer med mer innehåll till sidan, som är del av sidan och kan
laddas ner. Idén är att inte duplicera innehållet mellan brytpunkter; återanvänd i stället samma element över brytpunkterna så långt som möjligt.

Om det enda du gör är att lägga till brytpunkter och du endast flyttar/byter storlek på element
som även finns i andra brytpunkter, då är sidstorlekstillväxten försumbar.Men, om du lägger till innehåll till varje brytpunkt och ställer in det att vara dolt i andra brytpunkter, skapar du dubbelinnehåll över brytpunkter som kan leda till avsevärd tillväxt i sidstorlek.

En annan orsak för att inte duplicera innehållet är SEO-påverkan, du straffas för duplicerat
innehåll. Dessutom kan underhåll av en sådan sida vara en mardröm. I stället kan du ha
samma textram och ge den olika stil mellan brytpunkter.

Storleksändring med vyport tar över om sidan nådde sitt minimum och den fortfarande är större än telefonens bredd. Storleksändring med vyport är ett sätt för telefonen att direkt visa hela sidan utan att visa vågräta rullningslister. Om du ändrar storlek på din dators webbläsare till din telefons bredd, så visas en vågrät rullningslist (antingen på grund av att det fasta innehållet är större än skärmen eller att du når minsta sidbredd) och sedan hämtar samma sida en storleksändring med vyport när den visas på telefonen.

Varför har en responsiv sajt vita block till höger och nederst på sidan när den visas på en iPad, men fungerar fint på alla andra enheter?

Ett vitt band är vanligt en indikation på att innehållet är bredare än skärmen på enhetens sidbredd. Till exempel kan du ha ett fast breddelement som plötsligt blir bredare än sidan vid den bestämda sidbredden. Den vita delen som du ser är faktiskt webbläsarfyllningen. Orsaken till att du inte ser att den på andra enheter är att de kan ha en annan bredd.

Om du visar din sida på en dator och ändrar storlek på webbläsarfönstret till en bredd som är lika bred som en iPads skärm, ser du en rullningslist (när du rullar till höger ser du det vita bandet). Orsaken till att du ser den direkt på iPad är möjligen på grund av att storleksändring med vyport tar över.

Bästa praxis för brytpunkter

Anpassa CSS för anpassad kod in Adobe Muse

Förbättra sökmotoroptimering (SEO) för webbplatser som har skapats i Adobe Muse

Lägga till lokala videos till Muse-sidor

Arbeta med ankare

Skapa en meny med tillstånd

FTP-problem med Adobe Muse

Extra utrymme på webbplats eller felaktig layout som visas på en enhet

Felsökning av teckensnittsproblem i Adobe Muse

Använda Google Recaptcha med Adobe Muse

Skapa ett feedback-formulär i Muse och att anslut det till en databas

Jag fick inte e-postmeddelandet som skickades via formulärswidgeten

Skapa sidhuvuds-/sidfots-/navigeringsmeny som sitter fast

Responsiva bildspel

Infoga videos på din webbplats

Skapa tabeller i Adobe Muse

Adobe Muse erbjuder för närvarande inte möjligheten att skapa tabeller. Du måste skapa tabellen utanför Adobe Muse och använda objekt > Infoga HTML för att lägga till den på sidan. För mer information, se Skapa tabell i Adobe Muse.

Se forumtråden om att skapa tabeller för olika metoder för att lägga till en tabell på din Adobe Muse-webbplats.

Skapa en inloggningssida

För tillfället kan du inte skapa någon inloggnings- eller registreringssida i Adobe Muse med de standardwidgetar som finns tillgängliga. Se den här forumtråden för detaljerad information om varför det inte går att skapa en inloggningssida i Adobe Muse.