Felsök utformnings- och layoutproblem för Adobe Muse-webbplatser. Leta efter dolda objekt, och objekt utanför marginalerna.

Obs!

Inga nya funktioner läggs till i Adobe Muse och supporten för Adobe Muse kommer att upphöra den 26 mars 2020. Mer information finns på sidan med information om när Adobe Muse inte längre kommer att vara tillgängligt.

Justeringsproblem är vanligtvis följden av objekt som finns utanför layouten. Problemet uppstår oftast när man kopierar innehåll från en layout med större mått till en mindre. När man exempelvis kopierar och klistrar in innehåll från en dator till en mobillayout är risken stor att vissa objekt hamnar utanför layouten. De är i synnerhet svåra att upptäcka om alternativet Visa ramkanter har inaktiverats.

När du publicerar en layout med sådana objekt inkluderar webbläsaren utrymmet som innehåller de objekten utanför layouten. Det extra utrymmet får din sida att se mindre och felaktigt justerad ut.

Ta bort objekt som finns utanför en layout

1. Välj Redigera > Markera allt.

2. Leta upp objekt som finns utanför layouten.

3. Beroende på situationen kan du flytta de objekten in i den aktuella layouten, eller ta bort dem.

Obs!

För att undvika att ta bort relevanta objekt som du vill behålla kan du välja Objekt > Lås upp alla på sidan.

Välj Objekt > Lås upp alla på sidan för att undvika att ta bort relevanta objekt
    Välj Objekt > Lås upp alla på sidan för att undvika att ta bort relevanta objekt

Leta efter dolda lager

1. Välj Fönster > Lager.

2. Kontrollera att alla lager är synliga (ögonikonen måste visas för alla lager).

3. Om ett lager är dolt kan du klicka på kolumnen till vänster för att ändra synlighetsinställningen och visa den.

4. Välj Redigera > Markera allt och leta efter objekt eller behållare utanför layouten.

Välj Redigera > Markera allt för att leta efter objekt utanför layouten
    Välj Redigera > Markera allt för att leta efter objekt utanför layouten
  5. Beroende på situationen kan du flytta de objekten in i den aktuella layouten, eller ta bort dem.

Leta efter objekt i närheten av marginalen, eller med en skuggeffekt

Om du använder en äldre version av Muse kan du leta efter objekt i närheten av marginalen, eller med en skuggeffekt. Flytta det slutförda objektet och dess effekt in i layouten.